Fingon: izvinjavam se,nisam naveo da je u Nemackoj,nekako mi se podrazumevalo posto "svi" znaju da sam preko...
Inace se sa tim likom nismo se videli ni culi pola godine i usred jedne noci mi banuo na vrata,kaze nema ni centa,bio je totalni krele,bio kuci i sve je pare spucao na kocku i niko ne zeli sada kad je bez kinte da cuje za njega...Ako moze da bude par nedelja kod mene,dok ne stane na noge.Vrlo rado,i on je meni jako puno pomogao...
I bio je 3 nedelje,malo se raspitivao okolo i razglasio,moleraj tu,malterisanje tamo i stao na noge... i ode i posle 2 meseca mi navrati,daje mi 3000e u kesu i auto kao zahvalnicu.Naravno,oterao sam ga u 3 lepe,nista nisam uzeo,rekoh sad smo kvit,ako vec hoces da merimo...

proslo od tada pola godine,covek ima svoju firmu a ne zna nemacki,natuca engleski.... ako se on snasao,svako moze...
Poenta: ovde ako imas zanat,ti nikada neces biti gladan...
Juce isli sa zenom autom po gradu,malo se zezali,video sam oko 10-tak servisnih auta,*** svaki izlepljen sa: trazi se elektricar,trazimo kolege molere,trazimo bravare... prosao kroz industrijsku zonu-tek tu da ne pricam...
Autoservisi u Nemackoj: imas ovlascene koji se bave samo sa 1-2 marke auta ili kao nasi.Ovlasceni deru ali daju garancije.
Npr radio veliki na mom Fordu,ovlasceni trazio 600e ali daje garanciju godinu dana ili 60,000 km (valjda)... odradio u nekom obicnom jer svakako uskoro menjam auto,cena bila 300e ali nema nista od garancija...