Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Ma ne zurim ja nikada nisam trcao da kupim nista tako cim se odma pojavi, nego pitam sta je pametnije...
Ja 470 cekam [emoji6]

Izgleda da ce ovo biti pravi launch, a ne karta na papiru.

WC8OzDE_2.jpg
Inače, AMD je isporučio 25x više karti nego što je to uradila nV sa gtx 1080 ;)

Ja sam moju 970 prodao bas zbog ove karte. Posto sam racunao 8gb vram sigrno je jaca ima bolju podrsku itd. Valjda se nisam zeznuo videcu na dalje.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja sam moju 970 prodao bas zbog ove karte. Posto sam racunao 8gb vram sigrno je jaca ima bolju podrsku itd. Valjda se nisam zeznuo videcu na dalje.

Ako si prodao GTX970 za bar 250 evra, nisi se zeznuo. ;) Uz malu doplatu ces dobiti bolju kartu i novu garanciju.

Poslednja izmena:
Drama se nastavlja, totalna ludnica :D :banana::banana::smash:

@voki88

Da budem iskren, ništa bitno nisi uradio time.
Menjaš karticu više klase (starije generacije) za karticu srednje klase (nove generacije). Performanse će biti tu negde, potrošnja takođe.

RX480 će biti futureproof, sposobnija da bolje odradi posao u narednih par godina u DX12 naslovima ali ne u toj meri da bi opravdalo zamenu, po meni.

Ova kartica je idealan upgrade za one koji su do sada koristili grafike tipa R9 270X (HD7870, R7 370) odnosno GTX 950, GTX 760.

Videcemo ima dosta opcija bitno je da je jaca.

@Voki88
Pa, dobro, sto neko rece, imaces novu karticu sa novom garancijom, verovatno malo brza od 970, bolja u DX12.... itd......

@Voki88
Pa, dobro, sto neko rece, imaces novu karticu sa novom garancijom, verovatno malo brza od 970, bolja u DX12.... itd......
Svesan sam ja toga ali se nigde ne zurim sa kupovinom sacekacu jos neko vreme. Vidim da se i prica o nekoj stabilizaciji cena za 1070 sredinom jula preko granice pa cemo i to da vidimo. Ali ne kajem se sto sam prodO 970 prolazi joj vreme polako. Najvise bi voleo da vidim msi llighting rx480 verziju uskoro da izadje :)

U cemu se razlikuju ove kartice (msi, asus, saphire....) kad su sve referentne, sa fabrickim coolerom.
Kolko vidim vecina ima i isti clock.
I koji je najlaksi nacin da se prebaci na vga monitor (koliko vidim imaju samo hdmi i dp izlaz).

Pa, skupis nesto malo love i kupis neku 1070 i miran si minimum dve godine......

Pa, skupis nesto malo love i kupis neku 1070 i miran si minimum dve godine......
Pa ako bude oko 400 mozda bi je i uzeo ali ako drzi cenu blizu 500e tesko.

Poslednja izmena:
Pa to nesto malo nije bas malo! A sa ovom karticom nece biti miran 2 godine?

Koliko ce da bude jaca 1070 od 480 karte ?
Recimo, minimum 40 - 45%. Za dodatih oko 200E ( na tih vec 260E ), mislim da je to dobra kupovina. Gtx 1070 na full HD sve igre na 60fps i maximum grafika i za 1440p. takodje odlicna kartica za 60fps......480 je kartica za neko 'konformno' igranje na 1080p.....

Koliko ce da bude jaca 1070 od 480 karte ?
Recimo, minimum 40 - 45%. Za dodatih oko 200E ( na tih vec 260E ), mislim da je to dobra kupovina. Gtx 1070 na full HD sve igre na 60fps i maximum grafika i za 1440p. takodje odlicna kartica za 60fps......480 je kartica za neko 'konformno' igranje na 1080p.....

Kakve veze ima koliko je 1070 jaca kartica ako ce igrati u 1080p! Bitno da ce dati 200 evra vise za nesto sto ce mu isto raditi kao i rx 480, jer ne verujem da svako ovde je zaludjen za igranje u 1440p.

Ja samo mislim da rx 480 jos nije pokazala sta stvarno moze a referentni modeli ni nece moci ali nereferentni ce sigurno pokazati da mogu da budu itekako konkurentni sa zelenima.

Dodaš 75% para i dobiješ 40% više je po tvom mišljenju dobra ponuda? Matematičaru :D

Ne gleda se to tako, :trust:
nego da, na svakih 100E doplate imas skoro 20% vise perfomanse, sto je odlicno skaliranje. Vidis, 1080 je jaca od 980Ti oko 15 - 20%, a skuplja je oko 300E, znaci, sa te strane totalno neisplativo.980Ti vs 980, razlika u ceni oko 150E, u perfomansama je oko 30 - 35%, potpuno isplativo.
Razumes, gleda se doplata vs perfomanse, tj. koliko dobijas jacu karticu u odnosu na ulozeno, cista matematika i logika ;).....

Poslednja izmena:
nego da, na svakih 100E doplate imas skoro 20% vise perfomanse, sto je odlicno skaliranje. Vidis, 1080 je jaca od 980Ti oko 15 - 20%, a skuplja je oko 300E, znaci, sa te strane totalno neisplativo.980Ti vs 980, razlika u ceni oko 150E, u perfomansama je oko 30 - 35%, potpuno isplativo.
Razumes, gleda se doplata vs perfomanse, tj. koliko dobijas jacu karticu u odnosu na ulozeno, cista matematika i logika ;).....

Uzmes gtx 950 koji kosta oko 150e. Za 100e doplate dobijes jos 20% performansi. WORTH IT ! :D

E ajde zaj*bi to forsiranje nvidije u amd temi. Ko hoce da kupi NV zna gde se tema nalazi pa neka ide tamo a ti ovde ako hoces komentarisi od RX ako ne nemoj ni od NV. Jel moze?

A sto se tice te tvoje logike totalno je pogresno ali ako ti smatras da je po tebi ok ti se drzi nje a druge pusti neka odlucuju i neka se sire koliki im je budzet.

E jesi ga objasnio svaka ti dala, ali nemoj vise haha xD

U cemu se razlikuju ove kartice (msi, asus, saphire....) kad su sve referentne, sa fabrickim coolerom.
Kolko vidim vecina ima i isti clock.
I koji je najlaksi nacin da se prebaci na vga monitor (koliko vidim imaju samo hdmi i dp izlaz).
Imas HDMi 2 VGA adaptere za oko 5dolara na ebayu, ili kod nasih za 2000din pa vidi sta ti odgovara..

E ajde zaj*bi to forsiranje nvidije u amd temi. Ko hoce da kupi NV zna gde se tema nalazi pa neka ide tamo a ti ovde ako hoces komentarisi od RX ako ne nemoj ni od NV. Jel moze?

A sto se tice te tvoje logike totalno je pogresno ali ako ti smatras da je po tebi ok ti se drzi nje a druge pusti neka odlucuju i neka se sire koliki im je budzet.

Jos si 'guster', a vec pretendujes da postanes i administrator, polako....:smoke:

Au covece! :Klanjanje

Car! :d

Jos si 'guster', a vec pretendujes da postanes i administrator, polako....:smoke:

Makar ne spominje i4 procesore kao ti. :type:

Nazad
Vrh Dno