Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Austria fiksni u zoni 3!? Da nije jadno, bilo bi smešno :S:
Btw, pozivanje svih telefonskih brojeva ka US je besplatno preko Hangouts (ili Betamax voip), nema potrebe čak ni za Skype.

Poslednja izmena:
Pogledao sam malo cene na Betamax. Nešto se dešava kod poziva za Austriju; cene su uglavnom oko 0,055 eur/min, što je baš mnogo. Vrlo često je bilo besplatno u prvih 60-120 dana (nakon uplate kredita od 10 eur), a nakon toga 0,005 eur/min. Sada je uglavnom 10x skuplje.

Zanima me da li ima ovde ljudi koji bi koristili UNIFON na windows telefonima? Ako ima, da li mislite da bi vredelo poslati SBB-u neku molbu/peticiju, da se aplikacija napravi, posto je trenutno nema i obavesten sam od strane njih da nije u planu za izradu.

Malo ljudi koristi taj sistem i nemaju racunicu da prave app,cisto sumnjam i da ce je napraviti ili ako naprave nece zuriti sa njom,vec lagano,tamo za pola godine,godinu ;)

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Postojeći sam korisnik Duo Silver paketa i ponuđen mi je Trio Silver. Trenutno imam stari epc2100 modem, z3375dvb risiver i tl-wr740n ruter koji sam kupio. Interesuje me šta tačno od opreme dobijam, a šta mogu da tražim? Npr. da li mogu ubee gateway da tražim ili? Takođe, kakve su mogućnosti sa tim gateway-om i mojim ruterom, da li će moći nekako zajedno da rade?

Evo ovako,jutros poslao sms onom liku iz Sbb i moje podatke (sto sam vec pisao) da vidi tamo da me ko okrene u vezi obnove ugovora i evenutalno neke povoljnosti i malo pre me vec zvali iz Sbb.
Sta ti je jaka veza,odmah se mora zvati ;)
Ja pojma nemam kako oni racunaju kad sam sklopio ugovor i sl.,uglavnom danas je kao taj stari trebao da istekne,ali ova sto me zvala rece da smo imali neki promo period i tek posle toga se krece sa racunanjem 2 god. ugovora tj.kao da mi istice ugovor negde u avgustu.
Setio sam se tad i ja da je bila neka fora 3 meseca cini mi se po dinar,pa onda ugovor,ali sam mislio da se racuna u tih 24 meseca tj.3+21 mesec,a ono ispada 3+24 meseca kako ova rece.
Ali ajde sad nije ni bitno.

Uglavnom ona mi rece da mogu sad vec uzeti novi ugovor ako zelim uz isti trio Glod paket i ako stari nije istekao i da mi kao povoljnost daju dve opcije:
1. uz ugovor od 12 meseci 3 meseca gratis HBO i cini mi se onog Cinemax kanala (uglavnom ti filmski)
2. uz ugovor od 24 meseca 6 meseci free tih kanala

Zanima me jel im ovo standardna ponuda svima ili su ovo meni ponudili zbog tog lika?
Mada nisi se nesto pretrgli ;)

Poslednja izmena:
Slaba ti je to ponuda, ja sam izboksovao 2x brzi net, na foru, Dobar dan, hocu da raskinem ugovor, Gospodja pita zasto, ja kazen Telekom mi daje 50mb po istoj ceni... Onda je stigla ponuda.

Meni jos stari ugovor nije istekao tako da sa tom tvojom forom jos 2-3 meseca ne mogu da ih ucenjujem ;)

Trenuta akcija za stare korisnike je ukoliko potpišu ugovor na jači paket u odnosu na postojeći, šest meseci plaćaju po ceni paketa koji su koristili.

I ja gledam nešto nestandardno, ističe mi dvogodišnji ugovor 12.05. :) najviše bi mi odgovarao dodatni digitalni uređaj za roditelje, bez naknade i plaćanja mesečne rente :)

Ćao svima, kako primate vest da KKR fond planira da ulaže ~1,5 milijardu evra u kupovinu domaćih preduzeća u stečaju (otkupom bankarskih nenaplativih dugova), koje će da restruktuira i onda proda za veće pare?

Da podsetim, KKR je vlasnik United grupe, koja poseduje SBB u SRB, Telemach u SLO, BiH, CG. Imaju neku mrežu i u MAK. Navodno su vlasnici nekih medija. KKR upravlja fondom vrednim 100 milijardi dolara.

Direktor KKR-a (tačnije KKR Instituta) je general Dejvid Petreus, bivši prvi čovek CIA i nekada glavnokomandujući američkih snaga u Iraku.

(Link na vest.)

Veoma mracna vest za ovo doba dana prike :)

Ćao svima, kako primate vest da KKR fond planira da ulaže ~1,5 milijardu evra u kupovinu domaćih preduzeća u stečaju (otkupom bankarskih nenaplativih dugova), koje će da restruktuira i onda proda za veće pare?

Da podsetim, KKR je vlasnik United grupe, koja poseduje SBB u SRB, Telemach u SLO, BiH, CG. Imaju neku mrežu i u MAK. Navodno su vlasnici nekih medija. KKR upravlja fondom vrednim 100 milijardi dolara.

Direktor KKR-a (tačnije KKR Instituta) je general Dejvid Petreus, bivši prvi čovek CIA i nekada glavnokomandujući američkih snaga u Iraku.

(Link na vest.)

Valjda imamo neke bezbednosne sluzbe da se time bave :) Ako vec nisu na platnom spisku

Imam fiksni kod SBB-a i zadovoljan sam njime. Koristim TRIO paket. Sitaucija je sledeca. Kuca je na dva sprata. Na jednom spratu je modem i tu je jedan fiksni. Kroz drugi sprat prolazi kabl od kablocke, posto je tu tv i d3 risiver. Na tom drugom spratu imam Telekomovu liniju, koju zelim da prebacim na SBB. Problem je u tome sto je postojeci modem mnogo udaljen od mesta gde je fiziski taj telefon od druge linije i sto bih morao da razvalim pola kuce, da bih kabl doveo od modema do mesta na drugom spratu gde je sada Telekomov fiksni. Idealno bi bilo da mi daju jos jedan modem, koji bi bio zaduzen samo za tu drugu liniju. Medjutim oni to odbijaju. Druga opcija je da se prijavim kao novi korisnik, ali mi u tom slucaju traze da placam PONOVO kablovsku koju vec placam, jer bih se tada formalno vodio kao novi korisnik. Moje pitanje, je da li je neko na ovaj ili onaj nacin uspeo da izdejstvuje jos jedan modem, za ovu namenu, ili imate neki predlog kako da ovo uradim, bez placanja dodatne pretplate za tv koju vec placam?

Zaista ti treba ta telefonska linija, ili ti je prosto zao da placas pretplatu?

Postavi bezicni, bazu kod modema a punjac i slusalicu gde zelis.

Sent from my HTC E9 using Tapatalk

Veoma mracna vest za ovo doba dana prike :)
Samo sam glasnik! :)
Investicioni fond KKR najviše je zainteresovan za otkup kredita javnih i državnih preduzeća za koje je garantovala država. To znači da su američkom fondu na čijem je čelu bivši šef CIA Dejvid Petreus najzanimljiviji dugovi preduzeća kao što su RTB „Bor“, „Srbijagas“ i EPS, za čije servisiranje te kompanije nemaju para.
Pošto država nema para za njih, predmet pregovora za otkup kod RTB mogu biti rudne rezerve, jalovina ili neki delovi kompanije koji mogu da daju profit, kao što su nekretnine. Za druga državna i javna preduzeća moguća je da će tražiti prirodne resurse. Naime, ovaj fond zainteresovan je za nalazišta nikla, ali i nalazišta uljnih škriljaca, što Srbija ima.

Postavi bezicni, bazu kod modema a punjac i slusalicu gde zelis.

Sent from my HTC E9 using Tapatalk

Vidis toga se nisam setio. To bi moglo da radi, samo bih morao da nadjem jos jednu bazu. Ako neko ima jos neku ideju, neja javi. BTW, jel neko uspeo da natera SBB da mu daju, makar i uz neku doplatu, dodatni modem?

SBB me pre mesec dana zove i nudi promociju u naredne dve godine, besplatno uredjaj i ne znam ni ja koliko kanala.
Nasednem ja, postave oni d3 mini, imam ja gomilu novih kanala, sve super...
Danas - ukinuli promotivne kanale, ponuda kao i pre akcije. Zovem ja njih - kazu nismo mi vama nudili dve godine sve komplet, nego samo d3 uredjaj i osnovni paket. Ako hoces da se vratis, plati lepo dodatnih 1800 din. Stoka.
Pogledam ja ugovor, pise da u slucaju jednostranog raskida ugovora duzan sam da platim preostali iznos, dakle 23 meseca x 1250 din... Stoka jos jednom.

Dakle, oni su ovu dvogodisnju ugovornu obavezu placanja pretplate ZAMASKIRALI kao nekakvu sjajnu-bajnu promociju i doveli potrosaca u zabludu !

Kome se zaliti??

SBB me pre mesec dana zove i nudi promociju u naredne dve godine, besplatno uredjaj i ne znam ni ja koliko kanala.
Nasednem ja, postave oni d3 mini, imam ja gomilu novih kanala, sve super...
Danas - ukinuli promotivne kanale, ponuda kao i pre akcije. Zovem ja njih - kazu nismo mi vama nudili dve godine sve komplet, nego samo d3 uredjaj i osnovni paket. Ako hoces da se vratis, plati lepo dodatnih 1800 din. Stoka.
Pogledam ja ugovor, pise da u slucaju jednostranog raskida ugovora duzan sam da platim preostali iznos, dakle 23 meseca x 1250 din... Stoka jos jednom.

Dakle, oni su ovu dvogodisnju ugovornu obavezu placanja pretplate ZAMASKIRALI kao nekakvu sjajnu-bajnu promociju i doveli potrosaca u zabludu !

Kome se zaliti??

A zašto si ti privilegovan pa ti nude besplatno dodatni D3 uređaj pa makar i sa "samo" osnovnim paketom, a da ostalim korisnicima to ne nude?

kakvo ti je to pitanje? rekao sam da su mi ponudili promociju.
to pitaj njih.

glavni problem je sto su oni dvogodisnju obavezu predstavili kao nekakvu promociju.
kad se kod mobilnih operatera vezujes dve godine, onda barem dobijes ili 50% nizu cenu racuna, ili telefon za dinar; kod isp provajdera dobijes znatno nizu cenu paketa i sl, a ovde ne dobijes bukvalno nista. dobijes lazno predstavljanje i obmanu.

Poslednja izmena:
Питање је због досадашњег понашања СББ-а који не нуди ништа било коме, нарочито ако је стари корисник а овде се помињу неке промоције па чак и 2х интернет ... што никако не могу да повежем са том фирмом.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno