Šta je novo?

LG Nexus 5X

Displej u odnosu na LG G2 mi je prelep i vidno oštriji iako je ista rezolucija. Istina malko vuče na žutu tj boje su mu više "warm" ali ako se uključi ova opcija boje su baš super. Po meni obavezno uraditi i onda nema nikakvih primedbi na ekran.

PS
Ako vam displej mnogo vuče na žutu evo šta kaže wiki :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
ako vuče BAŠ mnogo onda je faličan
al ako ti je malko žući od g2 onda je zato što si navikao na plavo-belu tamo :) (g2 ima fino preko 7000K belu)

za vas koji koristite franco r10: da li ste primetili razlike u performansama pod opterećenjem, grejanju... u odnosu na prethodne verzije? vidim u changelogu da je opet menjao stvari oko throttlovanja

Koju metodu preporučujete za instalaciju TWRP-a i rutovanje?

Skines Nexus Root Toolkit,i sve preko toga. Meni je bilo najjednostavnije tako.

Stigao mi je danas quick charge punjac (original sam izgubio). Puni isto brzo kao original. 13$ . A isto su mi danas stigla 2 adaptera 0.80$ jedan, oba prosla checkr..

uploadfromtaptalk1466081078524.jpguploadfromtaptalk1466081085665.jpguploadfromtaptalk1466081133872.jpg

Za prenos podataka, i eventualno za punjenje preko micro usb kabla

Poslednja izmena:
Ako ima neko koga je uspeo da smori 5x ili hoce da predje na verziju od 32gb i sl. pa bi ga prodao nek pise na PM, pa da se učlanim i ja u tabor. :D

Vlasnik sam Nexus 4 telefona(od januara 2014) i ovih dana se razmisljam da predjem na 5x.
Nema svrhe diskutovati dal je bolji N4 ili N5x, 5x je bolji u svakom pogledu.

Ono sto me brine je velicina telefona, nisam video tel uzivo jos uvek.

Interesuje me misljenje, sta se gubi a sta dobija sa 5x u odnosu na N4, ako se uopste nesto gubi:)

Za prenos podataka, i eventualno za punjenje preko micro usb kabla

Dobio si adapter sa microUSB na USB Type C, jel ima bilo kakve svrhe kupovati USB Type C OTG u odnosu na adapter koji dolazi standardno uz telefon?

Gubis po meni izgled. nexus4 mi je jedan od najjljepsih tel. Ostalo je sve na stranu 5x

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pa ovo sto sam kupio nije nikakav OTG :D, niti sam dobio adapter uz telefon, jer je to ona starija serija iz decembra. Ovo je obican adapter zenski micro usb, muski type c :D

I ako neko moze da uporedi input i output sa ovog sto sam kupio punjaca, da li se poklapa sa originalnim.

Poslednja izmena:
Imao sam ga i ja pa znam kako ti je..5x je mnogo bolji tel, tako da doslo je vrijeme za rastanak :D

Sent from my D6503 using Tapatalk

Osetno je veci, ne bi bilo lose da ga pogledas uzivo. A dobijas mnogo na svim poljima, posebno kameru. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ovo sto sam kupio nije nikakav OTG :D, niti sam dobio adapter uz telefon, jer je to ona starija serija iz decembra. Ovo je obican adapter zenski micro usb, muski type c :D

I ako neko moze da uporedi input i output sa ovog sto sam kupio punjaca, da li se poklapa sa originalnim.

Znaci kupio si ono sto sam ja dobio standardno uz telefon. Glupo sto nisu davali u startu taj adapter, ne razumem politiku firme...

Update:

Jedno pitanje, prvi put posedujem jedan Nexus telefon. Koji su glavni razlozi zbog kojih se jedna osoba odlucuje za kupovinu Nexus uredjaja? Ja licno nisam imao nikada pa eto da probam malo :)

Poslednja izmena:
Mislim da na našem tržištu dosta ljudi se odlučuje zbog cene, i onoga šta se dobija a manje zbog softvera.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jos nikoga ko se ne razume nisam video sa nexusom da ga pitam zasto ga je kupio :d Ne znam samo gde mogu da ga kupe, kod operater ih ni nema izlozenih (onih 10 komada sto nabave), u najvecoj radnji u NS-u su me pitali sta je uopste nexus, jedino preko kp se i mogu kupiti. A tu ipak vladaju samsung, lg jer za njih zna i moja baba.

Poslednja izmena:
Tesko da ces i videti nekoga ko se ne razume da nosi Nexus. Nexus kupuju ljudi koji znaju sta im treba. Za ostale tu je Samsung.

Samo jednog poznanika mogu da se setim koji ima nexus i to 5-cu. Niko ne zna ni šta je to nexus... Što je najluđe i dalje ljudi koji furaju stare android-e hoće da pređu na win phone jer on ne laguje i super radi. Ne znam odakle ta zabluda u našoj zemlji... Mi smo glavno tržište za win telefone...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jesu radili nekad fino windows telefoni, sad je totalni raspad. Ja uvek preporucim Nexus ali dzabe kad ne pise Samsung.

Tesko da ces i videti nekoga ko se ne razume da nosi Nexus. Nexus kupuju ljudi koji znaju sta im treba. Za ostale tu je Samsung.

Sto ga nisi kupiJo onda? :D

Zapeo sam u bootloop :)

Nisam lepo odradio root iz nekog razloga pa sam hteo da vratim na fabricko stanje.

Komplet neuspeo flash :)
Uradi ponovo download img-a i proveri da li je sve u redu sa drajverima.
Ne uspe li ponovo bez panike, softbrickovan je, to se lako rešava ponovnim (i valjano uradjenim flešovanjem).

p.s.
Možeš i proveriti md5 od img-a, sa hashtab ili nekim drugim alatom.

Poslednja izmena:
1) jel možeš da uđeš u fastboot?
2) da li ti je bootloader otključan ili zaključan?

Auto detect nije uspeo da odradi posao iz ne znam kojeg razloga pa sam onda poceo da se setam po verzijama. Sada cu da pokusam sa poslednjom N verzijom u listi :)

Update:
Bootloader je okljucan i imam pristup fastboot-u

Update 2:
Nije hteo iz nekog razloga ni da pocne da pise N verziju :)

Krenuo sam opet da skidam verziju koju mi automatski nudi za moj tel - 19v

Poslednja izmena:
flešuj ručno šta se *****avaš sa tim tulkitom :)

Vrh Dno