Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

probao i njih, instalira ih i izbaci na zavrsetku upozorenje da nisu kompatibilni... kad se otvori ccc isto izbaci gresku...

lepo sam rekao sebi davno da ne diram starije masine i ne instaliram vise nikome windowse...

probao i njih, instalira ih i izbaci na zavrsetku upozorenje da nisu kompatibilni... kad se otvori ccc isto izbaci gresku...

lepo sam rekao sebi davno da ne diram starije masine i ne instaliram vise nikome windowse...
Ima na temi pisao sam to ranije ...skini prvo 13.4 beta instaliraj pa ih izbrisi, zatim skini 13.9 to su zadnji i instaliraj.

13.4 beta http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/17167/
13.9 http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64

Poslednja izmena:
cini mi se da sam ukacio taj tvoj post ranije ali ne pratim temu puno pa nisam mogao da nadjem.
javicu mu da odradi tako posto sam dosao kuci.
javljam i ovde ako sve prodje kako treba...

cini mi se da sam ukacio taj tvoj post ranije ali ne pratim temu puno pa nisam mogao da nadjem.
javicu mu da odradi tako posto sam dosao kuci.
javljam i ovde ako sve prodje kako treba...
Hoce, prolazi 100% tu foru sam slucajno provalio instalirajuci sve zive drajvere za Sapphire HD3850 AGP.
Kad je proslo na agp, na toj prolazi sigurno.

Da li je na Preview verziji resen bug sa blank ikonicama Store aplikacija na desktopu nakon azuriranja tih aplikacija? Npr. izbacim na desktop Weather ikonicu, kad se Weather aplikacija azurira, ikonica na desktopu postoje blank tj. bela! To me izludjuje! Ne mogu da verujem da ovo nije reseno update-ovima!

Da li je na Preview verziji resen bug sa blank ikonicama Store aplikacija na desktopu nakon azuriranja tih aplikacija? Npr. izbacim na desktop Weather ikonicu, kad se Weather aplikacija azurira, ikonica na desktopu postoje blank tj. bela! To me izludjuje! Ne mogu da verujem da ovo nije reseno update-ovima!
Ne znam za taj slucaj? gde su ikonice na desktopu ili taskbar-u? ja drzim sve u taskbaru ili startmeniju...

Pre sam bio insajder i smorila me 10ka vremenom zbog nekih milion bugova, spijunaze, ogromnih apdejtova, itd. Jel se sad nesto promenilo, jel bolja u medjuvremenu? Kako mi je najbolje da je instaliram, posto nemam nijedan legalan os? I insajdera sam ugasio, plus ni outlook nalog ne koristim vise. Nije mj problem nov da napravim. PS: vec duze vreme sam na Linuxu, ali zbog nekih mogucnosti moram da se vratim na windows, pa racunam da nema smisla da se vracam na 7icu.

Ima itekako smisla. Da uprostim, bićeš korisnik, a ne dadilja, ponajpre. Ili stavi LTSB, odnosno budući Enterprise S. Mada je LTSB, Enterprise S. :D

Poslednja izmena:
Pre sam bio insajder i smorila me 10ka vremenom zbog nekih milion bugova, spijunaze, ogromnih apdejtova, itd. Jel se sad nesto promenilo, jel bolja u medjuvremenu? Kako mi je najbolje da je instaliram, posto nemam nijedan legalan os? I insajdera sam ugasio, plus ni outlook nalog ne koristim vise. Nije mj problem nov da napravim. PS: vec duze vreme sam na Linuxu, ali zbog nekih mogucnosti moram da se vratim na windows, pa racunam da nema smisla da se vracam na 7icu.

Ako si bio insider nije problem da se vratis ponovo, skini insider verziju bice aktivirana.

Mogu li da probam taj Enterprini se ili Enterprise LTSB? A pritom da ne diram postojecu pro insider verzoju? Znaci da imam na drugomm hdd-u odvojenu particiji za neki pd ta dva sistema..

Poslednja izmena:
Mogu li da probam taj Enterprini se ili Enterprise LTSB? A pritom da ne diram postojecu pro insider verzoju? Znaci da imam na drugomm hdd-u odvojenu particiju za:

Naravno, nista te ne sprecava...mutav OS, samo cuti i nista se ne desava...gledate se.:d

Sorry za greske pri kucanju, android :-D

Da zanimljivo bas bih voleo da probam da vidim zasto ga "W7" fanboys-i preporucuju :-D

Sorry za greske pri kucanju, android :-D

Da zanimljivo bas bih voleo da probam da vidim zasto ga "W7" fanboys-i preporucuju :-D

Jer nije po novom standardu "windows kao servis", vec dobija servisne pakete na godinu dana umesto na svaka 3 meseca sto je standard za sve dosadasnje verzije windowsa.U tu verziju nije ukljucen Edge,Cortana,prodavnica,kao i aplikacije iz prodavnice.Ima navodnu mogucnost kontrolisanja telemetrije,a zakrpe ne mogu automatski da se instaliraju,vec ces dobiti obavestenje da su zakrpe dostupne.
Postoji mogucnost da se preko power shell-a ubace sve te aplikacije po zelji.Uglavnom to je verzija koja je preporucena za ustanove poput bolnica,elektrane i razvodna postrojenja i njima slicno, seobuhvatno verzija koja te ne maltretira sa zakrpama,telemetrijom i aplikacijama.

Hvala na objasnjenju, i pored te cinjenice, mnogi ce odbiti i taka user friendly sistem, iskreno to bi sto kazes za ustanove i razne firme bilo super resenje, gde naravno postoji admin koji sve to lepo "neguje"....
I pored te cinjenice mislim da je bezbednije da korisnik ima sistem koji ce automatski imati dostupne i instalirane zakrpe... Sa druge strane telemetrija... :-(
Ipak bi morali malo vise kontrole da daju za ne insajder korisnike, kako bi imali osecaj slobode izbora, a ne da se koriste tweakovi koji poremete posle sistem, i eto sranj @ -> lose iskustvo.

Hvala na objasnjenju, i pored te cinjenice, mnogi ce odbiti i taka user friendly sistem, iskreno to bi sto kazes za ustanove i razne firme bilo super resenje, gde naravno postoji admin koji sve to lepo "neguje"....
I pored te cinjenice mislim da je bezbednije da korisnik ima sistem koji ce automatski imati dostupne i instalirane zakrpe... Sa druge strane telemetrija... :-(
Ipak bi morali malo vise kontrole da daju za ne insajder korisnike, kako bi imali osecaj slobode izbora, a ne da se koriste tweakovi koji poremete posle sistem, i eto sranj @ -> lose iskustvo.

Kod LTSB se po defaultu automatski instaliraju zakrpe kao i kod ostalih "desetki". Jedino što nećeš dobijati feature upgrades kao na CB i CBB kanalima. Kao i kod obične Enteprise i Pro možeš podesiti da te prvo obavjesti da su dostupne zakrpe i da ručno pokreneš instalaciju bez da izabereš koje ćeš zakrpe instalirati (npr. MSRT i zakrpe za Office).

Opet kazem sta kome treba, ovo je OS za siroku primenu, za svakoga po nesto...
Neko nece koristiti ni 30% sta OS nudi, neko hoce i vise.
Evo me kuckam na poslu sa XP-a, ne cini nikakvu razliku...nema ni AV vec godinama.

Cini ti se.Vecina kucnih i poslovnih korisnika bi pre izabrali bas tu LTSB verziju jer nece da razmisljaju o tim nadogradnjama,mogucim usporavanjima zbog tih nadogradnji,pa i kao sto vidis mogucim rusenjem XML aplikacija poput novog start menija i ostalog.

Osim toga da li mislis da je ljude briga koji je os koriste.Njima je vazno da oni mogu da zavrse svoj posao na racunaru i da taj racunar radi stabilno.

Neka se manu svi koji imaju takve probleme, i onako se ne kupuje...
Nisu svi raspolozeni da se uce i da resavaju gde zapne, nemaju vremena i zivaca.
Takvi dodju kod nas kojima to nije problem, plate i ne zanima ih, bitno da radi.

Kod mene je problem sto sam obrisao taj stari hotmail gde sam bio insajder, jer sam ga imao mozda 7-8 godina i bilo je tu svakakvog spama, pa sam hteo da ga se resim najjednostavnije.
Sad bih radio neki clean install, ne bih da imam repove. Jel sam prinudjen da opet udjem na insajder sa novim mail-om, kako bih imao insajderski bild i "originalan os" pa da gasim insajdera ili sta?
Hocu stabilnu verziju 10-ke, necu da se cimam sa buildovima na svakih nedelju dana ko pre. Kako mi je najjednostavnije da instaliram? Plus mi nije bitno da bude LTSB.

Kod mene je problem sto sam obrisao taj stari hotmail gde sam bio insajder, jer sam ga imao mozda 7-8 godina i bilo je tu svakakvog spama, pa sam hteo da ga se resim najjednostavnije.
Sad bih radio neki clean install, ne bih da imam repove. Jel sam prinudjen da opet udjem na insajder sa novim mail-om, kako bih imao insajderski bild i "originalan os" pa da gasim insajdera ili sta?
Hocu stabilnu verziju 10-ke, necu da se cimam sa buildovima na svakih nedelju dana ko pre. Kako mi je najjednostavnije da instaliram? Plus mi nije bitno da bude LTSB.
Trazice ti kljuc... imas dva nacina, win 7 pa upgrade ili skini build pre Septembra 2015 posle ce se sam upgrade na zadnji regularni build.
Treci nacin nije regularan pa ga necu ni objasnjavati.

Mogao si mi reci sta je treci nacin, ali nema veze. Ako je treci nacin da nadjem neki aktivator ili nesto, kazes pa sta sad, nema veze. Ne bi mi slao linkove, itd.
Mi ko da zivimo u Danskoj, pa moramo biti perfektno legalni. Opusteno...

Mislim da cu instalirati win7, aktivirati ga aktivatorom pa apgrejdovati. Hvala ti na pomoci.

Mogao si mi reci sta je treci nacin, ali nema veze. Ako je treci nacin da nadjem neki aktivator ili nesto, kazes pa sta sad, nema veze. Ne bi mi slao linkove, itd.

Mislim da cu instalirati win7, aktivirati ga aktivatorom pa apgrejdovati. Hvala ti na pomoci.
Nisi me razumeo, nije Danske radi vec se kosi sa pravilima foruma. :D

Pa nije na forumu preporuka dobra da ti kaze e skini krek i uzivaj...
Ja sam direkno u pocetku imao insajder build, znaci bez gazenja, jos tamo krajem 2014 kada su krenuli prvi w10 buildovi, alpha verzije..
Menjao dve ploce u roku od par meseci, za poslednju sam morao W7 pa gazenje na W10 th2, i eto me na insajderu... Koji odlicno radi, moze se reci da je 99% stabilan.

Aha, ok, ok. :D
Ma imao sam i ja prve buildove, od prve bete (nisam alphe koristio), ali sad me mrzi da se "igram" s tim.
Skidam upravo w10 s Microsoft-ovog sajta, pa cu...na cetvrti nacin. :D

Ima na temi pisao sam to ranije ...skini prvo 13.4 beta instaliraj pa ih izbrisi, zatim skini 13.9 to su zadnji i instaliraj.

13.4 beta http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/17167/
13.9 http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64

nije hteo da prodje ovaj poslednji drajver ali bitno je da je barem ova beta 13.4 jedino prosla...

odradio sam sve po uputstvu, sa prvog linka skida 13.9 verziju koju sam takodje probao pa zatim nasao 13.4 beta...

hvala, radi za sada i rekao sam drugaru da nista ne dira...

Sumnjivi rezultati! Opera je dobila skroz drugaciji rezultat https://www.opera.com/blogs/desktop/2016/06/over-the-edge/,razlika izmedju Edge i Chrome je samo 18 minuta dakle oko 10%! I opet varaju,evo Google namesten kao default search engine a prvi rezultat Bing!
bing.jpg
I jos ne moze da se podesi address bar na vrhu vec mora par klikova da se aktivira, znaci svi ostali su glupi samo su oni pametni. E nece biti!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno