Šta je novo?

Šta mislite o Moderatorima, kako ih doživljavate?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moje zapažanje koje prouzruje ovo pitanje je od prilike ovako:
Kada sam ja došao na forum, kada je HW počeo da me interesuje, ovde je bilo dosta kvalitetne diskusije, suve informacije vezane za materiju i odličnog humora.
Danas se dešava da u temi koja se bavi Android telefonom, pored mog (čitaj bilo kog Mod-a) čišćenja teme i 1 posta gde se skreće pažnja da sam ovaj put samo počistio temu... sledeći put možda neću biti tako dobro raspoložen - daću i neki kazneni poen... u roku od 2-3 dana opet krene flejm.
U redu, imamo sada nesrazmerno više korisnika, mnogi nisu pročitali šta sam napisao, postovi se nižu samo tako... Ali isti učesnici su skoro uvek u početku "flejmovanja" i sve je više onih koji se "prime" na takvu vrstu zlonamernog offtopic-a...

E sad, šta mislite, kako Modovi treba da reaguju?
Da li treba budu strogi i neumoljivi - "namćori" koji samo čiste bez da ulaze u diskusije i tako gase prvobitne požare, poeni da budu satisfakcija ili mera uspešnosti?
Ovo povlači nezadovoljstvo korisnika i širenje fame o Modovima koji su neprijatelji korsinika... :d
Ili:
Da budu ljubazni i komunikativni i da svakih 2 dana čiste teme od šume postova koji nemaju veze sa naslovom ili su postavljeni iz neke vrste pakosti?
Shvatete li da je potrebno uložiti neko vreme u sagledavanje offtopic-a, brisanja istog i pravilnog rezonovanja da li i kako podeliti neke poene?

Kako vi, kao korisnici, nas doživljavate, da li bi ste nam sugerisali nešto kako bi se vi osećali prijatnije dok provodite vaše vreme ovde?

:wave:

Ne mislim nista specialno. Ja licno ne volim da ulazim u neku diskusiju sa moderatorima, jer se plasim, nekog bana i slicno. Sto se tice ostalog, me ni ne smeta pomalo off-a, cisto da se razbije ta neka konstantnost, kao npr u serijama GOT pokido, i onda 5 strana svako pise GOT pokido. :) .

Има вас разних, као и нас.

I meni ne smeta preveliki off. Smeta mi kada ne stavljaju spoilere u temama gde to treba (filmovi i serije) i tu bih baš kažnjavao.
Dugo sam ovde, mislim da moderatori u ogromnoj većini slučajeva rade dobar posao. Ali verovatno više nisam relevantan da dajem sud o celom forumu, pratim možda 10 do 15 tema, prvih godina sam sve pratio. Hardver više uopšte ne pratim.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da budu ljubazni i komunikativni i da svakih 2 dana čiste teme od šume postova koji nemaju veze sa naslovom ili su postavljeni iz neke vrste pakosti

^^^ OVO

Ja vas ne dozivljavam kao botove-policajce vec kao ravnopravne clanove i sagovornike ovog foruma, kao sto bi i vi nas tako trebali dozivljavati. Vise slobode je ipak potrebno, sto opet ne znaci brzu tranziciju u anarhiju jer bi to bila kontrolisana sloboda, zato ste vi tu, koliko vas vec ima.

1. Ima mnogo trolovanja od ljudi koji sve znaju sa YT, puni YT iskustva, treba da budete oštriji.

2. Ne treba da primenjuju dvostruke arišine, kako se to kaže "pica sa dva lica". Moj primer je čist dokaz, ako sam zaslužio ban jer mislim da nexus 5x nije za to i to (ako ne smem da napišem mišljenje o telefonu u njegovoj temi, iako sam koristio telefon par dana i na osnovu toga doneo zaključak), dobijem privremeni ban, a druga članovi koji su vređali i provocirali? Nije bilo fer, ili obojicu ili nikog. Zato sam smanjio vreme na forumu, opao je kvalitet i selektivno primenjuje te kako vam odgovara silu. Peca ovo treba da zna, posle nekog vremena kada se smanji broj učenika/umre forum ne pomaže "nisam znao", njegov/vaš posao je da znate šta se dešava u svom dvorištu!

Poslednja izmena:
Ok su modovi skroz, ali forum bi mogao da se osvezi

ps.
3. Ovo je malo povezano sa stavkom 1. Od YT no life stručnjaka. Primetio sam da stari članovi nemaju volju da komentarišu i daju korisne savete. Vidim pitanje u temi i znam odogovor iz prve ruke jer koristim taj i taj model telefona, ali ne odgovaram jer odmah se javi YT no life ekspert koji zna sve o životu, pri tom je to saznao između četiri zida sobe i kutijom sa slikama zvanom monitor, možda na tom monitoru sa sa kraljevskim obeležjima ima neku atraktivnu implikaciju na glamur i zdravlje, te automatski ni ne usudim da bilo šta napišem. Smatram da treba da budete oštriji, ok jedan put na hlađenje, drugi put hlađenje, treći put kraj. I smatram da vas malo ima, svi imate život i niste u obavezi da visite ovde 25 sati dnevno, 8 dana u nedelji.

situacija je relativno na granicama podnosljive,sa povremenim ispadima u bezumlje kao u proteklih par dana.premali br. aktivnih moderatora i to je to.ja sam uvek za kvalitet s' obzirom da je ovo ako ne i jedina koliko-toliko ozbiljna entuzijast zajednica na middle earth jezicima pa i po ceni da se postupa drakonski.

ovo naravno ne znaci grammar nazi moderatore,tu treba imati lufta jer je ovo ipak neformalna prepiska.

Sta znam, po meni su modovi uglavnom veoma korektni mada je cinjenica da ne posecujem forum/nisam aktivan kao pre.. Donekle radim i ovo sto Ivan I radi (znam ali cutim, mrzi me) - ali to nema neke veze sa modovima :d

U sustini komunikacija sa korisnicima je veoma bitna jer kao sto neko rece i vi ste takodje korisnici pored toga sto ste modovi - tako da ne treba zauzimati neki ostar stav cini mi se :) Plus sto neobjasnjeno brisanje postova itd moze samo da prouzrokuje haos iliti nasilje stvara nasilje :)

Tako da realno nista ne bi menjao a i modovi su ljudi jelte :d, tako da ne moze se ocekivati 100% od svakog od vas 100% vremena - samo nastavite kako ste do sad radili :)

Praktično svi moderatori su "primljeni u službu" pre 2005 godine, kada je broj korisnika foruma bio koliki?
A od tog ukupnog broja moderatora aktivno je svega nekoliko.
Sa brojem korisnika u 2016 godini situacija je jasna.
To vam je prva i najkritičnija stavka.
Ne, odredjen broj moderatora je dodat 2009 - 2010 godine. Ali si svejedno u pravu.

Daj coveku vlast, pa vidi zaista kakav je ... Vecina kada avanzuje neku funkciju se popismani tako da zaboravi do juce sa kim je 'leba jeo ...
Elem, ne dozivljavam ih(Vas) nikako... vecina koje sam sreo i na ostalim forumuma su zaista sujetni ljudi, koji pokusavaju da budu mnogo bitni te da im je taj virtualni "cin" strasan uspeh u zivotu, pa svoje licne frustracije prenose i na forumu.
Tako da nemam neko lepo misljenje za vecinu, naravno ogradjujem se jer uvek postoje i oni koji su korektni.

Moram postaviti ovde pitanje da li mod gedza kada uzme nekog na zub iscita sve njegove postove pred spavanje i onda krene da deli poene ?

Ja realno nisam zadovoljan radom modova ,odredjene teme su ugusene (uglavnom apple) dok u ostalim sve zavisi od raspolozenja modova u tom odredjenom danu..

Sve u svemu po meni je uglavnom rasulo

LG

Malo ima aktivnih modova.
Pogledajte ko je aktivan i normalan u određenim podforumima i vidite da li su zainteresovani za tu ulogu.
Ovo sada kada se mod pojavi posle 2 dana ili posle reporta je prekasno uglavnom. Po meni mod treba da bude neko ko aktivno učestvuje u diskusijama.

Daj coveku vlast, pa vidi zaista kakav je ... Vecina kada avanzuje neku funkciju se popismani tako da zaboravi do juce sa kim je 'leba jeo ...
Elem, ne dozivljavam ih(Vas) nikako... vecina koje sam sreo i na ostalim forumuma su zaista sujetni ljudi, koji pokusavaju da budu mnogo bitni te da im je taj virtualni "cin" strasan uspeh u zivotu, pa svoje licne frustracije prenose i na forumu.
Tako da nemam neko lepo misljenje za vecinu, naravno ogradjujem se jer uvek postoje i oni koji su korektni.

Upotpunosti se slazem sa ovim, kao i o tome sto je napisao Ivan I. o youtube strucnjacima.
No ovaj forum je jos i dobar, ali ima jedan koji je bas ono preterano, nedaj boze da napises nesto a da ne odgovara nekolicini clanova i moderatora, banuju te za tren oka.

Moderatori imaju sve karakteristike obicnih korisnika, s tom "malom" razlikom sto imaju odredjene moci nad njima koje uglavnom koriste da drze forum u kakvom takvom stanju, da se ne raspadne u potpunosti usled najezde bezobraznih likova. Eto tako ja dozivljavam moderatore. Nekada sam, poput drugih ljudi, dozivljavao moderatore kao nekakve specijalne ljude bez mane koji sprovode ultimativnu forumsku pravdu i koji nemaju pravo da se ponasaju kao obicni korisnici. A onda sam shvatio koliko je takav pogled na stvari glup i besmislen.

Neki konsenzus na internetu, nepisano pravilo foruma je da iako postoje administratori foruma koji su iznad moderatora,oni se obicno ne mesaju u njihove odluke kao ni drugi moderatori. Moderator mu dodje nesto kao sudija, ako on presudi drugi ga nece osporavati osim ako ta presuda nije apsolutno besmislena. Tako da sa te strane su moguce zloupotrebe, jer ce moderatori iskoristiti svoj polozaj da teraju neku svoju agendu koji bi i inace imali kao obicni korisnici foruma.

Moram postaviti ovde pitanje da li mod gedza kada uzme nekog na zub iscita sve njegove postove pred spavanje i onda krene da deli poene ?

Gedza je "orginalni" forumas i moderator, neko ko je verovatno poprilicno stariji od mene i tebe. Takodje je retka vrsta moderatora, jedan od onih koji moderisu citav forum. U proslosti takav mod je bio Kutija, dok nije zabatalio forum usled poslovnih obaveza ili cega vec. Isto tako si cesto dobijao poene od Kutije kao sada od Gedze, ukoliko proceni da si flejmovao, trolovao ili se bavio ostalim popularnim aktivnostima na internet forumima. Meni su poeni rasporedjeni tako da su 70% Kutija, ostalo Gedza uz po kojeg moderatora koji je zalutao u datom momentu. To ne znaci da oni imaju nekoga "na zubu", vec da oni jedini moderisu forum na taj nacin. Tu je i Lasica, ali on je maksimalno korektan i popustljiv moderator koji ne deli poene ukoliko to nije apsolutno neophodno. On verovatno vise vremena provodi moderisuci ovaj forum od prethodne dvojice, ali nije uopste strog pa ti se cini da to nije tako jer ne dobijas poene od njega. Covek uglavnom brise gluposti koje pisemo i premesta postove, kao sto radi Jovyland u gejming sekciji.

Poslednja izmena:
evo vec dva dana nvidia botovi unistavaju tri podforuma pa nigde ni r od reakcije.o ninoslavima za siromasne i forama lelee sto mi vrucooo da ne pricam.

Eve me, nVidijot bot se javlja na duznost :) To je tek posebna prica i ne da nisi u pravu, nego si totalno u offu sto se tice te price. Ukoliko ti smeta sto ljudi iznose realne cinjenice o fejlu zvanom RX480, to samo govori o tome da nisi uopste realan vec fanboj AMDa. Pola gejmera na forumu ima GTX970 i izigrase se ko ljudi dve godine a tamo se prica o nekakvom skartu od strane ljudi koji nisu videli karticu uzivo.

Ja realno nisam zadovoljan radom modova ,odredjene teme su ugusene (uglavnom apple) dok u ostalim sve zavisi od raspolozenja modova u tom odredjenom danu..

Sve u svemu po meni je uglavnom rasulo

LG

Upravo tako. Veoma tezak i drzak, deli poene za sve zivo. Cini mi se da je zvao i uzivo neke clanove na pojasnjavanje. Daleko najlosiji moderator. Sa druge strane, Gizmo je izuzetno korektan. I naravno, moderisanje u iP temama je katastrofalno. Bukvalno ne smeta nista lose da se napise protiv uredjaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eve me, nVidijot bot se javlja na duznost :) To je tek posebna prica i ne da nisi u pravu, nego si totalno u offu sto se tice te price. Ukoliko ti smeta sto ljudi iznose realne cinjenice o fejlu zvanom RX480, to samo govori o tome da nisi uopste realan vec fanboj AMDa. Pola gejmera na forumu ima GTX970 i izigrase se ko ljudi dve godine a tamo se prica o nekakvom skartu od strane ljudi koji nisu videli karticu uzivo.

hvala sto si potvrdio pricu da unistavate forum pricom o nvidia karti na amd temi.

Dobro, ako je tako onda necemo vise. Svako u svoj ambar pa da ceo forum bude poput ajfon podforuma gde ce samo hvalospevi i iskustva da se pisu jer niko nikome nije konkurencija i proizvodi se ne smeju medjusobno uporedjivati.

Ja sam inace AMD korisnik, dugogodisnji. Ima sam nekoliko nVidija i radile su dobro ali preferiram AMD. Mogu ti reci, da ce se za par meseci videti da je ova generacija AMD grafickih najlosije pozicionirana jos od vremena HD2900 i HD3800 kartica. Koje sam takodje imao... To je ono sto ljudi iznose u toj temi. Ali nije frka, mozemo gledati na AMD kao inferiorno resenje u startu i prestati da uporedjujemo sa nVidijom. Realno su sami sebe doterali do tog nivoa, kao neki Cyrix da su.

Nista od ovih problema ne bi postojalo kada kupci i korisnici hardvera ne bi poput idolopoklonika gledali na svoje vlasnistvo. Znas ono, kada bi jedini kriterijum bio novcanik i sta koji proizvod pruza za odredjenu sumu a ne sta pise na kutiji.

@Batak
Mutis vodu kao da si sin Maloprstica i debelog evnuha. Eto ti ga loznica pa nek ti on kaze kome se Gedza tako obratio i zasto, ako se jos seca Ace junaka koji je za tri minuta na forumu popio permaban jer je hteo da mu lomi kosti posto loznica nije hteo da prizna da je njegov S6E bolji od S7E...

Poslednja izmena:
Gedza je malo jaci na obaracu ,plus kada ne skapira da je pogresio stvar resava banom.. To je meni totalno nebitno forum ko forum ban ko ban ,zivot ide dalje ,ionako smo ovde samo da ubijemo visak vremena.. Cudno mi da se neko u 50+ godina tako ponasa,samo sam zato pitao u cemu je fora.

Ne bih nikog da provociram samo iznosim neko svoje misljenje..

G&W
Ne znam o cemu pricas.. Ja i igorica smo imali jedan samo "sukob" i zavrsilo se mojim izvinjenjem prema njemu. Tu gedza nista radio nije..

LG

Poslednja izmena:
Upravo tako. Veoma tezak i drzak, deli poene za sve zivo. Cini mi se da je zvao i uzivo neke clanove na pojasnjavanje. Daleko najlosiji moderator. Sa druge strane, Gizmo je izuzetno korektan. I naravno, moderisanje u iP temama je katastrofalno. Bukvalno ne smeta nista lose da se napise protiv uredjaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam šta ti je radio ali veruj mi da bih te ja banovao svaki put kad pomeneš "keširanje".
Da, sigurno je zvao članove, aha...

Ma da, kao da je članstvo na ovom forumu toliko povlašćena stvar da će se neko objašnjavati moderatoru preko telefona... :-D I drugo, kao da bi se neki moderator cimao da zove nekog člana telefonom oko pojašnjavanja, tako ga boli uvo. :-D

Sasvim su OK moderatori na Benchu, svakako su bolji od nekog moderatorskog "proseka" bilo gde. Bio je doduse jedan zestoki kompleksas (nick mu pocinje sa sir), ali otkako je on razvlascen, nikad nisam primetio da je neki moderator nekorektan prema drugim clanovima. (Igoritzu na stranu, da ne idemo u pricu o njegovim banovima.) Barem u temama u koje ja zalazim ne nalazim nista problematicno.
Istina, Kutija ne bi trebalo da pokusava da moderise humoristicke teme, jer je od humora operisan, ali je osim te okolnosti korektan moderator.

Poslednja izmena:
^ +1

Nemam nikakve zamerke na rad moderatora/administratora, naprotiv. Ne bih mogao da kažem da bih mogao bolje. A par puta kada sam neke od njih kontaktirao, uvek su bili voljni da pomognu.
Nekad smo poželim bržu reakciju, pošto ima raznih ljudi koji vole da se registruju i postavljaju svakakve gluposti na forum. Ali, ljudi su, ne mogu ni oni da budu prisutni 24h dnevno.

Sve najgore, bez izuzetka.

Onaj narcis u iPhone temi sa 5s je kralj. Uleti u temu iznese svoje misljenje, drugi iPhone korisnici ga demantuju, on uzme i obrise sve postove i ostavi samo svoje. Kralj :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno