Šta je novo?

Windows (phone) 10

nisam primetio nikakve promene na ovom novom buildu u odnosu na prethodni. telefon jos uvek ne razlikuje brojeve telefona koji se razlikuju u jednoj cifri.. lumia 830

Poslato sa Note 3

Evo instalirao sam i ja ovaj novi build. Na L830 i dalje postoji treperenje ekrana prilikom skrolovanja, ali samo u EDGE browser-u, na home screen-u kao i u ostalim app ne postoji. Obzervacije vezane za gašenje i paljenje ekrana kao i za trajanje baterije objaviću u ponedeljak.

Koliko mu vremena treba da podigne sistem ?

Valjda slikaš nešto, nađeš sliku u Photos, pa file info, i vidiš dole da će je označio location. Meni ta opcija nije bitna, pa ne znam kako tačno izgleda kad zapamti lokaciju. Treba da možeš tome da pristupiš iz podešavanja u kameru. Odvede te podešavanja vezanih za lokaciju.

Poslednja izmena:
Valjda slikaš nešto, nađeš sliku u Photos, pa file info, i vidiš dole da će je označio location. Meni ta opcija nije bitna, pa ne znam kako tačno izgleda kad zapamti lokaciju. Treba da možeš tome da pristupiš iz podešavanja u kameru. Odvede te podešavanja vezanih za lokaciju.

Tebe stvarno zeza ovaj prediktivni unos, frlja se s'padeži.... :)
Ne palite lokaciju iz camera app, jer onda traži restart kamere. Prvo uključite lokaciju, takođe u podešavanjima ( pre toga ) namestite da camera app ima pristup lokaciji.
Fotografija koja je snimljena sa opcijom geotaging, prikazuje lokaciju u file info i na mini mapi imate tačnu lokaciju fotke.

Valjda slikaš nešto, nađeš sliku u Photos, pa file info, i vidiš dole da će je označio location.
Meni radi, Lumia 735.

Ali mi nedostaju neke stvari tipa:
- Maps: rotiranje mape prema kompasu (Google mapa to radi)
- Camera: nema više tap to take a picture, moram da napipam ono dugme
- Store: ne daje da pogledam app opis pre downloada, nego tražim nezavisno, nema ni History

Jedno glupo pitanje...
Zasto u Lock Screen-u ne mogu da podesim obavestenja za Messenger ?
Build .494

Mislim da nije do builda, nego do aplikacije tj. Messengera. Otkad je postao univerzalna aplikacija, nestao iz Lock Screena. Bar sam ja to primetio.

Tebe stvarno zeza ovaj prediktivni unos, frlja se s'padeži.... :)
Ne palite lokaciju iz camera app, jer onda traži restart kamere. Prvo uključite lokaciju, takođe u podešavanjima ( pre toga ) namestite da camera app ima pristup lokaciji.
Fotografija koja je snimljena sa opcijom geotaging, prikazuje lokaciju u file info i na mini mapi imate tačnu lokaciju fotke.
Barem mi veruješ da mi je srpski maternji jezik, i znaš da nisam Piroćanac. :-D

Meni radi, Lumia 735.

Ali mi nedostaju neke stvari tipa:
- Maps: rotiranje mape prema kompasu (Google mapa to radi)
- Camera: nema više tap to take a picture, moram da napipam ono dugme
- Store: ne daje da pogledam app opis pre downloada, nego tražim nezavisno, nema ni History
Možeš da rotiraš mapu s dva prsta.

Build .494
Resetovao sam fon jutros.
Imam par problemcica.
Nemam Cortanu iako mi je region United States.
Photos mi ne vidi account.
Opet u Store-u nece da azurira aplikacije tipa motion data,gestures...itd.

Microsoft sada ističe da neće uspeti da dostigne milijardu Windows 10 instalacija do 2018. godine

Microsoftov samouvereni i hrabri cilj, da dostigne milijardu Windows 10 instalacija u roku od tri godine, izgleda neće biti ostvaren. U razgovoru za ZDNet, predstavnik Microsofta je istakao da iako je kompanija zadovoljna progresom koji trenutno ima operativni sistem, zbog prestanka fokusiranja na poslovanje sa telefonima biće potrebno više vremena nego što je originalno planirano kako bi se stiglo do milijardu aktivnih uređaja na mesečnom nivou.

Windows 10 je dobro startovao, a u maju ove godine je imao preko 300 miliona instalacija. Međutim, kako je u martu Microsoft sugerisao da Windows 10 Mobile više neće biti u fokusu kompanije u narednim godinama, ovo će se odraziti i na broj instalacija u ukupnom broju.

Podsećanja radi, 29. jula se završava Microsoftow besplatni sistem nadogradnje na Windows 10, a od ovog datuma korisnici će morati da plaćaju licencu za operativni sistem.

Gde li ovi teraju... Deluju kao muva bez glave ili pak nešto smeraju iza očiju javnosti.

Njima i nije isplativo da daju sakom i kapom operativni sistem ljudima. Ovako su naglo dobili korisnike na windows 10 sistemu, i sve ce im ici lakse, a novi korisnici ce placati taj sistem i to je to (inace ljudi cesto kupe kompjuter sa vec instaliran sistemom uglavnom). Da skratim, mislim da rade kako treba, a i ako stavljaju uskoro mobileu fokus, ne vidim odakle nam zakljucak da ce PC biti zapostavljen. Bas je i trebalo da se odvija sve ovim redosledom - ma sta mi mislili ovde u ovoj temi, bilo bi im strasno glupo da su prvo dali akcenat na mobile. :p

Cvoruga, ne mora cak ni da biras opet mrezu ako net ne radi, ukljuci airplane mode na sekund i ugasi ga, i proradice, to sam relativno skoro provalio.

Sent from mTalk on Lumia 640

Cvoruga, ne mora cak ni da biras opet mrezu ako net ne radi, ukljuci airplane mode na sekund i ugasi ga, i proradice, to sam relativno skoro provalio.

Sent from mTalk on Lumia 640
Zanimljiva caka. Možda i meni pomogne kad u nekom momentu telefon ne vidi jednu od kartica - do sad sam u tim situacijama restartovao telefon. Ti mi se trebalo sad na Redstone, na 14372.

Gde li ovi teraju... Deluju kao muva bez glave ili pak nešto smeraju iza očiju javnosti.

Rekli su da OVE godine mobile nece biti u fokusu ali da ce biti glavna tema sledece jer tad bi trebalo da izadje (da li jedan da li vise) surface phone i tad ko zna sta ce biti. Trebalo bi ocekivati da poboljsaju sve vezano za continuum, da OS bude mnogo stabilniji i sa vise mogucnosti. Ako ga naprave kvalitetno kao i ostatak surface uredjaja i srede OS postoji realna sansa da u kratkom roku win10m zauzme blizu 10% trzista a onda zurka moze da pocne.

Zanimljiva caka. Možda i meni pomogne kad u nekom momentu telefon ne vidi jednu od kartica - do sad sam u tim situacijama restartovao telefon. Ti mi se trebalo sad na Redstone, na 14372.

Ipak ne pomaze... Probao sam malo da se okanem cackanjem softvera, i da izvadim i lepse namestim karticu, mozda je i to. :p

Šta je ovo sa viberom 6.0. Nije integrisan u photos, niti dozvoljava share iz istih. Jel ima neko rešenje ?

Sent from mTalk

Šta je ovo sa viberom 6.0. Nije integrisan u photos, niti dozvoljava share iz istih. Jel ima neko rešenje ?

Sent from mTalk

Nema pomoci.
Nemoj da ga koristis, dok ga ne srede, uskoro treba da stigne veci update za Viber, pa se nadam da ce konacno biti ok.
Meni kresuje all the time.. tako da dok ga ne srede, alternativa mi je Whatsapp.

Dobio integraciju sa 6.1. Samo da ga puste svima. I ne puca ako je instaliran na internoj memoriji.

Fun fact: Interesantno da profil Microsoft Lumia na FB ima skoro 10 miliona lajkova više (51.079.929) od Samsung Mobile-a (42.445.455). Kada bi par imali prodaju telefona, kao što imaju lajkova na FB.

Nema šanse da ima 350 miliona Lumia, 350 miliona je broj svih Windows 10 uredjaja (PC, W10M).
17866530dfe9244dbc14845f540c2a35.jpg

Sent from my Nexus 5X

Ma koga briga koliko ima Lumija, recite vi meni koliko ima Ajfona. :D :D

Meni i dalje se pregreva L930. Ne stalni, ali nekad poludi.
Cak resetujem fon misleći da je nešto pokrenuto u pozadini, ali i dalje isto. Plus tad kad se pregreva, jede bateriju.
Htedoh da vratim na 8.1 ali evo jutros neki nov update pa da mu dam jos jednu sansu.

Vrh Dno