Šta je novo?

Sony Xperia Z2

I meni je užas signal kad držim LTE uključen. Jer je signal krajnje nestabilan.

I posle 10 meseci cepovi stite fon od vode (potapan vise puta, do 20-ak sekundi i do pola m dubine)
Sumnjao sam malo u ovaj koji flap stiti usb port i leziste sim kartice jer je otvaran hiljadu puta do sada ali sam primetio da radi kako treba jer perem fon 2x nedeljno, kaljeno staklo preko displeja je pocelo ozbiljno da se prlja, kao da je skinut oleophobic premaz (ako je ikada i postojao). Ipak onaj drugi cep (micro sd) deluje bolje jer je otvaran mozda 5x ukupno.

Vide se bar malo

Evo zasto ne treba bos gaziti reku :d

I jedna ispod brane

Poslednja izmena:
Ako nekoga zanima ova futrola neka se javi na pp,ostala mi od z2,nema nijedan znak koriscenja,stavljena na telefon mozda par puta.
IMG_20160324_205052.jpgIMG_20160324_205102.jpg

Gde ima kod nas (Beograd) da se kupe flapovi za microsd i/ili sim? Gledao sam na youtube zamenu toga i gotovo je za minut pa da zamenim i to da bude kao nov

Gde ima kod nas (Beograd) da se kupe flapovi za microsd i/ili sim? Gledao sam na youtube zamenu toga i gotovo je za minut pa da zamenim i to da bude kao nov
Ako i nadjes kod nas odrace te, daj boze da gresim. Vidi na ali expressu imas u paketu 3 boje, oko 3dolara..

nasao sam u nekim radnjama 1500 dinara jedan poklopac, nije ono par sim+microsd, nego samo jedan, kupujem prodajem ista prica 1000-1500 dinara, ovi nasi nisu normalni; Moram da nadjem nekoga sa karticom :D

I meni treba da zamenim ali ne mogu sim ulaz,ali me mrzi da idem u banku i nabavim tu karticu.
Jedino ostaje opcija preko kp.

Sent from my E6653

A sta vam je tacno propalo, pa smatrate da mora da se menja? Tuma se deformisala, ne dihtuje?

Nebi tim lopinama dao 1500din pa makar bez flapova nosio fon, mogu ja da porucim nije problem ;-)

Poslednja izmena:
Guma ona, zato sto se taj flap koristi za punjenje telefona jer nemam dock, ta guma se malo odlepila, ono, ne hvata toliko, plasim se da ako bi telefon upao u bazen ili negde da bi usla voda tu zbog toga, sa desne strane (mislim da je to MicroSD deo) sasvim okej sve jer taj deo se otvara jednom u godinu dana. Zvao sam par ljudi sa kupujem prodajem posto pise "kontakt" kao za cenu, svaki je rekao preko 1000 dinara, zadnjeg sam pitao zasto toliko kada mogu da porucim sa neta za 3 evra na koje sam dobio odgovor "pa ti brate poruci".. -.-

Jedan cep 1500 din, kakvi mozgovi. A na ali-u komplet nekoliko $.

Ni ja jos uvek nemam karticu potrebnu za to ali nema sanse da bih preprodavcima dao vise od 500 din za cep, i to samo u slucaju da mi hitno moram da zamenim.

Inace ako vam telefoni samo kisnu nemojte se cimati previse, samo ocistite silikon na cepovima i lezista i radice kako treba.

To vam kazem jer sam se uverio po ko zna koji put da je telefon vodootporan cak i na poveci broj potapanja do 20-ak sekundi/pola m dubine i pored sim/usb port cepa koji je malo oslabio (jasno se primeti da je onaj drugi/micro sd kao nov dok ovaj koji je otvaran hiljadu puta ipak pokazuje manju pohabanost silikona).

A u poslednje 3 nedelje 4x nedeljno perem fon, jednostavno toliko puta u toku nedelje trcim i zalepi se ona crvena prasina od sljake po displeju i kucistu i najbrza opcija za ciscenje je upravo brzinsko pranje.

Tad telefon nosim u silikonu (zbog te prasine i zastite od grebanja, padova a i ''grip'' u ruci je mnogo bolji) pa mozda i zato zadnje staklo nema vidljivu ogrebotinu ni posle 10 meseci u sta mi ja i dalje tesko da poverujem..

Poslednja izmena:
Ja uzeo bio sa Alija neke za ~7$ (pisalo da su original i waterproof itd itd) a ima i ovih jeftinijih mada su mi bili sumnjivi. Flapovi su odlicnog kvaliteta, isti su kao i ovi original na telefonu.

Nexus 7

Pa da, i ja bih uzeo neke malo skuplje a uostalom moze da se zakljuci o kakvim cepovima se radi na osnovu ocena i komentara kupaca :)

S obzirom na to koliko sam kvasio i potapao fon u poslednje vreme nije mi jasno kako nekima crkne od vode, ili je fabricka greska u pitanju ili glupost korisnika a mozda i jedno i drugo.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo za Z3, nekih 5$ su bili valjda komplet, zamenio oba iako mi je trebao samo jedan i identicni su originalu.

Moram da nadjem nekoga sa karticom :D

ali me mrzi da idem u banku i nabavim tu karticu.

Ni ja jos uvek nemam karticu potrebnu za to

Na Ali-ju mozete placati debitnim platnim karticama!Ja placam opusteno sa VISA Inspire karticom.
E sad..ako ste u tripu da cete tako biti potencijalne zrtve "hakera",onda mozete izvaditi famoznu "internet" karticu i na nju uplacivati samo iznos koji vam je potreban za kupovinu,pa njome placati.
Mada...da ste vi taj "haker" koliko bi vam bili interesantni racuni sa mesecnim prilivom 300-500eur?

P.S. Izvinjavam se ako ovde ima krupnijih zverki sa platama od 5.000+ eur :)

Poslednja izmena:
Pa da, i ja bih uzeo neke malo skuplje a uostalom moze da se zakljuci o kakvim cepovima se radi na osnovu ocena i komentara kupaca :)

S obzirom na to koliko sam kvasio i potapao fon u poslednje vreme nije mi jasno kako nekima crkne od vode, ili je fabricka greska u pitanju ili glupost korisnika a mozda i jedno i drugo.
Pa da, par dolara za sigurnost i nije mnogo. :)
Pa zavisi kako je dosao u kontakt sa vodom. Ako je pao sa neke visine u vodu postoji mogucnost da se flap otvori i to je to. A i fabricka greska, naravno. :)

Nexus 7

Ma ja cu da prezalim jednu crvenu za poklopac,ali jedna i po je stvarno mnogo,jos dok mi dostave...

Послато са D6503

Ma poruci bre sa Alija za ~7$ i uzivaj. Oba poklopca dobijes i uzivaj.

Nexus 7

Meni su ti flapovi kao novi posle vise od godinu dana,jer nijedan nije otvaran vise od 2-3 puta.
Par dana posle kupovine telefona kupio sam i DK36 za 20eur...punjenje na docku,data transfer preko Wi-Fi i to je to.

Ja još uvek čekam da mi stigne dock sa Alija, pa se sve nešto tripujem da će mi otići ovaj flap koji svako veče skidam zbog punjenja... Tačno naručiti odmah i te flapove da se nađu ako zatrebaju. :)

Ma ja moj mob punim 2 puta dnevno i još ga koristim dok je na punjaču i flapovi normalno posle godinu dana

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jel radis jos nesto sem koriscenja telefona?

Z2 dvaput dnevno? Intenzivno nema šta.

Dodaj na to jos 3 sata dok je na punjacu,mozda i vise jer se jos porije puni dok se koristi :)

Definitivno heavy user [emoji5]

Ni onaj gore, flap-irani decko, nije bolji :D

To ni ja na Nexusu ne radim, a bas visim stalno na telefonu :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

radim. put do posla mi je dug, ukupno 3 sata u jednom pravcu. i dok radim se koristi. i pobrinem se da kad se vracam kuci da mi bude puna baterija jer onaj yt zdere a put nije bas zabavan. koristim brzi punjac tako da bude za 2 sata pun ako punim od skoro 0 .isto tako i powerbank
poenta je da ja moj telefon ne lickam i ne cuvam da bi ga sledeci korisnik (uglavnom cale) unistio. kad sam ga vec platio, ja cu da mu dodjem glave. znaci i ne cuvam ga nesto ali jos uvek sve funkcionise i izgleda lepo.

Ja redovno moram da ga pripunim nekih 30%min da mi izgura dan, a nekad ga i 2x punim (skype, viber video pozivi, facebook, insta itd). Tel je star preko god i nesto i flapovi i meni extra drze.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Izasao je novi system update sa oznakom 203 na kraju.
Po njemu je uradjen Existenz Marshmallow 3.0 rom.Odlican je,nema vise problema sa wifi signalom,a jedino kesiranje jos nisam testirao mada sumnjam da su to sredili.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno