Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi put mi posiljka ide preko Svedske pa nisam siguran u znacenje:

18/04/16 09:54 Order dispatched
18/04/16 14:32 Item received for processing
19/04/16 22:03 Due to recent terrorist activities in Europe,increased security measures are now in forceindefinitely.Your package may be delayed dueto these precautions. We apologise for anyinconvenience caused.
21/04/16 09:35 Order departed on flight from origin

Da li je 21.4. napustila Kinu ili Svedsku?

Ako je niska cena, a pretpostavljam da jeste zbog nedostatka TN, onda ce sporo stici. Ja sam pre neki dan narucio neke sitnice, dobio tn samo za pracenje u Kini, pa cekam da prorade. A dva prodavca su mi odmah poslali poruku da se zahvale i kazu da je ocekivano vreme isporuke 30+ dana, doduse videcemo kako ide. Jedan je cak produzio i buyer protection time jer kaze da moze da se desi da duze putuje. Tako da @suri_dezerter, ne moras da brines, stici ce.

19/04/16 22:03 Due to recent terrorist activities in Europe,increased security measures are now in forceindefinitely.Your package may be delayed dueto these precautions. We apologise for anyinconvenience caused.

to nikad neces moci saznati,svedska posta je najgora za pracenje i ubedljivo najsporija,ovaj zadnju status ce ti stajati jos dugo,neces ni znati kad je stiglo kod nas,samo ce ti paket stici na adresu,u zadnje vreme to je oko 45 dana..

nebih se bas slozio,swe posta se lepo prati i stizu za oko 20-25 dana sve sa zadrzavanjem na carini

Да, вероватно си добио неки безвезе број који се прати по Кини а касније се тој пошиљци даје прави интернационални број којим можеш да испратиш кретање до испоруке. Као што рекох једно 150 пута, заборави 17track, trackitonline.ru је мама!

Evo mojeg paketa preko sweden post ako nešto znači. Trenutno je na carini kod nas:

12/04/16 11:45 Item pre-advice received
12/04/16 14:26 Item received for processing
13/04/16 22:03 Due to recent terrorist activities in Europe,increased security measures are now inforce indefinitely.Your package may bedelayed due to these precautions. Weapologise for any inconvenience caused.
15/04/16 11:31 Order departed on flight from origin
21/04/16 07:30 Order departed from sorting hub
23/04/16 11:47 Order awaiting customs clearance

@MaxPower85, sto se tice naplate dazbina za tv box, naplacuje se i te kao, bgd carina je meni napatila po njihovoj proceni na 35$, a ja tv box platio 22$, ignorisali izvod sa paypal-a, nisam se zalio jer je minimalna razlika u novcu, ali generalno se placa! nekima je normalno, proslo bez naplate i vrednosti preko stotinak $, faktor srece i raspolozenje carinika

Sent from my iPad using Tapatalk
Koji si tv box uzeo kako si zadovoljan?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Nikada nisam radio dispute do sada.
Čekam paket sa alija 40 dana koji nije stigao, isteklo je vreme za koje bi trebalo da je stigao.
otvorio sam juče dispute i danas dobio poruku od prodavca
Frank Dai
2016-04-25 18:29:33
Dear,We sent the goods by mail so there isn't tracking information and hope you could waiting for the parcel another one week.If you still not receive the parcel we will refund the money to you .Don't worry. Hope you could help us to cancel the dispute and waiting for it.Thanks.

Šta da radim?

Imam isto jedan paket koji mi nije stigao 2 meseca sa Gearbest, ali tamo ni ne znam kako da se žalim, gde je ta opcija?

Kod Alija možeš da produžiš vreme dostave, ili da insistiraš da ti vrate pare. Pošto nema praćenja moraće da ti vrate u svakom slučaju.

A za Gearbest ako si platio preko Paypal uvek možeš preko njih da otvoriš slučaj, nevezano za politiku sajta oko žalbi.

Kod Alija možeš da produžiš vreme dostave, ili da insistiraš da ti vrate pare. Pošto nema praćenja moraće da ti vrate u svakom slučaju.

A za Gearbest ako si platio preko Paypal uvek možeš preko njih da otvoriš slučaj, nevezano za politiku sajta oko žalbi.

sve plaćam sa visa virtual od raiffesen banke.
Šta mi ti predlažeš da uradim?

Kod Alija produži rok još nedelju-dve jer je 40 dana često nedovoljno za pakete bez praćenja, pa posle nastavi dispute ako ti ne stigne.

Za Gearbest nemam pojma, nisam kupovao kod njih. I za buduće kupovine, gde imaš mogućnost plaćanja putem Paypal koristi to, jer Paypal upravo u slučaju sporova pruža sigurnost da ćeš dobiti novac nazad. Ali ima svoj interni sistem i to u principu funkcioniše ok, kad god nisam dobio robu dobio sam pun iznos nazad, a za neke druge žalbe su mi vraćali deo novca.

Kod Alija produži rok još nedelju-dve jer je 40 dana često nedovoljno za pakete bez praćenja, pa posle nastavi dispute ako ti ne stigne.

Za Gearbest nemam pojma, nisam kupovao kod njih. I za buduće kupovine, gde imaš mogućnost plaćanja putem Paypal koristi to, jer Paypal upravo u slučaju sporova pruža sigurnost da ćeš dobiti novac nazad. Ali ima svoj interni sistem i to u principu funkcioniše ok, kad god nisam dobio robu dobio sam pun iznos nazad, a za neke druge žalbe su mi vraćali deo novca.

Ok, nemam paypal, morao bi da se upoznam kako se to otvara i sve ostalo, a te sve procedure su nešto što me je oduvek i odbijalo da se upustim u online kupovinu :)
Evo sada gledam na Aliju, odbrojava 4 dana za dispute, imam opcije Modify i Cancel Dispute, ali u opciji modify ne mogu da produžim za još nedelju dana, nema te opcije.
Kako onda da produžim rok, jel treba da uradim Cancel Dispute ili .. ?

Poslednja izmena:
Mislim da možeš da tražiš prodavcu da produži vreme za jos nedelju-dve. Nemoj da zatvaraš dispute. Ranije nije mogao dispute da se otvara više puta, ali mislim da su sad promenili, u svakom slučaju nemoj ti da zatvaraš.

Produži vreme čega shipinga ili disputa?
Ne kapiram šta/kako ja njemu mogu da pomognem da cancel dispute, osim da ga sam zatvorim, što mi predlažeš da ne uradim?

Može on sam da produži vreme dostave. Jedino nisam siguran da li se u tom slučaju zatvara dispute, ili se produži rok.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

@vlad1982, uzeo sam na akciji na tomtop shop-u za 22e tv box MXV+, S905 1/8G, generalno zadovoljan, jedinu primedbu imam na losiji prijem wifi, ali svi tv boxovi u cenovnom rangu 50$ imaju losiji wifi prijem. preporuka za kupovinu je S905sa 2/16Gb koji su sada 40-50$

Poslednja izmena:
@vlad1982, uzeo sam na akciji na tomtop shop-u za 22e tv box MXV+, S905 1/8G, generalno zadovoljan, jedinu primedbu imam na losiji prijem wifi, ali svi tv boxovi u cenovnom rangu 50$ imaju losiji wifi prijem. preporuka za kupovinu je S905sa 2/16Gb koji su sada 40-50$

Super hvala puno,wifi svakako nece biti problem vezao bih ga direktno u ruter.Hvala jos jednom na preporuci.Za koje vreme ti je stiglo,sa kojom postom?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

sve u svemu za tri nedelje, na carini nedelju dana se kiselio paket. tomtop shop je odradio svoje za nekih 5-6 dana, pa slanje china air-mail par dana...i to je to...generalno zadovoljan tv boxom. obavezno kupuj i air-mouse!! i tek je tada kompletno uzivanje

Da citiram sam sebe i dopunim - novi zapis sa Direct Link/Švedska:

26/04/16 12:04 Order departed from sorting hub

Znači 5 dana kaskam za Darkom, a u međuvremenu se pojavio i zapis na našoj pošti:

18.04.2016 00:00:00 SE- Prijem

Znači samo datum slanja, ništa ostale informacije.
Ipak mi liči da je 18.04. paket krenuo iz Kine, a 21.04. iz Švedske, što mi deluje dosta brzo. Videćemo na kraju - posle praznika.

21og je krenuo iz Kine, 26og je krenuo iz Švedske, do petka je u BG sigurno.

Какво је стање тренутно на Новосадској царини?
Малоприје ми је статус пакета прешао на "62200 CARINA GPC NOVI SAD - Otprema". Ако је неко од вас у посљедњих 2,3 недеље примао пакете у НС колико вам је требало након овог статуса да добијете пакет? Чисто да се оријентишем колико бих још могао да чекам. И хвала свима на одговорима.

Још само да додам. Пошто ми ови из gearbest-а нису ставили фактуру у пакет ја сам послао извод о плаћању са сајта на "[email protected]". Чисто да ми не лупају неке рандом цифре за основицу за пдв или да бар колико толико то покушам да спријечим. Да ли је то неко већ радио и да ли је мејл примаоца добар, пошто сам овај ископао негдје на нету?

Ok, nemam paypal, morao bi da se upoznam kako se to otvara i sve ostalo, a te sve procedure su nešto što me je oduvek i odbijalo da se upustim u online kupovinu :)
Evo sada gledam na Aliju, odbrojava 4 dana za dispute, imam opcije Modify i Cancel Dispute, ali u opciji modify ne mogu da produžim za još nedelju dana, nema te opcije.
Kako onda da produžim rok, jel treba da uradim Cancel Dispute ili .. ?
Na aliju nisi trebao da pokreces dispute, već da kontaktiras prodavca pre isteka vremena on bi ti ga produžio, a posle nekog vremena ako ne dodje lako ces dispute da pokreneš i vratiš pare... Vidi sad neka ti prodavac produži vreme, a za dispute nisam siguran mora da ima neka opcija ili da se trenutno otkaže ali da posle možeš ponovo da pokrenes ili produži vreme za odgovor prodavca nisam siguran...
Na Gearbesta uvek doplati za tracking number, jer pošiljke bez broja uglavnom stignu (dobio si sliku paketa), ali se ne zna koliko putuju a i poštar može da je "izgubi"...
Dispute ne postoji, ali u svojim podešavanjima imaš da pokreneš ticket za različite probleme, ali odmah da ti kažem da će za ovo da ti kažu, nema treninga, čekaj...
Ja sam sa njima 3 puta rešavao probleme, dva puta brzo, jednom sam se preganjao, ali uz pomoć paypala su popustili i sve refundirali (poslali foliju za Tablet koja je stigla izguzvana, loše upakovano)...

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

http://prntscr.com/axtalb

Да ли овај посљедњи статус значи да сутра могу да очекујем пакет? Наравно уколико пошта сутра ради...

Ako rade sutra, da, tada stize.
Jedno pitanjce. Imam paketic koji je poslat preko Yanwen, a posto je jeftin, dobio sam broj za pracenje samo u Kini. Svaki dan imam nove informacije, a danas poslednja je Beijing, Handled by Airline. Malo pre sam na brzinu guglao ovaj status i video sam negde da je sledeci status da je stiglo na aerodrom grada u koji se salje. Je l' to tacno, da bi meni sledeci status trebalo da bude da je stiglo u Beograd (a posto je tn samo za Kinu nece se pojaviti)?

Izacice ti obavestenje da je poslato i da je kraj Yanwen pracenja, meni je posle tog zadnjeg statusa proslo 5 dana do kad mi je postar doneo paket.

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Trebalo bi, mada se kod njih nikad ne zna... ;)

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Da, ako sve bude kako treba, a i ne bi trebalo da se zadrzi na carini jer je mali paket, tako ocekujem do petka, ali ako ne tada, onda zasigurno one tamo nedelje.

Negde na ovom forumu sam pre nekog vremena video neke nestandardne brojeve za pracenje i kako sa njima... I sad se ubih da nadjem sto preko google, sto preko pretrage.

Narucio sam jednu majicu i dobio sam ovakav broj 35265819069. A u tom nekom postu sam video ako se dodaju neka slova, dobija se pravi broj?!

trackitonline.ru omogucava pracenje i tih nestandardnih brojeva, uloguj se i dobijaces obavestenje e-mailom o svakoj promeni,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno