Šta je novo?

HTC 10

Bas ga nahvalise. Svidja mi se review, bas ima detalja. Ovaj Conclusion tekst mi se posebno svideo, pokusavao sam nesto slicno da iznesem ovde ali su oni to bas profi utanacili, pogodili u srz. Prosto, oni ne brinu da sljaste za hipstere i fensere (taj osecaj sto kazu, da nije igracka vec alat), oni su se okrenuli i slusaju entuzijaste - nas. Skroz Nexus way.

Da, i ovde Na Benchu imas Nexus/HTC grupicu, Android entuzijaste :) Dobro i jednim delom LG korisnike. Upravo takve grupe i gadjaju. Kada pogledas xda podrsku, sve ti je jasno :D

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ja samo znam da bih pre kupio ovu desetku nego obican S7 ili onaj nesrecni G5. Ne zato sto sam htc fanboj nego je ocigledno da je ovo najkompletniji smartfon za sada (softver-hardver) a to sto mu nekakva ''randomfonarena'' nece proglasiti kameru za osmo sveCko cudo.. za to me bas zabole, pa meni je i ovakva kamera bolja od S7/E stock vs stock jer sedmice imaju izuzetno neprirodan postprocessing tj ostrenje, dobro tu je RAW podrska ali svejedno, kome ova kamera sa htc 10 nije dovoljna onda stvarno treba da se zapita da li mu treba smartfon ili milc/dslr (a u stvari verovatno samo kenj@ i botuje za Samsung).
Jedino sto S7/E imaju stvarno najbrzi AF (mozda cak brzi od Z5 serije) i sjajan kamkorder mada ni ovaj sa htc 10 ocigledno ne zaostaje mnogo.

Na kraju ovih desetki nece biti mnogo na forumu sve dok cene po oglasima ne padnu ispod 500e, realno ispod 450e i tek onda moze da se ocekuje veci broj korisnika htc flagshipa, nesto slicno kao i sa novim Nexusima :)

Poslednja izmena:
A ne ne... Ne igraju se oni(HTC) sa softverom, a i brzi su sa update-om :)

Meni je toliko ruzan da je to neverovatno, mnogo mi smeta to sto nije home dugme na sredini.

Mogli su to da centriraju - sigurno bi bilo lepše, ali nije to sad presudno ili neka velika mana.

Leđa su perfekcija, svi napljuvaše ove ivice pod 45°, a meni baš vrhunski izgledaju :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Al ce da se guli ovaj crni. Pogledajte slike na phonearena testu, na par mjesta su mu vec zgulili boju.

Na ivice sam mislio :)
Ako si pratio temu od početka onda se sećaš komentara...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel ima neko info kad stiže u telenor?

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Zivo me zanima kakve ce cene biti preko paketa. Ako budu normalne, u sta sumnjam jer nijedan od operatera nije uvoznik kao u slucaju ajfona, onda vredi razmisliti o takvoj kupovini. Ako nista drugo, preko grane ili iz oglasa, kao i do sada..

Ja cenim da ga u paketima nećemo videti, ali opet - ko će ga znati.

Mislim da on može dostojno da nasledi Z2 koji imam.
:D

Svaki htc flagship je bio u paketima kod svih operatera, najveća mana što je bio skuplji od ostalih flagshipova...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vidim da u G5 temi pisu o bootloader-u i garanciji...

Ne znam da li je neko pratio za HTC, posto je sada malo drugacija prica... Svi non-Nexus LG(G4->)/Sammy(KNOX)/Sony automatski gube garanciju prilikom otkljucavanja. Kod HTC-a je malo drugacija prica.

Zapravo, radi se o tome, da je HTC od A9 poceo da isporucuje telefone sa otkljucanim bootloader-om koji su kupljeni direktno od HTC-a. Rade sa operaterima, tako da mozda i prosire bazu ovakvih telefona.

I pored toga, ako izgubite garanciju otkljucavanjem bootloader-a, postoji sansa da je vratite samo S-OFF-ovanjem uredjaja, a to se placa i drugacije ne mozete da vratite LOCKED status. Oko 25$ kosta Sunshine, ***. Ali je mnogo dobra stvar jer bukvalno mozete probati svaki firmware ili brutalan sound mod(ubedjen sam da ce ih biti). To je jedina mana HTC-a zbog NAND security restrikcija.

Naravno, Nexus je apsolutno najbolji, ali je ovo nesto bolje od konkurencije. :)

Sad je pitanje, posto znamo da kod nas neki operateri neke modele (skuplje) nisu prckali/kodirali, da li ima sanse da 10 prodje otkljucan?

Zašto da ne. Zadnjih par godina svi skuplji telefoni u vip-u su skoro uvek otključani...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

[YOUTUBE]jTtGTLR6BUo[/YOUTUBE]

Opet samo cena. Očekujem negde oko 70.000 uz paket od 1700din. Ne znam koliko je to realno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kako je moguce da je u bilo kakvom testu baterija dobra?? Zar ovde nije bilo drvlje i kamenje po bateriji,pre samo dva tri dana...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

@kvazar Nema garancije, ako je vec zakljucan bootloader. Vidim da pitas za mrezu.
Unlocked bootloader != SIM Free device

Novi telefoni nemaju realnu cenu i bilo bi dobro kad bi sve manje ljudi kupovalo najnovije modele. Svasta smo im dopustili... Inace kakav maj, bio sam ozbiljan za Novu godinu kad sam pisao pre neki dan, cekamo akcije :D
Nikako da spomenemo i ovaj uh oh Protection, za prvu godinu vlasnistva se dobija nov telefon za razbijen ekran i ostecenja od vode. Za dz. Da li je neko ovde imao iskustva sa tim?

Vrh Dno