Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jace napajanje, ener lepa 1000w, ti je napajanje

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Lepa Max Bron 1000w ja platio 110e pre neki dan...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Pretpostavljam da si ti već nabavio tu ploču sa 3 porta, a i dodatna 4-ta kartica ti izgleda preskupo sada.
Stvar je u tome što zarobljavaš procesor, memoriju, hdd na svega 3 kartice, a postoje jako jeftine ploče sa 4 porta (ove sa 6 portova imaju samo jednu namjenu i one se ne nalaze baš za sitne pare).

Ipak, ako si već nabavio ploču i donio odluku da definitivno ideš sa 3 kartice...
Tvoja konfiguracija bi za ETH trebalo iz utičnice da povuče oko 500W-550W u zavisnosti od toga da li su kartice undervoltovane ili nisu. O tom napajanju koje si naveo ja iskreno ne znam ništa. Ali, ako nema neki od 80+ sertifikata, moglo bi da pravi problem sa 3 kartice. Dodatno trebaš provjeriti da li to napajanje ima dovoljan broj konektora da bi napojio sve tri kartice ili ćeš morati i time da se pozabaviš koristeći adaptere.

Ono što nisi napisao je koju konstrukciju RIG-a ćeš izabrati, a i to šaraf po šaraf, ... donese neki trošak.
Pišem samo kako bi te upozorio da ne pokušavaš za zbudžiš te tri kartice u neko staro kućište i računaš da će ti se efikasno hladiti ako ostaviš skinutu stranicu. Ipak, idu vrući ljetni dani.

Na KP kod madjara

Nisam te bas najbolje razumeo? Koje napajanje,koju plocu?

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

AMD A4-4020 3.2GHz 1MB
ASROCK FM2A58+ BTC
Enermax Lepa Bronze 1000W

Ako hoces kako treba prodaj sta imas i uzmi ovo, to ti je to u principu gledaj sta je gde jeftinije nesto uzmi kod nas nesto kod madjara u suprotnom krpi sam kako mislis. Ekstremna stednja ako ides na 3 kartice je neko spansko napajanje od 900W kod madjara oko 80e.

Batalite taj MaxBron 1000W, niste videli Failure Rate: 18.2%.

Pretpostavljam da si ti već nabavio tu ploču sa 3 porta, a i dodatna 4-ta kartica ti izgleda preskupo sada.
Nisam nista nabavio od komponenti.Potražiću neku sa 4 porta,pa ću kasnije dodati 4-tu karticu.Sve preko 100 000 mi je preskupo,gledam da izvučem maksimum za te pare.

O tom napajanju koje si naveo ja iskreno ne znam ništa. Ali, ako nema neki od 80+ sertifikata, moglo bi da pravi problem sa 3 kartice. Dodatno trebaš provjeriti da li to napajanje ima dovoljan broj konektora da bi napojio sve tri kartice ili ćeš morati i time da se pozabaviš koristeći adaptere.
Napajanje je antec VP700PC,nema 80+ sertifikat,ali piše da mu je efikasnost 88%.Od konktora ima:1x8pin,4x8pin PCIe; 6xSATA; 4xMolex...Odlucio sam se za ovo napajanje jer sam ga video u nekim konfiguracijama na yt,a i zato sto kosta samo 9000 RSD.

Ono što nisi napisao je koju konstrukciju RIG-a ćeš izabrati, a i to šaraf po šaraf, ... donese neki trošak.
To jos uvek nisam odlucio,ali sigurno necu da guram sve u jedno kuciste,ima dosta primera i uputstava za pravljenje RIG-a pa cu videti.

Hvala svima na savetima i komentarima.

Poslednja izmena:
Bre ljudi sto se tice Lepe, daleko je od vrhunskog napajanja ALI ima jednu granu od 12V i dosta stabilno na njoj drzi napon i bez problema ostaje u bronze stepenu efikasnosti, za 110e ne verujem da moze mnogo bolje a porediti je sa napajanjima od 200+e je glupo od strane onog ko vrsi takvo poredjenje...

pa ok, ne sporim. Samo kažem da nema to napajanje dobar odnos cena kvalitet nego je najjeftinije napajanje od 1000w.

Bre ljudi sto se tice Lepe, daleko je od vrhunskog napajanja ALI ima jednu granu od 12V i dosta stabilno na njoj drzi napon i bez problema ostaje u bronze stepenu efikasnosti, za 110e ne verujem da moze mnogo bolje a porediti je sa napajanjima od 200+e je glupo od strane onog ko vrsi takvo poredjenje...

Za 4 karte je OK.

Koliko je bitna internet veza kod rudarenja.Sta se desi ako izgubim vezu,koliko gubim?Imam kablovski net koji ume mesecno 2,3 puta da zakine na po pola sata,nekad i sat.Download brzina je 6 Mb/s,Upload 1Mb/s,ping nije savrsen,u proseku je izmedju 20-30ms do googla-a ali ume naglo da skoci.Mogu da nabavim ruter na koji bi prikacio kablovski i telenorov usb koji bi bio rezerva u slucaju da izgubim vezu sa kablovskim.

Tvoj net je za rudarenje i više nego dovoljan, ali mislim da to već nije za HW temu, pa da ne zatrpavamo dalje ovdje.

uzmi ener lepa 1000w neku plocu da ubodes 4 karte imaces 84mh/s ovo sve sto su ti rekli primeni ustedi na svemu sto mozes inace moze i 6 takvih kartica na jednu plocu bez problema. Taj model je odlican za tu cenu i nase trziste hladjenje nije sjajno moze i neko custom da se primeni samsung je memorija na njima -115 do -120mV moze da se spustii napon i teraj
Na kojim frekvencijama i koje tacno karte rade na -115 ili -120mV ?
Ovo mi se cini ipak malcice pretenciozno.....

Sta mislite ovoj ploči MSI B85-G41 PC Mate.Da li moze da podrzi 4 kartice? Da li je bitno koja je verzija slot,mislim na 3.0 i 2.0?
Slotovi:1 x PCIe 3.0 x16 slot , 1 x PCIe 2.0 x16 slot , PCI_E4 supports up to PCIe 2.0 x4 speed , 2 x PCIe 2.0 x1 slots , 2 x PCI slots
Ili dajte predlog neke ploce koja podržava 4 kartice,ali da može da se nabavi od naših dobavljača.

Asus H81M-PLUS
Vjerovatno je najjeftinija ploča koja završava posao za 4 kartice.
Jedan od kolega sa foruma je i koristi u svom Rig-u.

Okanite se intel ploca kad nema pro btc i uzimajte fm2 ploce koje su se pokazale 100x bolje u odnosu na ove intel ploce

predlazem ti da pazaris jednu i da sam ispitas.. posto vecina tvojih postova se zasniva na pitanjima..

sta je problem da prihvatis zdravo za gotovo da je neko vec testirao nesto, u nasem slucaju maticnu plocu, i da sam probao bukvalno sve opcije.. ukljucujuci zamenu extendera, grafika, biosa, pa i same ploce (8 kom) i stalno isti problem..

jedino resenje je bio 16x pcie extender, jer direktno nabadanje grafike u plocu mi nije vrsilo posao zbog rasporeda ostatka grafika..

i da.. nije do os-a ;)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

U mom slucaju na na ASROCK h97 nece 16-16X extender sa molexom nego mora bez molexa...

predlazem ti da pazaris jednu i da sam ispitas.. posto vecina tvojih postova se zasniva na pitanjima..

sta je problem da prihvatis zdravo za gotovo da je neko vec testirao nesto, u nasem slucaju maticnu plocu, i da sam probao bukvalno sve opcije.. ukljucujuci zamenu extendera, grafika, biosa, pa i same ploce (8 kom) i stalno isti problem..

jedino resenje je bio 16x pcie extender, jer direktno nabadanje grafike u plocu mi nije vrsilo posao zbog rasporeda ostatka grafika..

i da.. nije do os-a ;)

Jesi li probao da u biosu stavis da PCI ex 16 slot vidi kao x1 i onda obicni extender radi, isti sam problem imao na asrock B85 ploci i tako sam ga rjesio, ako nisi oprobaj nista te ne kosta ;)

mislis gen 1, 2, 3.. sve kolega ;)
jednostavno ploca je smece, ali resiv problem sa sirokim extenderom :)

imao sam priliku i ja sa tim tvojim b85 plocama da resim na taj nacin.. tako da znam sta pisem ;)

Ma kod mene ta opcija nema, ima samo Onboard i PciExpres...

Vrh Dno