Šta je novo?

nVidia Pascal

Ukoliko stvarno bude imao 2560 Cuda procesora i klok od 1500+Mhz, full GP104 karta bi mogla imati 20+% vece performanse od GTX 980Ti.

Full da, ali sam pricao o 1070, koji ce verovatno biti tu negde kao 980Ti, malo brzi ili malo sporiji (ne racunajuci OC).

Nisam ispratio celu priču od početka; a interesuje me da li se zna neki cenovni okvir u kome će se kretati nova generacija kartica? I kad planiraju izlazak kartica u cenovnoj kategoriji GTX960, tj ~200Eur?

350+ evra
1060 ko zna kad ce

Full da, ali sam pricao o 1070, koji ce verovatno biti tu negde kao 980Ti, malo brzi ili malo sporiji (ne racunajuci OC).

Pa samim tim GTX 1070 bi trebala da bude oko 10% brza od GTX 980 Ti zar ne? Naravno da jos uvek nisu poznate performanse i da je sve ovo puko nagadanje koliko bi full GP104 trebao da bude brzi ali nismo ni daleko.

To sto je Pascal za sada predstavljen samo u okviru Tesli pa se pricalo iskljucivo o compute osobinama ne znaci da nije projektovan i za gaming. Kada bude doslo vreme da izbace GP100 u vidu gaming karte, videcete kako ce prica o arhitekturi da se prebaci na gaming..desilo se do sada x puta ;)

Tim se i ja vodim ali dok se ne pojavi, nikom vise nista ne verujem.

Poslednja izmena:
Ako 1070 bude kao 980ti za 350€ meni dovoljno :)

Ako 1070 bude kao 980ti za 350€ meni dovoljno :)

1. GTX 1080 = 500 Eur
2. GTX 1070 = 350 Eur
3. GTX 1060 Ti = 250 - 300 Eur

U tom slucaju mozda bi moglo da prodje.

1. GTX 1080 Ti = 650 Eur
2. GTX 1080 = 500 Eur
3. GTX 1070 = 350 Eur

U ovom slucaju tesko da ces imati te performanse za te novce.
Mislim da je ova druga solucija realnija, nazalost.

Ma to je nerealna želja mada u 1080p možda bude blizu, iznad toga nema šanse.

Imam utisak da ce ovaj put bas da nas odvale sa cenama. Osilili su se mnogo.
Davno su prosla vremena kao kada je GTX 570 kostao 300-350 €.

ili ce odvaliti cenu ili skresat cip :)

NV ce sa teslom serverima da razvali nema sanse da isti cip da gamerima tek tako
bice tu skarta sa gamere ali pitanje koliko

Poslednja izmena:
Pa GP100 necemo ni videti sad, ko zna da li ce uopste da se pojavi za gejmere.

Ovde je rec o GP104. Bice zalosno ako njega budu naplacivali 650 eur sto me ne bi cudilo, Envidija ima razne fiks ideje kako da zameni teze.

Mislim da to zavisi pre svega od AMD koliko bude cenio Polaris 10... NV ce spustiti cene jedino ako AMD krene dumpingom u sto bas i ne verujem, a mislim da marketinski nema sanse da prva krene u rat cena sa AMD pogotovo jer drzi 80% trzista

Odavno se AMD vise nista ne pita. A sta ocekujes od Polarisa koji ce da se uglavi u rang performansi 390/390x kartica?!
Pa ne mogu njih da cene 500 eur. Po toj logici Paskal moze da bude daleko skuplji od 650 eur. Mozda docekamo i to da cip srednje klase naplate 1000 eur kao Titana. Daleko bilo ali sa njima nikad nisi na cisto.

Mi za sad a gaming pascal-u ne znamo nista... ni koliko je efikasan u igrama ni velicinu jezgra

Za polaris znamo dosta toga osim cene, koja moze biti niska a verovatno nece biti :)

Znam na sta ciljas. Ali ako mislis da ce Pascal biti manji cip to sigurno nece biti GP104 vec neki derivat.
Ako su one slike tacne, definitivno je GP104, sada samo da se utvrdi tacna povrsina.

Realno je ocekivati da karta sa Full GP104 bude znatno brza od GTX 980 Ti kao i to da ce GP104 biti sigurno gejmerski orjentisan cip obzirom da su i prethodnici bili zar ne?

Mozda a mozda i ne... iskreno pitanje koliko veci redizajn cipa kosta i da li je GP104 samo deo Pascala ili je u pitanju manji ili veci redizajn
Zasto ovo kazem jer NV vise nema potrebe da se bori za trziste kad drzis 80%, samim tim nema potrebe da izbacuje maximalno efikasnu arhitektutu za gaming vec moze parirat AMD sa brute force cipom i ustedeti na dizajnu nove arhitekture

Poslednja izmena:
Ima logike ali kao sto rekoh AMD se tu odavno nista ne pita.
Ako si bolje pratio trziste shvatio si da Envidija agresivno nastupa i da grabi svaki deo i ostvaruje ogroman profit.
Siguran sam da se mnogi nisu nadali seriji GTX9xx a pogotovu ne u onakvom izdanju pogotovu u koje su se vreme karte pojavile.
Vrlo lako moze da se desi da samo isprate tu strategiju ali sa jacim cenama i to je to. Opet ce zaradjivati i praviti ogroman profit, sa druge strane
AMD ce tu nesto sitno prodavati, cisto da bude prisutan, ili ce popunjavati deo za koji Envidija nece imati odgovor u datom trenutku.

Poslednja izmena:
Kazu 500 i 650 dolara...

daj nemojte zezati 500 eura za 1070gtx...kod nas ce biti 700 :D

Gde pise da ce biti 500 i 650 dolara, nisam video ?

Ako budi te cifre to jedino može da znači 1070 tuče 980 ti.

Nema sanse, nizi proces, jeftiniji su tranzistori. Plus nece ih biti TOLIKO vise da nadoknadi pojeftinjenje po tranzistoru. Jedino ako su toliko bas bezobrazni...

Nema sanse, nizi proces, jeftiniji su tranzistori. Plus nece ih biti TOLIKO vise da nadoknadi pojeftinjenje po tranzistoru. Jedino ako su toliko bas bezobrazni...

Inace do sada su bili med i mleko :d
To o cemu pricas kod Envdije ne pije vodu. Maheri su da preokrenu situaciju na svoju ruku i da zgrcu pare.

Ako zaista ima tri verzije GP104 od cega ce jedna zameniti 980 Ti onda racunaj da ce istu cenu da preuzme.

I to sto kazes... mada ajde i ok mi je ako ta najjaca GP104 verzija preuzme tu cenu, ali naslednica 970-ke ne sme biti preko 400$...nadam se :d

Nazad
Vrh Dno