nagard
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.03.2004
- Poena
- 755
Gde si slusao "zlocin i kazna"
Baci link na PP
može i meni
Gde si slusao "zlocin i kazna"
Baci link na PP
Imam danicicev novi zavet iz dvadeset i neke, a citao sam i full bibliju, kao i novije verzije(nisam vernik, ali sam citao i kuran i dosta o budizmu, gde je filozofija mnogo vise izrazenija i o samoj istoriji religija), ima tu starih zaboravljenih izraza, ali i dalje je lako citljivo, ipak nije to Nice, da zahteva potpunu paznju, sve price su pune simbolike i poput bajki, sa poukama, koje malo treba skapirati, nesto poput uproscene filozofije za siroke mase.Kao klincu mi je bilo potpuno nerazumljivo, sto sam bio stariji, polako hvatao sta je sta(problem je sto vernici ili nikad nisu citali ili su citali fanaticno bez ikakvog pokusaja da bilo sta razumeju i prihvatali tekstove zdravo za gotovo bez mesta za bilo kakvu poruku koju odredjena scena iz biblije predstavlja ili salje)Samo da znas da je Biblija prilicno teska za citanje (i razumevanje), narocito prevod Starog Zaveta od Djure Danicica. Ako vec krenes u tu avanturu, prvo pogledaj da li postoje noviji (laksi) prevodi.
Znam da postoji prevod Sinoda SPC-a iz 80-tih, ali ga nisam citao, pa ne mogu da ocenim da li je laksi za citanje ili ne.
Pozdrav
Okay, so which Bible translations are the best? Depends on what you are looking for.
If you want a more literal translation then go with the New American Standard Bible (NASB), the King James Version (KJV), and the English Standard Version (ESV).
A more “flowing” translation is the New International Version (NIV) and even more loose is the Phillips Translation and the Living Bible.
Jel procitao neko Metro 2034?Vidim da ce dereta uskoro objaviti Metro 2035 koji je povezan sa igrom Last light.
Meni nije baš toliko lošija ali se u principu slažem.Ja sam čitao. Meni lično ni upola dobra kao Metro 2033
Izasao je jos prosle godine,ali jos nije preveden.Na sajtu dereta:Ovaj naslov trenutno je U Pripremi,15.7.2016....Jel izasao Metro 2035 ili tek treba?
Beyond Genius Lies Insanity
Koliko vidim nema ga ni na engleskom.Izasao je jos prosle godine,ali jos nije preveden.Na sajtu dereta:Ovaj naslov trenutno je U Pripremi,15.7.2016....
Metro 2035 (Russian: Метро 2035) is a post-apocalyptic science fiction novel by Russian author Dmitry Glukhovsky. It follows the story told in the video game Metro: Last Light, following from the good ending.
Sibola u plamenu se konačno pojavila u Laguni, nadam se da će biti malo ažurniji sa petim tomom...
Jel može nešto više o toj kartici? Kako se dobija, koliki su popusti, na koja izdanja...nova knjiga je nova
ne čitamo mnogo, na primer jedna (nekada do dve) knjige mesečno i recimo da kupimo 15-20 knjiga godišnje i platimo npr. 12k din. da li može da se proda u pola cene?
kada se uzima iz biblioteke, mora da se vrati u određenom periodu. kada sam vlasnik knjige, mogu da je ponesem na more, da je pozajmim nekome da je pročita i sl...
imamo karticu (laguna) na bratovo ime i ima caka za ostvarivanje popusta tako da ne ispadne mnogo kada se kupuje, bar knjige nisu skupe u odnosu na ostale troškove života...
^Onaj osecaj kada pazaris paperwhite a oni posle 2 nedelje izbace novi model, tj izbacice garant i novi paperwhite... :wall:
Jesu li makar promenili nesto i od komponenti osim memorije od 8gb umesto 4gb koliko je bilo do sada? Videh da ljudi pisu da je i 4gb overkill, jer kada se malo vise knjiga prebaci radi kao puz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari