Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Brzo pitanje, poslao sam grafiku na reklamaciju, da li mogu da trazim novac a ne zamenu, iako mi nude zamenu i kazu da ne moze novac?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

zavisi, ukoliko je proslo duze od 6 meseci od trenutka kupovine onda ne mozes da trazis novac.

Proslo je vise, mogu da trazim onda istu takvu sa novom garancijom a ne da mi garancija bude koliko i na staroj grafici? Ako nemaju istu takvu onda novac?

Proslo je vise, mogu da trazim onda istu takvu sa novom garancijom a ne da mi garancija bude koliko i na staroj grafici? Ako nemaju istu takvu onda novac?

tako je, mogu u zamenu samo da ti daju istu ili (ovo vec zavisi od pravila firme) da doplatis za drugu ili da dobijes drugu u istoj vrednosti, racuna ti se novac sa fiskalnog racuna. Ukoliko nemaju zamenu ili ne mogu da poprave onda tek ide novac nazad. Garancija opet zakonski nije 100% definisana i opet donekle zavisi od pravila firme i proizvoda koji se kupuje, mogu da ti daju novu garanciju, mogu d ti uracunaju u staru.

Sad cu bas da iskopam temu, bila je tema gde im neko objasnio neke stvari, ae risime ti kao veliki rudar znas kako ide, ne stekaj znanje

ja ti kazem zakonski kako jeste, ti sad dalje isteruj pravdu i nadaj se da nisu upoznati sa zakonom :D

u najboljem slucaju, a za 99% trgovine sa elektronikom u srbiji ovo vazi, dobijas novu karticu sa novom garancijom. Dovoljno je i to od pravde ;) Uglavnom pogledaj garantni list, tu su duzni da ispostuju sve kako pise ukoliko proizvodjac daje garanciju (a koliko sam upoznat uz vga kartice ide garancija), u protivnom (ako nemas garantni list) je to saobraznost.

Ja sam vise puta menjao razni hw i:
Kad ti odobre reklamaciju (zamenu) a nemaju identican proizvod da ti ponude duzni su da ti refundiraju novac ili omoguce da doplatis do neki drugi... Ja sam kod e...a uvek uzimao novac nazad, cak sam neko vreme imao novac na stanju kod njih kao mozda se resim da kupim nesto drugo, tek posle nedelju dana trazio da mi uplate na tekuci i tako bilo...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Ovo i nije neka cifra da se ne lazemo... I potrosnja od 100w WTF???

Pa napredak je u odnosu na 380. 20% veći rate uz 50% manju potrošnju.
Malo li je?

Plus sto kazu da AMD jos nije poslao novinarima drivere, tako da ima jos 7 dana pa cemo znati vise.

Ja ne znam kako vi to racunate al 7950 bacaju 17-17,5Mh na 900/1250 , zesce undervoltovane na 956-1000mv kako koja i trose tipa 120-130W onda gde je napredak osim nova tehnologija... Ja sam od tih novih ocekivao 35-40 mh i spremao se u startu da kupim 4 kom, sad ...
Mislim ima napredka al je po meni ispod ocekivanog, aj da vidimo sa tim novim drajverima...

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako vi to racunate al 7950 bacaju 17-17,5Mh na 900/1250 , zesce undervoltovane na 956-1000mv kako koja i trose tipa 120-130W onda gde je napredak osim nova tehnologija... Ja sam od tih novih ocekivao 35-40 mh i spremao se u startu da kupim 4 kom, sad ...
Mislim ima napredka al je po meni ispod ocekivanog, aj da vidimo sa tim novim drajverima...

Koja je bila cijena 7950 kada se pojavila?

Da, evo gledam fiskalne od 32k din...

U to vreme te cifre nisu bile skupe... Gige na 32999, svim kartama mi je istekla garancija, promenio 3 venta, i crkla samo jedna Sapphire dual X ( ona sto radi na 1069mv)... Hronicna nestasica kartica, Nesic je tad zaradjivao na preprodaji kartica vise od rudara a po auto placevima pomankanje cetvorotockasa marke Audi, BMW i Mercedes... :)

Poslednja izmena:
Nesic ih prodavao kao specijalne primerke ;)
A secas li se Decembra pump godine kada su uvaljivali 280x 42.000 dinara a ulazne cene im bile ispod 180e....
Ja Raidmaxe od 1000w placao 11.000 dinara posle podigli cenu na 17.000

Nesic za 2 riga na KP trazi Daciju Step Way!!!! :)
Javi se Nesicu!!!

Stvar je u tome da 480 vjerovatno nudi znatno bolji odnos Mh/din nego što je to bio slučaj sa 7950, 280 ili 380, a sve to uz znatno manju potrošnju.

Stvar je u tome da 480 vjerovatno nudi znatno bolji odnos Mh/din nego što je to bio slučaj sa 7950, 280 ili 380, a sve to uz znatno manju potrošnju.
Bolje od 280x ili 7950 tesko ako su tacne ove informacije da ce bacati 24 do 26mh...a garantovano ce cena biti preko 40k u pocetku za rx 480

Sent from my MX5 using Tapatalk

U to vreme kad su 280x kostale cak 42k din bile su ti dovoljno 2 ili 3 da naprave LTC/24h koji je vredeo ~36usd

Tacno, ali aj sad uzmemo u obzir eth s kojim ti treba 123mh da napravis 1 eth koji vredi 14$. Tako da ako je ovo tacno da ce bacaju 24 do 26 daleko su od 280x koja je i dalje najisplativija kartica

Tacno, ali aj sad uzmemo u obzir eth s kojim ti treba 123mh da napravis 1 eth koji vredi 14$. Tako da ako je ovo tacno da ce bacaju 24 do 26 daleko su od 280x koja je i dalje najisplativija kartica

Pa ako ne placas struju, tako je. 80w manje svakog dana u zbiru je 2kWh po kartici, za 3 godine samo struja ce pokriti 120e po kartici. Za 123mhs treba ti recimo 6x 280x odnosno 5x480. Kolika je razlika u ceni nabavke? Dodaj tome mogucnost da neka 280x crkne, tu gubis i hash i vrednost, a 480 su sa 3 godine garancije pa si pokriven makar u tom delu. Smatram da je 480 ako bude 250e bolje ulaganje od 280x za 120e bez garancije.

Poslednja izmena:
Nesic za 2 riga na KP trazi Daciju Step Way!!!! :)
Javi se Nesicu!!!

Alealealeeeeee, koja mu to bese, moze i sandero :d

ma ebes kotarice, daj vamo apriliu rsv
Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno