Ja sam nekad zakačio da u win win u piše da za treću, četvrtu i petu godinu (ako postoji takva garancija) da treba da servis odradi bilo koja firma koja je za to registrovana u Apr-u.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ja sam kupio prosle godine ovu klimu i razocarao sam se,Narucio sam danas ovu klimu, nadam se da ce biti full kvalitet kao sto svi hvale Fujitsu.
Drugar ce mi ugraditi, garancija vazi 2 godine bez obzira ko ugradjuje. Jedino je shit sto im je magacin cak u V(P)rcinu.
http://www.fujitsuklime.com/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg09leca-aoyg09leca
Pa inverter klima i treba da se smanjuje/gasi kad postigne podesenu temperaturu?
Nemoguce da ova nema varijabilnu brzinu kompresora kad je inverter.
Ne kontam sto je Mitsubishi toliko skuplji od Fujitsu klima, jel ima neke drasticne razlike u kvalitetu?
Par nedoumica imam. Nisam ništa ni gledao ni nabavljao od rashlade 10ak godina, niti sam pratio šta se i kako dešava.
Prostorija je 33m2 (8.5*4m grubo, prozori na užim zidovima). Zbog rasporeda prostorija i velikog hodnika ne verujem da ima smisla i pokušavati da se iz nje nešto drugo hladi.
Koristila bi se za hlađenje i grejanje, tako da bi verovatno išao inverter neki.
Koje "snage" nam treba klima za ovako nešto 12 ili 18? Takođe me zanima da li sve klime imaju manje više iste dimenzije unutrašnjih jedinica, pošto moram okvirno da znam tu dimenziju.
Jedno je auto , drugo je tehnicka roba.Tja! I novi auto kada kupite, garancija je uslovljena redovnim servisom. Što i ima smisla. Treba zemeniti ulje, filtere il' šta već. Ili, ako je garancija 5 i više godina, i one kaiševe posle 100kkm il' kad' ko već propisuje. Bla.bla.bla... da ne razvežemo sada o automobilima, neću više.
Slabo se razumem u klime, imam neki LG star preko 10 godina i radi. Nemam inverter ali je koristim i kada je minus. Zimi kad je veći minus i ne gasim, odnosno samo smanjim temp kada napustim lokal uveče.
Želeo sam da kupim klimu za kuću, ne mora sve da greje i hladi, kuća nije velika oko 60m2, a sobe su dosta dobro povezane. Bitno mi je da dobro greje zimi, mislio sam neku sa inverterom.
Šta mislite o ovoj Midea klimi koja košta 51 hiljadu? Da li ima nešto bolje/pametnije za sličan novac, i da li uopšte vredi dati 50k za klimu ili uzeti neku od 25k din?
Vidim da Midea ima WIFI.. jel neko koristio WIFI na klimi, kako to radi?
http://www.klimauredjaji.net/shop/midea/midea-klima-inverter-msmbbu-12hrfn1qrd0gw/
Prodaje se u tehnomaniji za 51k din, da li je ok ta energetska vrednost koju spominjete?
http://www.tehnomanija.rs/klime/midea-klima-inverter-msmbbu-12hrfn1-qrd0gw.html
Inače, inverter klime nisu specijalno pravljene da greju zimi (to mogu i obične), nego mislim da samo kod njih ubacuju neki dodatni grejač u spoljnu jedinicu, te otuda veći opseg radnih temperatura. Inače, klima ima najveću efikasnost grejanja na nekih 7C. Sve ispod toga se smanjuje efikasnost grejanja. Tako da na -5C verovatno ima 25% efikasnost (ako u specifikaciji stoji da greje na 3kW, računajte da će Vas grejati sa manje od 1kW na debelom minusu).
U vezi problema sa curnjem vode iz unutrasnje jedinice. Nasao sam neki video na youtube kako covek sa usisivacem resava taj problem zacepljenja. Uzeo sam crevo za odvod vode i usisivacem povukao tu vodu koja stoji tako sto sam napravio vakum izmedju creva klime i usisivaca. Dosta vode je oteklo, sva sreca pa sam na vreme izvadio crevo da ne ode voda u usisivac. Sad cu opet da upalim klimu pa javljam da li je curenje prestalo.
Inace, pokusavao sam da skinem masku klime i nikako nisam uspevao. Housel je u pitanju. Ne znam da li su ga dobro zatarabili pa treba jace da se povuce ili ima jos neki skriveni sraf koji drzi. Ja sam nasao dva, odmah pored display-a za prikazivanje temperature, sa obe strane po jedan. Ako neko zna kako se skida maska sa Housel klime, neka podeli, bas me zanima, da usput malo i dezinfikujem.
EDIT: Evo sad se cuje neko sistanje iz klime prilikom hladjenja...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari