Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pustio u proshli petak.... 7 dana....chim su meni legle pare, propali su :D
kurs je jadan jer je viza elektorn vezana za devizni.
kontam da je najbolje onda lepo dizati evre u banci i cao zdrao.
ovima koji imaju dinarski, njima ce valjda biti bolji kurs.

Uff sta sad,..Da li ce to sad da putuje 20 dana..kad se udje na cex.io u Finance,izabere se Limits and commissions,zatim se izabere withdrawal (Euro ili Usd), na dno stoji paznja da povlacenje moze trajati i do 20 radnih dana...

Attention!

Unverified users are not allowed to withdraw any cryptocurrencies or commodities from their balance within forty-eight (48) hours after the account was created.

Withdrawal fees do not include fees of correspondent banks, which may be involved in the withdrawal process.

Withdrawal payment processing timeline: up to 20 Banking Days.
Verifikuješ nalog i ne čekaš toliko. Ceo proces traje desetak minuta.

Ako imas uvid u transakciju vidi imali ikakv skriveni fee, istina da je bolje dizati onda devize kad ti je vec kartica vezana za devizni, u protivnom bolje je kad je kartica vezana za dinarski.

imam uvid, pishe u e-bankingu.... leglo 96.5e, poslato 100 (-3.5e fee).
i podigoh 2000din probe radi, skinuli 16.87e...to mu dodje onaj jadni kurs :D

Uglavnom tebi je leglo od 100€->96.5€ sto znaci nije bilo skriveni troskova, e to sto su te oderali na konverziji tvoja banka to znam :d znam kako banke deru kad mjenjas devize zato sam i napominjao koliko je taj kurs koji daju banke losiji od kursa VISA.EU

Kad vec koristis karticu vezanu za devizni dizi devize, svakako savjet koristiti karticu vezanu za dinarski pa ce puno bolje biti. Jer ce konverziju raditi VISA.EU

Pa normalno tebi su legle devize u full-u ali ti na automatu digao dinare i tu te je tvoja banka zaklalka sa prodajom eura po ocajnom kursu ;)

Pa eto kolika je razlika zaracunali mu po 118.5, a na VISA.Eu ->1 Euro = 123.5861923787 Serbian Dinar lako je sracunati kolika se razlika dobije samo na kursu.

Ma samo ako se namjerava negdje putovat onda koristiti karticu vezanu za devize, a u protivnom karticu vezanu za dinare.

CEX.IO ?@cex_io 5m5 minutes ago
As of this moment, payment card processing is working properly. We are sincerely sorry for the inconvenience.

prosta matematika za primeniti.. pustati sa cexa na telenor mc.. i platiti u startu taj fee od 1.2% i sa bankonata dignes eur.. nema gubitka na tim visa kursnin razlikama, a da pri tom transakcije stizu instant

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ne razumem gde su vam te konverzije, ako imas devizni pa valjda treba evri da ti legnu na racun. Lepo odes i dignes. Gde vam ovi to konvertuju u dinare??

A Telenor je zakon jer, ne moras cak ni evre direktno da dignes iako mozes, vec zamenis lepo u dinare po super kursu i cepas.

ili dizati evre na salteru i po potrebi menjati ih na nekoj menjacnici

edit: pretece me kurk. Kurk konvertuju u dinare kada hoces da podignes novac na bankomatu, onda bankomat menja evre u dinare po bancinom kursu koji je uvek nepovoljniji od bilo koje menjacnice.

Poslednja izmena:
Ja mislim da ni jedna banka nema kurs kao VISA.Eu tako da bolje je slati na dinarski nego na devizni, Ako vam trebaju Euri onda na devizni i dizat na salteru. Ne vidim potrebu da se daje 1.2% i povlaciti na mastercard telenor, mada mozda neko ima drugaciju taktiku svi odaberite sebi kako vam je najbolje. ;)

@Kurtk -demiosa je bankomat zakinuo, da je otisao na salter i podigao eure ne bi nista izgubio, ovako bankomat mu je odradio konverziju iz eur/dinar po kupovnom kursu banke koji je kao sto svi znamo najgori :d

Vidim jos racunate oko kurseva i sl, moram da vam prijavim da sam juce obiso bankomat Visa Electro kod Inteze na kome sam nakon podizanja 97,5e ostavio na stanju ~53din. Sad su na stanju 339din. Izgleda da je banka rezervisala neka sredstva koja su posle vracena na racun te mi sad matematika ispala:
97,5e=11600+339 te ispada da je racun 11939/97,5= 122,45din/e

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Eh to je to sad je kurs dobar, sve zavisi od banke do banke i te obrade transakcija, bitno je da nema skrivenog fee-a i da Cex.Io sto duze potraje stvarno super nacin da se podigne lova zaradjena od bitcoina i ostali kriptovaluta.

Videcemo, sad sam poslao , treba da legne 130,5e pa cemo videti...

Jel ono kod tebe Visa electron vezana za dinarski? znaci posalo si 134€ jel tako? aj prema bankomatu pa javi :d mada nedelja je vjerovatno nece leci instant

Za devizni, poslao sam 134...

Pitanje za iskusne sa proverenim informacijama, koju banku preporucujete za visa elektron dinarsku isplatu?

Ja mislim da ni jedna banka nema kurs kao VISA.Eu tako da bolje je slati na dinarski nego na devizni, Ako vam trebaju Euri onda na devizni i dizat na salteru. Ne vidim potrebu da se daje 1.2% i povlaciti na mastercard telenor, mada mozda neko ima drugaciju taktiku svi odaberite sebi kako vam je najbolje. ;)

@Kurtk -demiosa je bankomat zakinuo, da je otisao na salter i podigao eure ne bi nista izgubio, ovako bankomat mu je odradio konverziju iz eur/dinar po kupovnom kursu banke koji je kao sto svi znamo najgori :d

Kurs na VISA.EU, mislim na $, je POVOLJNIJI nego zvanični kurs NBS, u jednom mom transferu je bio oko 114, u drugom oko 113 din za $, dok je po zvaničnoj kursnoj listi NBS kurs bio oko 110.

Poslednja izmena:
Jel ono kod tebe Visa electron vezana za dinarski? znaci posalo si 134€ jel tako? aj prema bankomatu pa javi :d mada nedelja je vjerovatno nece leci instant

Moja Visa Electron kod OTP banke je vezana za dinarski račun, iako imam i devizni, u mom slučaju transakcije nisu legle instant, mada je pitanje dal su uopšte te instant transakcije moguće, ja preneo pare u 19:00 prethodnog dana, leglo oko 13:30 narednog dana, možda i ne može brže, tj i to je dovoljno brzo.
E sad vezano za dodatni fee, već sam pisao o tome, kod mene je NAPLAĆIVAN taj dodatni fee u oba transfera, u prvom od 20$, dodatni fee je bio 0,43 eur, u drugom na 350$ bio je 7,55 eur. Ako se matematički izračuna, fee nije određeni procenat od iznosa transfera, i ja trenutno neznam kolko je to u %

Moguce su instant transakcije, provjereno iz iskustva, a za fee on se moze pojaviti i zavisi od posrednicke banke.

Ok, samo kažem da i kod OTP banke, da sam pare pustio ujutro oko 9-10 sati kad počnu da rade, verovatno bi stigle isto oko 13-14 sati istog dana, što nije instant al je i dalje dovoljno brzo.
Što se tiče fee-ja, pustiću sledeću put još veći iznos, pa da vidimo koliko je to %

Citam sad ovo oko Cex.io i isplate mislim da je to za sada najbolji nacin za povlacenje. Ja sam prodavao btc bez provizije za skrill ali je provizija na bankomatima malo jaca ,recimo da racunaju 120din za 1e.

Da Cex.Io je odlican, ja ga doslovno obozavam, sad kurs i fee zavise u kojoj je banci otvoren racun/vrsta racuna, mada bez obzira na sve najpovoljnije.

Nego 3 pu BTC se priprema za napad na 800$ ocekujem jos veceras, mozda u nocnim satima, ali ima sanse sad da prolitimo kroz 800$, u protivnom strmoglavicemo se blizu 700$

ovako je vec tri dana, dodje na 780 i krene malo ka gore pa onda dump. nije da mi smeta, hvatam 4950 na 5020-5050, ali bih voleo da probije 5200...

Ukoliko se ne desi nesto nepredvidjeno do koliko cjenis da moze gore u ove 3 nedelje?

Moze i dole i gore, moze sutra nazad na 400 a moze i na 1000, vecina se nada da je ovo pump pred polovljenje a mozda bas i nije, mozda bas posle polivljenja krene pump ludacki.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno