Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Moze da se promeni launcher, stavis koji ti se svidja.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

probao sam milion Launchera,jos od prvih Android Tv sa 800 Mhz...i nikad mi ni jedan nije legao da mi se bas svidja...mislim da je ipak najbolje da se polako sve slaze ,kako kome odgovara...i dan danas se potajno nadam nekom lepom Launcheru:)...nesto sam pokusavao sam da budzim da bar malo lici na LG WebOs,ali nije to to...
ovaj sa slike bi mogao da prodje,ali ne mogu da ga ubacim na WetekCore....
zlffa.png

takodje je Chameleon obecavao,i dok je postaojala podrska za njegove widgete,moglo je lepo da se slozi....steta sto su ga napustili,mada ga ima na BlackMartu za skinuti....
2s01oug.png

Poslednja izmena:
probao sam milion Launchera,jos od prvih Android Tv sa 800 Mhz...i nikad mi ni jedan nije legao da mi se bas svidja...mislim da je ipak najbolje da se polako sve slaze ,kako kome odgovara...i dan danas se potajno nadam nekom lepom Launcheru:)...nesto sam pokusavao sam da budzim da bar malo lici na LG WebOs,ali nije to to...
ovaj sa slike bi mogao da prodje,ali ne mogu da ga ubacim na WetekCore....
zlffa.png
Instaliraj wetek core android TV verziju roma I imaces ga (menu je bezveze)

ma iskreno malo me sad i mrzi..slozio sam sve meni bitne aplikacije,radi ko sablja..Launcher je onaj 'TSFShell',ali posikljucivana sva njegova sarenila,i brz je ko munja...neka ga za sada....njega imam i na telefonu,pa mu znam svako cose i caku....:)
evo jedan klip o Chameleonu,meni se svidja...

Poslednja izmena:
Pozdrav.Imam android box MK808 u kombinaciji sa air mouse meacu RC11, što mi je relativno ok kombinacija za moje potrebe, ustvari potrebe mog sina ( uglavnom surfovanje i YT). Međutim imam problem sa wifi brzinom, koja je na speed testu nikad ne prelazi 2-3 mb/s, a internet mi je 50 mb/s, koliko mi meri na desktop računaru i telefonu.
Toliko je spor, da mi i klipovi na YT seckaju i ne mogu da se gledaju. Nisam našao specifikaciju uređaja, ali pretpostavljam da podržava b i g standard za wifi. Pošto ima i otg i usb ulaz, da li mogu koristiti neki usb-RJ45 adapter( ima ih nekoliko vrsta na netu) i da prikačim LAN kabl? Ustvari nisam siguran da li su to uopšte adapteri ili usb mrežne kartice koje zasigurno rade na Win/Linux/Mac, ali da li će mi raditi na androidu? Ili ima neko drugo rešenje?

To ti se desava usled interferencije wifi mreza.
Za pocetak pokusaj da promenis wifi kanal na ruteru, mada sanse su male da to pomogne.

Pratim temu već neko vreme i otprilike imam ideju šta je dobra kupovina, ali da potvrdim ipak... MXQ Pro+ Amlogic S905 Quad Core 2GB RAM 16GB ROM za 42$ dolara je ok kupovina za surf, muziku, filmove i serije? Šta uzeti od bežičnih tastatura uz ovaj uredjaj da bi korišćenje (surf) bilo što lakše?

Neki najjeftiniji air mouse, tastatura ti ne treba.

Evo i ja planiram da uzmem box pa me zanima da li ovi sa 1 giga ram pustaju normalno 720p strimove. Bitno mi je samo gledanje sportskih kanala u hd, da ide tecno bez seckanja. I ako neko moze da mi kaze kakav je ovaj mx mini, on mi se onako po izgleda najvise svidja.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da je bolja investicija uzeti sa 2GB rama, skuplji je trenutno samo 5$ od tog minija, ako mislimo na isti (37$).

I sa 1gb i sa 2gb ce da pusta 720p sasvim opusteno, ali 5$ razlike u ceni je smesno pa uzmi 2gb.

Obavezno 2GB rama ako je iptv i sl. gledanje u hd formatu. Ja imam neki xiaomi mi box sa 1gb rama i iptv hd sadrzaj kocio, kasnio zvuk, kodi 16 isto spor u meniju mada fino fercera.
Prelaskom na MXIII G 4k sam se preporodio, sve klizi i otvara trenutno brz seckanja i sl.

Sent from my D6603

To sto je kocio i kasnio zvuk je pre do cipseta nego do rama.

Znaci ipak 2gb. Tako sam nesto i ja mislio, da se ne zezam sa 1gb kad nije neka razlika u ceni. Znaci mogu da gadjam na ovaj mini mxq sa 2giga, jel ok on?

evo jedna zanimljiva situacija kolege sa drugog Sat Foruma,ali se tice Android Box-a....ko prati Sat Tv,zna da vec ima par 4K Sat Kanala,za koje je potrebno 4K SatBox(trenutno dva skupa postoje VU+4K i GigaBlue 4K) i ima Android jeftina varijanta K1 4K,koji normalno otvara te iste kanale...
e sad ima i sledeca opcija....covek je kupio Android Box(link ispod)i napravio je strim fajl od 4K kanala sa njegovog SatBox-a koji nije 4K,ali ima kanal na listi(otvara samo ton)...taj strim fajl(recimo 4k.m3u)je pokrenuo preko Lan mreze na Android Box,i kanal radi odlicno,kaze da je za sat vremena gledanja,dva puta steknuo...mozda i ne bi da je Gigabitni Lan...
pozeljno je da Sat Box bude u sleep mod-u..
http://www.geekbuying.com/item/MXQ-...I-16-0-HDMI-DLNA-AirPlay-Miracast-362455.html
2a6o0ap.png

Ako moze neko ko prati sportske kanale da mi kaze kako rade, onako iz iskustva. Zanima me fudbal pa da li su strimovi stabilni tokom cele tekme i da li ih uvek ima. Kad sam vec kod toga, jel moze neka preporuka koji je sportski addon za kodi najbolji? Koji addon ima za nase sportske kanale a da radi uvek?

Castaway i ZemTV, a ono sto je radilo uvek, vec sutra moze da bude ugaseno i na to treba biti spreman.

Poslednja izmena:
^^bas tako, nema tu nista stabilno i garantovano, to je piraterija koje danas ima, sutra nema, bez nekog pravila.

Ako hoćeš da imaš kad ti treba onda platiš, a ako hoćeš da koristiš kad ima, onda juriš strimove :)

Ova dva addona za sada rade odlicno, desava se da puknu ponekad (drugar pre par meseci gledao Djokovica i puce zemtv pred sam kraj)

Poslednja izmena:
I sa promenom kanala je isto. Aktivirao sam automatski izbor kanala i sada mi se wifi gubi posle 3 minuta. Restartujem ruter i pojavi se, pa se posle 3 min ponovo izgubi. Da li mogu kupiti usb/RJ45 adapter pa povezati preko kabla? Jel to neko probao do sada?

Ne vredi automatski izbor.
Instaliraj wifi analyser i imaces graficki prikaz preklapanja i tako izaberi kanal.

Sa tim adapterima nemam iskustva:

Ovako to izgleda
Meni je na kanalu 13 (i radi lose) a mozda i na kanalu 1 ne bi bilo lose.

Kabl je zakon[emoji41]
e68fd51365812b2f879933f2cd973b90.jpg

Ovo ću odmah uraditi kad stignem kući. Ja sam juče probao skoro sve kanale i nema neke velike razlike. Brzina je od 0,1 - 2 mb/s na amdroid boxu. Prosto neverovatno.Na telefonu mi je oko 20 mb/s, dok mi je na kablu 40 -45 mb/s. Zašto je tolika razlika između telefona i tv boxa? Oba su na androidu. Da nema možda veze što ja imam dva rutera na istoj mreži, mada ne bi trebalo? SBB-ov modem/ruter u jednoj kući i D-Link DIR 300 u mojoj kući preko koga se ja i povezujem(kuće su u istom dvorištu i lepe se).

Ima veze svaki ruter i kod tebe i u komsiluku oko tebe na sta ne mozes ni da utices.

Meni recimo radi stabilno preko wifi, ali je bandwith los pa se javlja buffering kod zahtevnijeg materijala.

Kabl je keva :)

Kabl i samo kabl.

evo jedna zanimljiva situacija kolege sa drugog Sat Foruma,ali se tice Android Box-a....ko prati Sat Tv,zna da vec ima par 4K Sat Kanala,za koje je potrebno 4K SatBox(trenutno dva skupa postoje VU+4K i GigaBlue 4K) i ima Android jeftina varijanta K1 4K,koji normalno otvara te iste kanale...
e sad ima i sledeca opcija....covek je kupio Android Box(link ispod)i napravio je strim fajl od 4K kanala sa njegovog SatBox-a koji nije 4K,ali ima kanal na listi(otvara samo ton)...taj strim fajl(recimo 4k.m3u)je pokrenuo preko Lan mreze na Android Box,i kanal radi odlicno,kaze da je za sat vremena gledanja,dva puta steknuo...mozda i ne bi da je Gigabitni Lan...
pozeljno je da Sat Box bude u sleep mod-u..
http://www.geekbuying.com/item/MXQ-...I-16-0-HDMI-DLNA-AirPlay-Miracast-362455.html

Čekaj malo, da li taj strim fajl može da otvori i na računaru? Tj. bilo čemu što će da raspakuje strim?

moze,ali treba solidno jaka masina....moj MacPro prva generacija se solidno muci,ali drugar sa zadnjim iMac-om 27 incha,bez problema....
naravno ne treba meni novi Mac samo zbog toga kad Android od 30 eura zavrsava posao...:)

Vrh Dno