Šta je novo?

Idle CPU usage 25%

Starscraper

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2013
Poena
235
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 11700K + Be Quiet! Dark rock pro 4
Matična ploča
Gigabyte B560 AORUS PRO AX
RAM
32gb
GPU
RX 6700 XT Red Devil
Storage
1tb Samsung 990 pro + 1tb Kingston skc2500 + Samsung 860 evo 500gb SSD
Zvuk
Radi
PSU
Cooler Master MWE Gold 850 - V2
Kućište
Be Quiet! SILENT BASE 601
Monitor
Samsung Oddyssey G5 27"
Miš & tastatura
CK351 + G603
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Cao svima,

Imam problem u zadnje vreme a stvarno mi je mrsko da instaliram svezi win jer sam tanak sa vremenom. Masina je desktop iz potpisa.
Elem, po paljenju kompa i posle nekog neodredjenog kraceg vremena, najcesce posle paljenja browsera ili cak bs playera, sam primetio da mi se cuje CPU fan malo glasnije. Po otvaranju task managera vidim da je CPU usage 25%. Nijedan process u task manageru ne pokazuje high CPU ili RAM usage. Skinem process explorer i imam sta da vidim, svchost koji cepa CPU 25% iako je masina idle. Ubijane tog svchosta spusta CPU na normalnih 1-3% ali posle nekog vremena opet se startuje. Skenirao sam windows sa par antivirusa i anti malware-a ali nista. Nasao sam da ovaj problem moze da resi Rootkit, skinuo par verzija, iskenirao i nista nije nadjeno!? Windows 7 je u pitanju. Ne znam sta vise da dodam. :d

Ima li neko nesto pametno da posavetuje a da nije instalacija svezeg OS-a ?

Hvala

To je nemoguce da se desi na win7! samo na win 10 :d
Pogledaj gde se nalazi taj svchost nalazi. Skoro je bio jedan slican problem i taj se nalazio u windows folderu.

Nalazi se u C:\Windows\System32\svchost.exe

Dodao bih samo da je (izgleda) process aktivan samo nekih 10-15 min od paljenja ili restarta i posle se vise ne aktivira.

Poslednja izmena:
Iskljuci windows update servis.Mozda cika Bil Gejts pokusava da ti utrapi win 10 na kvarno.:D

Start-ukucaj u pretrazi "services" (bez navodnika)-kad ti se otvori prozor services - skruluj skroz do donjeg reda-desni klik na windows update -properties - zaustavi servis i stavi da se ne pokrece prilikom pokretanja windows-a (starup type stavi na disabled).

Capture.JPG

Screenshot (1).jpg

Bravo Sasa, to je taj. Ugasio, restartovao i nema ga vise :smoke:

Svaka cast!

Nije malware nije ni prinudan upgrade na w10 nego je windows update zakucao i trazi regularne update za w7 u pozadini :)

Samo 25%? Ne moj se žaliti, meni ide i do 100% cpu kad se uključi win update! Doduše stariji mi je lap top pa ćutim. :-(

Sent from my iPad Air 2

Ja sam primetio isto juče, Windows Update servis zauzme jedno celo jezgro, u mom slučaju 13%. Ceo dan sam se zezao da nekako osposobim WU, nema šanse, zakuca se i ne može da proveri nove zakrpe.

dism i sfc komande u elevated cmd-u su resenja za tvoje probleme.

Ovako nesto. :)

updateeeeeeeeeeeeeee.jpg

Zato i treba preći dok se nudi Win 10 s obzirom da je u njemu rešeno. I uglavnom je bilo rešeno u osmici. Ne znam zašto nisu popravili to zakucavanje u Win 7 ili jesu, ali instalirate nezakrpljen za to, pa pravi problem dok ne bude.

namerno to rade, prvenstvo ima w10 upgrade, namerno sakate w7. ozbiljan sam :)

Zato i treba preći dok se nudi Win 10 s obzirom da je u njemu rešeno. I uglavnom je bilo rešeno u osmici. Ne znam zašto nisu popravili to zakucavanje u Win 7 ili jesu, ali instalirate nezakrpljen za to, pa pravi problem dok ne bude.

Jel ima tvog posta gde ne spomenes w10? :D

Ima, isti sistem, besplatno. Ne znam šta tu nije jasno?
Stalno se ponavlja isti problemi sa sednicom, koje uopšte ne moraš da imaš.

Posto imas cpu sa 4 jezgra, dobio si 25% opterecenja , zato sto win 7 "vidi" da ima novih zakrpa...
Pusti ga neka se okrpi i bices opet miran mesecima. Samo mu u spisku sakrij update za win 10 [mislim 3035583] i nista vise..
Na masinama sa dvojezgarnim procesorom ide 50%.
pozz

Posto imas cpu sa 4 jezgra, dobio si 25% opterecenja , zato sto win 7 "vidi" da ima novih zakrpa...
Pusti ga neka se okrpi i bices opet miran mesecima. Samo mu u spisku sakrij update za win 10 [mislim 3035583] i nista vise..
pozz

Ima li načina da se trajno sakrije ta zakrpa za win 10? Pokušao sam sa raznim načinima da je sakrijem ali microsoft stalno nađe rješenje da je opet uspostavi posle 1-2 nedelje?

Sent from my iPad Air 2

Ima li načina da se trajno sakrije ta zakrpa za win 10? Pokušao sam sa raznim načinima da je sakrijem ali microsoft stalno nađe rješenje da je opet uspostavi posle 1-2 nedelje?

Sent from my iPad Air 2

Ne možeš jer MS redovno objavljuje novu reviziju tog update-a.

Pazi, ne zelim da zvucim prepotentno, ali za sta ce mi up to date windows? Jednostavno cu da drzim wuauserv disabled i onda jednom u mesec, dva (tri :d) da izforsujem update i opet iskljucim.

pozz

Naravno, tako radim evo vec skoro godinu dana i vise kako je poceo M$ da zeza, doduse pre par dana sam naleteo na noviju kopiju win-a, sa majskim updatevima, par puta je je za 5min nasla update, ali evo juce nije htela.
Sreca pa je kopija sa updatevima do maja meseca, tako da imam samo par kruga do kraja. :)

Poslednja izmena:
Pazi, ne zelim da zvucim prepotentno, ali za sta ce mi up to date windows? Jednostavno cu da drzim wuauserv disabled i onda jednom u mesec, dva (tri :d) da izforsujem update i opet iskljucim.
Za sigurnosne propuste. Imaš neki poseban razlog da ne pređeš na Windows 10? Mislim da 12. Jula izlazi Redstone verzija, tako da možeš da sačekaš do tad da je radiš dvaput upgrade.

Za sigurnosne propuste. Imaš neki poseban razlog da ne pređeš na Windows 10? Mislim da 12. Jula izlazi Redstone verzija, tako da možeš da sačekaš do tad da je radiš dvaput upgrade.

Iskreno nemam nikakav poseban razlog, probao sam 10 na VM jednom, nije mi se svideo user interface. Generalno se tesko odlucim da predjem na novi win, mislim da sam XP terao do 2010. 7 mi radi posao jos uvek.

Hvala druze, ovo za sada pomaze.

Nazad
Vrh Dno