Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Je l' su svi osim Joce na N?

Послато са SM-G357FZ уз помоћ Тапатока

I ja sam bio do sada. Definitivno bolje radi M, što je i logično. Ali te ništa ne košta da probaš N... [emoji4]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pridružih se i ja ovom taboru sa crnim Nexusom. :)

Dobio sam punjač koji izgleda kao da odgovara našim utikačima, ali mu je telo preširoko i ne mogu da ga gurnem unutra. Jedino da mi je utikač skroz ravna površina na zidu sa dve rupe, pa bih mogao da ga ubodem, ovako nema šanse. Plus mi ove dve "bocke" na punjaču deluju kraće od ovih standardnih punjača. Moraću da nađem neki adapter.

Btw, je l' je dobio neko slušalice uz telefon? Ja dobih bele, ok deluju...

Ej super nek te lepo i dugo sluzi telefon

Izašao novi build za chroma. Imao sam danas prvi bootloop zbog layera, pa sam se vraćao na stock... Taman vratim sve u normalu kada počne da mi izbacuje vendor image out of date... Pa pokušavaj još 5 puta. Na kraju proverim verziju i vidim da je izašla nova... Baš mi je zabavno... :D [emoji23]

Poslednja izmena:
Ej super nek te lepo i dugo sluzi telefon

Gracias. [emoji4]

Kako beše da namestim da mi Google Keyboard ima engleski layout bez šććđž sa strane nego da budu na long press?

Promenio si avatar. Nisam skontao da si to ti. Lepo da ga koristiš, i da te lepo služi... [emoji4]

Hvala, hvala. Promenih avatar čim sam dobio prinovu. :)

Zna li neko kako da namestim da mi Google Keyboard ima engleski layout bez šććđž sa strane nego da budu na long press?

Izašao novi build za chroma. Imao sam danas prvi bootloop zbog layera, pa sam se vraćao na stock... Taman vratim sve u normalu kada počne da mi izbacuje vendor image out of date... Pa pokušavaj još 5 puta. Na kraju proverim verziju i vidim da je izašla nova... Baš mi je zabavno... :D [emoji23]
Ubuduće kad ti se to desi. Imaj vendor.img na telefonu, kad ne bude mogao da se upali zbog loših layera idi u twrp i flešuj taj vendor image i to je to.

Sent from my Nexus 5X

Ma imao sam vendor.img, odradio wipe svega, flešovao i ništa nije pomoglo. Vrteo se u bootloop i ni makac.

Nemoguće [emoji14]
Layeri su na vendor particiji, ako je preflešuješ obrisao si ih sve i na starom si

Sent from my Nexus 5X

Ma imao sam vendor.img, odradio wipe svega, flešovao i ništa nije pomoglo. Vrteo se u bootloop i ni makac.

Ili mount-uj u twrp vendor particiju, i obriši ceo overlay folder preko twrp Explorera?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Aha, čekaj vendor.img je factory img. Povezao sam to sa ovim vandor image is out of date. Ja sam pokušavao da iz twrp pregazim sa chroma i gapps ali nije htelo. Kasnije sam flešnuo i vratio na stock, nisam te skontao. Tako sam i sredio stvar. Samo preko fastboot-a, nisam imao u telefonu.Pročitao sam kasnije ovo što je Nikola predložio tako da to nisam stigao da isprobam jer sam već flešnuo.

Ne, vendor.img se nalazi u paketu u factory image-u, imas u kroma tredu da skines poslednji. Kada god izadje nov factory image moras i vendor img da flesujes da bi ti radio nov custom rom, posto lik redovno apdejtuje rom.

Poslednja izmena:
Kažem ja nema šanse da si uradio šta sam ti rekao a da ne radi :)
Vendor je samo jedna od particija u factory imageu.

Možeš i to sa brisanjem samo meni to ne radi pa moram da flešujem vendor image kad zatreba.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Ček da razjasnimo sve, odavde se naravno skida factory image. https://developers.google.com/android/nexus/images#bullhead
U telefon ubacim za svaki slučaj koji od ovih fajlova?
08543bb4cca84ab94956e604923c78da.jpg

Otpakuj image-angler-mda89d i tu ćeš imati vendor.img.

Hvala. Nisam za kompom sada, pa nisam mogao da vidim. [emoji4] I koja je procedura kada izađe novi bulid chroma, kako da sačuvam sve podatke?

Najlakše ti je da odeš na chroma temu i skineš poslednji vendor. :)
I turiš ga na telefon da bude, ako zatreba.

Kad izađe novi build samo flešuješ preko starog i obrišeš dalvik i cache. Plus preko image flash opcije flešuješ novi vendor.img (ili fastboot, kako ti volja).

Ako skroz menjaš rom onda bekap sa TB aplikacija, pa wipe data, keševi i sistem pa fleš novog roma, i onda restore iz tb user aplikacija...

Sent from my Nexus 5X

Odlično, mislio sam da je komplikovanije. [emoji4]

Realno N još uvek nema šta da traži pored ove kombinacije. Neću da odvalim neku cifru ali sigurno radi jedno 30% brže... I keširanje app je mnogo bolje, nisam bio zadovoljan na N sa tim, ali dobro normalno da je to tako sobzirom u kojoj je fazi razvoja. Ali definitivno N ne može da se poredi sa ovim. Baterija deluje odlično. Sada je na 85% a sot je 1:20min...

Eto ti, a ti zapeo odmah N pa N, samo te gledam :D al dobro, samsung/lg su ostavili tragove, razumem potrebu [emoji23]
Preview probaš na par sati i aj nazad na normalan rom :)

Sent from my Nexus 5X

Ma nisam zapeo. Nego se nikada nisam igrao sa romovima. I ovo mi je prvi nexus. Lako je tebi. [emoji12] Napravio sam kardinalnu grešku i izbrisao aosp tastaturu. Stavio sam da kada se uključuje telefon traži šifru. Izađe mi ekran i ne izbacuje tastaturu... [emoji23] Morao sam ponovo ds flešnem chromu preko twrp...

Početničke greške :D polako, jednom kad navikneš, to je to :)

Kako vas ne mrzi da flešujete :D imate savršen mob sa savršenim softverom :)

sent from Nokia 925

I ja sam tako razmišljao. Sada mi je baš zanimljivo, a i super radi... [emoji4]
ad30b0de89041b7b17f9b98dd57035ae.jpg
f6fa4d01524fd3fdffa9a23b6fa2046e.jpg

Poslednja izmena:
Dva najnebitnija screenshota ikad.

Nazad
Vrh Dno