Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Kako iritantno?
Sve dok si na WiFi pitanje je da li ćeš uopšte i videti ikonicu ;)
Kod mene, kada je uključen WiFi nema ni 3G ni H+ samo ikonica za mrežu i wifi ;)
Zatooo don´t worry.

Upravu je vezano za konektovanje na Cellular Data, jednostavno nekada moram da restartujem telefon da bi uključio Data protok, WiFi je u tom trenutku isključen.

Sent from mTalk

Problem je nevezan za Wifi(to radi super)kada nisam kuci i hocu da idem na net ja ga ukljucim ali ne radi i nema ikonice naravno :) Tek posle restarta sve radi normalno.Npr. nedelju dana mi radi ok a zatim moram svaki put restartovat mob ako hocu G3.Mislio sam da je taj problem vezan za win 8 ali se javja i u 10.

Zašto gasiš Data Connection? Čim se fon asocira na wifi on sam batali data connection do daljeg i tako u krug. Kod mene su obe stvarčice non stop uključene i nigde nema 3G ikonice. Čim isključim wifi pojavi se na kratko 3G i nestane i posle se pojavljuje samo kada postoji neki data protok...
Kada sam u van kuće ili radnog mesta obavezno gasim wifi da me ne bi ometao u koršćenju 3Ga...

Sent from mTalk @ L640 LTE

Poslednja izmena:
Hmm mozda si upravu,ja uvek gasim Data connection ali nikad Wifi,nemam pojma tripujem se da mi se ne trosi 3G i ako imam ogranicenu potrosnju probacu kako ti kazes...

Ko jos danas gasi data connection ?

Mnogi!Znam jednog koji je skoro kupio iphone,to mu je prvi smartfon u zivotu,na nekom paketu je od 5000 mesecno a telefon ne iznosi iz kuce jer se plasi da mu ne "nabije racun" kako on kaze...a znam i druge koji stalno iskljucuju cim negde krenu ,plase se isto velikog racuna.Neobavestenih ima mnogo oko nas.

Na nekom od buildova je bio bug da su Data connection i WIFI mogli da rade paralelno.

Svestan sam da nebi trebalo da bude problema da mi ne procuri mb-ti posebno ako se podesi mesecna potrosnja.Ali ono sta ja znam iskljucim posto generalno retko koristim net van kuce.Takodje ovo i donekle trosi bateriju wifi se predlaze da bude uvek iskljucen ali meni nije,a win 10 bogme vise trosi nego 8.

Imam mali problem sa kontaktima, kad stigne poruka od kontakta iz imenika, u padajucem meniju pise messaging-private, i onda moram da udjem u poruke da bih procitao/odgovorio, dok ako stigne sa broja koji nije u imeniku lepo se otvori iz padajuceg i moze da se odgovori. Imam poslednji build wp10 .218.

Odes u postavke-sistem-obavestenja i radnje,zatim se spustis na poruke,tu imas opciju sacuvajte privatnost na zakljucanom ekranu,treba da bude iskljuceno.

Au Boze, kakvih komentara sam se nacitao u prethodnih 10 stranica :beat:

Inace, ide obnova ugovora u junu, a vidim da VIP nudi 640LTE preko svog sajta http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji.3378.html za 6.000 uz Novu 2, planirao sam da mozda uzmem u junu kada dodje vreme Lumiu 650, medjutim mislim da je precenjen za 17.000 uz Novu 2 tarifu, a ovaj 640 LTE mi deluje primamljivo. Brat ima 640 DS, a ja sam cak i razmisljao da idem mozda na 640 XL ali se plasim da mi ne bude prevelik.

Inace sam mislio da uzmem model sa 2 kartice preko madjara ili obican 640 ili XL, a sa ovom ponudom sa VIP-ovog sajta mogu i da se igram kasnije, pa da ga prodam i uzmem onda 640 XL DS preko madjara ako budem bas zagrizao.

Sta vi mislite, da li ima neko od vas da je koristio oba modela, obican i XL?

P.S. Ja gasim mobilni internet, tesko je sa ovim smartovima dok ih ne potrosis :D.

Poslednja izmena:
Uzmi 640 i ostavi ga na win 8.1 dok se w10 jos malo ne ispegla.

Radi i w10 ok, ali 8.1 je prilicno brzi.

btw, posto je dostupan samo online, verovatno ih nema mnogo, pitanje da li ce ih biti do juna. Vidi jel mozes da uradis prevremenu obnovu ugovora .

Poslednja izmena:
Mogu da uradim prevremenu obnovu ali placam nesto valjda 1000 i nesto dinara :mad:.

Meni su isto rekli da moram da platim jednu pretplatu, ali na kraju nisam nista platio, ne znam zasto.

Oni koji nemaju velike pakete sa dosta neta? I ja sad ne gasim kad imam 1400 + 1400 MB, još 20GB za noćni surf i blokadu neta po potrošenim MB, a sve to imam jer sam izgrbavio 65% popusta od Vipa i što sam potpisao ugovor za mlađe od 30. Čim mi sve to istekne ne gine mi vraćanje na manji paket (Nova 2 = 600MB) i da vidiš kako ću opet da palim net samo po potrebi.

Jedno pitanjce za sve, pa ko može neka pomogne:

- Kako da na L640 LTE pravilno podesim parametre a da mi radi LTE mreža na Telekomu??? (imam USIM karticu, zvao sam Telekom da mi uključe LTE (što su i uradili), ali još uvek nemam LTE :( )

Malo da rezimiram:
Highest connection speed da postavim na 4G, ali me buni Cellular connection profile gde imam ponuđene dve stavke MTS i Telekom Srbija pa ne znam koji da postavim kao primarni???

Poslednja izmena:
Ok.
Namešteno je tako.
Međutim, dolazi do stalne rekonekcije mreže (na ~svakih 5s) ako ostavim da je Highest Connection Speed=4G. Kada promenim na 3G nema rekonekcije (ikonica mreže je uvek ista dok se prilikom rekonekcije menja. Čas je ima a čas je prekrižena...)
Neki savet?!?

Ok.
Namešteno je tako.
Međutim, dolazi do stalne rekonekcije mreže (na ~svakih 5s) ako ostavim da je Highest Connection Speed=4G. Kada promenim na 3G nema rekonekcije (ikonica mreže je uvek ista dok se prilikom rekonekcije menja. Čas je ima a čas je prekrižena...)
Neki savet?!?

To ti je do mreze i nazalost tako je kad god si na lokaciji gde se preklapaju signali dva repetitora...
Pomiri se sa tim da je pokrivenost 4G signala na teritoriji BGD ispod 70%...
Za detaljniji prikaz pokrivenosti 4G mreze pogledaj clanak na benchmark sajtu...

Videću, obzirom da mi je 4G danas, po želji, uključen i da ga, nakon uključenja, nisam imao u samome centru grada gde su antene "na dohvat ruke" i opet je cepala rekonekcija...
Plašim se da w10m nešto ne zeza ili je Telekom u pitanju, a možda i fon.

Poslednja izmena:
Videću, obzirom da mi je 4G danas, po želji, uključen i da ga, nakon uključenja, nisam imao u samome centru grada gde su antene "na dohvat ruke" i opet je cepala rekonekcija...
Plašim se da w10m nešto ne zeza ili je Telekom u pitanju, a možda i fon.

Bice da je win 10 u pitanju...sada ni HERE DRIVE ne radi na win 10...ja poslednjim abdejtom nisam ima ni internet....i lepo se vratih na stari dobri win 8.1 dok se ovo malo ne poboljsa....:)

Bice da je win 10 u pitanju...sada ni HERE DRIVE ne radi na win 10...ja poslednjim abdejtom nisam ima ni internet....i lepo se vratih na stari dobri win 8.1 dok se ovo malo ne poboljsa....:)

Meni i dalje radi Here Drive... receno je da nece biti podrske za nove verzije...

Tako da se moze reci da nije ni do aparata ni do W10M nego do mreze...

Onako uzgred Here Drive je prilicno losa navigacija... vodi te gde ona hoce, radi kako se njoj ceifne, itd...
Jedina dobra stvar je mala potrosnja baterije i solidne baterije... meni je baterija bila solidno puna i nakon 14h puta...

Evo poslusao sam savet i ostavio data conection stalno upaljen i onda mi je telefon skinio 100mb na win 10update...a ja na mojoj mesecnom nivou imam 300 mb tako da je to lose...Inace problem mi je jos uvek isti ako iskljucim data con. Da bi se ponovo konektovo na g3 moram restartovati mob...

Data sa sim-a može ti skinuti samo kada ne radi wifi ili mu je signal slab pa automatski pebaci na data connection i kada u setovanjima nisi zaključao na, isključivo, wifi. Možda te zeza SIM kartica. Odi do prve poslovnice i zameni... Jbm li ga šta bi moglo biti...

Posle dužeg vremena juče napravim jedan video snimak, uđem da pogledam snimak, kad ono postoji mogućnost da se "izvuku" slike iz video snimka.:)
Ovo nije bilo pre...

Posle dužeg vremena juče napravim jedan video snimak, uđem da pogledam snimak, kad ono postoji mogućnost da se "izvuku" slike iz video snimka.:)
Ovo nije bilo pre...

Da to su dodali poslednjim ažuriranjem Microsoft Photos-a.

Mala digresija (znam da nije za ovde, aliii):

- jutros vratih fon na win8.1 upd2 i apsolutno sve isto se dešava sa 4G konekcijom. Mreža se resetuje na svakih 6-7s i jedino kada fiksiram 2G-3G sve radi perfektno :(

Mala digresija (znam da nije za ovde, aliii):

- jutros vratih fon na win8.1 upd2 i apsolutno sve isto se dešava sa 4G konekcijom. Mreža se resetuje na svakih 6-7s i jedino kada fiksiram 2G-3G sve radi perfektno :(

Kod mene se to isto dešava ali imam Lumiu 950...ako si na telekomu probaj da promeniš profil. Naima kod mene ima dva profila jedan se zove MTS (gprsinterent) a jedan Telekom Srbija (gprswap). Na MTS profilu veza ludi i ne hvata 4G (tj dikonektuje se telefon kao lud) uopšte (i isto mi je pomoglo samo da fiksiram mrežu na 3g) a na profilu Telekom Srbija hvata 4 g bez problema i sve radi ok.

Tako da kod mene 4g radi upravo suprotno od ovoga što pričaju na formumu i u poslovnicama dakle MTS profil mi sa 4g ne radi, a Telekom Srbija mi radi (ima L ikona na telefonu).

Jedino što mi je brzina malo loša nisam prebacio 15 mb/s. Isto tako prvih 15ak dana kada sam aktivirao paket profil Telekom Srbija mi uopšte nije radio za data transfer.

I da kada prebacis na drugi profil imaš dugmece update profil ili tako nešto pa stisni i to...
Nadam se da ti ovo može pomoći.

Poslednja izmena:
Vrh Dno