Evo posle višegodišnjeg čekanja i ja sam dobio SBB.

U ulici je izgrađena nova mreža, novi kablovi i neki optički čvor koliko sam razumeo.
Napisaću svoje utiske za ovih par dana koliko je prošlo od priključenja.
Majstori su se najavili prošlog ponedeljka oko 9h i došli oko 11h, na moje insistiranje da iskoriste postojeću mrežu u kući i samo isključe postojeću kablovsku iz razdelnika i uključe svoju, rekli su da to nije moguće, da oni ne koriste postojeće kablove i razdelnike već da stavljaju svoje, da priključak podrazumeva priključenje interneta i televizije na JEDNOM TELEVIZORU, a da se svaki sledeći plaća 650dinara.
I ako je očigledno bilo lakše i meni i njima da odmah urade onako kako sam ja zahtevao, oni su ipak provlačli novi kabl pored već postojećeg i povezali D3 uređaj i ruter .
D3 uređaj se ne povezuje dodatno na ruter pa mislim da je u pitanju Cisco PDS 3121.
Primetio sam da se D3 PDS 3121 previše greje, baš je vruć

ali sam video na netu da je to skroz normalno.
Godinama sam čitao po forumima da D3 baguje koči sporo prebacuje kanale itd. do sada nisam osetio ništa od toga , sve radi perfektno bez bagova.
Ruter je CISCO EPC3928, deklarisana brzina u paketu je 50mbps, ja sa speedtestom izvučem max 45mbps preko WIFI (s' obzirom da sam pre toga imao 5mbps ovo je PREMIJA), kablom nisam probao, ping mi je oko 13.

Ovo je iz rutera, ako neko zna da protumači bio bih zahvalan.
Da prokomentarišem i fiksni, probao par puta, sve radi kao podmazano, zvuk je odličan i dosta jak.
Verovatno ću uskoro uzeti i D3Cam pa javljam utiske, za sada je sve perfektno, neka tako i ostane.
Pozdrav