Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

A kako će onda da bude lep u nekoj silikonjari ili koži i ko će da vidi da je to S7? :D

Staklo nikako nije praktično za telefon (pored ovog gore i magnet za otiske je), može da bude lep koliko hoće ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Koliko su te samo pljuvali kada si pričao za cenu popravke... [emoji23]
On je flejmovao da zamena ledja kosta 250e i sve to stoji napisano u ovom podforumu nego se sad vadi da je mislio na displej [emoji23]

Inace odavno se zna da je zamena Samsung amoleda preskupa cak i u nekoj polu-divljoj "kombinaciji", niko to nije ni dovodio u pitanje ali po vlasnike S7 koji razbiju ekran otezavajuca okolnost je i to sto su sedmice malo ret.......o sklopljenje i dosta tesko se servisiraju + ta standardno visoka cena amoleda [emoji387] [emoji379]

Sent from my D6503

Providan silikon zavtsava posao. Meni cak bolje lezi u ruci sa silikonom. Ne klizi i nemam osecaj da ce puci svakog trenutka... Svi smo kukali kako samsung pravi plastikajnere. Eto nam sada.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ma dobro, totalno nebitno, znam da je bilo neko prepucavanje. Mislio sam da je za ekran... Mene bi bilo žao da dajem 300e za ekran. Pre bih prodao taj za 200 i kusur e i dodao tih 300e i uzeo isto ili nešto drugo. Skuplja šteta nego da čukneš neki auto...

Samsung je pravio plastikanere ali raspad koji su bili smesne izrade i kvaliteta za tu klasu i cenu a sve to uz los dizajn. Imali su i drugi proizvodjaci telefone pretezno od plastike pa su bili kao tenkovi i premium a uz 10x bolji dizajn.

Niko nije trazio staklene Samsunge i ocigledno beskorisne zakrivljene amolede vec unapredjenje dizajna i opsteg kvaliteta kucista.

Na kraju ta Samsungova odluka nije slucajna, znaju oni da ce prodati na desetine miliona Galaxy i Note telefona a uz osetljive ekrane i ledja uredjaja to znaci i dobru zaradu preko zamenskih delova i servisiranja [emoji23]

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Pa kako da ne pogodis cenu kad je zamena IPS-a iz te klase zvanicno oko 200e a do sada je zamena svih samsung amoleda bila oko 250e :-D plus mozda 50e za edge.

Inace steta sto ne postoji globalna, Exynos verzija S7 Active, jeste "malo" ruzan fon i lici na neki Samsung Star na steroidima [emoji23] ali je kuciste prilicno robusno a ima i 4k mAh.
Takav fon bih kupio 99% mada cu svakako razmisliti i o toj S820 verziji ako se ikada pojavi po nasim oglasima, verovatno hoce pocetkom 2017.

Poslednja izmena:
On je flejmovao da zamena ledja kosta 250e i sve to stoji napisano u ovom podforumu nego se sad vadi da je mislio na displej [emoji23]

Sent from my D6503

Ja sam pričao za komplet -podrazumevajuči kada padne da pucaju i displej i leđa ;)
A normalno da je akcenat bio na leđima jer svi telefoni imaju displej od istog materijala ;)

Samo sam se preračunao, ovo skuplje nego što sam mislio (još i za te pare teško da urade kako treba) :D

Nego ti si spominjao da se to lako menja i naručuje kod kineza za par desetina $ !
Sad je prilika da pomogne čoveku da uštedi 250€ :D

Ja rekao gde i sta, a ne tamo neke servise.

Cak sam i cenu pogodio :d

Ne treba generalizovati, ja npr imam pozitivno iskustvo sa begramom :)
(Da nije bilo pozitivno ne bih ni ja prošao ispod 250€ samo što to "stručnjaci" ne znaju)

Poslednja izmena:
Pa pise lepo sta si mislio - na zamenu zadnjeg staklenog panela a da to navodno kosta 250e [emoji23]

Zato smo se i sprdali sa tom izjavom [emoji41]

A koje je to pravilo - kada tel sa staklenim kucistem ispadne pucaju obavezno i displej i ledja? Jel to neki ugovor sklopljen pod tim uslovima? [emoji23]

Sent from my D6503

Gde su ti ti kinezi i taj majstor što to namunji za par desetina $ ? :D

Pa da, toliko i kosta zamena zadnjeg panela na Z seriji ili malo vise u zvanicnom servisu alia svakako nije 250e kao sto si lupio u ovoj temi u pokusaju da dohajpujes LG G5 u odnosu na S7/E koji su ga pokidali realno [emoji23]

Sent from my D6503

Nema ništa, odoše majstori, ode priča o par desetina $, osta kosmodisk i priča o par stotina € :D

Karikiras bezveze ali dobro, to je ocekivano.
:-D

Nego ***a, ovi novi amoledi su pokidali pa i zamena mora biti skuplja od IPS-A a i uvek su bili najskuplji displeji, kome to smeta ima G5 sa sve hektarom tragova od lepka i kojekakvih probijanja osvetljenja displeja koji i ako se razbije ne kosta vise od 30$ na ali-u - original [emoji23]

http://images.anandtech.com/doci/10...mity.jpg?_ga=1.33664993.1765678164.1467974509

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ko o čemu ti o G5-i čak i u drugim temama :D

Samo da G serija ne prođe kao Sony Z serija ;)

Jel si siguran da je duplo jeftinije? Edge je ubedljivo najskuplji, verovatno bi 7-ca bila malo jeftinija.

Činjenica da nije zakrivljen i da je na tržištu već godinu dana mogu da doprinesu tine da je osetno jeftiniji.

Providan silikon zavtsava posao. Meni cak bolje lezi u ruci sa silikonom. Ne klizi i nemam osecaj da ce puci svakog trenutka... Svi smo kukali kako samsung pravi plastikajnere. Eto nam sada.

Ja sam baš pre neki dan uzeo takve "gaće", Teracell, baš minimalno menja dimenzije, poboljšava grip kao što kažeš, super je, ja se prijatno iznenadio. Za te pare ekstra, požuteće sigurno, ali kupiš ponovo i teraš do sledeće "žutice" :) Neće biti super efektivna za pad, ali meni je najbitnije da štiti od grebanja.

Prilozi

• 20160708_115130.jpg
    20160708_115130.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 199
  • 20160708_115143.jpg
    20160708_115143.jpg
    1,018.7 KB · Pregleda: 200
  • 20160708_115215.jpg
    20160708_115215.jpg
    1 MB · Pregleda: 199
  • 20160708_115248.jpg
    20160708_115248.jpg
    1 MB · Pregleda: 203
  • 20160708_115332.jpg
    20160708_115332.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 220
Displej zamenjen, nov stavljen.
Cenim da ti uopšte nisu menjali displej već da je nešto drugo problem, jer koliko sam skontao tebi telefon dok se ne zagreje daje normalnu sliku. Sada te opet zeza pregrevanja. Lupam, ali možda su nešto samo čačkali oko čipova a da ekran nisu ni dirali, a naplatili su ekran. Ne bi me čudilo to za Srbiju...
@Gizmo naruči nillkin sa alija. Mnogo je bolji...

Poslednja izmena:
Ko o čemu ti o G5-i čak i u drugim temama :D

Samo da G serija ne prođe kao Sony Z serija ;)

Posto si LG fan bolje da se molis da prodje kao Z serija jer je sony na njoj bar nesto zaradio i pored smesne prodaje u odnosu na Samsung dok LG vec odavno samo gubi pare [emoji23]

http://www.gsmarena.com/average_pri...per_phone_of_any_android_maker-news-17221.php

Inace bila je i u ovoj temi polemika da li znace kaljena stakla ili ne mogu mnogo da zastite displej i samo se maste i musave.

Vise puta sad video da su cak i no name kaljena od 1-2$ sacuvala razne displeje a u to sam se jos jednom uverio sinoc ali na mom telefonu - na krajnje glup-bizaran nacin zamalo da ostanem bez displeja ali je kaljeno staklo odradilo vrhunski posao [emoji41] Napisacu u Z2 temi kasnije, fon je i dalje kao nov.

Tako da kupite neke Nillkine, bar za ove non-edge modele. Bolje trpeti nesto drugaciji odziv ekrana i brze prljanje nego platiti 250e za zamenu prslog amoleda. Naravno na svaki iole skuplji fon/panel se isplati staviti zastitno staklo.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ja sam baš pre neki dan uzeo takve "gaće", Teracell, baš minimalno menja dimenzije, poboljšava grip kao što kažeš, super je, ja se prijatno iznenadio. Za te pare ekstra, požuteće sigurno, ali kupiš ponovo i teraš do sledeće "žutice" :) Neće biti super efektivna za pad, ali meni je najbitnije da štiti od grebanja.

Imam ja takvu nilkin . Sa poklopcima za 3.5mm jack i usb. I bez ovog ruznog teracel pozadi.
Ali realno izgleda ocajno. Grip jeste bolji ali osecaj u ruci ocajan.
Ne znam subjektivno misljenje ali ja to nikad ne bih nosio. Ovu sam kupio dao 1000din i nosio je svega par sati :D .

No sad tek vidim koliko sam srece imao. Telefon sam ispustio dva puta do sada.
Izcukarosao ovu alu felnu samo tako. I zaradio dve malo dublje ogrebotinice na ekranu. I solidno ogrebotina na ledjima.
Ali tek sad vidim koliko sam srece imao sto se nije razbio :D .

Ali i posle svega toga jednostavno ne mogu ovaj tel da nosim u bilo kakvoj futroli.

Sta fali ekranu na iPhoneu 6s+?Pa je zamena duplo jeftinija...
Da je duplo jeftinija bas i nije, bar ne u ovlascenim servisima i kada su originalni paneli u pitanju.

A i jednostavno se radi o skupljim panelima mada se prica da ce uskoro pasti cene super amoleda, da ce postati jeftiniji za proizvodnju.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Kako uspete toliko da ih ****? :) s6 sam 5m nosio bez ičega, samo tempered preko( doduše spasio je jednom), i ni lajsna, ni zadnje staklo nije bilo ogrebano. Jeste bio beli model, ali opet...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Lupam, ali možda su nešto samo čačkali oko čipova a da ekran nisu ni dirali, a naplatili su ekran. Ne bi me čudilo to za Srbiju...

I ja sam to pomislio obzirom da su mu tako brzo zamenili,za jedan dan ako se nevaram.Koja verovatnoca da ga imaju odmah na stanju i da nemaju drugog posla vec odmah da uzmu da rade njegov tel...

Osim ako covek nije dobio svoj stari ekran na cemu bih ja insistirao pre placanja...

Poslednja izmena:
Posto si LG fan bolje da se molis da prodje kao Z serija jer je sony na njoj bar nesto zaradio i pored smesne prodaje u odnosu na Samsung dok LG vec odavno samo gubi pare [emoji23]

Sent from my D6503
Nisam ničiji fan, ne poslujem na berzi i apsolutno me zabole patka za zaradu kompanija i ko je dobio koliko ili izgubio para...
Zanima me samo krajnja cena uređaja i eto cena servisiranja ako dođe do toga ;)

Poslednja izmena:
Ma da, nisi fan (a flejmujes samsung teme indirektno sa LG) i ne zanima te poslovanje mada ovo drugo je tacno, da te zanima znao bi da LG mobile vec godinama gubi pare jer sta im znaci sacica Balkan LG fanova [emoji23]

@ Gizmo

Mislim da Ringke ima dobre, kvalitetne silikonske obloge koje navodno ne zute, ima ih cak i na ali-u za male pare a po ocenama bih rekao da su original [emoji41]

http://www.ringke.com/site/product.php

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Kako uspete toliko da ih ****? :) s6 sam 5m nosio bez ičega, samo tempered preko( doduše spasio je jednom), i ni lajsna, ni zadnje staklo nije bilo ogrebano. Jeste bio beli model, ali opet...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa kako... Jos ga ni jednom nisam ispustio dok sam bio trezan to je sigurno :D

Meni je Platinum Gold, i da zutne nije strasno. Ja sam isto uzeo ovu Teracell meni je bas lepo legla i nije mi ruzna. Sve je stvar ukusa

Da li se vama cini da se ovi prvi procenti baterije brzo trose. Ja sam imao pre ovoga ip 6s i lg g4 kao da se sporije trosilo kada je pun.

Poslednja izmena:
Šta bi sa tim testom? Ja naručio u ponedeljak ujutru, danas (tj. posle 4 dana) poštar doneo...

Valjda ću se snaći da sam namestim. Istina, očekivao sam da je prednja folija malo "zalomljena" na bokovima, kako bi lakše i trajnije prionula, međutim sva je ravna... No, Proday & DoX su potvrdili da je kod njih sve u redu, pa se nadam najboljem.
Ne brini se ti nista, folija je i vise nego savitljiva, bas sam zadovoljan. Prati uputstvo sa sajta i nece biti problema :)

Sto se samog testa tice, bice za 10ak dana s obzirom da sam na odmoru trenutno :D

Btw dobih i tempered glass njihoh pa cemo da vidimo kako ce se pokazati i on :)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno