Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Samo da znas da je Biblija prilicno teska za citanje (i razumevanje), narocito prevod Starog Zaveta od Djure Danicica. Ako vec krenes u tu avanturu, prvo pogledaj da li postoje noviji (laksi) prevodi.

Znam da postoji prevod Sinoda SPC-a iz 80-tih, ali ga nisam citao, pa ne mogu da ocenim da li je laksi za citanje ili ne.

Pozdrav
Imam danicicev novi zavet iz dvadeset i neke, a citao sam i full bibliju, kao i novije verzije(nisam vernik, ali sam citao i kuran i dosta o budizmu, gde je filozofija mnogo vise izrazenija i o samoj istoriji religija), ima tu starih zaboravljenih izraza, ali i dalje je lako citljivo, ipak nije to Nice, da zahteva potpunu paznju, sve price su pune simbolike i poput bajki, sa poukama, koje malo treba skapirati, nesto poput uproscene filozofije za siroke mase.Kao klincu mi je bilo potpuno nerazumljivo, sto sam bio stariji, polako hvatao sta je sta(problem je sto vernici ili nikad nisu citali ili su citali fanaticno bez ikakvog pokusaja da bilo sta razumeju i prihvatali tekstove zdravo za gotovo bez mesta za bilo kakvu poruku koju odredjena scena iz biblije predstavlja ili salje)

Murakami Dance, Dance, Dance...covek je kao narkotik, navuces se na jednu knjigu i gotovo, samo teras sledecu.

Koju Bibliju na engleskom da "nabavim"?
Vidim da mnogi pricaju da treba izbegavati King James verziju jer je dosta toga menjano, brisano, dodavano i sl

Beyond Genius Lies Insanity

Okay, so which Bible translations are the best? Depends on what you are looking for.
If you want a more literal translation then go with the New American Standard Bible (NASB), the King James Version (KJV), and the English Standard Version (ESV).
A more “flowing” translation is the New International Version (NIV) and even more loose is the Phillips Translation and the Living Bible.

https://carm.org/which-bible-version-is-best

Mark Bowden-Black Hawk Down

Čoveče....

Sad posle čitanja knjige film mi deluje,pa neću reći smešno,ali neozbiljno u odnosu na knjigu

U knjizi je opisano i otkud toliki bes Somalijaca protiv Amera kao i to da je cela operacija bila uzalud jer svi koji su pohapšeni su posle 2-3 dana i pušteni tako da nisu praktično ništa ni uradili a izgubili su 18 vojnika plus 75 ranjenih,2 oborena helikoptera plus 2 teško oštećena...

Koga interesuje...
Laguna se smilovala i objavila peti deo Eriskonove "Pripovesti iz malaške kuće palih" - Plime ponoći.
Za sada vr' (stigao sam do polovine prvog toma)!

Jel procitao neko Metro 2034?Vidim da ce dereta uskoro objaviti Metro 2035 koji je povezan sa igrom Last light.

Dosta losih komentara sam procitao u vezi druge knjige,pa sam je preskocio.Videcemo 2035 po komentarima deluje obecavajuca.

Takodje, 2033 daleko bolja. Nisam znao da izlazi nastavak, proguglacu sutra, baš ste me uhajpovali sada.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Jel izasao Metro 2035 ili tek treba?

Beyond Genius Lies Insanity
Izasao je jos prosle godine,ali jos nije preveden.Na sajtu dereta:Ovaj naslov trenutno je U Pripremi,15.7.2016....
Metro 2035 (Russian: Метро 2035) is a post-apocalyptic science fiction novel by Russian author Dmitry Glukhovsky. It follows the story told in the video game Metro: Last Light, following from the good ending.

Poslednja izmena:
Izasao je jos prosle godine,ali jos nije preveden.Na sajtu dereta:Ovaj naslov trenutno je U Pripremi,15.7.2016....
Metro 2035 (Russian: Метро 2035) is a post-apocalyptic science fiction novel by Russian author Dmitry Glukhovsky. It follows the story told in the video game Metro: Last Light, following from the good ending.
Koliko vidim nema ga ni na engleskom.
Samo ruski i poljski

Sibola u plamenu se konačno pojavila u Laguni, nadam se da će biti malo ažurniji sa petim tomom...

Poslednja izmena:
Sibola u plamenu se konačno pojavila u Laguni, nadam se da će biti malo ažurniji sa petim tomom...

Smorio sam se potpuno i kupio sam 4. deo na amazonu (kindle). Sad razmisljam sta sa petim... ne znam sto toliko kasne...

Razmišljam da kupujem nove knjige iz domaćih knjižara i kada ih ukućani i ja pročitamo da ne stoje pošto ne volimo da pravimo biblioteku, kakva je mogućnost da se prodaju u Srbiji?

Pa zar vam nije pametnije da se uclanite onda u neku od biblioteka? Cim procitate, vratite i nema gomilanja knjiga.

nova knjiga je nova :)

ne čitamo mnogo, na primer jedna (nekada do dve) knjige mesečno i recimo da kupimo 15-20 knjiga godišnje i platimo npr. 12k din. da li može da se proda u pola cene?

kada se uzima iz biblioteke, mora da se vrati u određenom periodu. kada sam vlasnik knjige, mogu da je ponesem na more, da je pozajmim nekome da je pročita i sl...

imamo karticu (laguna) na bratovo ime i ima caka za ostvarivanje popusta tako da ne ispadne mnogo kada se kupuje, bar knjige nisu skupe u odnosu na ostale troškove života...

Pa onda radite onako kako ste i do sada.
To sto uspete da prodate, prodate, ono sto ne uspete, poklonite nekome.

A mozete uvek i da donirate knjige nekoj od biblioteka.Knjiga ce uvek naci put do citaoca, samo je pitanje sta se cita.

nova knjiga je nova :)

ne čitamo mnogo, na primer jedna (nekada do dve) knjige mesečno i recimo da kupimo 15-20 knjiga godišnje i platimo npr. 12k din. da li može da se proda u pola cene?

kada se uzima iz biblioteke, mora da se vrati u određenom periodu. kada sam vlasnik knjige, mogu da je ponesem na more, da je pozajmim nekome da je pročita i sl...

imamo karticu (laguna) na bratovo ime i ima caka za ostvarivanje popusta tako da ne ispadne mnogo kada se kupuje, bar knjige nisu skupe u odnosu na ostale troškove života...
Jel može nešto više o toj kartici? Kako se dobija, koliki su popusti, na koja izdanja...

^Onaj osecaj kada pazaris paperwhite a oni posle 2 nedelje izbace novi model, tj izbacice garant i novi paperwhite... :wall:

Jesu li makar promenili nesto i od komponenti osim memorije od 8gb umesto 4gb koliko je bilo do sada? Videh da ljudi pisu da je i 4gb overkill, jer kada se malo vise knjiga prebaci radi kao puz...

^Onaj osecaj kada pazaris paperwhite a oni posle 2 nedelje izbace novi model, tj izbacice garant i novi paperwhite... :wall:

Jesu li makar promenili nesto i od komponenti osim memorije od 8gb umesto 4gb koliko je bilo do sada? Videh da ljudi pisu da je i 4gb overkill, jer kada se malo vise knjiga prebaci radi kao puz...

Pa meni jos uvek 2nd gen kindle radi posao (crni, sa tastaturom), ne razumem zasto bi ti smetalo sto postoji novi model?
Merkao sam voyage pre par nedelja u italiji, ali mi bilo zao para dok stari radi :) paperwhite mi se ne svidja kako mi lezi u ruci i preskocicu ga definitivno... a mogli bi i da mi poklone nov, obzirom na to kolko knjiga imam :)

Ne smeta, nego je fora u tome sto sam duzi period razmisljao da li da pazarim kindle ili ne, na kraju se namolim i uzmem PW a onda najave tj izbace novi model posle dve nedelje... Ako sam toliko dugo kilavio, da sam znao, sacekao bih tih jos par nedelja i uzeo noviji model. Ne smeta ni ovaj, ali ako su ubacili nove komponente kako bi eliminisali sporost pri vecem sadrzaju i povecali kapacitet, a pritom ista cena why not?
Mada i ovako se ne bunim, nemam potrebu da imam vise od 50 (reci i 100) naslova odjednom na uredjaju. :)

Za sada ovaj što su izbacili je slabiji od PW, koliko se meni čini, a novog PW još nema. Od Kindlea ne očekuj čuda, PW koji si uzeo je super za čitanje knjiga i to je to.

Ja sam jos na keyboardu..fercera i dalje lepo.Hteo sam voyage, i hocu i dalje, cisto iz besa, ali mi se jos za sada ne kupuje.Nacitao sam se na njemu knjiga, ali i dalje nije popunjeno ni pola memorije(4gb) Ne znam ali i dalje mi je on drazi od ostalih, zbog audio opcije a i nekako mi deluje ergonomicnije.

Vrh Dno