Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Tužno baš :-( najteža, ali pravedna odluka...

Sent via Xperia Z3

@Exodusbgd - moje saucesce... Doneo si dobru odluku - u detinjstvu sam doziveo da je veterinar predlozio da se ne uspava pas i bio je pakao, ovako ti je bar za utehu da se nije mnogo mucio...

Sent from my iPhone using Tapatalk

najbolje tako

saučešće

Moje saucesce.
To je bilo najhumanije sto si mogao da uradis.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Stavili smo juce psima preparat protiv krpelja. Znate da dva dana ne smeju da se kvase. Ujutru ih pustam I vidim da je muzjak izbalavio zenku po ledjima, pokusavali su da se pare. Problem je sto je on retriver, a ona mesanac I mnogo niska I od tog parenja, ne moze nista da bude.
Zanima me, ona nije kvasena, ona je izbalavljena :D da li ce dejstvo tog preparata nestati?

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2

Nece nemas brige, ali to sto je ona niska a on visok nemoj da mislis da nije strucan da obavi stvar...pa kučići za dva meseca..bolje ih je razdvojiti..

Da li je neko možda imao/ima aljaskog malamuta?

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

@cannes

On pokusava 9 godina, ali nista. Dovoljno je ona niska da ne moze da mu uspe. Samo u prazno radi :D

Znaci za preparat sve ok? Rekoh, nikako da ugrabi da nekoliko dana bude bez kise I konacno stavim, kada je muzjak skroz izbalavio pozadi.

Jel moze neko da preporuci dobrog veterinara za macke? Slabo nesto nalazim po netu preporuke, jedino sam za Novak-a video da kazu da su dobri, za Sveti Vraci su podeljena misljenja. Da li je neko imao iskustva sa ovim ambulantama?

Ajde vec kad pitam i da postavim sliku moje debele macke koja me uvek probudi ujutru :D

12814101_10205648691796210_2614558628519357145_n.jpg

@cannes

On pokusava 9 godina, ali nista. Dovoljno je ona niska da ne moze da mu uspe. Samo u prazno radi :D

Znaci za preparat sve ok? Rekoh, nikako da ugrabi da nekoliko dana bude bez kise I konacno stavim, kada je muzjak skroz izbalavio pozadi.

Probaj sa tabletama protiv krpelja, komaraca i ostalih parazita. Kada pas pojede tabletu, može da pokisne, ne smeta ništa.

Послато са SM-T530 уз помоћ Тапатока

@cannes

Ne sme da se kupa šamponom koliko ja znam. Ako se pokvasi ne bi trebalo da smeta.

Sent via Xperia Z3

Probaj sa tabletama protiv krpelja, komaraca i ostalih parazita. Kada pas pojede tabletu, može da pokisne, ne smeta ništa.

Послато са SM-T530 уз помоћ Тапатока

Ja sam cuo samo za tablete za ciscenje od parazita (u digestivnom traktu). Da takvo nesto uspe izbiti do koze da odbije krpelje i komarce verujem da bi za godinu dana unistilo psu jetru... Ja cu jedino savetovati da stavljate svaki mesec neki dobar repelent koji stiti od krpelja i komaraca (zbog srcanog crva). Mislim da je najbolji advantix ili clitix (moram da proverim sta ja dajem, uvek mesam) - to sam se konsultovao sa vise veterinara posto mi nikad nije problem izdvojiti za psa koliko god. Takodje ako idete u sumu ili vecu travu, stavite i ogrlicu - video sam pse kojima je stavljen frontline i 5 dana nakon toga pokupe krpelja...

Od komaraca i srčanog crva štiti jedino Advocate bajerov. Ostali preparati štite samo od buva i krpelja. Pošto sam po profesiji groomer, iz iskustva mogu da kažem da kada je zaštita od buva i krpelja u pitanju bajerova foresto ogrlica najbolje radi posao. Jeste najskuplja u startu, ali drži skoro celu sezonu, i zaista radi. Ampule su već dve sezone potpuno neefikasne... Čujem da je od prošle godine onaj neki ruski bars aktuelan, i efikasan, ali ga nisam probao na svojim psima... Ja sam za foresto + Advocate u sezoni komaraca.

Sent via Xperia Z3

Poslednja izmena:
+1

Imam odlična iskustva sa Foresto ogrlicom ! Ni jedan krpelj niti buva za celu sezonu, trajala je 8 meseci i može da se kvasi, ali se skraćuje dejstvo. Kad se sračuna koliko ampule koštaju godišnje, Foresto je još i jeftin.

Bars sam prošle godine uzeo preko KP, radi posao ali 2-3nedelje max.

Poslednja izmena:
+1
Imam odlična iskustva sa Foresto ogrlicom ! Ni jedan krpelj niti buva za celu sezonu, trajala je 8 meseci i može da se kvasi, ali se skraćuje dejstvo. Kad se sračuna koliko ampule koštaju godišnje, Foresto je još i jeftin.
Apsolutno. Plus radi posao.

Sent via Xperia Z3

Od komaraca i srčanog crva štiti jedino Advocate bajerov. Ostali preparati štite samo od buva i krpelja. Pošto sam po profesiji groomer, iz iskustva mogu da kažem da kada je zaštita od buva i krpelja u pitanju bajerova foresto ogrlica najbolje radi posao. Jeste najskuplja u startu, ali drži skoro celu sezonu, i zaista radi. Ampule su već dve sezone potpuno neefikasne... Čujem da je od prošle godine onaj neki ruski bars aktuelan, i efikasan, ali ga nisam probao na svojim psima... Ja sam za foresto + Advocate u sezoni komaraca.

Sent via Xperia Z3

Mislim da gresis i da nije samo Advocate od bayera vec jos nesto (nisam jos proverio u pasosu). Za ogrlicu si u pravu, posto se bas secam da su mi tu preporucili i da je kupujemo od kad je bio mali. Imao sam par puta problema u NS posto se desava da je nemaju nekad u prodavnicama, ali kod veterinara uglavnom ima...

Advocate jedini deluje i na unutrašnje parazite, tj može da spreči razvoj srčanog crva u ranoj fazi, i zato je dobar. Moguće je da još neki odbijaju komarce, ali nijedan nema ovakvo dejstvo.

Sent via Xperia Z3

4446a95e5dbd4aa9ac96b55573204fdc.jpg

Moj novi kucni ljubimac :) Beagle ;)

Hehhee, smorilo ga pokazivanje :)

Jel moze neko da preporuci dobrog veterinara za macke? Slabo nesto nalazim po netu preporuke, jedino sam za Novak-a video da kazu da su dobri, za Sveti Vraci su podeljena misljenja. Da li je neko imao iskustva sa ovim ambulantama?

Ajde vec kad pitam i da postavim sliku moje debele macke koja me uvek probudi ujutru :D

12814101_10205648691796210_2614558628519357145_n.jpg
Zasto ne na vet faxu ???

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Da, deluje mi da su stručni po pitanju mačaka. Čini mi se da sam onih nekoliko puta u ambulanti video više mačaka nego pasa (zamalo i zečevi da ih prestignu po brojnosti :) ).

Hvala drug :) koliko citam tvrdoglavi su :) ali cu dati sve od sebe :)

Jel ti bigl prvi pas ?

Hteo bih da uzmem stene sibirskog haskija, pa bi mi znacilo neko iskustvo sa njim. Zivim u stanu, imam jedan tepih koji bih izbacio dok je mali. Uzeo bih stene, ali ne znam u kom uzrastu je najbolje uzeti ga. Retko kada bi bio sam, a kao malog ga ne bismo ni ostavljali. Citao sam po netu da je dosta tvrdoglav pas ali da je generalno bas dobar drugar. Znam da nije nesto zastitnicki nastrojen prema teritoriji, ali to me ni ne interesuje. Zanima me neko iskustvo sa njim, kakav je sa drugim psima, koliko otprilike kosta stene i na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine. Svaki savet je dobrodosao.

Držim Labradora u stanu, problem je linjanje, 2 puta godišnje.
u trajanju od po 6 mjeseci [emoji1]
Verujem da i Haski može boraviti u stanu, uz dovoljno istrošene energije napolju. Problem može biti u tome šta je to "dovoljno" za haskija, tj da li vlasnik treba biti rekreativac (polu)maratonac.

Štene haskija je u proseku oko 200€.

Nazad
Vrh Dno