Šta je novo?

Sony Xperia X Performance, X, XA

Sony Xperia X hands-on

Sony Xperia X Premium reportedly coming with HDR display
Namely, it's said to come with an HDR display, something that would be a first for the mobile world (but is becoming more and more widespread in TVs). This will allegedly mean it will be capable of displaying 1.07 billion colors, compared to the 16.8 million color depth of every other high-end device out there.

The Xperia X Premium is also apparently going to feature 120Hz refresh rate, 2,000:1 contrast ratio, and it will have the brightest display panel ever put into a phone. It will offer 1,000 nits of "white brightness" and could actually go up to a whopping 1,300 nits, which is more than twice as much as the 539 nits the Samsung Galaxy S7 can achieve.

Koja glupost, umesto da se maksimalno potrude i da za IFA spreme vrhunski flagship (Z2/Z3 2016. edition) oni budze ovu X seriju sa nekakvim hdr displejom od 1300 nitsa.. amoled bi izgoreo sa takvim osvetljenjem a IPS ce verovatno imati ocajnu crnu na toj bolesnoj jacini.

Ali ajde da vidimo na sta to lici.. mada mi se uopste ne svidja forsiranje ove X serije a IFA se blizi.

Poslednja izmena:
Ni meni se licno bas ne svidja.Cudi me da su smanjili ekran sa 5,2 na 5,0,ne razumem to nikako.I baterije su sad od od 2600/2700 mAh,a gde je 2014 i Z2 sa 3200.

Ma ta Xperia X je sa SD650 a i po ceni ce pripadati mid klasi (ili vrhu, gornjoj granici iste), takvi telefoni me ne interesuju i cekam pravi flagship na IFA.

Ovo su poslednje glasine za X premium:
Xperia X Premium,Introducing the World’s first HDR Display Smartphone: ※5.5" HDR Premium Display(FHD 120Hz,1000nits WhiteMagic IPS-NEO,TRILUMINOS,HDR EOTF). ※Snapdragon 820 + 3GB RAM LPDDR4 + 64GB ROM. ※3720mAh Battery , QC3.0. ※USB Type-C. Other Spec:Same as X Performance.

Baterija obecava kao i 64Gb interne, sve ostalo ok ali 3Gb rama? Jeste da ce sa tih 3Gb raditi odlicno ali u 2014. sony je pravio lepu razliku u odnosu na konkurenciju sa 1Gb rama vise a sada su toliko u zaostatku, stvarno nisu normalni. A izgleda kamera ponovo nece imati OIS. Umesto da se opamete i naprave bukvalno 2016. verziju Z2/Z3 sa najboljim dostupnim hardverom i OIS-om (softver i optimizaciju vec imaju) oni opet nesto filozofiraju.
Moze i ovo da bude odlican fon ali njima treba nesto egal ili cak malo bolje od htc 10/S7 a ne uredjaj koji ce biti malo slabiji hardverski. A i blazi redizajn bi dobro dosao - smanjenje bezela sa strane, promena izgleda zvucnika, pa i polozaja kamere + da dodaju dual led blic npr..

Poslednja izmena:
Slažem se... Mada pitanje je da li je taj info tačan.

Sony mora da sredi kameru vec jednom za sva vremena, OIS im treba za fotografije, software da se sredi, ne mogu da verujem da ne mogu da naprave kršten software kao sto je npr na Nexus 6P ili 5X, da li je moguće da su toliko nesposobni...

Takodje 4 GB rama je neophodno, ne zbog fluidnosti nego zbog konkurencije. Svaki Sonijev telefon i sa 2GB rama radi perfektno.

Taj skener otisaka prsta iza ekrana se šuška da bi trebalo da implementiraju, sećam se da sam video da su patentirali tu tehnologiju još pre 2-3 godine, a sada SD820 poseduje tu mogućnost.

Takodje se priča i o force touch tehnologiji da bi i to trebalo da ubace za sledeći flagship. Takodje nepotrebno, bar meni, ali im treba zbog konkurencije, da se malo izdvoje.

Nikola1970
Šta trebaju da reše u softveru?
Sa 3gb su zeznuli sebe.

Sent from my D6503 using Tapatalk

3 GB Rama je za Sony sasvim dovoljno da radi kao nexus maltene,jedino je tu problem u marketingu.Pa Sonijev telefon sa 3GB ce raditi bolje od Samsunga sa 5GB i LG sa 4GB.
Ono sto je Hsv napomenuo,u vezi kamere,pise da ostaje ista kao XP,a ona je opet ista kao na Z5 pa tu izgleda nekih novina nece biti.

Bolje radi od Samsunga ali kao Nexus ne. Pogledaj samo koliko kesira Sony sa 3GB a koliko 6P.

Xperia Z2

Sony rumored to launch Xperia M Ultra with 6-inch display, 23MP/16MP camera combo

gsmarena_001.png

Sve je ovo ok ali mi stvarno nije jasno zasto ne izbace ovakav fablet sa S820 i 4Gb rama. Mada i za ovaj SD652 kazu da je solidan soc, mislio sam da je neki mid krs u pitanju - Snapdragon 652 benchmarked: Cortex-A72 is fast, even on 28nm

Ali mi opet nije jasno zasto ne izbace pravi flagship fablet sa S820/4Gb ram/64Gb rom kombinacijom, pa u 2014. su dominirali sa 3Gb rama a sada 2 godine kasnije jos uvek nemaju model sa 4Gb u ponudi, sony logika.

A ako je ova glasina tacna to znaci da Sony konacno prelazi na OIS jer ovo OSS znaci Optical SteadyShot koji sony koristi u svojim kamerama/kamkorderima i koliko sam video to sjajno radi - sama stabilizacija je slicna kao ona sa Z5 ali je kvalitet snimaka bolji.

I za displej pise Neo-IPS a ti paneli su poznati po odlicnom prikazu crne i uglovima gledanja a uz to prema glasinama ti displeji ima da sijaju oko ili preko 1000 cd/m2, naravno tada crna nece biti kvalitetna kao pri nekoj normalnoj upotrebi sa slabijim osvetljenjem ali je dobro imati tu visoku osvetljenost za upotrebu ''na jakom suncu''.

I dobro je sto navodno nastavljaju da ugradjuju baterije visokog kapaciteta, za onaj X Premium 3720 mAh (5.5'' displej) a za ovaj 6'' phablet 4280 mAh.

Ako stvarno izbace ovakav fablet nesto mi govori da ce djurkash da ga kupi :)

Poslednja izmena:
Jok ti ćeš [emoji2]
Ajncer per excellence

Jedini razlog što ne uzeh C5 ultra dual sim, umesto Z3+ dual, je sto ga je slabo bilo u ponudi, a onaj jedini koji sam našao je bio u Požarevcu, i lik nije hteo ni do naplatne rampe da dodje da ga pogledam...

Sent from E6533

Poslednja izmena:
Opasna cigletina ce da bude sa 6". :D
Niko da prokomentarise bateriju, pa ovo ce da kida sa 4280Mah. :)
Samo da su pametni pa da stave 4GB i eto Hsv telefona za tebe. :)

Xperia Z2

Sve su to glasine... :)

Ali stvarno bi mogli da naprave neki true flagship 5.5+ sa SD820/830 (ako je septembar), 64gb, 4GB rama, OIS...

Ovako se provlace neke price kao X Preminum, satro jedan od flagsipova ali 3 GB rama... pa se onda javlja neki tamo M ultra (M serija nije flagship), sa 6inca i dual kamerom sa OIS-om i ogromnom baterijom itd, ali to kao nije flagship. Sta li oni rade eto ni Bog ne zna... :)

Tako su najavljivali i Z5 ultra, pa ništa ne beše od njega. Problem je izgleda što je dosta manje ljudi zainteresovano za 6+ dijagonale nego za 5.5+ ili čak 5.7+

Sent from E6533

5.5 sa brutalnim specs bi bio pun pogodak. Dobar softver, 4GB ram i to ce da leti. Malo da srede softver za kameru i eto mozda i najboljeg flagshipa za ovu godinu. :)

Xperia Z2

Tako su najavljivali i Z5 ultra, pa ništa ne beše od njega. Problem je izgleda što je dosta manje ljudi zainteresovano za 6+ dijagonale nego za 5.5+ ili čak 5.7+

Sent from E6533

Ricciolo (leaker sa twittera koji prakticno sve ''pogadja'') je krajem prosle godine napisao ovo:
Ricciolo ‏@Ricciolo1 18 Dec 2015

It's BIG,it's FLAT,it's SLIM and it's... #4K ! What's this? I really don't think this will be cancelled... so, DONT TRUST "korean report" ;)

Mislio sam da se radi o Z5 tabletu 10.1'' ali ko zna, posto sony nije predstavio nijedan tablet u poslednje vreme mozda misli na neki phablet :)

@ Batak
Samo da su pametni pa da stave 4GB i eto Hsv telefona za tebe.

Mislis eto posluzavnika, ne bih mogao da nosam toliki phablet svaki dan, vise sam za opciju da odrade vrhunski flagship 5.2'' (ajd moze i 5.5'') :)

Ali je dobro sto ne odustaju a izgleda ce nastaviti i sa velikim baterijama, stali su posle Z2/Z3 i ove iz glasina su lep napredak (u teoriji taj X Premium ce imati samo 0.2'' veci displej od G5 a 900+ mAh vecu bateriju)

Poslednja izmena:
Mislim da vise nece biti ni jednog telefona oko 5" koji ce da ispuni sve tvoje zahteve. Ovaj jeste cigla ali bi mogao da ti opravda prelazak sa Z2. :)

Xperia Z2

Ma, to su izdvojeni slučajevi, pa i cene drugih flagshipa na slicnim mestima tipa amazon.uk ili clove u preprodaji su išle iznad preporučenih...Tako da ja to ne bih uzimao previše ozbiljno...

S druge strane, Sony je, čini mi se svesno, krenuo putem Apple-a, sa visokim profitom po telefonu, te je sigurno da cena neće biti previše kompetitivna...ali, da vidimo..

Sent from Nexus 7

***,Sony je telefon,kad kupis Sony znas sta si kupio hehe...

Au kakve cene :D

Nisu normalni ali stvarno...pa sta reci oduvek su bili jaki sa cenama, dal to bili uredjaji ili papreno skupa dodatna oprena....

Poslednja izmena:
Ko zna,mozda ce cak i prodati mobilnu diviziju kad vec vise ne znaju sta rade sa izbacivanjem novih modela i njihovim pozicioniranjem na trizstu.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Ako se sećam dobro, restrukturirali su diviziju, otpustili određen broj radnika, i te troškove uključili u prošlogodišnji finansijski izveštaj. Tako da, što je najgore, i uz tanku prodaju X flagshipa, opet će dobru kintu zarađivati na preostalom delu Z serije...

sent from e6533

Poredjenje kamera, Xperia X Perf. vs HTC 10/Samsung S7: http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4551/4983421/1/rv/samsung-galaxy-s7-edge-32gb-review/

Odlicna kamera ali joj ipak fali OIS.

Ipak ovo je bitnije:
Ricciolo ‏@Ricciolo1 13h13 hours ago

#Xperia 3rd chapter 2016-2018 ... Stay tuned... let the battle begin #Sony ;)

CiSdneAWkAAE0LG.jpg:large

Samo da predstave pravi flagship na IFA, sa ovakvom kamerom + OIS, SD823, 4Gb rama, IP68, stereo zvucnicima i bar 3200 mAh baterijom (ako je 5.2'' displej, ako je 5.5'' onda 3600 mAh) i to je to.

Znaci moci cemo da se nadamo nekom boom modelu na IFA? ;)

Sent from my SM-G901F using Tapatalk

Pa tako se prica, SD823 navodno i 4Gb rama, za ostalo se nista ne zna mada ce verovatno biti neka mesavina Z5 i ovog XP telefona. Samo da izbace fon otprilike kao iznad sto sam napisao (obavezno sa baterijom velikog kapaciteta i sa OIS-om) i bice to prava konkurencija htc 10/S7.

A ako ne predstave takav flagship i oslone se samo na ovaj preskupi X Performance do sledeceg MWC.. onda neka i propadnu, ko ih jbe.

Poslednja izmena:
Ja vala uzimam Z5 dual posle z3+, vidim da su ga baš utegli , čak je i XDA podrška dobra (root, TA backup, TWRP, kerneli, xposed rade svi ili većina modula, ponešto romova), e kad predstave krstenog Z5 ili ZU naslednika, možemo da pričamo o SD820...

sent from e6533

Pa tako se prica, SD823 navodno i 4Gb rama, za ostalo se nista ne zna mada ce verovatno biti neka mesavina Z5 i ovog XP telefona. Samo da izbace fon otprilike kao iznad sto sam napisao (obavezno sa baterijom velikog kapaciteta i sa OIS-om) i bice to prava konkurencija htc 10/S7.

A ako ne predstave takav flagship i oslone se samo na ovaj preskupi X Performance do sledeceg MWC.. onda neka i propadnu, ko ih jbe.
Koja tacno konkurencija ako kasne pola godine za tim pomenutima?! Btw koji senzor kamere je pozadi u xperia perf imx???

Vrh Dno