Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SBB me pre mesec dana zove i nudi promociju u naredne dve godine, besplatno uredjaj i ne znam ni ja koliko kanala. ...
Ko ti je nudio promociju koja vazi dve godine? Ili ti nisi razumeo ili te taj/ta ko je zvao lagao.

Ako je poziv zvanican, sa telefonskog broja SBB-a - to se sve snima i mozes da trazis da se preslusa snimak kao dokaz onoga sto tvrdis (da ti je neko ponudio promociju koja traje dve godine).

Mada, znajuci kako se to radi, tesko da ces moci bilo sta da uradis. A narocito su poznati promoteri koji telefonom (ali i licnim dolaskom) nude svasta, cesto lazu odnosno ne lazu nego izvrcu cinjenice, samo delimicno daju informacije i sta sve ne.

Ako si iz Beograda najbolje je da odes u Kralja Petra pa da tamo zakazes razgovor sa nekim od nadleznih (mozes i sa jednim od direktora) i mozda nesto postignes, neko resenje tipa raskid ugovorne obaveze bez penala ili sta vec. Ovako pisuci na forumu nista neces resiti, to je sigurno.

Pozdrav!

Kako nece? Postici ce vecu informisanost ljudi.

Какву информисаност када се такве понуде обично пишу двосмислени или вишесмислено и онда не може сигурно да тврди да је баш тако како је разумео? А можда је и писало тако како је урађено а само је он погрешно схватио. Мене више занима порука у којој се помиње понуда 2х бржег нета због најаве раскида уговора, то никако не могу да повежем са њима.

SBB me pre mesec dana zove i nudi promociju u naredne dve godine, besplatno uredjaj i ne znam ni ja koliko kanala.
Nasednem ja, postave oni d3 mini, imam ja gomilu novih kanala, sve super...
Danas - ukinuli promotivne kanale, ponuda kao i pre akcije. Zovem ja njih - kazu nismo mi vama nudili dve godine sve komplet, nego samo d3 uredjaj i osnovni paket. Ako hoces da se vratis, plati lepo dodatnih 1800 din. Stoka.
Pogledam ja ugovor, pise da u slucaju jednostranog raskida ugovora duzan sam da platim preostali iznos, dakle 23 meseca x 1250 din... Stoka jos jednom.

Dakle, oni su ovu dvogodisnju ugovornu obavezu placanja pretplate ZAMASKIRALI kao nekakvu sjajnu-bajnu promociju i doveli potrosaca u zabludu !

Kome se zaliti??

Nisi se dobro informisao, naseo si na foru. Pogledaj u ugovoru paket na koji si se obavezao i videces sta si potpisao.

Какву информисаност када се такве понуде обично пишу двосмислени или вишесмислено и онда не може сигурно да тврди да је баш тако како је разумео? А можда је и писало тако како је урађено а само је он погрешно схватио. Мене више занима порука у којој се помиње понуда 2х бржег нета због најаве раскида уговора, то никако не могу да повежем са њима.

Ne znam sta nije ti nije jasno, zvali su me par puta sa ponudama oko produzetka ugovora, sa nekim pricama da placam 6 ili 3 meseca ne secam se, po 1 din, ja sam to odbio. I pokusavao sam na sve nacine da raskinem ugovor zadnjih godinu dana koriscenja jer sam veoma nezadovoljan uslugom. Na kraju me je zvala gospodja pred sam kraj ugovora, ja sam rekao da necu jer mi TS nudi 50mb za iste pare. Ona kaze jel bi pristao na 50mb po ovoj ceni, ili ti na duo gold po ceni paketa kojeg sada koristim, ja se preracunam, 50/3, d3, analogna, za 1600 messcno, jer se ugovor vodi na osobu sa invaliditetom, i pristanem, jer je smesna cifra za sve to sto dobijam. Na kraju sam izboksovao i Ubee za 0 dinara. To je to.. Samo treba znati kako. Oni su djubrad, i tako moras sa njima da razgovaras.

Није ми јасно пошто знам да се не отварају па ни када неко хоће да иде од њих. То за 3/6 месеци по динар исто није уобичајено, дају неки месец по цени старог пакета али по динар тешко. То је само за нове кориснике.

Хоћеш да кажеш да користиш Дуо Голд по цени Дуо Силвер пакета и то ће да траје целу УО или си ипак на акцији по којој за Дуо пакет имаш 6 месеци по цени старог пакета уз уговор на две године? Када си потписао нову УО и да ли си прочитао шта пише у уговору, немој да ускоро почнеш да причаш како су те превеслали? ;)

Da, evo sedmi ili osmi mesec koristim tako.. Receno mi je da ce tako biti za vreme cele UO.

nisam pogresno razumeo, problem je sto su mi preko telefona dali samo one informacije zbog kojih sam naseo na foru. naravno da nisu pomenuli da ce nakon mesec dana da mi ukinu gomilu kanala, niti su pomenuli da sve to vazi u slucaju da se potpise dvogodisnja obaveza placanja. jer da su to u startu rekli, naravno da ne bih pristao.
trazio sam da ja budem prisutan kada budu montirali, ali ne, oni su rekli da tada nemaju slobodan termin i dosli kada je samo majka, starija zena, bila kod kuce, i koja je potpisala taj papir.
ici cu u kralja petra i trazicu da razgovaram sa menadzerima.

То за 3/6 месеци по динар исто није уобичајено, дају неки месец по цени старог пакета али по динар тешко. То је само за нове кориснике.

Ja sam plaćao 3 meseca po dinar, ali samo paket koji je razdvojen od održavanja. Potpisao sam ugovor na 2 godine ~2700/mes, od toga je ~1100 održavanje/analogna koje se plaća puna cena, a ostatak ~1600 digi+net sam plaćao 3 meseca 1 din. Ugovorna obaveza od 24 meseca je počela da teče tek nakon isteka ta tri meseca.

U svakom slučaju uvek prodaju maglu i dovedu te u zabludu pa se iznenadiš šta si u stvari potpisao.

Добио си акцију као стари користик постпејд интернета/пакета? До скоро нису давали тако нешто, ја сам новембра раскинуо уговор а могуће је да бих остао да сам добио та три месеца.

Ја се добро распитам пре него што потпишем нешто и онда скоро да не морам да читам уговор. То је то, капитализам који нуди бајке али не помене да су само у сновима а реално је сасвим другачије. Уопште и не лажу, све нуде исправно али тако написано да може да се схвати и овако и онако. Ништа се не добија џабе, ко не плати на мосту ... мада ми често није жао оних који су се залетели да нешто добију фрај а после се опеку.

Akciju sam dobio kada sam uzeo paket digitalna + postpejd net. Pre toga sam imao analognu + pripejd net.

Na početku se SBB pojavio niotkuda, uspostavio monopol na tržištu i politikom minimalni troškovi/maksimalna zarada papreno naplatio sve te u osnovi besplatne kanale koji su u njihovoj ponudi. DVB-T/DVB-C risiveri omogućuju da se skoro svi programi gledaju bez SBB globe.
Moja dva glavna motiva za ostanak na SBB-u su njihov internet i to što su nakačeni na već postojeću infrastrukturu u zgradi (po sobama su šalteri sa kablovskom i internetom).

pozdrav,

selim policu pa će mi trebati do druge sobe oko 20 metara antenskog kabla, dva džeka (ili kako se to već zove) i da se to poveže onim uređajem što koriste sbb monteri. ovo što mi je dao sbb je kratko. da li postoji mogućnost da dobijem od sbb-a besplatno gore navedeno, ako je odgovor negativan gde u beogradu/srbiji ima da se kupi?

http://postimage.org/index.php?lang=italian

zvao sam sbb i rekli su mi da izlazak na teren i rad koštaju 750 dinara a da jedan metar kabla košta 61 dinar što bi me izašlo:

1970 dinara za 20 metara kabla sa njihovim dolaskom i montažom.

da li neko zna da li mogu proći jeftinije ako kupim negde u radnji u beogradu i da ujedno povežu džekove i antenu u radnji?

Kvalitetniji koaksijalni kablovi (RG6 trishield) su oko ~20-35din/m. "Problem" bi mogli da predstavljaju kompresioni RG6 konektori, kao ovi gore, ne toliko zbog cene (50-60din/kom), koliko zbog toga sto su za montiranje potrebna krimp kljesta koja kostaju od oko 2000 dinara pa navise (pod uslovom da ne mozes da ih pozajmis od nekog). Naravno, uvek postoji opcija da se ne koriste kompresioni konektori, vec obicni, ali sa time nemam iskustva.

Ne bi trebalo da bude problema ni da to sam uradis bez klesta za krimpovanje, ako odradis polako i precizno. Uostalom suludo je kupovati bilo kakav pribor za amatersko sredjivanje ovakvog kabla.
koaksijalni-kablovi-390.jpg
Sve mozes sam zavrsiti sa 600 dinara, koliko ce te kostati kabl.

Ma stavis klasicne konektore koji ne navrcu i radice kako treba. Nema tu neke znacajne razlike izmedju njih i ovih zoje trebaju klesta.

Evo posle višegodišnjeg čekanja i ja sam dobio SBB. :) U ulici je izgrađena nova mreža, novi kablovi i neki optički čvor koliko sam razumeo.
Napisaću svoje utiske za ovih par dana koliko je prošlo od priključenja.

Majstori su se najavili prošlog ponedeljka oko 9h i došli oko 11h, na moje insistiranje da iskoriste postojeću mrežu u kući i samo isključe postojeću kablovsku iz razdelnika i uključe svoju, rekli su da to nije moguće, da oni ne koriste postojeće kablove i razdelnike već da stavljaju svoje, da priključak podrazumeva priključenje interneta i televizije na JEDNOM TELEVIZORU, a da se svaki sledeći plaća 650dinara.
I ako je očigledno bilo lakše i meni i njima da odmah urade onako kako sam ja zahtevao, oni su ipak provlačli novi kabl pored već postojećeg i povezali D3 uređaj i ruter .

Pozdrav :)

I ja uskoro prelazim na SBB, samo TV i telefon, pošto mi kod Targa net još radi, pa dok radi ne bih da menjam.

A ovo sam priključenjem: pre tri godine sam renovirao stan, sve kablove sakrio u zid, u dnevnoj i dečijoj stavio f konektore kao priključke i šta sad?! sve to treba da bacim u vodu i da oni provlače nove kablove po kući... uostalom, uvek može da se izmeri kvalitet svih instalacija nego da se uvodi nova.

Ne moras, i kod mene su se prikljucili na postojecu instalaciju jer je bila u redu, po njihovim merenjima, i sve sljaka bez ikakvih problema. Najveci paket.

Aha, a kod mene nisu hteli ni da čuju da koriste postojeće instalacije , već sve mora njihovo, i to samo za 1 TV, a svaki sledeći +600 dinara....
Ja reko neka hvala, povezali oni 1 TV analogno, ruter i D3 na istom televizoru i otišli, ja uzmem i ubacim njihov kabl u već postojeći moj razdelnik i gotovo.

Kad zovu da nude,otvori 100 ociju,dzaba ,to im je posao.Mene su pre nekog vremena zvali i nudili trio gold(imam duo) sa pricom da ce mi bit ista cena kao sto sad placam.I tacno je,meni sa svim paketima,2 d3 uredjaja izdsdje mesecno nesto malo vise od 4000,a trio iznosi oko 4200 rsd.Gospodja navaljuje i nije joj jasno zasto necu,sve dok joj nisam reko da necu da se vezem opet ugovorom,ako ne moram(a za ovo bas ne moram,sta ce mi fiksni).Onda je shvatila naravno .. :)

Korisnik sam od 2005. godine. Svaki racun placen na vreme. Da li bih mogao da dobijem npr. Duo TV+NET Gold po ceni Duo Silvera tokom cele UO? :D Jel pokusao neko mozda da trazi to?
Trenutno koristim DUO TV+NET Silver, UO istekla u novembru 2015.

Poslednja izmena:
^ Ja sam medju prvih 100 SBB korisnika u SRB (uvek mi to kazu kad im izdiktiram broj ugovora). Sta bih tek mogao da trazim? Verovatno nista. Mozda mi poklone jos jedan bežični telefon. -.-

Ja sam im nabacio bar 50 korisnika i naravno nikad nista...

Sent from my m2 note using Tapatalk

I mirimo se sa sudbinom? Sta je realno traziti a da nije promocija? Lepo napisati pismo menadžmentu. Ne email. Napismeno. I napoenuo da sam od Telekoma dobio nesvakidasnju ponudu za vernost (blef).

Meni bi bilo cool 50% popusta na paket tokom UO. Nije kao ce osetiti. Iko uspeo, makar slično?

Mnogo je 50% to sanse nema da daju. Realno je i bilo bi i to ok da daju 20-25% za novo obnavljanje od 2 god.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Мени је то био главни окидач да их напустим после 10 година, иако нисам имао примедбе на услуге. За нове кориснике све, за старе оно у оно. А онда сам добио бољу понуду уз додатне повољности за старог корисника који им помаже па сам добио и скоро 30% нижу цену од већ много ниже него што нуди СББ. Шта више?

Dobro, a sta sa SBB-om? Sta je realno kad si s njima 16 godina (kad su imali mali salter u Beogradskoj)? Napisao sam gore 50% onako, da osetim puls.

Ја сам урадио шта сам урадио, ти тражи неко своје решење. То може да буде и останак под овим условима или евентуална промена њиховог става према старим корисницима али ће то да буде вероватно тек када се појави озбиљна конкуренција.

Nema od toga nikakve vajde. Znam neke koji rade tamo i koji misle slicno nama, ali oni nazalost nisu bas na mestima na kojima se donose odluke. Jedino sto je njima bitno je profit. Ostalo ih ne zanima. Ja sam na SBB od 2003. (godinu dana posle smo ih drug i ja uputili gde treba da razviju mrezu za net jer su poceli na pogresnom kraju naselja, ondosno gde ima tih pedesetak ljudi koji su zainteresovani... i 2005. je to zavrseno i onda su krenuli i po ostatku naselja, mi smo prvi dobili net te godine, a kod drugara je zakacen i cvor). Racune redovno placam naravno.

Ja mislim da oni cak nemaju pojma a mozda cak ni nemaju u bazi ko je od kad korisnik i sta ko placa. Njima je cilj da navuku sto vise novih korisnika zbog profita. Ovde nazalost ne postoji masovni otpor. Tipa da jedno 200.000 korisnika ne plati tri meseca. Onda bi tek okrenuli curak. 200.000 ne mozes da tuzis jer je prevelika cifra naroda, a za njih je to ogromna lova.

Ali nista od toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno