Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Mozda Nubia ode drugom vlasniku (ipak 5,5 inca nije za mene) pa me interesuje sta bi mi preporučili od 5 inca? Neki od uslova su da ima metalno kućište, gorila staklo, pristojnu bateriju i min 13 mp kamera. Cijena do 200 dolara.

Poslano sa mog Z9MAX koristeći Tapatalk

Sve do 200 dolara će ti biti korak unazad u odnosu na nubiju (dizajn, ekran, kamera, sd slot,dual sim).
Dobićeš jači procesor šta god da uzmeš maltene.

Dakle, ako ti odgovara mi4c, mi4 ili redmi 3 ali svaki u nečemu zaostaje za nubijom i tvojim uslovima.

Ne znam zaista šta bih ti preporučio a da budeš 100% zadovoljan zamenom.

I ja mislim da uzaludno trazis telefon of 5"

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Znaci do 200 dolara teško da ista moze zadovoljiti ove uslove. Ma Nubiom sam ja prezadovoljan ali jednostavno za moju ruku je ova veličina "to much". Ne mogu osnovne operacije obavljat jednom rukom.

Još jedno pitanje, alo uzmem ovaj telefon direktno iz kine, da li moram da prilagođavam softver ovde...
I vidim da ima miui operativni sistem, u čemu je razlika između androida?

Hteo bi da uzmem Ulefon Power sestri vidim da je 130€ igogo.es da li je neko narucivao kod njih?
Kako ide slanje iz kine ili evrope?
Da li bi platio carinu i pdv ako bi paket poslao u neku EU zemlju?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Još jedno pitanje, alo uzmem ovaj telefon direktno iz kine, da li moram da prilagođavam softver ovde...
I vidim da ima miui operativni sistem, u čemu je razlika između androida?

Kupujes telefon do 150e a postavljas pitanja kao da ces dati 1500e. Osnovna stvar je da, ako kupujes neki telefon, koji nije dostupan na nasem trzistu, izguglas sve o njemu.

Dakle, prvo, sa ovim frekvencijama, telefon ce raditi kod nas bez problema, pa cak i 4g (dok svi operateri ne predju na 800mhz).
Drugo, telefoni kupljeni u Kini nemaju google servise jer je to u Kini zabranjeno, i kao takvi, nisu kod nas bas mnogo korisni. Dobra stvar je sto za poznatije Kineske brendove nije tesko naci firmware sa google servisima ili uopste nacin da se oni jednostavno instaliraju. Po pitanju MIUI-a, to je cak i najjednostavnije, u zavisnosti od telefona, aktuelni su kit kat, lolipop i sada munchmallow, ne znam koji telefon planiras da uzmes ali gledaj da je sto noviji :)
Trece, kazi drugaru da raspakuje telefon i pogleda da li je sve ok jer ces posle imati problema da ga vratis ako nesto ne valja :)

Znači ako je 150e, to nije vredno pitanja, budi bog s nama, hvala u svakom slučaju

@Goxinho: Odgovara za naše tržište.

Inače, da se pohvalim, konačno je kod mene Xiaomi Mi 4 LTE 2/16 (od sinoć).
Za neki dan imaćete user review istog (dok ga malo pročačkam).
Na prvu loptu: Oduševljen sam (iako je bele boje). Jedina zamerka: topliji je od dosadašnjih fončića koje sam imao (2.5GHz Q Core)...
Long Live Xiaomi!
Zasto niai uzeo MI 4C? Koliko vidim cena je ista a po nekim testovima i ocenama na kimovil-u mi4c je nesto kvalitetniji.

Mozda Nubia ode drugom vlasniku (ipak 5,5 inca nije za mene) pa me interesuje sta bi mi preporučili od 5 inca? Neki od uslova su da ima metalno kućište, gorila staklo, pristojnu bateriju i min 13 mp kamera. Cijena do 200 dolara.

Ja sam ima z9 mini. Prodao i uzeo lenovo vibe shot. 3gb rama, slicna kamera, lep ko lutka, zaseban slot za microsd, 32 gb rom i to sve za 180€

Послато са Lenovo Z90a40 уз помоћ Тапатока

Zasto niai uzeo MI 4C? Koliko vidim cena je ista a po nekim testovima i ocenama na kimovil-u mi4c je nesto kvalitetniji.
Tehnički si u pravu, ali verzija 2/16 mi je ista sa cenom kao i ovaj čist Mi 4.
Generalno su ove 2/16 verzije neke karabudževine i imaju board_version=4.4 tako da je zvanični apdejt sistema nemoguć...
***.

Nisam znao to. Ali koliko vidim immaju znacajno veci kvalitet izrade, mesto bolju kameru...
A tu su uvek custom ROM-ovi...

Pokušao sam da mu uflešujem Global Rom ali ne može. Za sada ne može ni custom. J...m li ga. Negde gresim :(

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

I sada ovako kako je, radi nenormalno dobro ali po KK sistemom. Nabudzicu vec nesto pa javljam.

Izgleda da postari sve vise kradu u zadnje vreme, narucio futrolu sa ebay koja nije stigla posle 5-6 nedelja, i pre toga jos 2-3 sitne posiljke ista prica...
ranije mi se to nije desavalo, a narucivao sam prilicno cesto ...
Gde u Beogradu da kupim futrolu zaXiaomi Mi4? u Handy i u jos 2-3 radnje nemaju..

Vidi na KP da ti postar ne prodaje!

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pokušao sam da mu uflešujem Global Rom ali ne može. Za sada ne može ni custom. J...m li ga. Negde gresim :(

I moj je došao sa romom za koji nije bilo OTA nadogradnje.

Da bi flešovao rom sa marshmallow-om moraju se spojiti sistemske particije, ja sam to odradio flešovanjem preko fastboota po ovom uputstvu koje je odlično odrađeno.

Zatim preko ovde imaš kako da instaliraš twrp isto preko fastboota.

Root odradiš instalacijom SuperSu iz twrp-a i spreman si za instalaciju custom romova, za ovaj fon rade i romovi za mi3 ali ne baš svaki.

Inače ja sam prezadovoljan telefonom a trenutno koristim Dirty Unicorns ROM zasnovan na CM uz xposed i sve je ok.

Screenshot_20160603-185750.png

@sdejan Jel si probao da mu stavis Miui 8 betu?

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Jesam juče stavio alphu globalnu ali xposed ne radi i bilo je još nekih sitnijih problema pa sam vratio backup DU, a danas mi nije đavo dao mira pa sam flešnuo i xiaomi.eu betu i opet xposed ne radi pa je opet radio restore.

Volim da čačkam pa često menjam romove tako da ću se verovatno vratiti i na MIUI.

Čak sam na momenat pao u iskušenje da probam i Win10, (imao sam L520 pa mi nije strano) ali ništa od toga za sada.

Poslednja izmena:
Samo da objavim da sam "odradio" Mi 4 LTE-CU 2/16 model telefona i da mož' da se stavlja bilo koji ROM i da sve to radi perfektno tj. baš onako kako je i predviđeno.

Sve to ću objaviti u review-u koji ću prirediti i okačiti linkove.

Znaci do 200 dolara teško da ista moze zadovoljiti ove uslove. Ma Nubiom sam ja prezadovoljan ali jednostavno za moju ruku je ova veličina "to much". Ne mogu osnovne operacije obavljat jednom rukom.

Slobodno uzmi mi4c. Sve dobijaš sa liste zahteva osim metalnog kućišta.

Odličan je telefon. Nećeš se razočarati sigurno.

Ima sada da se kupi mi 4 lte 3/16 za 135€...

Jeli imao neko prilike da barem proba LeTv Le Max 2?
Izgleda mi vrlo zanimljivo; 4/32GB, SD820, a takođe jako pozitivno što radi i na Band20. Sada košta oko 290eur, a ako za par meseci padne na ~250eur, a onda će biti još zanimljiviji :)

Ajde da pitam ovde, posto su u ovoj temi svi eksperti za aliexpress. Zagubio sam ranac u busu, a u rancu izmedju ostalog i punjac original qucik charge od nexusa 5x. Ne znam koji je to 2.0 ili 3.0. Zanima me da li neko od vas ima kombinaciju neku proverenu, punjac i kabal (da bude type a to type c, posto ovi punjaci na aliju nemaju type c to type c koliko sam video). Nesto oko 15-ak eura kad bi bilo sa sve kablom bilo bi eksta, ko je vec kupovao, provereno da radi sve, neka mi posalje linkove ovde ili u inbox.

Nazad
Vrh Dno