Šta je novo?

AMD Polaris

200$ je odlicna pocetna cena. Taj slabiji treba da bude 150-160$ obzirom na razliku u 3D Marku.
Ja se nadam da smo svi dobro razumeli, da je 200$ cena za taj jaci model od 8GB?

Nije supalj, mislio sam kada ljudi sklapaju/kupuju nov komp.

U svakom slucaju, domace cene za vecinu napajanja (CM B2 500W, GPS-600A8, Smart SE-530,...
RMxl9DR.gif
) su proslog leta otisle neopravdano na gore za po 10-30 evra. Sreca pa je LC600H-12 "opstalo".

U nabavci su otisla na gore, ne znam uzrok, ali nije do maloprodaja. (da ne verujes :D)

@Dark R9 380 ima istu cjenu 199$ pa sam ja kupio 8 komada po 195€ u Madjarskoj, nadam se i sada da ce se moci uzet tu oko 200€ bice sigurno velika potraznja, pogotovo ako rudari navale vrlo bi lako mogla cjena da skoci.

@Space ta druga ne bi valjda trebala preko 170$ extra bi to bila kupovina za tu lovu.

U pravu si, moja greska...sad sam video da je maltene godinu dana razlike u izlasku izmedju 4850 i 4770, ali su obe kartice bile u 55nm ;)

The RV740 graphics chip at the heart of AMD’s new budget Radeon HD, the 4770, is an interesting wee beastie. It’s wee because this is the first graphics chip to use a 40nm fabrication process rather than the 55nm process used in HD 48x0 series and in Nvidia’s latest GeForce GTX 2xx chips.

http://www.theregister.co.uk/2009/05/07/review_graphics_amd_ati_radeon_hd_4770/

ja nisam upucen u to da neko moze da ima monopol na uvoz ... kako to funkcionise ?

Koliko sam upoznat jedino gde vlast "budzi" promet svojim prijateljima je na "javnom" nabavkama, ali to su svi radili i pre i posle ovih ce ... nista se tu ne menja

Ukucaj ime u gugl. Izbaciće ti jedan link, sa podatkom da je firma dotičnog kupila ALTI. A taj lik, je po nekim indicijama, izašao iz miljea, narkodilera, zato čovek ne zna koliko para i firmi ima, uz prijateljstvo sa brojem jedan, recept za uspeh u zemlji Smrdiji ...

Nema monopol de iure, ali damping cenama za svoje maloprodaje , stvaraju ga de facto

Poslednja izmena:
The RV740 graphics chip at the heart of AMD’s new budget Radeon HD, the 4770, is an interesting wee beastie. It’s wee because this is the first graphics chip to use a 40nm fabrication process rather than the 55nm process used in HD 48x0 series and in Nvidia’s latest GeForce GTX 2xx chips.

http://www.theregister.co.uk/2009/05/07/review_graphics_amd_ati_radeon_hd_4770/
Rekoh ja. To je iz doba kada sam bio mlad i fan AMDa :) Nazalost, ja sam imao single-slot 4850, idle temperatura bese skoro 70 stepeni ako se dobro secam.

Ukucaj ime u gugl. Izbaciće ti jedan link, sa podatkom da je firma dotičnog kupila ALTI. A taj lik, je po nekim indicijama, izašao iz miljea, narkodilera, zato čovek ne zna koliko para i firmi ima, uz prijateljstvo sa brojem jedan, recept za uspeh u zemlji Smrdiji ...

Nema monopol de iure, ali damping cenama za svoje maloprodaje , stvaraju ga de facto

a pa ok ... do skoro sam slusao tu istu pricu samo za Vucicevog brata :)

Vidi ... trziste nam je toliko bedno i nezanimljivo da niko ozbiljan nece da se bavi uvozom ... to je jedini razlog sto oni uspevaju. Ako mislite da im ide doboro otvorite firmu i krenite da uvozite, nije toliko tesko samo treba para :)

Da, saću da otvorim firmu, sa ustavnim kapitalom od dve kesice semenki u uvezem brod grafika i napajanja, u deliričnom snu :)

To je sprega prljavog novca i aktuelne politike. Ne može im niko ništa. Ako bi neko bio toliko glup i naivan, da pokuša nešto, na scenu bi stupili buldožeri i batinaši

A koliko je tržište bedno, to bi se moglo raspravljati, kada bi postojali podaci, koliko komponenti se proda putem KP ili nekim drugim kanalima iz inostranstva. Nije, toliko bedno, da im nije vredno da ga preuzmu

Poslednja izmena:

Nema veze sa Altijem. mid9 koji uvozi LC, super flower, Antec.. isto ima problem sa porastom nabavnih cena.

Ali, koliko je učešće tog mid a i altija u volumenima uvoza, ali dobro, ovo je ionako of topik, iako interesantan, za one koji su skloni dubljem razmišljanju. A i taj mid nema svoje maloprodaje, tako da ne ide u rang sa Altijem, njihovim diktiranjem cena i uslovima plaćanja

Poslednja izmena:
Ne možeš samo otvoriti firmu, jer postoje firme koje ne plaćaju porez, radnike i sve ostale dažbine na vreme i to im se toleriše, a tebi ne bi.

A ako bi krenuo sa poštenom pričom, oni bi na određen period oborili cene na one po kojima nabavljaju, sve dok te ne bi ugasili. Kao što su i odradili sa realnom konkurencijom.

iako se slazem da postoji namestanje na javnim nabavkama za povlascene firme ... moram da vas pitam jel znate da ima i drugih uvoznika ... npr Comtrade je jedan od vecih uvoznika kod nas ... a tu je i Kimtec ... na njega tesko da mogu da uticu jer jelte ... Hrvatska je firma ;)

Tako da mislim da se preteruje ovde na forumu ucesce velikog nam vodje na trziste hardwera u Srbiji ... mislim da je to od previse citanja DOSmanlijskih twitova ;)

Imam drugara koj tolike nebuloze prica da je to smesno (puca AV na izborima ... imace 30% glasova, doslo 3 mil dolara u novu stranku pokidace lol ... itd itd da ne nabrajam gluposti sramota me) uvek sam se pitao odakle njemu te informacije a onda sam otkrio da prati oko 1200 twiter naloga mahom sipatizeri gubitnika na politickoj sceni Srbije, mislim da je to i ovde slucaj i da realno pojma nemate o VP stanju na trzistu Srbije.

Надам се само да ће неки AIB ставити DVI конектор да се не зезам са конверторима :mad:

Nvidia je napravila mnogo bolju karticu, tu nema price, pa AMD mora da pravi ovakve kompromise, kao sto je veoma niska cena.
Medjutim, ono sto je ogroman problem za Nvidiu, pogotovo na nasem trzistu, nije samo to sto su im graficke znacajno skuplje od AMD-a... njima je jos veci problem sto ti za neke pristojne pare nemas da uzmes G-Sync monitor, vec i tu moras dooobro da isamaras novcanik... te ti treba 1000 evra za neki posten Gsync monitor, dok za AMD ima fenomenalni 34" UltraWide FreeSync, za 420 evra!
E tu je razlika! Nvidiu ne podrzavaju proizvodjaci monitora koliko podrzavaju AMD, zbog pristupacnijeg resenja, te ima mnogo veci izbor FreeSync monitora... G-Sync jednostavno nema sta da ponudi kao konkurenciju tom modelu, ni priblizno... i to je razlog zasto cu uzeti AMD karticu...
Em stedim 100, 200 evra na graficku, em stedim goleme pare na monitoru, a to je veoma bitan faktor u ovako siromasnoj zemlji.
Da sam amer, ne bi razmisljao, bacio bi 2000 dolara na sto i uzeo ono sto svako zna da je najbolje, ovako...

Kada kupujes 1080, uzimas i 4K monitor i Broadwell-E ili slicno, SLI i slicno. Svi ostali (normalni) zele obican 1080p gejming i to ce AMD isporuciti. Gresis ako mislis da je vecina zaludjena sa ovim besnim forama, konzolasi cute i guraju 900p/30 i kupuju igre na kilo

Kada kupujes 1080, uzimas i 4K monitor i Broadwell-E ili slicno, SLI i slicno. Svi ostali (normalni) zele obican 1080p gejming i to ce AMD isporuciti. Gresis ako mislis da je vecina zaludjena sa ovim besnim forama, konzolasi cute i guraju 900p/30 i kupuju igre na kilo

to si u pravu 100%...jake konfiguracije ima mozda 2 % gaming igraca, govorim za bas jake...1070gtx 1080gtx sli i7 itd...

Citam i ne verujem koliko ima ostrascenih.. :d

Vec sam jednom nekoga pitao,al' odgovor ne dobih,pa cu ponovo:
Zar teoretcki nije moguce da AMD napravi dobru kartu i zbog cega?

I jos jedno pitanje..od kada se to racuna potrosnja komponente,prostim sabiranjem snage naponskih konektora kojima ista ima pristup?

Citam i ne verujem koliko ima ostrascenih.. :d

Vec sam jednom nekoga pitao,al' odgovor ne dobih,pa cu ponovo:
Zar teoretcki nije moguce da AMD napravi dobru kartu i zbog cega?

I jos jedno pitanje..od kada se to racuna potrosnja komponente,prostim sabiranjem snage naponskih konektora kojima ista ima pristup?

Ne mora uopste da znaci i da koristi sve naponske konektore. Za neke karte su radjeni testovi i uopste ne 'vuku' struju sa PCIe slota, tj onih 75w.

Kao npr HD4770...

Ispade mu Polaris :D

Da se razumemo, ako bude 200 evra i ima kao na ovom 3D Mark grafikonu cak i ~5% jace performanse od GTX 980/R9 390X, ja ga kupim odma'
http://ocaholic.ch/modules/news/article.php?storyid=14835

The biggest surprise was certainly the announced US $199 price tag. While this is probably the price of a 4GB graphics card, the 8GB version should not be far ahead, probably priced somewhere between US $229 and and US $249. Of course, these are exc. tax prices so expect it to be priced a bit higher on retail/e-tail shelves, especially in Europe.

Pa na to dodaj espešli in Serbia. :)

Jako fina cena za performanse izmedju 970-980 mada ce kod nas verovatno biti mnogo skuplje kao i uvek.Za 1080p deluje super karta na papiru barem,steta sto ipak nema 2560SP koliko se predvidjalo :(

kod nas ce prvo da ociste stare lagere najverovatnije, jer ko ce onda da kupuje 380 ako za istu cenu ima noviju jacu grafiku

Nazad
Vrh Dno