Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svake godine je nekome taj E3 najgori. 🙂

Sto se tice ovogodisnjeg E3, najgori ubedljivo od kad znam za taj sajam.

U nekim trenucima me bilo sramota sto gledam.. Ne znam da li je bio Microsoft ili Bethesda ali ono zasto takav nastup i zasto ti ljudi ? Generalno jeste bilo lose, ali se PS tu najvise potrudio i prikazao (bio sam hype i zadovoljan 80% konferencije), daleko vise i od Ubisofta koji barem na E3 uradi i pokaze nesto dostojanstveno iako se zna sta sledi. Sada su prvi put pokazali realno stanje.

Meni je EA konf bila totalni smor, ali valjda samo zato sto ne podnosim fudbal i ostale sportske igre.

Ako pricas o GoW-u, odmah posle show-a je direktor igre Corey Barlog [koji je i igrao demo live] je potvrdio da se novi GoW desava mnogo godina posle GoW3 igre [u kojoj je Kratos preziveo unistenje grckog panteona od strane Atine]. Napravio je novu igru sa novim gameplay-om jer je hteo da franshiza evoluira u nesto novo. Imali smo 6 igara sa grckom i ultra besnim Kratosom, tako da ovaj novi setting/gameplay mi bas bas odgovara. A jos nismo ni videli ludu akciju, bossove i lude akcione sekvence. It's gonna be awesome! 😀

I sad ce valjda da se prebace na Nordijsku mitologiju

Btw sto se tice Crasha, da li je kompletan remaster sto se tice grafike i engine-a ili je samo manje/vise port za ps4 ? Steta sto nisu tu ubacili i Crash Team Racing 🙁 Ta igra je mogla da bude Martio Kart Wii uspeh na ovoj platformi.

Da da i meni je toga zao, to sam najvise igrao ubedljivo

Ah vidim da Activision radi remaster. Ne zna se da li igra ostaje identicna itd. Ipak su 3 generacije razlika. Nadam se najboljem.

Ne znam da li ste primetili sumanuto snizenje na americkom ps storu, recimo mortal kombat xl je 30$, ja kupio dve lego igre za klince za 9$, dark souls 2 je mislim 19$ i tako dalje.....
Bacite pogled, bas je dobro snizenje.

Ne znam da li ste primetili sumanuto snizenje na americkom ps storu, recimo mortal kombat xl je 30$, ja kupio dve lego igre za klince za 9$, dark souls 2 je mislim 19$ i tako dalje.....
Bacite pogled, bas je dobro snizenje.
Hvala za info, ja isto jurim neke zanimljive igre za klince na sniženjima.

Sent from my D6603

FCC listinzi ne spominju nikad velicinu baterije, vec output koji ta baterija daje. Taj novi gamepad moze imati 5x vecu beteriju od trenutne i to ne bi bilo vidljivo u samom FCC listingu.

[IMO, bice ista baterija 😀 ]

Znam da je nemoguće, ali ja bih voleo da naprave nekoliko tipova joypada za različite ljude.

Sa manjim ili većim šakama, neko voli ovakav, neko onakav oblik itd. Ne da bude zbrka, naravno, nego bar dve varijante recimo.

Čak sam i za one elite verzije, pa ko želi da plati...

Imas proizvodjace skupih "profi" DS4 kontrolera, naravno cim ih Sony ne promovise odmah su oni manje popularni.

Inace, Andrew House je totalno opisao planove za Neo. Svidjaju mi se, u pitanju je samo premium PS4 bez prevelikih talasanja trenutne generacije [koja ce potrajati jos dugo].

- Confirmed he want Neo release this year on a Japan interview. Neo is part of their push for 20m units in the fiscal year.
- Neo is for 2 niche group, customer with 4K TV but without 4K content, customer who want better graphic.
- No smart phone cycle, want to maintain stable environment for developers.
- No new gen, just provide a premium option. Outside graphical performance no other advantages compare to PS4, experience with be same. (Might be talk about multiplayer level play field)
- Neo is NOT because of VR, VR experience will be the same 60fps, but watching VR video will be better.
- Neo does not add too much extra work for dev, development environment still same as PS4.
- PS4 will get price cut when Neo launch.

Mnogi ocekuju da ce Neo stici ovog oktobra po ceni od 400€ [PS4 ce da padne na $300]. Treba sacekati oficijenu najavu, uradice je neposredno pre lansiranja Neo-a.

Kolko li ce kod nas da kosta.. Ne uzima mi se PS od madjara i slicno, a opet treba sacekati prvih par nedelja jer uvek prvi model ima sanse za neki fals. Kako god ako je samo grafika ja sam zadovoljan onim sto sam video na E3, s obzirom da je sve pusteno na PS4 a ne NEO (zvanicno objavljeno). Imam 3 1080p TV-a i 4 monitora.. Nemam zelju za nista vise od toga. Sledeci korak u gamingu moze samo da mi bude VR. Nostalgican i prost sam po tom pitanju, 4:3 mi ne bi smetao da se nista nije razvilo :eyebrows:

Cek cek, "customer with 4K TV but without 4k content, customer who want better graphic"
Jel ovde rec o skaliranju ? Ne vidim kako ce uraditi da igra ima bolju grafiku na 4K displeju a da je content u 1080p ? Sta mozda AA da imaju ? Ne kapiram.. 4k60fps se nece desiti to svi znamo, ne za godinu ili dve barem, ako ce imati isti "experience" onda je to 60fps standard sada za gaming.. Scorpio je najavljen za 4K true gaming (iako dobro znam kako ide marketing). Tripujem ili se soni opredelio za < 4K gaming (reklamu) sa akcentom samo na bolji izgled igara na 4K displeju ? Kapiram ja da i Scorpio nece moci to, mislim moci ce u 30fps-a, a opet nece smeti jer Windows 10 korisnici zele 60fps-a i optimizaciju, a ako postoji cross-platform onda se zna kako to ide.

Poslednja izmena:
Ocekujem da
- neke od AAA igara predju na 4K ali ne sa maxed out PC slajder opcijama
- neke igre odrade upscale pomoci temporal AA tehnika koju je Uncharted 4 odlicno promovisao
- da neke Indie igre lako predju na 4K jer nisu zahtevne [trackmania i sl]
- da vecina AAA igara ostane na 1080p ali sa boljim grafickim podesavanjima ili framerate-om [najzad Battlefield u 1080p60 na konzoli, 4tf ce biti dosta i za fully maxed-out PC visuals 😀]

Ako cena bude dobra [$400€], dosta ljudi ce biti raspolozeni da se igraju na "jacoj" PS4 konzoli, a kada Scorpio stigne, Neo ce vec biti spreman i za svoj prvi pricedrop. Ja kao 1080p korisnik ipak vise ocekujem da 1080p content bude poboljsan. 4K me ne interesuje sve dok konzole ne dobiju drasticno veci performance jump [10TF+ za 3-4 godine].

Poslednja izmena:
TLGjumpsplash.gif

😀

Dobro ovo izgleda!

Iznenadjen sam sto NEO mozda dolazi tako brzo. Scorpio ce se kupovati tek u januaru 2018 a ovo nam stize za dva tri meseca, bez zvanicne najave na E3? Mindblowing.

Drago mi je sto ne razmatraju smartphone ciklus jer bi to bio totalni fijasko.

Pa nema tu sta da se najavljuje previse, Neo je i dalje PS4. Nece imati eskluzivne igre, i dalje se sve igre prave prvestveno za PS4. Ono sto nudi su vece performanse za malo vise para, sto ce se verovatno svideti mnogima ali casualsi koji vijaju jeftiniji hardver ce i dalje imati sta da traze za sebe/decu/rodbinu.

Ja ocekujem najavu tokom TGS-a, i lansiranje Neo-a u prvoj nedelju oktobra [nedelju-dve pre dolaska PSVR-a]. PSVR launch ce mislim proci sa dosta nestasica, tako da bi bilo dobro da Sony ima jos neki proizvod na radnjama koji ce kupci moci da uzmu ako vec ne mogu lako doci do VR-a.

Poslednja izmena:
Što se PSVR-a i povećane potražnje tiče ko im je kriv kada su razbili sa zanimljivim VR naslovima na E3-u. Jedva čekam da stigne demo verzija u radnjama da probam to čudo.

Sent from my D6603

Pa nema tu sta da se najavljuje previse, Neo je i dalje PS4. Nece imati eskluzivne igre, i dalje se sve igre prave prvestveno za PS4. Ono sto nudi su vece performanse za malo vise para, sto ce se verovatno svideti mnogima ali casualsi koji vijaju jeftiniji hardver ce i dalje imati sta da traze za sebe/decu/rodbinu.

Ja ocekujem najavu tokom TGS-a, i lansiranje Neo-a u prvoj nedelju oktobra [nedelju-dve pre dolaska PSVR-a]. PSVR launch ce mislim proci sa dosta nestasica, tako da bi bilo dobro da Sony ima jos neki proizvod na radnjama koji ce kupci moci da uzmu ako vec ne mogu lako doci do VR-a.

Ako neko kupi ovaj moj PS4 star 2 meseca jos sada, ima da uradim preorder za Neo cim se pojavi :d

Pa nije valjda da gledaš u kakvom je stanju igra sada?

Zna se da će kad izađe biti sve kako treba, kao i svaki put do sada.

Digital foundry i slične analize prave sebi posao ovako svaki dan nekom glupošću, nebitno koja je platforma u pitanju.

Mislim da je taj pristup inače jedna od najgorih stvari u današnjem gamingu, ovakav pogled na igre.

Vidim da ti je skoro svaki komentar vezan za frame rate i da te otprilike to vodi. Ako je tako, odmah da znaš :

Igre na konzolama generalno uvek dovoljno dovoljno dobro rade, i pored svih preuveličanih priča koje pričaju samo ljudi sa "digital foundry" pristupom i deo pc gamera koji broji piksele po ceo dan i ne igra igre.

Većina igara je 30 fps, mada se stvari popravljaju i sve više je 60 fps igara, a često je i situacija da je SP 30fps, a MP 60.

Kad izađe neo, može da bude samo bolje.

Ako si za taj digital foundry pristup i "nije ti dobro" kad vidiš ovako nešto, toplo ti preporučujem da se držiš pc-a gde imaš potpunu kontrolu nad frame rate-om.

Ako kupuješ konzolu, kupi je ako ti odgovara celo to iskustvo i zbog izbora igara , a ne zato što baš tu "sve igre rade uvek najbolje".

Edit: sad sam pogledao do kraja, šta ovde ne deluje dobro?

Poslednja izmena:
Većina igara je 30 fps, mada se stvari popravljaju i sve više je 60 fps igara, a često je i situacija da je SP 30fps, a MP 60.

Kamo srece da je tako. Mada GTA5 i TLoS su pokazali da vecini ljudi nije bitno sto se igra raspada.
Sto se GOWa tice, fps ce sigurno biti stabilan.

To je to, ako ti je prva asocijacija na TLOU raspadanje, ne znam šta da kažem, sem da nikad ne bi voleo da sam TAJ gamer .

Iako važi i za gta. Da, postoje problemi, ali te reči "raspadanje" i slično, tako već samo ona kategorija koju sam pominjao priča.

I ovo nema veze sa poznavanjem materije, nego sa pristupom.

Odakle ti da mi je to prva asocijacija? Na osnovu cega si to zakljucio?
Odlicno za tebe ako ti ne smeta da se igras u 22-24, ali mi nije jasno zasto se uopste ukljucujes u diskusiju oko framerate-a ako te takve stvari ne doticu.

A ja recimo ne mogu da razumem trolove... pusti ti nas da lepo uzivamo u 15-20fps tlou i gta v raspadima.Zanimljivo koliko je ps4 jedinica prodato u svetu i eto svima odgovara taj raspad od igara.
Mene kao kezual gejmera zabole ona patka za fps a verujem i većinu ps4 igrača.
Sent from my D6603

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno