Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
svako zasvakog ovde a carina vara ljude

Prilozi

• 123.JPG
    123.JPG
    45 KB · Pregleda: 174
Poslednja izmena:
Znači da ne mogu da postignu da obrade tvoju pošiljku i odrede ti harač. Strpi se još koji dan.

Jel ovo moje stiže kod mene u ponedeljak najverovatnije?

e46dce50d2b9cee467d7dbbe2f6cd6ec.jpg

Sent from my Nokia 3310

Najverovatnije ponedeljak, ako ne utorak sigurno.
Koliko dana ti je stajao na "podnošenju na carinski pregled"?

Od 2.jula

Sent from my Nokia 3310

Jel se subotom u NS carine posiljke.Nocas mi je stigla u Srbiju jedna posiljka ali na statusu jos nema Izmenicna posta i prispece

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Definitivno su ljudi iz DHL-a u pravu kad kazu da su carinici kompletni *****i.
Paket ce mi biti isporucen u utorak kad rano ujutru idem na put a posto ce postar 101% da ispali i da ne zvoni nego samo da ubaci obavestenje o paketu u sanduce, paket ce na kraju biti vracen posiljaocu jer majka nece moci da ga podigne sa poste. :wall:
Dokle ce trajati ovaj bezobrazluk carine, DOKLE?!?!? :mad:

Idi u pon u poštu i napravi ovlašćenje za mamu

Sent from my SM-N9100

Moglo je pre 2 god, tad ga drugar pravio.
Brza opcija je da nadjes postara i castis ga 200 kinti, problem resen.

Sent from my SM-N9100

Možda su imali razlog da ti ne dozvole uvoz, a možda te samo maltretiraju.

Ja bavim uvozom i izvozom dve vrste proizvoda za koje su potrebne posebne dozvole/saglasnosti. Ove moje dozvole se lako dobijaju, samo je potrebno predati određene papire (ne traže ništa što već nemam baveći se tim poslovima) i platiti takse. I ne biti id1ot ako te pozovu za dodatne informacije.
Fizička lica uvoz često uvezu bez dozvole, jer carinici ne znaju da rade svoj posao, ali ima slučajeva i da cimaju ljude.

Spisak tarifnih brojeva za koje je potrebno priložiti dodatne isprave prilikom uvoza:
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/Odluka o određivanju roba zoriginal Sl. Glasnik RS 32 iz 2015.pdf

Ima i jedan dokument u kome je spisak institucija nadežnih za izdavanje dozvola.

Naravno, ako si upao u bazu da ti stižu paketi svakog dana, onda ima smisla da ti i ne dozvole uvoz.

pricas ovde kao da za svaki paket i malu bezvrednu stvar od par dolara ja i svako koga drndaju mora da cita taj tvoj spisak, ti sto se bavis uvozom bavi se i dalje ljudi narucuju za sebe i u vecini slucajeva cimaju ljude bez razloga za jednu stvar u paketu ili lupe taksu preveliku da ti se neisplati uopste.
Neznam o kakvim bazama pricas ali drago mi je da znas da tako nesto postoji.

Ne postoji mogućnsot da ti traže dozvolu za uvoz ukoliko za taj proizvod nije propisano da je potrebno obezbediti dozvolu za uvoz. Ukoliko ti traže dozvolu, jer je tkao propisano, pravo pitanje je zašto je nisi obezbedio pre uvoza.
Na www.carina.rs postoji spisak svih tarifnih brojeva i EX pozicija za koje je potrebna dozvola za uvoz i piše ko izdaje dozvolu.

brate oni mogu to da definishu kako god oni hteli i da ti na osnovu toga traze dozvolu za uvoz, e sad jedino kad bi ti mogao da predvidis tj da im citas misli sta ce i kako ce da definisu tvoj paket i sta je unutra onda bi mogao unapred da se spremis. Inace oni su bog i batina i niko im nemoze nista...

Moze. Obnovio sam u cetvrtak bas
Tj.uradio novo ovlascenje. Vazi samo za navedenu adresu i postu u kojoj odes da potpises mada u mom slucaju nisu pravili problem i u drugoj i za drugu adresu.

Ocu su dali bez problema moj paket. Nije na istoj adresi lk.

Ljudi, častite poštara kad vam donosi robu uz naplatu. Ja sam sa 100-150 din časti uz svaki paket koji mi stizao imao maltene svog ličnog kurira, bolje nego Postexpress ;)

Sent from my SM-N9100

pricas ovde kao da za svaki paket i malu bezvrednu stvar od par dolara ja i svako koga drndaju mora da cita taj tvoj spisak, ti sto se bavis uvozom bavi se i dalje ljudi narucuju za sebe i u vecini slucajeva cimaju ljude bez razloga za jednu stvar u paketu ili lupe taksu preveliku da ti se neisplati uopste.
Neznam o kakvim bazama pricas ali drago mi je da znas da tako nesto postoji.

Spisak nije moj, već je zvanični dokument Uprave Carine. Pravni sistem uglavnom ne prepoznaje "nisam znao" izgovor. Ukoliko nešto kupuješ i carina traži dodatne papire, otvoriš spisak, pa proveriš.

Ja sam pre nekoliko godina imao neprijatnost da nisu dozvolili da uvezem nešto kao fizičko lice, ali su pogrešno razvstali predmet uvoza. Dao sam im sve smernice, tako da oni zaključe da su pogrešili i odmah su mi dali carinski račun.

Ali ja sam od onih koji uvek imaju račun u paketu i ne pokušavaju da izbegnu dažbine, pa verovatno i to doprinosi manjem broju problema.

brate oni mogu to da definishu kako god oni hteli i da ti na osnovu toga traze dozvolu za uvoz, e sad jedino kad bi ti mogao da predvidis tj da im citas misli sta ce i kako ce da definisu tvoj paket i sta je unutra onda bi mogao unapred da se spremis. Inace oni su bog i batina i niko im nemoze nista...

Zapravo, nije moguće. Ukoliko ti kažu da tvoj mobilni telefon spada u tarifni kod kao listovi koke (da, dozvoljeno je uvesti ih, pod određenim uslovima), mislim da ce problem lako rešiti žalbom. Ako nećeš da ulozis žalbu, znači da ti proizvod nije neophodan, pa koji si ga onda i naručivao.

Ljudi, častite poštara kad vam donosi robu uz naplatu. Ja sam sa 100-150 din časti uz svaki paket koji mi stizao imao maltene svog ličnog kurira, bolje nego Postexpress ;)

Sent from my SM-N9100

Pa on i treba da ti uruci licno a ne da ostavlja samo papor!
Mada i ja to radim, radije nego da idem do poste.

Nisam na to mislio, nego mi je javljao telefonom da proveri gde sam - zna da ako nisam kući pa ostavi papir, podići ću u pošti i onda nema ništa za njega ;) Dogovaramo gde i kad da preuzmem, par puta mi je ostavljao kod drugara par ulica niže.

Vrlo dobra fora ovo sa postarom. Samo je moj(postar) neuhvatljiv. Za 4 godine na ovoj adresi, ni jednom ga nisam video. Ubacuje ceduljice i kad si kuci i kad nisi. Nikad nista licno urucio nije :)

Pozdrav ljudi.Narucio sam pre 9-10 dana jedan sat iz Kine preko Aliexpresa.U medjuvremenu je prodavac zatvorio radnju,e sada sledi po meni jos zanimljivija situacija,posalao je Singapurskom postom i pise da je trenutno u Hrvatskoj po broju za pracenje i pocinje sa RF(valjda bi trebalo RS) ? i tako stoji jedno vec 3 dana.Da li je moguce da ce mi preko Hrvatske stici paket tj.sat,da li ste imali ovakve slucajeve da Singapurskom postom stigne nesto iz Kine preko Hrvatske ili je u pitanju neka prevara.Hvala unapred za bilo kakav odgovor u vezi ovog slucaja...

11.7.2016 Despatched to overseas,Hr to je poslednja info.koju imam

Stiglo u Srbiji,preko Hrvatske poste :))

Da li je narucivao neko VR naocare, i koliko je izasla carina?

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Evo i to se desilo. Godinama naručujem makete preko Hobbyeasy i nikad do sada nije bilo problema. Uvek izaberem SURFACE Packets - Registered kao najeftiniji način transporta, jeste da se čeka nekoliko meseci da maketa stigne ali ako uhvatite neki ritam naručivanja maketa onda to postane neka rutina. Uvek dobijem tracking namber, pratim pošiljku koja je uvek stizala.
Sve do sad, naručim ja rutinski, kad ono nema tracking number već samo Sent, krenem ja tako da se dopisujem sa njima i sve ljubazno oni počnu da me prave budalom. Prvih nekoliko mejlova mi potvrđuju da je pošiljka poslata ignorišući odgovor na moje pitanje a gde je tracking number, da bi tek na moj malo kurčevitiji mejl odgovorili.
Please note HK post office advised only surface mail without registered is available
Podignem ja onda malo ton i opet dobijem sličan odgovor
Thank you for your information. We noticed your request, it was after everything was completed. When handle it over to post office, they only accept surface mail without registered to your country.
I šta sad, ništa iako su uredno prihvatili i naplatili SURFACE Packets - Registered

Ono što me zanima je da li postoji bilo koji način da saznam da je paket stigao u zemlju. Ipak je to paket od pola kg. Mora da ostavlja neki trag na svom putu. Iskreno više se plašim naše pošte jer već mi se dešavalo da mi u sanduče uopšte ne ubace onaj kartončić da je pošiljka stigla već sam ja to video prateći tracking number.

1. 2016-07-18
  2. 2016-07-17
  3. 2016-07-16 08:24 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  4. 2016-07-16 08:24 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  5. 2016-07-15 07:39 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  6. 2016-07-14 07:59 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  7. 2016-07-13 07:30 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  8. 2016-07-12 08:06 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  9. 2016-07-11 07:48 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  10. 2016-07-09 08:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  11. 2016-07-08 07:55 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  12. 2016-07-07 07:43 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  13. 2016-07-06 07:53 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  14. 2016-07-05 07:43 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  15. 2016-07-04 10:57 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
  16. 2016-07-02 13:08 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
  17. 2016-07-02 09:47 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Jako lepo napredujemo. Samo polako i slucajno da se niste ubrzali. Ovaj tempo i ovo kasnjenje je sasvim ok. Ne menjajte nista, ma koliko se to svima cinilo normalno!

Poslednja izmena:
Bravo za Srpske carinike, bravo!
Jos jedan slucaj, drugi put za redom, da proizvod koji je placen 18$ ( prosli je placen 12$ ) procenjuju na 35$ pri cemu, prostom pretragom po netu najvisa cena koja se moze naci za ovaj proizvod je 22$.
Na osnovu cega je doticna dama procenila proizvod na 35$? Na osnovu toga sto joj se moze.
Carinici su *****i i tu je kraj price.

^je li NS u pitanju?
Sent from Lumia 535 using Tapatalk.

A koji proizvod je u pitanju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno