Šta je novo?

Šta mislite o Moderatorima, kako ih doživljavate?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moderatori su skroz ok, iako nisam baš aktivan na ovom forumu prepuno u poslednje dve godine, od ranije se sećam da su skoro svi ok. Nemam neke posebne primedbe.

Molim samo moderatore Foto-podforuma da se više obrati pažnja na vređanje članova, kao i nipodaštavanje istih. Jer takozvani "fotografi" ponekad imaju običaj da upravo to rade...

Gedza je malo jaci na obaracu ,plus kada ne skapira da je pogresio stvar resava banom.. To je meni totalno nebitno forum ko forum ban ko ban ,zivot ide dalje ,ionako smo ovde samo da ubijemo visak vremena.. Cudno mi da se neko u 50+ godina tako ponasa,samo sam zato pitao u cemu je fora.

Ne bih nikog da provociram samo iznosim neko svoje misljenje..

G&W
Ne znam o cemu pricas.. Ja i igorica smo imali jedan samo "sukob" i zavrsilo se mojim izvinjenjem prema njemu. Tu gedza nista radio nije..

LG
Upravo tako. Ponasanje vise prilici nekom klincu u pubertetu.
Ne znam šta ti je radio ali veruj mi da bih te ja banovao svaki put kad pomeneš "keširanje".
Da, sigurno je zvao članove, aha...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Meni nije nista radio niti ce. A to da li bi me ti banovao ne mogu da ti opisem koliko me malo zanima. A ti znas da nije? Sto volim vas sveznalice.
Ma da, kao da je članstvo na ovom forumu toliko povlašćena stvar da će se neko objašnjavati moderatoru preko telefona... :-D I drugo, kao da bi se neki moderator cimao da zove nekog člana telefonom oko pojašnjavanja, tako ga boli uvo. :-D
Naravno da nije bitno, napravis lako novi nalog. A meni je inace, kada sam trazio objasnjenje na PM za ban odgovorio da ako jos jednom pitam permanent ban. Opasno se izlozio na funkciju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znam da nije zvao. Znači da lažeš.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Dobro, ako je tako onda necemo vise. Svako u svoj ambar pa da ceo forum bude poput ajfon podforuma gde ce samo hvalospevi i iskustva da se pisu jer niko nikome nije konkurencija i proizvodi se ne smeju medjusobno uporedjivati...

da ne ide celi quote opet kilometarskog posta kako nas opet ubedjujes kako si samo "realan".ides u ekstreme (e ako neces ovako onda ce biti susti opozit) kao siparica,nivo korespodencije stvarno odlazi u vrazju mater.radi se o bar 20+ strana u svega nekoliko dana covece.to nije rasprava,komentar,iskustvo (iskustvo o kartici koja fakticki je jos u preorder stadijumu,ali nema veze) to je bezumlje.i to od strane ljudi koji svakako a i to dobro vise svi znamo ne bi uzeli radeona pa da ce da im spasi zivot.pride se podvlace lazi i dezinformacije u vezi te karte i nanosi se steta i objektivnosti foruma i potencijalnim kupcima.

ugledajte se borata,on je iskreni fanboj i veca kraljina od svih vas zajedno.pusti sirotinju da se zavitlava sa poluproizvodima i spaljenim maticnim,uplati zelenom bogu koji dinar i uzivaj.

Moderator otvorio temu da se normalno prodiskutuje vi napravlili ratnu zonu.

Svaki moderator ima drugacije rezonovanje i prag tolerancije.Po meni su ok, samo ako bi mogli da umire pojedince kada krenu ratovi android,ios, WP.

da ne ide celi quote opet kilometarskog posta kako nas opet ubedjujes kako si samo "realan".ides u ekstreme (e ako neces ovako onda ce biti susti opozit) kao siparica,nivo korespodencije stvarno odlazi u vrazju mater.radi se o bar 20+ strana u svega nekoliko dana covece.to nije rasprava,komentar,iskustvo (iskustvo o kartici koja fakticki je jos u preorder stadijumu,ali nema veze) to je bezumlje.

Tema je "eksplodirala" jer smo cekali mesecima da stignu karte, podgrevani od strane Moamera, trovaca sa bliskog istoka. Ako to nije jasno na prvu onda stvarno. Bezumlje je nesto drugo, neces se toga nagledati u forumskoj korespondenciji. Sigurno je lep osecaj praviti od misa slona sve u cilju postizanja konacnog cilja, takozvane "nase" pobede. Mene mozes da iskljucis iz toga, ne bavim se huliganskim radom.

@fkloznica: Kakav sad Igor, pricam o onom liku sto je penio jer je izasao S7E, skuplji i bolji od njegovog S6E koji je ocigledno bubrezima platio.

pride se podvlace lazi i dezinformacije u vezi te karte i nanosi se steta i objektivnosti foruma i potencijalnim kupcima.

Dezinformacije? Mislis na onaj clanak sa hardocp sto sam okacio? Placenicko delovanje Kajla Beneta, tog zelenog zbira? Jel znas sta je problem sa nasom majkom Srbijom? Sutra ako se to ispostavi kao tacno, oni sto su tvrdili da je laz ce samo da odmahnu glavom kad ih pozoves na minimum odgovornosti za izreceno. Ja nikada nisam tvrdio da je to tacno ali necu da apriori odbacujem mogucnost jer se nekome ne dopada.

Poslednja izmena:
Koji ste vi.... eto i sad da uleti neki mod i pocisti Gaw-umart veze sa vezom sa temom postove bio bi sljam jelte...
Sad se raspravlja ko je sta okacio u vezi trenutnih GPU... niste normalni,stvarno...

Modovi: treba nam vise i to pd hitno... stari koji su aktivni su vec "pregoreli"... Filipenko je dobar primer,ja veceg trola u gajming temama nisam video... fora je sto on u vecini slucajeva jeste u pravu ali tajming i mesto za filozofske postove zna debelo da promasi... Lasica se odlicno drzi,njega za vodju...

Trebaju vam novi modovi.Stavite Gibo2,umart-a i Erika,em ste ih licno upoznali,priznati od zajednice (izglasani) em im znamo face ako treba da ih psujemo :D

Supa: mogao bi bolje regulisati WoT temu ako imas vremena... znam,poseban status ali ono je vec previse...

Poslednja izmena:
Koji ste vi.... eto i sad da uleti neki mod i pocisti Gaw-umart veze sa vezom sa temom postove bio bi sljam jelte...
Sad se raspravlja ko je sta okacio u vezi trenutnih GPU... niste normalni,stvarno...

Modovi: treba nam vise i to pd hitno... stari koji su aktivni su vec "pregoreli"... Filipenko je dobar primer,ja veceg trola u gajming temama nisam video... fora je sto on u vecini slucajeva jeste u pravu ali tajming i mesto za filozofske postove zna debelo da promasi... Lasica se odlicno drzi,njega za vodju...

Trebaju vam novi modovi.Stavite Gibo2,umart-a i Erika,em ste ih licno upoznali,priznati od zajednice (izglasani) em im znamo face ako treba da ih psujemo :D

Supa: mogao bi bolje regulisati WoT temu ako imas vremena... znam,poseban status ali ono je vec previse...

Erik mi mirise na sirNemanjaPro v2. Licno nisam imao problema sa njim ali mnogi su kukali. Tako da, oprezno.

Sto se tice GPU rasprave, nisam ja kriv sto je umart newb i ne seca se kako je to nekada bilo kada su koplja ukrstali Nedjo, audiofreak, DAS, starac, drfedja, Bogda, nex999 i ostala matora ekipa. Sve je prstalo, teme su rasle nevidjenom brzinom i bilo je vala svakakvih reci na obe strane. Danas je to bezumlje lol.

Slazem se doduse da su poruke na pogresnom mestu. Mesto im je u trendovima a ne da guse teme u hardveru gde se uglavnom pita "a zasto ovo ovako?" To je posledica promptnog gasenja tema u trendovima od pre par godina pa ljudi nisu navikl da raspravljaju van tema u hardveru.

Dobra stara vremena, pre tapatoka i ostale mobajl baljezgarije i mladjarije :)

dukelander:

hvala na nominaciji,ali bih polozaj iz principa morao da odbijem,kao sto sam vise puta rekao protivnik sam privatnog na javnom,a vise puta je rukovodstvo foruma izjavilo da je ovo njihov forum,mi smo tu zbog njih itd.

sto se tice moje i gaw-ove raspr'e ja sam pisao ne ocekujuci da ce ti postovi da prezive i mogu komotno da se uklone.on je jedan od retkih sa kojim mozes ikakvu prepisku uopste i da imas pa eto bar njemu da se skrene paznja,jer se stvar vec danima potpuno otrgla kontroli.

gaw:

ma kako da ne,vec ste narucili u preorderu karte.mani me sa tom pricom.napalili ste se i jedva docekali na one gluposti o spaljenim plocama i onda flejm po celom forumu u svakoj temi koja ima ikakvih dodirnih tacaka sa GPU-evima do besmisla.i posle prc,izasao drajver i svi se prave blesavi.da ne pricam o preracunavanju potrosnje,napajanjima od dve hiljade i cenama.a pricas o pravljenju slona od misa.

kako god ako ce posledica "naseg rata" ili koja vec glupost biti bataljivanje ovog otrova po forumu,da moze lepo da se udje u temu da se ne zapusava nos.

Za nase modere lepe i fine za sankom tamo na kraju sale jedna pesma molim :wave: :banana:

umart & G@W:
Da li možete, eto sada ovde javno kada ste javno i krenuli da se natežete, da mi objasnite - i da možda imate nešto korisno jedan drugom da kažete, zašto to ne radite preko PM nego "pričate" javno i tako uvlačite i druge u bespotrebne rasprave?

ne vidim svrhu privatnog skretanja paznje na nesto sto utice na sve na forumu.kao sto rekoh,nemam problem sa brisanjem mojih postova,u samom startu mi je stavljeno do znanja da sam samo gost i da sam ja tu zbog vas ne vi zbog mene.ako mislis da sam prekrsio pravila,warn,ban,sta vec,samo bi lepo da onda isti arsini vaze za sve.

Tacno i mene su navukli, rekoh da i ja kazem koju... ni kisobran ne pomaze. :d

I dalje nije moguce staviti moderatore na ignore? Bas bzv...

Na ovome forumu mogu da kazem da to sto moderatori rade da nije istina :d....

umart & G@W:
Da li možete, eto sada ovde javno kada ste javno i krenuli da se natežete, da mi objasnite - i da možda imate nešto korisno jedan drugom da kažete, zašto to ne radite preko PM nego "pričate" javno i tako uvlačite i druge u bespotrebne rasprave?

On je potegao tu temu tj. situaciju sa grafickama. Samo pokusavam da mu objasnim da nije u pravu jer misli da se vodi neka kampanja protiv AMDa na ovom forumu i da se radi u korist nVidije. Ljudi iz Benchmarka su sto puta do sada rekli sta misle o nVidiji a sa druge strane su jako bliski sa AMDom. Tako da od te teorije zavere nema nista.

...ako mislis da sam prekrsio pravila,warn,ban,sta vec,samo bi lepo da onda isti arsini vaze za sve.

Ja i ostali Modovi imamo priliku da vidimo razne rasprave i sa druge strane.
Mene ne interesuje toliko tema o Nexus 5X, skoro da me ne interesuje uopšte ali...
Kada bacim pogled na prijave u nadi da će tu biti samo neka molba da se ubaci nešto u prvi post, izmeni nešto... nas dočeka fejspalm.
Onda mod treba da pogleda sve prijave, pročita dobar deo pre i posle toga da bi imao što bolji uvid u problem, obriše sve što nema veze sa temom i pazi da ostavi sve što ima veze sa istom...

Ovo nama nije problem, ono što postaje je to da se u poslednje vreme taj broj prijava eskalira. I uglavnom su na mestu tako da mora da se odreaguje.
Ja se u životu trudim da budem realan čovek. Isto tako i ovde. Da bih odradio sve kako treba ja moram da potrošim svoje vreme na primera radi tvoju raspravu sa G@W-om? I onda kada je pročitam ti očekuješ od mene da ja to sve obrišem, bez greške da slučajno ne ostavim nešto pa da bude da sam pristrasan i onda samo nastavim dalje?
Ja bih voleo da tebe, isto tako i njega - pitam: zašto mene i druge učesnike / korisnike opterećujete sa vašim isterivanjima? Zašto to ne odradite na PM nivou a ako smatrate da nešto nije prikladno za javnost, zašto malo-malo pa neko mora da podseća da postoji report dugme?
Daleko manje posla imamo kada treba da brišemo samo 1 flejmerski post nego celu raspravu. ;)

Neko je spomenuo da modovi slabo postuju. Da! I verujte mi na to utičete i vi kao korisnici.
Džabe meni neko iskustvo iza mene kada ja nemam dovoljno vremena da pogledam neku sobu i probam da pomognem nekome sa tim mojim iskustvom. ;)

Znaci da me uopste ne zanima tvoje misljenje...
Kada bi se tebi neko obratio ovakvim tonom, ti to ne bi shvatio kao provokaciju?

Nije bilo fer, ili obojicu ili nikog.
Ispravljeno!
Propusti se dešavaju i nama, i mi smo samo ljudi. ;)

Poslednja izmena:
Aaaa pa nije to isto, bez publike? pa deljenje u dva tabora...pa masovna pluvacina.
Sta mogu oni na PM? "e jeste...e nije...e jeste...

moderator:

stvarno mislis da nismo do sad upoznati kako modovi na forumu funkcionisu i sta i kakav vam je posao?na stranu tvoje zaljenje na nas kao clanova foruma koji moderises,sasvim je legitimno pitanje kako smo onda bar mi koji smo tu relativno duze preziveli kad tebi i ostatku pravimo bas tolike probleme?

report dugme ne stiskam,jer nema realnog efekta.ili je vec kasno dok reagujete ili se sve obrise a u pojedinim slucajevima i zataska.vec sam ti objasnio cemu rasprava sa moje strane na ovoj temi,ako nisi u stanju da je shvatis opet nije moj problem,objasnjenje je maksimalno koncizno.i ja bih voleo da je vecina clanova poput erika,kokana ili kolosa i da ne moram nikakvu raspravu da potezem ali sta ces,takav nas je forum zapao.ja imam moje motive sto sam jos tu,kao i ti,nemoj se pravimo previse naivni,nisu svi clanovi deca.

gaw:

kakve veze imaju ljudi sa bencha i njihov stav sa clanovima foruma?ne spinuj i ne impliciraj mi misljenje,moje misljenje je bezbroj puta o toj temi javno napisano,to sto si ti lose podneo paralelu sa botovima koji rade za sendvic ili pare je tvoj problem.

edit da ne zatrpavam temu:

Samo da pitam, gde je ovo neko iz "rukovodstva" foruma izjavilo? Ovo podvučeno, naravno.

mozda ne citiram,jer pisem iz secanja,bacicu se da ti nadjem konkretnu prepisku sa moderatorom pre mislim godinu ili malo vise ovde na klabingu,samo sto ne mogu sad da se setim njegovog imena.secam se da je imalo veze sa survejlansom na poslu,pa je isto spiralno otisla rasprava dublje.to se secam pouzdano,a mislim da je bar moderacija isto ili slicno izjavljivala ranije.

potrajace kopanje po 5999 postova. :)

Poslednja izmena:
korisnik:

pošto iz nekog razloga ne želiš ni da me citiraš jer sam ja za tebe 100% moderator a 0% SuperStarr, moram da ti se obratim na nivou na kom želiš dalju konverzaciju sa mnom, isto kao i sa ostalim korisnicima.
ja ne znam u kakvom ste klanu ti i erik, kokan i kolos (nisam upoznat sa tom pričom), naivniji sam od tebe jer sam tvoje pisanje shvatao kao da želiš da te neko čuje, primeti, pokrene nešto i time doprineseš u meri u kojoj možeš izmenama na bolje.
koliko ja, ovako naivan, mogu da shvatim, ti imaš neki problem i to poprilično star (ovako naivno shvatam da ti ovo nije prvi nalog) koji ja ne mogu da rešim sa pozicije moderatora tako da ćeš morati to da rešiš sa adminima.
takođe, nikako ne mogu da ti pomognem sa pozicije moderatora oko tvojih rasprava sa drugima jer ti ne želiš da koristiš dugme za prijave, gotovo jedini signal koji može da me navede na problem u određenoj temi, u određenoj sobi...
takođe hvala ti i na proceni mog nivoa inteligencije, da mi nisi pažnju skrenuo na to nikada ne bih shvatio kako ti gledaš na ono što piše sitnijim slovima ispod nick-a.

Poslednja izmena:
wow,to sve iz toga sto sam te nazvao moderatorom?svaka cast.

edit- moderator 2:

nema te teme vise ili ja ne mogu da je nadjem,da odmah naglasim mislim da je weasel to izjavio ali ako sam pogresio unapred se izvinjavam.poprilicno sam siguran da je tema imala veze sa nadzorom na poslu i mejl prepiskom.

Poslednja izmena:
Potraži, tako nešto nije mogao niko da kaže jer nema ko da misli tako. Tako nešto nikad niko nije rekao ni u mod sobi. Niti bi ikome palo na pamet tako nešto da kaže, a ako jeste, kladim se u svoj staž ovde da nema veze sa životom.

S druge strane, nisam kokana razumeo koga treba streljati?

Pre sam bio mnogo aktivniji, sada vise citam, nego sto pisem. Jednostavno ima sve vise i vise ljudi, a pitanja su... pa bolje da ne lepim epitete. Jednostavno pre si i mogao da pricas sa nekim (sa par njih ja i dalje pricam privatno, posto na forumu i nema toliko smisla, jer se pojave mladji narastaji, koji ajde sto nemaju pojma, nego sto ako traze savet i uputis ih jos te napljuju ili ko zna sta ili te ne poslusaju) sad vise nema. Ima tu jos par ljudi koji pomazu, ali i njihova aktivnost je sve manja bas zato sto se smanjio kvalitet foruma, a i kvalitetnih vs vs i ostalih stvari.

Sto se tice moderatora, ja nisam imao losa iskustva.

Pa vas,ocigledno... zasto ne znam,ali objasnjenje nece dati,posto mu uvek izlecu satira/flejm/hate postovi i to komada 1 i nestane... najvise vidjam u Bench vestima...
Mada ne kontam,inteligentan covek a ponekad ko iz zabavista...

Jeste,Weasel je izjavio nesto takvo ali vise iz afekta posto se tema bas zakuvala tj on je bio napadnut jer je izjavio da kontrolise radnike... tako nesto...

"Izadji na crtu" je sve objasnilo - od gomile heroja/junaka/vitezova/genija iza tastature jedva se sastavise 3 coveka koji su imala muda da stanu pred Bench i kamere..
A to je pravi presek clanova foruma...
A sto je najveci fazon jos su im posle event-a solili pamet kako su trebali ovako/onako i kako su ufonjali i sl... ***,odakle ti obraza....

Zato zasluzuju mod ili makar VIP status

Poslednja izmena:
moderator 2:

neke od vas,a sve na tesku robiju. :) premalo je vremena veceras da se sazme njegov humor u par recenica,moraces da verujes na rec da je humor u pitanju i da nema potrebe za reperkusijama. :) kopam,ali me onemogucava to sto ne mogu nigde da nadjem tu temu,tvrdim jer je ogromna i podugacka rasprava bila gde sam ja i to vise puta pitao dal' to znaci upravo to,rekao da to povlaci da to vazi za svu aministraciju foruma itd.ako sam bas sve to istripovao sam evo nije problem,stub srama,ali stvarno ne verujem,znam da sam kao kalimero vise puta kukao zar je moguce da to neko izjavi ali ni ostatak administracije nije reagovao,weasel (ako je to bio on,ja nickove slabije pamtim,bolje avatare,jos jednom izvinjenje coveku ako sam pomesao :) ) ili taj moderator ostao moderatorom,vreme prolazilo,a teme vise ni nema.

ako cemo vec da teramo mak na konac,isto sam svedocio da je mislim opet isti moderator optuzio coveka da je neki bivsi clan,ovaj ga izazvao da dokaze,i posle nestao sa foruma u vidu cajnih kolutica bez ikakvog daljeg objasnjenja iako sam javno pitao sta se desilo i izjavio zabrinutost tom akcijom,sto znaci da svakog moze mod da optuzi da je neki sporan clan i ukloni bez daljeg objasnjenja.

da se razumemo,i to je kul ako su to zvanicna pravila igre ali mislim da je osnovni red da se ljudima to posebno naznaci da mogu biti uklonjeni po potrebi bez ikakvog objasnjenja.ja sam vise puta banovan sa foruma (najvise zbog oglasa,nikako nisam mogao da ukapiram da ne smes paralelno da imas u okviru nedelje dana oglas i na kupujem i na prodajem temi) kao i warn-ovan,nikad nisam imao prituzbu niti cu je imati ako je po pravilima igre,ali mislim da je neukusno uklanjati ljude bez ikakvog objasnjenja pa i da je lordaca u pitanju.

wow,to sve iz toga sto sam te nazvao moderatorom?svaka cast.

Ne, to je kad se sabere šta si i na koji način si sve pisao u poslednjih nekoliko dana, koliko pratim problematične teme (u kojima si bez izuzetka i ti), kao npr ovo:
nema te teme vise ili ja ne mogu da je nadjem...
U svakoj temi su ti Moderatori krivi pa moraš da flejmuješ, forum ti ne valja valjda zbog njih (opet ponavljam nisam upoznat sa time kako si stekao averziju prema njima pa možda zato i stvarno ne razumem) a kada se pojavi volja za tako nešto onda samo treba da ti se veruje na reč?

Ja sam tu i dalje da pomognem kako i koliko mogu ali ne mogu ništa da uradim ako me ti ignorišeš i na crnoj listi sam ti samo zbog toga što piše ispod mog nick-a. ;)

EDIT: sada kada se eto desilo i to da ti Admin poklanja pažnju, nadam se da je u redu ako vas zamolim da to nastavite na PM i nastavimo sa temom jer očigledno da je produktivna?
Hvala na razumevanju.
:wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno