Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Jel ima neko voljan da ima SD verziju telefona sa Global rom-om 7.3.x da proba da pokrene EDL mod na telefonu...

Navodno metoda za Pro verziju telefona(Snapdragon) opisana u postu #1808 koju je vecina koristila izgleda da nece vise biti funkcionalna jer je Xiaomi izgleda od verzije MIUI 7.3.x ugasio EDL mod...U prevodu obratite paznju, ako vam telefon dodje sa nekim custom romom(Vendor rom) zasnovanim na 7.3.x rom-u bice komplikovano(za sada ne znam jel ima resenje sa zakljucanim bootloaderom,tj.spominje se neki specijalan kabal) flesovati Global rom.Ovo je jos uvek nezvanicno, ne mogu da potvrdim(nisam licno probao)...ali po svemu sudeci ili ce telefoni stizati od sada officialnim rom-ovima ili cemo ih izbegavati...Jer ako ne moze da se ubaci dev rom, nema ni unlock-a bootloadera, tj.u prevodu bicemo zarobljeni na tom custom rom-u...

Samo ako neko moze da potvrdi da EDL mod ne radi...ili kakva je situacija....

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jel ima neko voljan da ima SD verziju telefona sa Global rom-om 7.3.x da proba da pokrene EDL mod na telefonu...

Navodno metoda za Pro verziju telefona(Snapdragon) opisana u postu #1808 koju je vecina koristila izgleda da nece vise biti funkcionalna jer je Xiaomi izgleda od verzije MIUI 7.3.x ugasio EDL mod...U prevodu obratite paznju, ako vam telefon dodje sa nekim custom romom(Vendor rom) zasnovanim na 7.3.x rom-u bice komplikovano(za sada ne znam jel ima resenje sa zakljucanim bootloaderom,tj.spominje se neki specijalan kabal) flesovati Global rom.Ovo je jos uvek nezvanicno, ne mogu da potvrdim(nisam licno probao)...ali po svemu sudeci ili ce telefoni stizati od sada officialnim rom-ovima ili cemo ih izbegavati...Jer ako ne moze da se ubaci dev rom, nema ni unlock-a bootloadera, tj.u prevodu bicemo zarobljeni na tom custom rom-u...

Samo ako neko moze da potvrdi da EDL mod ne radi...ili kakva je situacija....

Ja sam normalno flesovao iako je bila 7.3.5 verzija. Radilo je.

Pa za Mi 5 su vec to odradili, ima dosta na tu temu... A vidim nesto se desava, neki vendor rom-ovim imaju malware,pa se digla malo prasina...Ako sam dobro skontao, ovi Kinezi flesuju preko EDL moda te rom-ove...

posto mi ne izbacuje obavestenje za wiber poruke..dok ne aktiviram ga.Procitao sam negde ali ne mogu da nadjem gde.kako resiti to? rmn3 sd 7.1.9.0.0

Post #111
I još xxxx puta kasnije objašnjeno

Poslednja izmena:
najbolje da se na prvu stranu teme ubaci sve potrebno za pocetna podesavanja... evo recimo meni treba kako da flesujem zvanicni rom preko ovog sto dolazi kad se kupi telefon kod nas, sad moram da listam temu a nemam pojma gde je :D

Au koji bedak, Vera je na moru i njen prijatelj salje telefone umesto nje... poslao mi obican Note 3 greskom i sad nije siguran da li je moj Pro poslao nekom drugom, ili uopste nije ni imao Pro vec samo obicne... Juce poslao 4 telefona pa mu se pomesalo... Odmah mi je vratio pare i postarinu na racun, a ja poslao nazad... Steta, sad cu da se nacekam za drugi.... A kod Vladimira mi se ne uzima bas ovaj telefon,jer ima samo 6mes garancije...

Pali mi se displej tokom razgovora i stiskam brojeve obrazom. Kako da namestim to? Stalno mi se desava

Narucih pro 3/32 GB sa Geekbuyinga. Jel zna neko s kojim romom salju posto nisam imao opciju odabira roma.

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

A kod ... mi se ne uzima bas ovaj telefon,jer ima samo 6mes garancije...

Samo se pitam, kada ce ljudi shvatiti, koliko su sve te garancije, ispisane na, da prostite na izrazu, WC papirima - beznacajne...

Toliko se ovde promovise ta neka Vera ili ko vec. Pitanje za modove, da li je dozvoljeno toliko reklamiranje?

Takodje me zanima, da li je neko imao problem sa nekim telefon u recimo 9. mesecu a da ga je prodavac, i davalac te, po meni nistavne garancije, ispostovao?

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Ne znam za šta je vezan citat, ali garancije koje daju "naši Mađari" su regularne garancije iz mađarskih prodavnica. Da li će je prodavac ispoštovati, doduše, zavisi od konkretnog prodavca. Meni ispoštovana nekih 7 meseci nakon kupovine.

Da li možeš da postaviš sken madjarske garancije?

Ne znam za šta je vezan citat, ali garancije koje daju "naši Mađari" su regularne garancije iz mađarskih prodavnica. Da li će je prodavac ispoštovati, doduše, zavisi od konkretnog prodavca. Meni ispoštovana nekih 7 meseci nakon kupovine.
Netacno.
Mozda je tek poneki kupljen u radnji tamo, pa vracena afa, itd.
Uglavnom su izvor madjarske / evropske veleprodaje.
Pricam o telefonima, naravno.

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

koga god da sam zvao iz subotice, ne daju nikakav papir... garancija je usmena 1god, oni je resavaju

Meni Vera nije dala garantni list. Kad sam je pitao, kao verovatno je zaboravila da stavi u posiljku. I kao poslala preporucenom postom a od garantnog lista ni traga ni glasa :D Nadam se da nece biti potrebe za garancijom..

Ovo su slike garantnih listova nas i hard diska uzetih prrko fante. Ovo su ujedno i jedini uredjaji koji sam kupio negde a da su bili skroz zapakovani ( msm na celofan i kutiju ).

uploadfromtaptalk1468761407652.jpg

uploadfromtaptalk1468761419591.jpg

Meni Vera nije dala garantni list. Kad sam je pitao, kao verovatno je zaboravila da stavi u posiljku. I kao poslala preporucenom postom a od garantnog lista ni traga ni glasa :D Nadam se da nece biti potrebe za garancijom..

laze, ja kada sam pitao njenog kolegu koji je slao umesto nje, kaze da ne daju...

inace,zena me zvala juce i napala me kako sam vratio telefon bez razloga,kako je to Pro verzija.... prica ide ovako:

Na moru je,pozvao sam,narucio telefon i rekla je da ce kolega (prijatelj) poslati i da mi stize sutra. Stigao je preksutra tek,jer je sutra poslat, palim telefon skidam foliju jer je ona bas mutna, bacim pogled na kutiju pozadi, ono pise Helio procesor... pogledam u telefonu u podesavanjima, samo pise Redmi note 3, ugasim telefon odmah, vratim foliju i u kutiju, nazovem je i kazem da je pogresan telefon stigao, obican a ne Pro,tako pise na kutiji... Ona mi da broj tog prijatelja,da vidim sa njim sta je poslao... Zovem njega, covek se nasao u cudu i ubedjuje me da oni Pro nijedan nisu imali i da sam dobio to sto sam trazio (iako sam platio 180e,a obican je jeftiniji 10-15e ili koliko vec).... Vidim da se i slabo razume u razliku izmedju pro i obicne, objasnim mu da pise na kutiji da je obicna i da sam odmah ugasio telefon i vratio u kutiju... On kaze nema problema, verovatno je zamenio i meni poslao obican a nekom drugom Pro, da vratim telefon i dobijam pare i postarinu koju sam platio na racun, kako je i bilo.

Zove mene Vera sutra i napada me kako je zbog mene izgubila 10 evra (a nije 10, nego 850din) i kako sam ja vratio telefon bez razloga, to je bio PRO... Ja pitam kako,ona kao pa kutija je od obicnog a unutra je pro telefon, sto ste vratili, napravili ste mi problem i trosak, sad je telefon polovan, istraumirali ste mi kolegu, bla bla bla... Ja lepo objasnim da nije bilo do mene, niti mi je ona objasnila da je kutija od obicnog kada sam je pozvao i pitao, niti njen prijatelj, jos me je istripovao pricom da oni Pro nisu ni imali vec samo obicne, a posle kao zamenio prilikom slanja.... I ona i dalje mene napada i napada i kao KUPITE KOD DRUGOG TELEFON.... jok mislim se,kod tebe cu...

Sama je kriva sto ne dozvoljava da joj se prekine prodaja dok je na moru,vec smara prijatelja koji se ni ne razume.... a posle joj djavo kriv sto ispadaju problemi, iako sam lepo zvao i objasnio o cemu se radi, mogla je da mi objasni sve prvo, a ne da me napada posle vracanja telefona...

Poslednja izmena:

Ni ja nisam dobio nikakav garantni list, a uzeo sam isto od Vere...

Vera, Mika, Pera, Laza... Sto lepo niste kupili u nekoj proverenoj radnji? Platite telefon 20e skuplje ali dobijete garanciju i fiskalni racun na godinu dana. Posle znate koga da jurite i kome da se zalite. Ovako molite boga da vam sve bude uredu sa telefonom. Ta Vera sutra moze da promeni broj telefona i da se zove Vanesa i koga ćete onda da zovete i zalite se na neispravan telefon?

Ko ti garantuje da ce ta "proverena radnja" da ti uvazi reklamaciju? U svakom slucaju moramo da se molimo Bogu.

@qaz
bfff0b06511407ac77820bcaa13ed520.jpg

@nikitref

Kako misliš na godinu dana? Zakonski je 2 godine.

Poslednja izmena:
to je kupljeno u regularnoj radnji....

pitaj boga kako je ovo nabavljeno, SD650 telefon u MTK kutiji :)

Vera ne daje garantne listove nikada...samo usmeno kaze..i negde ona popravlja ako se nesto desi..u vecini slucajeva tim telefonima se ne desi nista posle godinu dana :) samo je mamac za kupce :)

@qaz
bfff0b06511407ac77820bcaa13ed520.jpg

@nikitref

Kako misliš na godinu dana? Zakonski je 2 godine.
CENTAR POTROSACA SRBIJE

Šta ako je garancija manja od 2 godine?

Važno je da znate da garancija trgovca predstavlja njegovo voljno proširenje odgovornosti. Vi i dalje imate zakonsko pravo da za robu sa nedostatkom zahtevate opravku ili zamenu u roku od 2 godine od kupovine (iako na garantnom listu stoji godinu dana).  U ovom slučaju možete se koristiti vašim pravima iz garancije ili iz zakona u zavisnosti od toga koja su po vas povoljnija. 

Zapamtite da garancija ne može da ograniči vaša zakonska prava, pa iako se trgovac garancijom obavezao da će robu popraviti ili zameniti u roku od godinu dana, a kvar se desi kasnije - vaše pravo po zakonu ostaje.

E ovde nastane problem kod Pere, Vere...

Da li mi je potreban fiskalni račun prilikom reklamacije?

Prema članu 56. Zakona o zaštiti potrošača, koji je počeo sa primenom 22.09.2014. godine, prilikom ulaganja reklamacije, potrebno je da potrošač dostavi trgovcu račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini (kopija računa, slip i sl).

Poslednja izmena:
Kupio/li si/te očigledno švercovanu robu koja zvanično nije ušla u Srbiju i očekuješ/te da te/vas štite srpski zakoni!? Da li je moguće da nisi/te nikad ili si/te toliko malo puta lupio/li glavom u zid da još uvek veruješ/te u deda Mraza!? Naravno da je u Srbiji ta garancija nevažeća (osim ako taj proizvođač nije obezbedio međunarodnu garanciju kao LG npr) i naravno da je ta garancija važeća (ukoliko imate posebne papire) u Mađarskoj. Vera i ostali sa oglasa imaju obavezu prema vama samo koliko im to nalaže savest ili koliko žele da sačuvaju dobro ime u cilju dalje zarade na oglasima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno