Šta je novo?

Sony Xperia X Performance, X, XA

^ verovatno je mislio na zvanicne sene po fensi prodajnim mestima, kapiram da bi i matori Z1 u CT-u i dalje kostao oko 90k din da je u prodaji :d

Koliko sam video ovi X telefoni su najavljeni pre svega za Aziju i USA, cak nece stici na UK/DE a i jos neka bogata trzista sto je cudna odluka s obzirom da sony dobrim delom zivi od prodaje u Evropi (posebno EU), godinama su tu treci po prodaji (iza Samsunga i Apple-a).

Sto je jos jedan dokaz da ovo nije zamena za Z seriju.. mozda kao oznaka ali ocigledno ovo nisu vodeci modeli. U tom slucaju moraju da spuste cene Z5 telefona i da na taj nacin pokusaju da ih rasprodaju do leta.

Bas me zanima kako radi ovaj ''XP'', ima veoma brz hardver i ta kombinacija S820/3Gb rama + FHD ekran/UI sa minimumom bloat-a bi mogla da znaci da ce biti veoma brz i fluidan fon, mozda i brzi od Z5 serije pa i nekih drugih S820 telefona.

Poslednja izmena:
Ma čisto sumnjam da je prošlo ovako skromno za najj uređaj... Npr z3 košta 45k a star je dve godine... Z2 još stariji a tu je negde cene u radnjama gde još uvek može da se nađe..

Skroz cool telefoni ova X serija :) X i Xperfmomance su bas dobri ovako u najavi,ali kad sam video na Gsmareni da im je cena u Price Group 9/10 razocarah se.Ima da kostaju isto koliko i Z5.

Pa ja ne vidim razlog zašto bi X perf koštala manje od Z5. Ili sam nešto propustio?

pa nisi, bolji telefon, al eto kažu ovde da nije flagship :D
ja sam flagship doživljavao kao najbolji model neke firme, al eto to ispada neka zvanična titula, neki baja lupa pečat i kaže ti si flagship ti nisi :D

Vidis gde su zavukli taj ''flagship'' :d a inace uvek na vrhu te strane na sajtu drze vodece modele :) + se nece prodavati na (za sony) veoma bitnim trzistima.

dRLIjux.jpg

Bas cudna situacija, ovaj XP ima bolji, brzi cipset od Z5, premium izradu, odlican ostatak hw i veoma je slican Z5 ali ja opet nemam utisak da ce docekati jesen sa ovim telefonim kao vodecim modelom :)

Poslednja izmena:
Flagship je ima s820.. [emoji55]

Previse komplikovana situacija, najava bez ikakvog hajpa, bez leakova prakticno, pocetna cena niza od svih dosadasnjih sony 5''/5.2''/5.5'' flagshipa, predstavljanje u okviru X klase koju cine 2 telefona (nize srednje i srednje klase) + ovaj kao flagship.. verovatno samo oni znaju o cemu se ovde radi a mozda i ne znaju :)

[YOUTUBE]5jCrjbWBunI[/YOUTUBE]

Steta sto je osvetljenje displeja smanjeno, deluje da radi brzo (od 7:50)

Sony’s Xperia X lineup of devices, including the Xperia X Performance, are coming to Canada this summer

Mogli su i sledece leto, ima vremena :)

Poslednja izmena:
Sony nije stranac po pitanju dva flagshipa u istoj godini.

Ko im zamera, samsungu prosle god uspelo i 4 da ima ;)

Ma samo neka oni štancaju brže će cene da padaju ;-)

Kod sony cene ne padaju, one mile na dole.

Kod njih u vođstvu je ili raskol i sukob šta da rade ili su svi nenormalni. Treba im 4-5 meseci da počnu da prodaju ove telefone, sonija neće biti do kraja godine da predstave nove modele.

Pre 2 godine su tvrdili da je potrebno da flagshipi izlaze na svakih 6 meseci umesto na godinu dana, potpuno ignorisali činjenicu da se usporava tehnološki napredak u industriji smartfona i da su ciklusi zamene duži i za većinu korisnika iznose 2 godine u proseku.
Sad idu u drugu krajnost i kažu da će ugasiti Z seriju.
Ja mislim da će se oni do septembra "predomisliti" i izbaciti neki novi flagship, možda je sve ovo i dimna zavesa za ono što dolazi ;)

Kod sony cene ne padaju, one mile na dole.

Kod njih u vođstvu je ili raskol i sukob šta da rade ili su svi nenormalni. Treba im 4-5 meseci da počnu da prodaju ove telefone, sonija neće biti do kraja godine da predstave nove modele.

Ma samo piju neki loš alkohol.

I puse neku losu travu.
Meni je jedina zamerka na X telefonima to sto su smanjili dijagonalu sa 5,2 na 5,0,ostalo sve ok.

Odlicno izgledaju telefoni. ;) Mada slazem se da su cene paprene.

Samo da ne kasne mnogo na trziste sa ovim modelima...taman i da malo padnu cene Z3 Plus i Z5 mozda...

Katastrofa. I dobro je sto tamo nece biti XP, tacno bi se slogirali.

Taj sajt ocigledno ima cudan smisao na humor, stavili ladno ''ONLY £529.00 inc. VAT'' :d a i matori Nexus 6 im kosta oko 640e.

Mada me ne bi cudilo da sony svuda prilicno zaceni ove X telefone pa ce i prodati 1000 komada ukupno.

Meni ovi umovi iz sony mobile-a nisu jasni, prvo ona objasnjenja sta to donosi X serija uzmesto Z5 (u sustini nista vredno pomena) a onda i mogucnost veoma visokih cena X telefona sto nema veze sa mozgom.
A jos manje su mi jasni sajtovi, portali koji prenose informacije kako je ovo ''dugo ocekivana i neophodna promena za sony'', pisu o nekoj navodnoj promeni dizajna itd, pa ko je tu lud?

Ako cene budu bile kao te navodne preorder sa nekog GB sajta onda stvarno imaju realnu sansu za katanac. Uz neke iole korektne cene moci ce da se provlace do IFA i predstavljanja boljih modela, ako uopste planiraju to.

Android Headliner: With Sony’s “Z” Series Gone What Does It Mean For The Xperia Line?

Sony Ear

off1.jpg

[YOUTUBE]-BEMxbjhyMM[/YOUTUBE]

Šteta stvarno, nadam se da će se opametiti dok krene prodaja. Meni se baš sviđa Performance, nasviran sa 820 i to na ekran bez suvišnog 2k (rano je da se voli vr), dosta čist Android, brušeni alu, dobra baterija (obzirom na sve) - i onda hladan tuš... [emoji15]

Sva tri telefona su mi lepog dizajna i dobra po specifikacijama. Sony ako hoce da proizvodi i dalje smartfonove nek spusti cenu na oko 350-400e i tako ce ovi mid range da im idu lakse i vratice se u kolosek. Gledam neki Xiaomi koji se juce pojavio je izbacio LG iz top 5 najprodavanijih prosle godine. Ne razumem da su mogli tako da padnu. Od nastanka Xperia telefona ih gotivim, ali zbog cene ih ne koristim. Inace, prvi fon mi je ibo njihov u saradnji sa Ericssonom k310i.

Svi skoro vole Sony,ja skoro nikog nisam cuo da su im mrski kao brend,al ***,i ja sam odustao od Z5 pa nosim G3 koji odkida kako slika i to sa sve onako skromnim senzorom koji ima,jer Sony ibdalje kuburi sa kamerama na flagship modelima,a ja da dam 500/600 e i da gadjam u pasulj dal ce mi kamera biti kako treba vise necu,to sam se opametio kad sam uzeo Z3 cim je izasao.

Nazad
Vrh Dno