Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Pa nemam pojma, možda sam očekivao nešto što ni ne može da bude. Stvarno ne znam šta da ti kažem. Nekako mi deluje da ima malo opcija koje bi meni značile, a sa druge strane ja ni ne znam tačno koje bi bile te opcije, tako da ono...

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

:D mislim da je prošlo vreme napucanih romova sa svim i svačim... Kad se setim Galaxy nexusa, pa paranoid, vanir, revolt, aokp... Nemaju ljudi valjda više vremena da se zezaju toliko

To zveckanje kod kamere nije dovoljno za reklamaciju, gomila telefona ima "problem" sa tim.
Zulu, bas mi je zao da ti se to desilo.

Xperia Z2

To zvackanje mislim da nije uopste za reklamaciju.

Evo primer sa samsung foruma za S5 (prvo koje sam nasao, ima brdo takvih pitanja za sve telefone ali je sustina u odgovoru):
Q: What is the rattling sound I hear when I shake my Samsung Galaxy S5?

A: The device supports a high speed shutter function that automatically focuses the camera. The sound you hear is the camera lens shutter moving inside the barrel and it's a normal sound. When you turn the camera on the sound will stop as it is actively focusing. Sometimes the device makes this sound when you vibrate or lightly shake the device.

Ili sa nekog apple foruma (6s) - http://forums.macrumors.com/threads/does-the-iphone-6-camera-rattle.1808531/

Tako da sto se toga tice mislim da nema problema.

Ali mnogi navode da je svaki pad opasan po kamere smartfona sa OIS-om jer moze da strada motor ili neki drugi deo. Logicno svaki pad telefona je rizik za sebe ali ocigledno su kamere sa OIS-ima osetljivije od onih bez.

Poslednja izmena:
Pa nemam pojma, možda sam očekivao nešto što ni ne može da bude. Stvarno ne znam šta da ti kažem. Nekako mi deluje da ima malo opcija koje bi meni značile, a sa druge strane ja ni ne znam tačno koje bi bile te opcije, tako da ono...

Garant si mislio da ces dobiti WP ili iOS ako flesujes drugi ROM :d

Jok, Symbian sam gađao...

To zvackanje mislim da nije uopste za reklamaciju.

Evo primer sa samsung foruma za S5 (prvo koje sam nasao, ima brdo takvih pitanja za sve telefone ali je sustina u odgovoru):

Ili sa nekog apple foruma (6s) - http://forums.macrumors.com/threads/does-the-iphone-6-camera-rattle.1808531/

Tako da sto se toga tice mislim da nema problema.

Ali mnogi navode da je svaki pad opasan po kamere smartfona sa OIS-om jer moze da strada motor ili neki drugi deo. Logicno svaki pad telefona je rizik za sebe ali ocigledno su kamere sa OIS-ima osetljivije od onih bez.
Da, secam se da su i korisnici iP-a to pominjali.

Xperia Z2

Moguće da je kamera, ali ja pre mislim da je ovo staklo/vizir... Mislio sam da zveckaju samo kamere sa OIS. Kako ja ne čujem ništa? Trebam da jače zveckam... [emoji23]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nije vizir, kad ga pritisnem jako i dalje zvecka nešto...

Samo ti nastavi da zveckaš non stop... [emoji12]

Ma ne zveckam ja namerno, nego kad ga spustim na sto, čuje se to. [emoji19]

Za pola dana koliko sam posedovao 6P nije mi se to culo :D Au koliko mi zao fona :(

A šta da mu radiš. Ako naiđe ponovo drugi uzećeš. Očigledno da Huawei ima nekih propusta u kontroli kvaliteta. Jel si vratio telefon? Pogledaj na netu, pronašao sam neka podešavanja za izjednačavanje zvuka. Ali nisam siguran da ta podešavanja rade u rotaciji, kada okreneš telefon da li menja podešavanja i zna koji je koji zvučnik... Googlaj malo ako nisi vratio telefon. Mada mislim da za to treba root...

Svi imaju propusta u kontroli kvaliteta, ne samo Huawei. Ja sam imao problem i sa Samsung i sa iPhone-ovima po pitanju kvaliteta izrade. Jednostavno svi fusare.

Xperia Z2

:D mislim da je prošlo vreme napucanih romova sa svim i svačim... Kad se setim Galaxy nexusa, pa paranoid, vanir, revolt, aokp... Nemaju ljudi valjda više vremena da se zezaju toliko
Nisam video ovaj post, sorry. Ma sećam se kad sam imao Note 2, pa kad ubacim neki custom rom treba mi ceo dan da istražim sve opcije. Zato sam možda sad "razočaran" jer sam očekivao gomilu opcija pa da istražujem. :)

Je l' zna neko da li ima negde opcija(ili app) koji radi tako što mi telefon kada me neko pozove prvo kaže njegovo ime, pa onda zvoni?

To sam imao na Dr Ketan romu na Note 2, pa kada me neko zove prvo čujem ženski glas "Incoming call from David", pa krene ringtone.

Najbolje je flesovati neki ROM sa sto manje opcija, bez xposed smeca. Samo da je fluidan :)

A šta da mu radiš. Ako naiđe ponovo drugi uzećeš. Očigledno da Huawei ima nekih propusta u kontroli kvaliteta. Jel si vratio telefon? Pogledaj na netu, pronašao sam neka podešavanja za izjednačavanje zvuka. Ali nisam siguran da ta podešavanja rade u rotaciji, kada okreneš telefon da li menja podešavanja i zna koji je koji zvučnik... Googlaj malo ako nisi vratio telefon. Mada mislim da za to treba root...

Poslao sam ga vec. Pa kontam da sa rootom moze da se izjednaci. Ali nije to to. Realno nije predvidjeno tako da radi. Kad je vec nov fon, a Gremlin mi rece da moze da ga vrati dobavljacu.

Znamo sta ne zvecka? OIS loooool, salu na stranu kod mene nema zveckanja kad se lupka telefonom a i zvuk je isti u oba zvucnika upravo sve testirano, zvuk na yt na play music, netflix identicno i na pola skale i na full.

I posle kazite kako je bolja garancija operatera. Znate kad bi kod njih ovako brzo dobili zamenu (u ovom slucaju novac)? Nikad a mozda ni tad.

Xperia Z2

Zavisi kakav je kvar/reklamacija u pitanju.. nekada ces brze resiti problem van garancije operatera/servisa a sa druge strane moze da se desi da neki ozbiljan kvar bude resen na osnovu te ''zvanicne'' garancije, naravno uz malo vise potrosenog vremena/zivaca :)

Znači garancija operatera. Burazer je menjao tri telefona u Telenoru u toku jedne ugovorne obaveze. Jeste da se čeka ali moraju da srede. Zakonom su obavezani. Ovde zavisiš od nečije dobre volje.

Je l' je moguće da su izbacili opciju incoming call voice announcement? Vidim da je bila pre, a sad je nema niđe...

Sad gledam, verovatno nema na Chroma-i. Je l' može neko sa stock-a da vidi da li u Settings > Accessibility ima Talkback opciju?

Poslednja izmena:
A Chroma to nema. [emoji19]

@AWAKS, ima li toga na Pure?

Zavisi kakav je kvar/reklamacija u pitanju.. nekada ces brze resiti problem van garancije operatera/servisa a sa druge strane moze da se desi da neki ozbiljan kvar bude resen na osnovu te ''zvanicne'' garancije, naravno uz malo vise potrosenog vremena/zivaca :)

Evo ovakva situacija nikako ne bi mogla odmah da se resi kod operatera. :)

Znači garancija operatera. Burazer je menjao tri telefona u Telenoru u toku jedne ugovorne obaveze. Jeste da se čeka ali moraju da srede. Zakonom su obavezani. Ovde zavisiš od nečije dobre volje.

Ne, nije tako. Ja sam sa drugim primerkom iP6 imao katastrofalan ekran i reklamacija je glatko odbijena. Note 4 sa neujednacenim ekranom i problemima sa izradom odbijen 2x. Bas je divna garancija.

Xperia Z2

Stigao d brand back, camera, frame i colored x. Namestanje nije toliko tesko narocito back cover i kamera cover. Ali su promasili velicinu obojenih x znaka. samo mi zuta zatvori celu rupu, crvena i plava su ocajne i vidi se boja telefona izmedju njih, dok zelena ajde kao moze da se provuce. Najvece razocarenje mi je frame cover. od prvog trenutka uputsva znaci kad sam namestio prorez na power dugme poceo je da pravi problem sa jackom za slusalice i prorez za karticu. kad sammanestio to napravio se mali gap milimetar dva izmedju te i ove sledece koje stavljam i na kraju ima onaj veliki gap koji se zatvara jednom od traka. za koje sam prostim merenjem utvrdio da su iste velicine. i tako naravnone moze da se gap zatvori. Tako da je neko moje iskustvo da treba uzeti vece povrsine i one se bas lako i precizno namestaju.

Pisao dbrand -u i poslao slike . posle dva dana ni javilibda ce mi poslati novi sareni x i novi frame. Sta reci sem svaka cast.

Ima google talkback na google play pa moze valjda odatle da se instalira kome treba.

Sent from my Nexus 5X

Dobro ja lupam gluposti i izmišljam stvari. Tri puta je burazer menjao telefon jer su imali mane, na kraju su mu čak dozvolili da uzme skuplji uz doplatu!

Pisao dbrand -u i poslao slike . posle dva dana ni javilibda ce mi poslati novi sareni x i novi frame. Sta reci sem svaka cast.

Imao sam sličnu situaciju sa podrškom. Citiram moj post sa drugog foruma :)

Evo da podelim lepo iskustvo koje sam imao sa podrškom iz dbrand-a. :)

Naručio sam nekoliko njihovih skinova pre koju nedelju. Izabrao sam koje hoću, platio preko PayPal-a i u roku od par minuta mi je stigao mejl koji potvrđuje moju narudžbinu.

U tom mejlu je pisalo da ako se predomislim, imam fore da promenim porudžbinu dok mi je ne pošalju. Pošto sam se, hvala Bogu, tad i predomislio, poslao sam im mejl gde sam napisao šta bih hteo da promenim u porudžbini. Međutim, nakon par dana mi stiže mejl od njih da su već obradili prvobitnu porudžbinu i poslali je, a ako hoću da menjam, sve što treba da uradim jeste da paket pošaljem nazad (at no cost) čim mi stigne i da im pošaljem sliku one potvrde o slanju kako bi mi oni što pre poslali zamenu.

To sam i probao da uradim, ali nisam uspeo zbog nekih zavrzlama u DHL-u, pa sam javio ljudima iz dbrand-a da imam problem. Rešili su ga tako što su mi rekli da zadržim paket koji mi je stigao, a oni će mi poslati te druge skinove koje sam hteo free of charge. Baš lepo od njih, nisam očekivao tako nešto. :)

Slazem se sa gospon Batakom imam isto misljenje, samo bi ti lepo pokazali rukom na izlaz iz poslovnice na ovakvu primedbu tipa nesto mi zvecka u telefonu kad ga mlatim od sto i muckam.Rekli bi nemoj ga muckati

Ima google talkback na google play pa moze valjda odatle da se instalira kome treba.

Sent from my Nexus 5X
Instalirao i ukoči se telefon, morao sam restart. :D

Vidim sad da je ovo opcija da čita sve sa ekrana za slabovide, meni treba samo da mi čita kad me neko zove. Ne mogu da vidim da li može da se upali samo to jer mi zabode app.

Vrh Dno