Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nema ih ni u najavi.

P.S
480 sa 4G bi mogle biti interesantne, ako cena ne bude veća od 250e, ali videćemo sta će vreme reći. :) Pitanje je šta će za nedelju dana biti za ETH u opšte :)

Poslednja izmena:
Nema ih ni u najavi.

P.S
480 sa 4G bi mogle biti interesantne, ako cena ne bude veća od 250e, ali videćemo sta će vreme reći. :) Pitanje je šta će za nedelju dana biti za ETH u opšte :)

Bice nesto drugo. Ja sam mislio da ce gpu rudarenje umreti odavno, ali posto kriptovalute za sada ne idu nigde, bice i rudarenja. U svakom slucaju, ako se i izmisli nesto novo, moguce je da ce biti bolje optimizovano na novijem hardveru. Do sada se pokazalo da je najisplativije izmisliti nesto "novo i revolucionarno", uloziti dosta para u promociju, marketing i privlacenje rudara kroz dobru isplativost da bi se projektu "dala tezina" i onda to materijalizovati. Mislim da farsa oko DAO-a nije slucajna, nego je jos jedna dobro osmisljena kampanja za otimanje para i cedjenje suve drenovine jos malo.

Taman da se napravi neke količine tih 480 tica . Šta znam da daju 30Mh/s dao bi i 290eu ovako su djubre moraju da kostaju max 220 do 250eu da bi ih uzeo u razmatranje. Osim potrošnje nisu me nigde oduševlie. Greju se ok ajde čekam aftermarket coolere cena koja je bila faktro broj 1 je shit koštaju mnogo plus u radu su malo bolje od 380 za sada.
Pa to ako ne pukne ETH uzeću neku kad se stabilizuju cene :p

Pa onda je grafa djubre za mining i tačka. Tj. biće ok po ceni od 200eu over and out from teme.

ma to je zbog celofana, kad se skine karta je hladnija i daje vise

:D

Lagano momci, ne trcite pred rudu, mnogo toga moze da se promeni optimizacijom minera...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

H-rate, mislim da DA...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
U tom slučaju onda treba svakako sačekati. Ako rezovi budu preko 30% isplativost je na pomolu, ovako, 380/390 još uvek bolji izbor.

Poslednja izmena:
Momci, jel imao neko slicno iskustvo da su mu pregoreli kablovi 6pin na 2 x molex? Za napajanje grafi.

Uz napajanje Enermax Platimax 1000W dobio sam 3 komada kablova 12pin na 2 x 6pin i iz tog razloga cetvrtu grafu nisam mogao nikako da napajam. E da nisam rekao, imam rig sa cetiri grafe.

Zbog toga sam uzeo te 6pin na 2 x molex...

http://i.imgur.com/5jJ1BQH

http://i.imgur.com/Fo3rEhd

http://i.imgur.com/Suq9mWX

Dim i vatra, us.ro sam se...

Nisam strucnjak, ali ocigledno da je ta nestrucnost napravila problem, i sigurno sam na kraju dobro prosao jer grafe i dalje rade na svu srecu... Eto sad mi jedna grafa stoji "sa strane" jer ne znam kako da je povezem sa napajanjem. Pa da vas pitam sta savetujete, gde sam pogresio...

Zapalo mi je za oko, laiku, da ima 5 konektora u molexu kada se sabere, ne 6. Ima 6 zica ali dve se spajaju u jednu i ispadne 5 konektora.

Zasto to kazem, jer pregorela je samo ona strana gde ima 2 konektora... Nisam strucnjak samo logicki povezujem.

Kada sam povezivao molex uzasno je bilo tesko nabosti ga, mozda i nisam do kraja, a mozda sam na kraju i previse...

Nisam pametan sta sa tom jednom kartom da radim... Opet i ako narucim redovan 12pin na 2 x molex sa ebay-a treba to cekati mesec dana, sta do tad...

Da li je mozda bolja opcija 6pin na sata?

Evo jos neke slike da vidite kako sam spojio, mozda sam negde pogresio...

http://i.imgur.com/a/T6kuE

Poslednja izmena:
eno 34.5k din u maloprodajama 480 grafa

koliko vam daje 7970 i uz koju potrosnju?

Poslednja izmena:
@ Rhisonicus
Taj adapter na prvi pogled ne uliva poverenje. Ima samo po jednu bednu zicicu na +12v(zuta boja) koja jednostavno ne moze da provuce toliku struju. A i verovatno ti je bio los kontakt.
Imas boljih adaptera za naci sa duplim zicama sa svakog molexa. A sto se tice SATA-6PIN,to nikako nemoj da radis.
Pogledajte prilog 203460

Poslednja izmena:
Hvala, e ovo je vec ozbiljna stvar, nadam se da je samo to problem, da treba bolji kabal.

^ ne moras ici na taj dupli, dovoljno je da uzmes originalni molex to 6pin koji dodje uz kartice i neces imati problema. Taj koji ti je izgorio je tezi kinez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gledam Rhisonicusove slike pa neverujem, aj jos neko nek pogleda, izmedju dve zute stoji crna koja je gorela, otkud crna na plus12 strani?

@Splinter i @alkeksalac

A pazite nisam uzeo od bilo koga, otisao sam u Tehnotronik, Novi Sad, Brace Ribnikar. Hteo sam prvo u Gigatron pa nisu imali na stanju.

Uz grafe nisam dobio ni jedan molex, uzeo sam MSI R9 380 4G tako da ne znam gde originalne da nabavim? Neki link na PM ili slicno, cenio bih puno.

Lud je ko kupi Rx 480 referentnu za mining pa karta vuce 175w na eth-u, 75w moze povuc preko 1x6pin-a odakle da povuce preostali 100w? plus da ne govorimo o temperaturama kako ohladiti te karte u rigu kad jedna sama obara taktove zbog loseg hladjenja sta bi bilo sa 4 ili 6 u rigu...u sirokom luku zaobici sto se tice mininga.

Dok ne izadju nonreferentne ovo obavezno preskocit ne uzimat u razmatranje.

Šta mislite o 6x390 na H97 anniversary ploči? Jel too much :p

no comment za 480 tice izgubio sam mesec dana čekajući ih da izadje mućak.

@ Rhisonicus

Nije bitno gdje si uzeo, u pitanju je najnizi moguci kvalitet. Vidi od bilo koga sa foruma da ti da adapter koji je dosao uz bilo koju graficku i neces imati nikakvih problema. Ja ih sigurno imam preko 100kom viska, ali smo predaleko...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aha, ok tnx. Eto ko ima molim da mi se javi na PM, placam ;)

Lud je ko kupi Rx 480 referentnu za mining pa karta vuce 175w na eth-u, 75w moze povuc preko 1x6pin-a odakle da povuce preostali 100w? plus da ne govorimo o temperaturama kako ohladiti te karte u rigu kad jedna sama obara taktove zbog loseg hladjenja sta bi bilo sa 4 ili 6 u rigu...u sirokom luku zaobici sto se tice mininga.

Dok ne izadju nonreferentne ovo obavezno preskocit ne uzimat u razmatranje.

Po ovima je iz zida 177W, znači da je potrošnja same karte mnogo manja, a još nije ni undervolt odrađen. Mada i ja očekujem da 470 bude best buy, dok ne izađe nešto bolje tipa vega.

Sto se tice referentne karte problem je 1x6pin bez obzira na performance, bez obzira da li se moze undervolt uraditi jednostavno karta puno trosi za 1x6pin.

Vidicemo sta ce donjet nonreferentne ja sam odustao od ove referentne.

Nazad
Vrh Dno