Šta je novo?

LG Nexus 5X

Imam instaliran pure nexus, purenexus dynamic gapps i elementalx kernel, da li mi instalacija xposeda, greenify,amplify, i busyboxa može naškoditi telefonu ili će samo produžiti bateriju?

Necu da kaazem o kojoj se radnji radi, da ne reklamiram. Uglavnom ovde kod nas ima u Trsteniku i u Krusevcu. U Ts svi uzimaju telefone tu, a i licno sam nekoliko puta uzimao telefon. Drugu su vratili novac jer je na L830 primetio mali razdor izmedju ekrana i kucista.
Znam da kad sam instalirao dfp wp 8.1 izgubio sam garanciju

Pazi koliko ja znam nexus osim telenora i vipa (u nekim smesnim kolicinama posto su im cene :d) niko od legalnih prodavaca ne prodaje. Znaci granacije u pravom znacenju te reci ni nema, to da li ce taj prodavac u toj radnji da ti prihvati ili ne sve zavisi od njega.

Imam instaliran pure nexus, purenexus dynamic gapps i elementalx kernel, da li mi instalacija xposeda, greenify,amplify, i busyboxa može naškoditi telefonu ili će samo produžiti bateriju?
Xposed ne ide na custom romove, samo na stock. Mislim moze ali se ne preporucuje. Greenify mozes instalirati i ne moras.

Poslednja izmena:
U m.....shop je cena oko 270 sa godinu dana garancija, ako hoces 2god. doplaćuješ.
Koliko je legalno, u to ne zalazim.

Imas i l...shop isto nesto jeftino, mislim da je 255.
Ali znaci bolje uzeti na oglasima 255e nego u tako nekoj radnji 270e? Tj dodje na isto

Dođe ti na isto... Tu garanciju možeš da zgužvaš i da baciš u kantu, ili nešto drugo... [emoji6]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

hvala telep
@Nikola1994 Češljao sam malo temu i video tvoje screenshotove baterije, jel mi možeš reći koji rom kernel i podešavanja koristiš?

Svaki USB tip C koji sam probao da narucim sa one approved liste sa amazona ne salju u Srbiju.
Ima li neko neki ali expres ili deal xtreme proveren link?
Hvala unapred

U čemu je fora:
WiFi during sleep stavljen na always on a kasne mi poruke na hangoutu.
Šta treba u Viberu da stoji: 1. Always connected ili 2. Device settings?
Da me samo Viber zeza, u smisli kašnjenja poruka mislio bih da je do njega ali pošto i Hangout kasni imam utisak da je do podešavanja u telefonu.
Adaptive brightness mi je uključen, i nekada mi stignu poruke i emailovi tek kada uzmem telefon u ruku. Da li me adaptive brightness zeza ili nešto drugo?
Ovo mi se nije dešavalo na Nexusu 5.

Kod mene sve radi ok, ne bi trebao doze da pravi problem.

Manual camera je ok
I meni je ona naj.
Šta mi ne odgovara.
Ne radi EV+-, slike su mi zarotirane 180° i uvek pre eksponirano skoro za celu blendu.

FV kamera užasno sporo fokusira...

Imaš li neki preset iz Light Room-a ? Ja uradim Low ISO, Mid ISO, High ISO pa onda klizam malo levo desno.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Podešeno je na: 'not optimized".
82d3f5a37880af8c7c85bc3e8c30aefb.jpg

To ne predstavlja podesavanje optimizacije.. To je samo "pogled".
Optimizacija je ukljucena po default-u i sve je optimizovano(osim gplay usluga).

Ides na All apps i za svaku app posebno mozes da ugasis optimizaciju.

Sent from my HTC_M8x using Tapatalk

To mi reci. Thanks.
Šta je u onoj pošasti od vibera poželjno staviti?
1. Always connected ili
2. Device settings?
@aleksasax jesu li ti stigli ti kablovi ili si ih samo naručio?

I meni je ona naj.
Šta mi ne odgovara.
Ne radi EV+-, slike su mi zarotirane 180° i uvek pre eksponirano skoro za celu blendu.

FV kamera užasno sporo fokusira...

Imaš li neki preset iz Light Room-a ? Ja uradim Low ISO, Mid ISO, High ISO pa onda klizam malo levo desno.

Ovaj autor fv5 se hvali da je uspeo da sredi exposure compensation na nexusu. Al jeste malo troma app oduvek. Slika je naopako jer na ovom telefonu i senzor stoji naopako pa ne znaju sve aplikacije to da okrenu.

Nemam preset, iskreno nisam se mnogo ni zezao s tim, čisto probao kako radi. Mislim da ne možeš da dobiješ nešto bolji rez u odnosu na hdr+, jedino ako hoćeš neku umetničku kreativnost da iskažeš :) ispravi me ako grešim

To mi reci. Thanks.
1. Always connected ili
2. Device settings?

Device settings

Poslednja izmena:
To mi reci. Thanks.
1. Always connected ili
2. Device settings?
@aleksasax jesu li ti stigli ti kablovi ili si ih samo naručio?
Pa porucio sam ih, stici se za neki dan. Legla je uplata.

Poslednja izmena:
Drzim device settings :)

Ako stavis always on, onda ce drzati wifi stalno ukljucenim. Sto i nije ok :)

Sent from my HTC_M8x using Tapatalk

Sto nije? Mislis zbog baterije?
Pa device settings ti je wifi allways on?

Poslednja izmena:
Vojkane, nisam znao to za kameru, nisam ni nešto guglao, hvala ti. Kamera je odlična i bez RAW - a, na niskom ISO prepegla možda malo više nego što bi trebalo a ipak odlično, probao sam ISO 1600 iz LR, mnogo je bolji nego jpg iz telefona pa cu verovatno u Low Light uslovima koristiti Manual Cameru. To je i za kompakte odlično a kamoli za telefon.

Možeš ako si dokon da napraviš neko poređenje, hdr+ vs raw pa da okačiš ovde :)

Stigao dbrand :)
Ovi coskovi se jako tesko lepe,grejao sam fenom i zalepio,posle 5 minuta vidim da je odlepljeno :)
P60412-140605.jpgP60412-140626.jpgP60412-140644.jpgP60412-140713.jpg

Jel ima neko problema sa pure + ex kernel ( mada i sa stock kernelom ista prica) posle 4-5 dana ukljucenosti System pojede sav ram, telefon se uspori ko neki S2...
1b26ae1de5c855a1d3ad63baa0343200.jpg

Edit + running ss
eee906d572fe7d838c1ece3f6de3d409.jpg

Poslednja izmena:
Strava [emoji23] a screenshot running ekrana?

Nazad
Vrh Dno