Šta je novo?

AMD Polaris

^

I ti si poceo kao ovaj tvoj drugar rivjuver da generalizujes. To sto se ti ne bavis overklokom ne znaci da svi isto razmisljaju.
Taj procenat je mnogo veci nego sto si ti odredio. Svakako overklok nije presudan u kupovini, to se slazem.

^

I ti si poceo kao ovaj tvoj drugar rivjuver da generalizujes. To sto se ti ne bavis overklokom ne znaci da svi isto razmisljaju.
Taj procenat je mnogo veci nego sto si ti odredio. Svakako overklok nije presudan u kupovini, to se slazem.
Idem empirijskom metodom, ljude koje poznajem, clanke koje citam itd. Stvarno ne znam koliki je ciji krug ljudi, moj je solidno sirok, svi 25+, to malo gejmera sto je preostalo su "samo da radi". Cak i covek koji se "profesionalno" bavio OC batalio to. Zato i dolazim na ovaj Forum, ovakav entuzijazam je tesko pronaci u rl. Obicno ljudi nemaju ni vremena ni volje za OC kakav je ovde, izgleda, normalan i sve vreme se vrte par istih ljudi, otuda i zakljucak odokativno 20% :)

Al znas sta je fora, i da je tako recimo 20% - vecina ovih ostalih 'slusa' preporuke od onih 20% jer oni se kao bolje kontaju u te stvari :D
Recimo da furyx i 980ti imaju istu potrosnju i ostalo, ja cu uvijek svima preporuciti 980ti bez dodatnih objasnjavanja a u pozadini cu misliti na oc potencijal, iako su na default blizu.

@ NevisStarShine

Obzirom koliko kukas trebalo bi da se bacis na OC jer dobijas besplatne performanse :p

@mcrazy

Ima logike, tako nesto ;)

Poslednja izmena:
10-20% meni ne znaci obicno nista, vise volim tisinu i niske temperature :)

A kukam na cene bas zato sto nisam vi, uzivaci sintetickih testova, pa vam je svejedno, sto vise firemarkova to bolje. Cak i ima post od juce negde "neko ne igra igre" haha

10-20% meni ne znaci obicno nista, vise volim tisinu i niske temperature :)

A kukam na cene bas zato sto nisam vi, uzivaci sintetickih testova, pa vam je svejedno, sto vise firemarkova to bolje. Cak i ima post od juce negde "neko ne igra igre" haha

E ovo je bio "Ujed za dusu". Znaci mi koji preferiramo jaci hardver smo pozeri? To hoces da kazes? Jos si opet generalizovao. Nije to lepo.
I te kako uzivamo u gejmingu zbog cega i ulazemo odredjenu svotu novca a broj frejmova je bitan i uvek ce biti biti jer olaksava igranje, tice se fluidnosti.

Ja mogu razumem ljude koji igraju na 30+ frejmova jer su uspeli da se adaptiraju ali ne mogu da razumem osude i tvrdnje da je to dovoljno. Tu se vec ne slazem.

Pa ljudi koji su bili u KIni kazu da je brza od R9 390X a iz testova 3dmark11 i firestrike se vidi da je brza cak se tuce sa R9 Nano, mislim da je to za 199$ nevjerovatno dobro.

Slazem se, i ako bude stvarno tako, kupicu je iako ciljam jacu kartu koja moze da gura barem 1440P lepo.
Ali i dalje mislim da nece biti bas toliko brza, sesto i po culo mi tako govori, ali videcemo :)

Mada i 390 performanse za 200$ su i dalje super.

Realno, kao i za svaku kartu, zavisice od overkloka 480

Hahahaha, sta ima novo :D

Ja mogu razumem ljude koji igraju na 30+ frejmova jer su uspeli da se adaptiraju ali ne mogu da razumem osude i tvrdnje da je to dovoljno. Tu se vec ne slazem.

Pa njima jeste dovoljno :). A I ne moze/nece svako da se isprsi za grafiku , pa se snalaze sa tim sto imaju.

Poslednja izmena:
Realno, kao i za svaku kartu, zavisice od overkloka 480. Na onom grafikonu za DX11,( ako je tacan ) gpu score rezultat za 480 od 18.000 je malo manji od R9 Fury, znaci po logici bi trebalo da bidne jaca od 390X kartice, i od 970 takodje. Posto overklokovane 980 imaju score oko 22.000, sa overklokom ce se 480 pribliziti klokovanoj 980 kartici.
Posto sam imao 980 kartu, mogu reci da je klokovana 980 skoro pa savrsena za 1080p rezoluciju,( starije igre mogu da se pokrenu i na 2K i 4K ), tako ce i 480 za 250E ;) biti odlicna karta za full HD....

Ocekujes overklok potencijal kod kartice koja nudi velike performanse za samo 200 evra?
Nemoj to ocekivati, ona je vec nategnuta do granice.

E ovo je bio "Ujed za dusu". Znaci mi koji preferiramo jaci hardver smo pozeri? To hoces da kazes? Jos si opet generalizovao. Nije to lepo.
I te kako uzivamo u gejmingu zbog cega i ulazemo odredjenu svotu novca a broj frejmova je bitan i uvek ce biti biti jer olaksava igranje, tice se fluidnosti.

Boze sacuvaj da sam to hteo da kazem. Ali ovde sam primetio ljude koji se bave samo OC, testovima, ako uracunamo i vreme provedeno na poslu, vremena za gaming ne preostaje, posebno ne kvalitetni, proporcionalan ulozenog novca, pa jos za srpske standarde. Moj Geforce 760 lepo izvlaci skoro sve stou bacim pod zube, a vidim da ce neki hitno prodavati 970 i 980, nije im dovoljno. To je vec hobi i nema veze sa gamingom.

@DAS

Dacu ti ja pola od mene da imas okruglo sedam :D

@ NevisStarShine

Ne znam da li shvatas ali to sto si izneo su samo pretpostavke.

Zavisi cime se ljudi bave i koliko vremena polazu na posao. Neko radi recimo od kuce. Sta onda?

Gaming jeste hobi, nije posao osim ako ne radis za neku redakciju kao tester za igrice.

Poslednja izmena:
Ocekujes overklok potencijal kod kartice koja nudi velike performanse za samo 200 evra?
Nemoj to ocekivati, ona je vec nategnuta do granice.

Moguce, obzirom da je nov cip, ali opet 14nm je to... ako nije feler u dizajnu 1.5GHz bi trebalo lako da ide (pogledaj 1080 u 16nm;) )

@DAS,
ne vadi samo jedan deo recenice, :mad: gubi se sustina posta....:trust:

Slazem se, i ako bude stvarno tako, kupicu je iako ciljam jacu kartu koja moze da gura barem 1440P lepo.
Ali i dalje mislim da nece biti bas toliko brza, sesto i po culo mi tako govori, ali videcemo :)

Ja cu kupit dvije malo mi jedna cheers

A ja verovatno 10 kom..sam' da vidimo sta ce i kako da "kopa". :D

Za ove kojima je oveklok bitan, iz ovog teksta:

More overclocking control is an interesting take for AMD, as they're handing much more control of their Radeon video cards to consumers and gamers, which is a very nice change of direction for AMD.

Ima govora o naslednicima za 7750, grafike koja malo troši a puno daje ?

Ima govora o naslednicima za 7750, grafike koja malo troši a puno daje ?

Pa koliko kontam cela ova Polaris serija je u tom "duhu" samo sto ce biti malo sira ponuda, pa samim tim i neki naslednih 7770/7750 bi trebao da se nadje u tom spektru. Pri tom, najverovatnije, sam model koji bude naslednik doticnih karti, za razliku od 7770 nece zahtevati dodatni sestopinac.

Nema sta ili cu uzeti naslednika 7770 :-D ako bude ispod 100e ili cekati rx 480 :-D
Sto se tice 6 pina nemam frke, hladna je 7770 ide max do 60c, a verujem da ce Polaris biti za koji stepen nizi na full load-u naravno govorim za 7770 mid range naslednika. "Gaming on Budget" ;-)

Poslednja izmena:
Koliko razumem, naslednik 7770 će biti Polaris 11, najavljeni manji čip koji će imati duplo bolje performanse od pomenute kartice i potrošnju u rangu od ~60 W.

Za rang performansi 7770 i 7790 će biti zadužene grafike u APU-ima.

Oces da kazes taj naslednik 7770 imace performanse 7950 ?? :) NICE salim se hocu reci 7850 :D

Meni je bitno samo da ne traži dodatni 6-pin kablić (mrzi me da se cimam oko novog napajanja). Jača grafa mi nije potrebna, jer se i dalje igram na 1366x768....

Poslednja izmena:
RX 460 i 470. Ova prva bez 6-pin.

Samo je pitanje da li ce i one sada krajem meseca i da li ce biti bolje od 270X i 280X.

Meni je bas dobro doslo ovo sto su sada releasovali ove budzet varijante s obzirom da sam pazario budzet skylake bez grafike. Dao sam malo vise na napajanje zarad kupovine GPU-a, sada sam na Irisu - dobar je za MOBA u 900p. Taman kada izadje Polaris ce komp biti otplacen pa cu se pruziti za neki mid range 1080p chip :)

Edit: Mislim na mid range medju Polarisima (valjda P11).

Poslednja izmena:
Ako ne prodaju referentne blowere, nece se bace. Idu u novi Xbox, onako u kompletu.

Divno :) 470 definitivno ako bude do 150e za 4GB

Vrh Dno