Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Flip cover case po mogućstvu oriđinale samsungov i nema problema. Ja sam koristio clear cover a sad sam na led coveru koji mi se više sviđa i radi posao. Ne ruži telefon a štiti i leđa i ekran. E sad ako imaš bodlje na prstima tu pomoći nema. Tempered glas i folije su bacanje para. Tempered glas svaki ruži fon najstrašnije.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Brate onda mojne nosiš s7 na gradilište. Nabavi neku Nokiju Ashu za par hiljada i nju nosi na gradilište

Brate onda mojne nosiš s7 na gradilište. Nabavi neku Nokiju Ashu za par hiljada i nju nosi na gradilište

Pa nije jaje. Kupio ga da ga koristi I nosi. Samo nabavi neku jeftinu nillkin defender I slicno futrolu I nema frke.

Sent from BlackBerry Passport

Upravo tako...sa tim da ce verovatno spigen malo za promenu...dosatili poklopci za otvore na nillkinu ;)

Ma ti poklopci dobro dodju. Sprecavaju da se sve i svasta nagura po dzekovima.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Ne vidim da li je iko pisao.
Evo jedne app za lock ekrana koja radi i sa poslednjom verzijom softvera na S7 edge, dakle, najnormalnije otkljucavate prstom, a zakljucavate tapom na widget ove app.
Potrebno je u podesavanjima app ukljuciti Lollipop and MM opciju.

7ff08db303a5c978f1ed71aebed4b5a1.jpg

http://www85.zippyshare.com/v/cxiOAPkH/file.html

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Poslednja izmena:
Ma ti poklopci dobro dodju. Sprecavaju da se sve i svasta nagura po dzekovima.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока
Da, dobro dodje kad imas wireless punjenje pa ne moras 2x dnevno da otvaras i zatvaras.

Inace ne verujem koliko je dobra autonomija na ovom telefonu; od jutros na poslu, evo me tacno na 50% baterije i 4:01h...ovoliko mi je jedino z3 compact izvlacio i to kada je bio na wifi sve vreme. Ispostavilo se da nemamo posla danas pa cu taman da ga propisno testiram do kraja.

Da, 3g only posto je signal ocaj pa stalno prebacuje

Ako je na nekih 30% konstantno za 16h usage moze otici preko 7h sot. Kazem ja da je baterija bomba :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
uploadfromtaptalk1461692221258.jpguploadfromtaptalk1461692234258.jpguploadfromtaptalk1461692245763.jpguploadfromtaptalk1461692254304.jpguploadfromtaptalk1461692266679.jpg

Preciznost je 99,99%. Zaista odlicne folije. Zadnju sam postavio iz mozda 10tak pokusaja, tj prvo sam lijepio gore oko kamere, pa je bilo 10tak puta zaljepi odljepi dok nisam pogodio perfektno. Prednju sam iz prve.

Poslednja izmena:
Idem do Nemačke za koji dan, da li neko zna gde kupiti ovo tamo? Ili uopšte tehniku.
Gledam mediamarkt, pa mi se ne uklapaju te cene, sa ovim na kup-prod?

Dbrand @whiplasher?

Fino fino

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Dbrand @whiplasher?

Fino fino

dbrand bamboo. Stigao prije par dana al nikako da montiram. Uzeo sam i jednu za nekih 9-10e, cisto da vidim kakva je sa xtremeskins, neka kao metal onyx. Dodje 2x prednja, ledja i stranice sve. Montirao sam i nju bio, pa skinuo. Ovo se moze montirati vise puta, samo fenom zagrijati dok se skroz ne priljepi. Dbrand je malo deblja i bolja je preciznost. Dbrand ne bukvalno 99,99%, a ta sa xtremeskins je recimo 97%.

Poslednja izmena:
Odlican je dbrand. Ja bih samo jos uzeo spigen liquid crystal preko za svaki slucaj

Pogledajte prilog 198939Pogledajte prilog 198940Pogledajte prilog 198941Pogledajte prilog 198942Pogledajte prilog 198943

Preciznost je 99,99%. Zaista odlicne folije. Zadnju sam postavio iz mozda 10tak pokusaja, tj prvo sam lijepio gore oko kamere, pa je bilo 10tak puta zaljepi odljepi dok nisam pogodio perfektno. Prednju sam iz prve.
Prijatelju gdje si kupio ove tapete? [emoji12]

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

@whiplasher za koliko ti je stiglo?

Nemam tu opciju. Pa postavio sam ekran sta imam. Pogledajte prilog 198866

Mada ne pricamo o istoj stvari. Google play services mene zanima, ne store.

Prijatelju, taj ekran spusti na dole, ispod je opcija na tvojoj slici, ne vidi se na ekranu, moraš na dole da spustiš da bi video kaod kod mene:

Je l' ti stizu odmah sve notifikacije tako? Meni kasne sa tom opcijom.

Na koja obaveštenja misliš? Nisam primetio da nešto kasni.

Wapp, tapatalk, viber, g+ i slicno?

Izgleda da su to izbacili na S7 sa Android MM.

@ zagroski - googlaj dbrand

@ nikola 1994 - 15tak dana

@ Ivan I.- nema ispod nista. Na S7 se tako ne moze iskljuciti. Ima posebno mjesto gdje moze, ali google play service nije na toj listi.

@Proday - Folije uniste sliku, izgleda poput ekrana na flex 2. A stakla ocajno izgledaju na njemu. Tako da sam odustao od toga. Dbrand i po potrebi Ringke fusion smoke.
Preko dbrand tesko da se ista moze zaljepiti, a da ne izgleda grozno.

Poslednja izmena:
E pa drugari, sada i sa sigurnoscu mogu da tvrdim da do sada nisam imao android telefon sa boljom autonomijom od ovog S7. Najblizi ovome je bio z3 compact, ali i njega sam presisao. Znaci uobicajena postavka aplikacija (sve identicno kao na note 5 i note 4 pre njega), bluetooth konekcija non stop on sa gearfit uredjajem, 95% bio na mobile data (12h radno vreme), i sa 3g only u opcijama (posto je signal toliko ocajan u krugu firme da mi non stop prebacuje 2g-3g). Ja sam skroz prijatno iznenadjen i mogu samo da potvrdim sve ono sto je @whiplasher pricao, a ja nisam verovao da je moguce. :) Posebno obratite paznju na nisku potrosnju u % android system i google play servisa.

Napominjem da je telefon na martovskom security firmweru (ima noviji ali nisam hteo da stavljam iz poznatog autonomija razloga) i verovatno zbog toga kao da imam neko kasnjenje u odzivu ekrana, ili ne znam ni sam kako bih to opisao ali nije glatko iskustvo kao sto je na note 5. Verovatno tome doprinosi i losije kaljeno staklo na s7, ali definitivno mislim da je to ono na sta su se pojedini ovde zalili ranije pa je navodno ispravljeno sa novom nadogradnjom softvera.

Ono sto ukratko mogu da napisem u poredjenju sa NOTE 5 telefonom:

Na strani S7
- autonomija 300 puta...salu na stranu ali sigurno bar 20% bolja (identican softver, takodje mart),
- nesto bolji prijem signala (na identicnim mestima cesto imam crticu vise),
- nesto precizniji rezultat na GPS test programu 20 VS 26,
- always on koji moze nekima da znaci,
- i mozda tripujem ali cini mi se da ima i za nijansu jaci bluetooth domet (rekonektuje se na gearfit na mestima na kojima sa note nije mogao),
- recimo i kamera, ali to je sad vec diskutabilno...nekome ce vise znaciti preciznije boje na auto na N5 i 16mpx na 16:9.

Na strani Nota 5
- zvucnik primetno glasniji (pogotovo pri slusanju muzike, filmova itd), mada i dalje slabiji nego na note 4 sto je bio,
- bolji kvalitet volume i power tastera (tvrdji su i lepsi klik imaju),
- po meni daleko lepse melodije za warning i notifikacije, posebno one kada se otkljucava i zakljucava telefon,
- screen to size ratio (bazeli na note 5 daleko manji i generalno su mi krivine na telefonu tj oblik lepsi),
- olovka se podrazumeva
- fluidniji rad na pomenutoj identicnoj verziji softvera

Lični stav je da je bolje ici na Note ukoliko možete da podnesete te dimenzije (koje verujte mnogo znace i nedostaju kada se naviknete na iste) i ukoliko vam autonomija nije prioritet.
Ako vas jos nesto interesuje, tu sam :wave:

Prilozi

• Screenshot_20160426-213046.jpg
    Screenshot_20160426-213046.jpg
    656.1 KB · Pregleda: 165
  • Screenshot_20160426-213205.png
    Screenshot_20160426-213205.png
    92.2 KB · Pregleda: 153
  • Screenshot_20160426-213215.png
    Screenshot_20160426-213215.png
    74.5 KB · Pregleda: 151
  • Screenshot_20160426-213012.png
    Screenshot_20160426-213012.png
    157.4 KB · Pregleda: 155
  • Screenshot_20160425-103116.png
    Screenshot_20160425-103116.png
    210.5 KB · Pregleda: 157
Hvala za detaljan opis, vidi se da obe sedmice razbijaju sto sa autonomije tice a uz to imaju jos niz hardverskih prednosti.

S obzirom na glasine velike su sanse da ce ih Note 6 presisati na nekim poljima ali kapiram da ce i cena biti ''zanimljiva'''.

Note ce definitivno da razbije ove godine. Ocekujem malo laksi softver i uz gomilu rama bice to ok. Uz najbolju kameru i ekran pocistice konkurenciju bez problema. Jos ako i baterija bude 4000mah kao sto pricaju, ostali mogu kljuc u bravu.
@Hsv, isprazni inbox.

Xperia Z2

Kako da promenim lokaciju region telefona. To verovatno na povezanom google nalogu moram da promenim? Ali ne mogu to da nadjem nigde.

Treba mi da stavim zemlju u US da bi skinuo Cortanu :D

Nazad
Vrh Dno