Šta je novo?

Anime

Mushishi je retko kvalitetan anime ali nije za svakoga zbog " sporosti " i atmosfere

Ali je za mene mozda. Volim sporo hehe

Mushishi zapravo i nema radnju. U pitanju je omnibus raznih prica iz kvazi mitologije Japana. Svaka epizoda je bajka/basna za sebe. Paranormalno je baza svih prica jer se vrte oko mushi (da sad ne objasnjavam sta su, gledaces i sam). Zbog toga anime ima specifican vajb, koji je smesa folklora, misterije, okultnog, na momente jezivog. Zbog toga je sporo, jer se zapravo nista ne desava na gro planu. Nema velike price gde neko spasava svet. Svaka epizoda je za sebe i mogu se gledati kojim redom zelis i koliko zelis. Savrsen anime da gledas uz neki anime sa pricom koja se razvija iz epizode u epizodu ali je kvalitetniji od vecine takvih.

Pored nedostatka price sto je razlog za "sporost", zamerka ide i na nerazvijenost likova. Sto je daleko od tacnog, ovaj anime ima bas dobre likove koji su vise ljudi nego mnogi "slozeni" likovi u drugim anime. Glavni lik je pogotovo interesantan i misteriozan. Ali na pola prve sezone ces saznati ko je on. Moja jedina zamerka na likove ide na crtez nekih sporednih likova. Imam osecaj da se jedan te isti klinac pojavljuje u svakoj epizodi samo je uvek drugi lik... da li ja tripujem ili je tako namerno uradjeno ne znam stvarno.

Krenula je ponovo HxH manga...

Meni je zao sto je Claymore zamro ... mada sam resio posle nekog vremena da predjem mangu

Pitanje za clanove koji gledaju DB Super: sta mislite kako ce se zavrsiti turnir?
Moja pretpostavka je da ce Goku izgubiti protiv Hit-a, a Hit ce (slucajno) ubiti Monaku u sledecoj rundi jer ce mu Champa reci da je on neki opak lik, pa ce ga diskvalifikovati.

Danas izlazi epizoda, ne? Aaa, vidi - izasla vec, ja nisam znao :D

Nzm, cek da pogledam, ali nadam se da gresis :D

U iscekivanju prevoda

i ja sam prilicno siguran da ce monaka resiti stvar na neki glupavi nacin. tesko da ce biti u ovoj epizodi jer goku mora bar jos ovu, ako ne i sledecu da se bije.
Od gokua se moze ocekivati i da namerno popusti da bi probao da vidi monaku u akciji protiv hita.

Ima prevod, gledaj na kissanime, sasvim ok :)

Inace i dalje se nadam da danilo89 gresi, ali videcemo, preview ne obecava previse :) Ali epizoda je bila dobra, malo jeftini efekti ali sam se lepo ismejao i izhajpovao :D To je taj osecaj :D

yup
mnogo dranja i pojasnjenja power upova, ali nije bilo lose. sledeca epizoda conclusion

Za vasu utehu, nisam u pravu sudeci po prvim informacijama za 40. epizodu. :D
Goku predlaze da se ukine pravilo da nema ubijanja, da Hit ne bi imao kocnicu (jer je navikao da ubija). Nakon nekog vremena Goku pada na zemlju iscrpljen od Kaioken-a i Piccolo ulazi u ring da ga pokupi.

Piccolo je jos u borbi koliko znam, posto je Frost diskvalifikovan. Ali ako zadrze pravilo da moze da se ubije protivnik onda moja teorija pada u vodu.

Poslednja izmena:
Pikolo nije u igri jer je predao mec.
Ono sto smo videli u 39. kao preview za 40. je da hit jos ima mesta i da se uzdrzavao, kao i da je goku na granici kolapsa.

Jos jedna dobra epizoda DBS :) Realno nisam ocekivao :d Can't wait :D

Одгледао сам сад Zetsuen no Tempest, морам рећи да ми се веома свидео аниме. 8.5/10

Fate/Zero или Fate/Stay Night

Zahvaljujem oboma :) Gledao sam FSN ali ove nastavke ili sta mu dodju nisam.. Sve sam mislio da ce da pokvare pricu originala - mozda se sad predomislim...

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu iliti Re:ZERO -Starting Life in Another World- me je odusevila. Sta znam, ima tu neku simpaticnost u sebi sa opicenim likovima i medjusobnim odnosima. Bas mi je legla cak vise nego DBZ Super ( a inace volim taj DBZ univerzum). Cak mi je bolja i od Kabaneri of the Iron Fortress koja je takodje dobra. Uglavnom preporuka za Re:Zero.

Коначно сам ухватио времена да погледам Boku dake ga Inai Machi.
Ко год још није погледао, одмах нека гледа, врхунски аниме у сваком погледу! 10/10

Hahahaha sada sam zavrsio sa Boku dake ga Inai Machi i dosao sam da napisem preporuku. Elem moj komentar je:

'BOTE! Izbio mi suzu na kraju* stvarno vrhunski anime.

*lazem, nije samo na kraju ima dosta tih momenata koji oce da vlaze oci :)

To ovaj nov anime? Tureno u listu. Ali ce to da se odgleda sad na letnjem raspustu. :D

Dobar je anime, samo mi je kraj mnogo opao u kvalitetu. Da su drzali kvalitet do kraja mozda bi bio najbolji anime ikada. Prvih par epizoda su naprosto fenomenalne i tako te uvuku u pricu.

Meni je bio super nisam opazio nikakav pad u kvalitetu mislim sve epizode su mi podjednako dobre. Jedino, mozda, su jedan deo zbrzali ali opet gledam ga kao ostvarenje u celosti (mislim ipak ima pisljivih 12 epizoda) i kao takvo mi je odlican(o).

edit: nakon gomile beat them up ostvarenja jedan ovako emotivan anime stvarno ume da legne.

Poslednja izmena:
Znaci, anime je zavrsen, nece biti 2. sezone ili tako nesto?

Завршен.
Можда буде неки специјал или OVA, aли то је то.

E pa ekstra. Mozda ce se i ranije odgledati. Posto sam odbacio ove novije naslove dok ne zavrsim stare (jer novi izlaze i izlaze a ja ne volim da cekam).

Ma гледај све што ти се свиди или што нађеш препоруке, небитно да ли је ново или старо :)
Почео сам да гледам Busou Renkin (2006/2007 - дакле мало старије), мислим да је мало подцењен аниме, мени се за сад свиђа како тече радња.

Sidonia no Kishi - Nije los, moze da se gleda (obe sezone).

Ponovo odgledao Ergo Proxy - e to je dobar anime :)

Vrh Dno