Šta je novo?

LG Nexus 5X

jel neko sa iphonea,prešao na nexus? :D

Dugo razmišljam da upravo ovo uradim i promenim malo priču :)

Bilo bi odlično da ima takvih i da mi kažu iskreno,vredi li :)

Molim vas samo,bez onih priča ko ima veći i ostalih gluposti,pitam lepo i očekujem normalne odgovore :)

Treba mi telefon koji radi.Ne budžim ništa,možda samo ikonice želim da promenim i te neke sitnice.Ne igram više igre,samo pozivi,surf i malo čukanja.

Ne želim da se bavim telefonom,već da ga koristim i ne razmišljam da li će raditi ili ne?

Bez ikakvog "održavanja" da kažem.

Poslednja izmena:
Ja sam prešao, davno. Razlog je bio taj što sam i poslovno i privatno suviše vezan za Google servise, koji mi na ios nisu radili onako kako sam želeo. Sad ne znam kakvo je stanje. Android mi više leži i to je to. Mislim da se nećeš pokajati ali isključivo Nexus uzmi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zna li neko kako se zove ova futrola? Drugar je dobio uz telefon ali nista ne pise na njoj niti ima ambalazu..

292210d9dada39248a7eb1e837107515.jpg

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ја сам је имао. Прво сам скалпелом исекао рупе за дугмиће, јер нисам могао да их притиснем преко гуме, да бих после неколико дана приметио да је оквир око камере направио тачкицу на фарби на месту где належе на телефон. У том оквиру постоји некаква жица, ишчупао сам је мотоцанглама, па је остала само мека гума, или пластика, шта је већ.
Нисам могао да носим тако нагрђену маску, па купих Рингке, која је одлични компромис између дизајна, величине и заштите.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Koji bese iPhone imas @valdevit?

Sent from my iPhone using Tapatalk

trenutno 6s :)

@NennadS ahaha motocanglama, kralju :D pa de ces bolje od 6s, mislim da aplikacije brze rade na iOSu...

Zaboravi na prelazak, isao bi sa konja na magarca. Jedino ako te je iOS bas smorio.

7 godina sam na iosu,ako se ne varam :)

malo mi je sve to dojadilo :)

Nikakve drastične promene već godinama.

sacekaj nove nexuse , pogotovu što će biti daydream ( googlov vr ) ready .
to će verovatno biti nešto još neviđeno u mob industriji iz razloga što google stvara svoj odvojeni ekosistem za vr gde ce se odmah uključiti brdo devova a to znači dosta kvalitetnih igrica i programa.

taman ćeš tada moći da izvagas novi Nexus vs ip7 :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
mislim da neću više uzimati osnovne modele,već samo S.4ka loša,5ca loša,6ca loša :(

3g jedino radio kao sat :)

Hvala na komentaru.

ma zašto bi čekao bilo šta... ovaj tel je smešno jeftin, uzmi ga pa ako ti se ne svidi prodaj ga, ne možeš puno izgubiti.
ne znam kakav je sad stock kernel, sa francom radi dosta dobro.

Franco i chroma ubedljivo naj kombinacija....

Jel ima neko da je koristio i franco+croma i elemental+paranoid? Ja sam trenutno na ovoj drugoj kombinaciji,nije bas da sam odusevljen.

Uzeh i ja ovo telefonče da se malo igram (crni nažalost), pa ako mi se svidi ostaje. [emoji4]
Prvi utisci su odlični za sada, pa onda krećemo sa flešovanjem

Edit: prva mana - užasna vibracija

Poslednja izmena:
Vidim da svi kukaju da je prejaka, kad budeš flešnuo neki custom kernel smanjiš intenzitet i sve super

@axel na ovu prvu niko nema zamerke :)

Poslednja izmena:
Prejaka je definitivno po defaultu. Bas trese, ja nisam fan vibracije pa volim da bude tek tek, da osetim da sam kliknuo dugmice.

Valdevit, dok ne naprave Android telefon koji "out of the box" radi komplet kako treba, koji ce raditi duze od godinu dana kako treba, koji ce imati sw podrsku duzu od dve godine tada cu kupiti Android.

^ Onda nema šta da čekaš, kupi Nexus 5X/6P i uživaj. ;)

Stani, zar ga vi ne popravljate 300+ strana?
Ps: Da se razumemo mnogo mi se vise svidja otvorena Google filozofija nego Apple nametnuta i zatvorena, ali me mnogo nervira to sto mora da se popravlja svaki nov telefon.

Poslednja izmena:
Ma jok, uzmi slobodno, kakvo popravljanje, za 240€ je super :)

Valdevit, dok ne naprave Android telefon koji "out of the box" radi komplet kako treba, koji ce raditi duze od godinu dana kako treba, koji ce imati sw podrsku duzu od dve godine tada cu kupiti Android.

6p?

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ps: Da se razumemo mnogo mi se vise svidja otvorena Google filozofija nego Apple nametnuta i zatvorena, ali me mnogo nervira to sto mora da se popravlja svaki nov telefon.

Ko zna šta si ti čitao, al takvi telefoni postoje od 2013 godine.
Sestra na nexus 5 nije radila hard reset otkad je kupljen 2014 godine.
Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:

O kakvom popravljanju je reč? Ja sam i Nexus 5 u poslednje vreme (od Android 5.0 LP) koristio potpuno na stock, bio prezadovoljan. 5X radi odlično na stock, nego samo ljudi vole da izraze svoju slobodu promenom ROM-a, teme, nekim svojim podešavanjem, itd.

5x na stocku radi odlicno.. Slike fenomenalne, fluidnost odlicna jedini minus je onaj mobile radio active koji mora da se stopira.. inace oko 5 sati SoT izvucem malo je reci da sam prezadovoljan.. toliko dobro radi da nema laga kada otvara chat head u mesindzeru.. Otisak odlican, ekran.. Cak i taj zvucnik mi je okej, mnogo mi se svidja sto je napred.. jedino mozda ta vibracija sto je malo jaca, trese se ceo sto kada vibrira.. nisam se jos igrao sa romovima jer hocu jos malo da uzivam u stock osecaju.. XD

Opusteno...pojasni malo molim te za taj mobile radio koji gasis u pozadini? Skoro sam uzeo 5x posle 3 god na nexus 5...pa mi promaklo to za mobile radio?

To ti je u principu 4g/3g koji je stalno aktivan za pojedine aplikacije koje jedu bateriju. Imas par stranica unazad kacio sam SS, situacija gde mi FB, mesindzer, viber u koje sam usao 1 ili 2 puta u toku dana pojedu po 5,6,7 % baterije..
A jedu zato sto je taj mobile radio aktivan.. Ugasio sam aplikacije koje ne koristim toliko cesto, ostavio samo whatsapp ( da me zena ne bi ukokala dok sam na poslu xD ).
Odes u Settings>Apps, nadjes aplikacu i kliknes na data usage, kliknes na opciju restrict app background data. U principu to blokira aplikaciju kada si na 4g/3g da koristi mobilni net u pozadini, kada si na wifi sve sljaka fino..
Naravno kada otvoris aplikaciju dok si na 4g/3g otvara normalno i dobijas obavestenja, cim izadjes ono gasi..
Raspisao sam se mnogo al eto da ti pojasnim. Ako imas problem sa baterijom, otvori vidi sta ti jede dok si na 4g/3g i ugasi one koje ti ne trebaju.
Opet ponavljam, na wifi je sve normalno. ( juce sam izvukao 5 sati SoT na wifi)

http://www.androidpolice.com/2016/0...ller-of-two-upcoming-htc-built-nexus-devices/

Manufactured by HTC
5" 1080p display (~440PPI)
Quad-core 2.0GHz 64-bit processor (model unknown)
4GB RAM
2770mAh battery
32GB storage (unknown if multiple models will be available, or even if this is the base storage level)
12MP rear camera, 8MP front
Rear-mounted fingerprint scanner
USB-C port (bottom)
Bottom-firing speaker or speakers (unknown if dual)
Top-mounted headphone jack
Bluetooth 4.2

naslednik.. ovaj soc malo kvari računicu, deluje mi da je s652 overklokovan.

ne sme cena ići iznad 399e iako je Htc

Poslednja izmena:
http://www.androidpolice.com/2016/0...ller-of-two-upcoming-htc-built-nexus-devices/

Manufactured by HTC
5" 1080p display (~440PPI)
Quad-core 2.0GHz 64-bit processor (model unknown)
4GB RAM
2770mAh battery
32GB storage (unknown if multiple models will be available, or even if this is the base storage level)
12MP rear camera, 8MP front
Rear-mounted fingerprint scanner
USB-C port (bottom)
Bottom-firing speaker or speakers (unknown if dual)
Top-mounted headphone jack
Bluetooth 4.2

naslednik.. ovaj soc malo kvari računicu, deluje mi da je s652 overklokovan.

ne sme cena ići iznad 399e iako je Htc

Pa s652 je sa osam jezgara, a ovde piše 4.

Jel' se zna neki spec o drugom nexusu, ili makar ko ga proizvodi? Nisam pratio rumore.

Pa s652 je sa osam jezgara, a ovde piše 4.
vidiš nisam znao da je s652 8komada.. :)

pa šta je onda ovo ,ubijen s820 a za veći model ostavljen s821..
ne verujem u tu priču .

@cibermanya
veći proizvodi Htc ili huawei

Poslednja izmena:
Vrh Dno