Šta je novo?

AMD Polaris

Sami sebi ruse sneska... Ajd da sacekamo I druge proizvodjace, neverovatna mi je ovolika razlika...

Poslednja izmena:
da li će fx8320 biti "usko grlo" za polaris?

Fx je usko grlo za vecinu igara ma koja grafika bila

Ako je na 4.5Ghz ili vise, nekako moze da prodje...

kontao sam da uzmem 480rx grafu pa da čekam zen, nadam se da će do kraja godine izaći.inače držim fxa na stabilnih 4.2GHz ploča mi je krš i ne bih da teram više sa klokom iako imam solidan kuler, lc cc 120. ploča je msi 970a-g46

Ako ces da menjas platformu, slobodno uzmi. Mada ce Zen mozda izaci tek pocetkom sledece godine.

Netacno, na slabijoj grafici ce spustiti detalje i opet ce CPU biti problem za 50% novih igara, problem je sto se testovi svi rade pod ultra high podesavanjima i to se po testovima na sajtovima tesko zapaza

Primer: automehanicar mi se zali na nov komp koji je platio 900e, svi pametnjakovicu mu rekli da je za CS GO idealan FX, uzeo je neku slabiju grafiku koja u low detaljima fura 200fps-a i oce kaze da razbije komp je on zeli konstatnih 120-200 fps-a koliko je on video na netu da ljudi bez problema vuku, samo sam mu rekao zahvali se tvojim AMD frekovima koji su ti sugerisali da uzmes AMD!

Poslednja izmena:
Sta znaci sa 50% zauzeca? Ono, zezaju se malo a kad treba ce idu i na 100%? :D

To znaci da nemaju valjano napisane drajvere za tu novu karticu, a pogotovo ne u CF rezimu, te otud samo 50% zauzeca... tako kazu.

Ja ne vidim potrebu za 8GB modelom, da je razlika 20-30EUR doplatio bih zbog placeba a pošto je razlika 50+EUR mislim da se ne isplati.

Pa i kartice sa 2GB lepo rade posao za 1080p u velikoj većini igara a ne znam koliko je ova kartica upotrebljiva za rezolucije preko toga.

Ima potrebe... pa vec sad igre udaraju granicu od 4 gige, dok recimo ultra texture za shadow of mordor trazi i preko toga ako se ne varam, pa sta ce tek biti za par godina... dakle ako ti je buducnost kartice bitna i oces da je drzis par godina u kompu, 8 gige zvuci mnogo bolje od 4 gige.

Jedino sto ostaje to da je 50 evra prevelika razlika, videcemo dal ce bas toliko biti u prodaji na trzistima koje nas zanimaju.

Poslednja izmena:
CS go i potreba za 200fps LOL kakav primer.

Naravno da je u cs go potreban ekstremno visoki fps.

Tacno za CS go je potreban visok fps, a to AMD procesori tesko izvlace, mada koliko sam vidio i i5 zakljucani procesori starije generacije tesko uspiju 200fps, za 200fps na mapi sa vise igraca treba jak procesor. Grafika ne igra gotovo nikakvu ulogu bilo da je AMD ili NV bitan je jak procesor da pumpa sto vise fps.

na i5 2400 (doduse namunjenom do koske,3,7ghz na svim jezgrima sa +200 mhz bustom) regularno preko 200fps,ponekad neki dip malo ispod,ali sumnjicim pre krs i krcat hard,sve odlazem reinstalaciju cekajuci ssd-ove.

Koliko igraca, kad je vise igraca teze drzi 200fps.

krcata mapa,competitive.nisam isprobavao one deathmach i sl gluposti sa gazilion igraca itd,to mi nije interesantno.samo oldskul de aztec,de dust2 i ekipa.dipovi su npr kad neko vreme se ne baci neki tip bombe pa se onda baci,zato rekoh verovatnije je do harda jer naravno da valve stedi RAM pa kesira sa diska da bi mogla igra da se igra na kantama,da ne propuste da je nekom prodaju.

edit: nije da ti ne verujem,naprotiv,kapiram da je vecina tih zakljucanih jeftinijih i5tica na krs maticnim i sporim memarama,ali nije nuzno do cpu-a,to je moja poenta,ima sendisa snage za tu glupost.

Poslednja izmena:
To znaci da nemaju valjano napisane drajvere za tu novu karticu, a pogotovo ne u CF rezimu, te otud samo 50% zauzeca... tako kazu.

Sta to dalje znaci - da ce kad napisu valjane drajvere i uposle kartu do maksimuma i performanse da skoce linerano?

To meni ne pije vodu. Na predstavljanju karte da prikazu igru kod koje drajveri uposljavaju kartu samo pola. Ja bas mislim da su odabrali best-case igru a da u ostalim igrama nece biti tolika razlika.

Tako hint-uju...
Puni su BS-a i jedni i drugi, videcemo realno stanje uskoro.

Prvo Fury pa Rage. Izgleda da se ATI vraca korenima. Ona 2xGPU mozda nije CF setup vec Rage (Fury) MAXX iliti dual GPU karta.

https://www.flickr.com/photos/107825676@N07/27573213556/

Optuzuli lika da je fejkovao sliku pa je okacio video:

Meni se cini da ovaj cip ima neverovatan potencijal nego da je AMD ostao zatecen prezentacijom Paskala i da nisu zavrsili Polaris. Onih 51% iskoriscenja kao i losi CF (ili dual GPU) rezultati idu tome u prilog. Pominje se 1080 Mhz kao i 1266 Mhz klok, sto znaci da BIOS nije finalni. Mozda ni ne postoji finalni BIOS u ovom momentu, sasvim je moguce da AMD uzurbano radi da zavrsi kartu do kraja meseca. To bi objasnilo mesec dana rastojanja od predstavljanja i isteka NDA.

Ako ima neke istine u ovome sto sam gore napisao, Vega ce da razbije ;)

Kao sto rekoh..

Na osnovu ovoga:

Two Radeon RX 480 graphics cards will deliver 83% better performance than a single Radeon RX 480 graphics card.

su dosli do zakljucka:

Based on our extrapolation of their comments, we can guesstimate that a single AMD Radeon RX 480 graphics card will deliver an average frame rate of 34 fps in the Ashes of the Singularity benchmark. That means the NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition [Amazon] is about 72.6% faster than the Radeon RX 480.

Ako uzmemo ovu tabelu:

perfrel_2560_1440.png

i na osnovu podatka da je GTX1080 72,6% brzi od RX480, to bi ga smestilo tacko izmedju R9 390 i R9 390X.

E sad, ovo je za AoS koji radi dobro na AMD grafikama, plus 83% crossfire skaliranje sigrno nece biti prosek za veci broj igara.
Tako da je neka moja procena da ce RX 480 imati performanse na nivou R9 390. Ovo je za 1440P rezoluciju. Videcemo koliko sam bio blizu :)

Po meni je sve fail ako nije 3-5% brza od 290x, mada realno NV je najvise izvukla na frekvenciji znci brutalnoscu a ne unapredjenima toliko

Pa ljudi koji su bili u KIni kazu da je brza od R9 390X a iz testova 3dmark11 i firestrike se vidi da je brza cak se tuce sa R9 Nano, mislim da je to za 199$ nevjerovatno dobro.

Realno, kao i za svaku kartu, zavisice od overkloka 480. Na onom grafikonu za DX11,( ako je tacan ) gpu score rezultat za 480 od 18.000 je malo manji od R9 Fury, znaci po logici bi trebalo da bidne jaca od 390X kartice, i od 970 takodje. Posto overklokovane 980 imaju score oko 22.000, sa overklokom ce se 480 pribliziti klokovanoj 980 kartici.
Posto sam imao 980 kartu, mogu reci da je klokovana 980 skoro pa savrsena za 1080p rezoluciju,( starije igre mogu da se pokrenu i na 2K i 4K ), tako ce i 480 za 250E ;) biti odlicna karta za full HD....

Poslednja izmena:
Od overkloka ne zavisi ama baš ništa.

Nazad
Vrh Dno