Šta je novo?

Napišite / nacrtajte vaš idealan telefon!

PECA1993

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
160
Eh ovako, nemam pojma da li već ima ovakva tema, tokom jutarnjeg pražnjenja mi palo na pamet da napravim ovako nešto. Može da bude zanimljivo.

Dakle napišite specifikaciju vašeg idealnog telefona.
Ko ume da radi u PS može i da okači sliku njima idealnog izgleda / oblika.

Za mene bi trenutno idealan telefon imao ovakav specs:

Snapdragon 820
4+ GB ram
32+ GB rom i SD slot
5 inča ekran sa bojama i osvetljenjem kao na S7
1080p rezolucija
4000 mAh baterija koja može da se izvadi
Izgled kao HP elite x3 (logično manji zbog ekrana a deblji zbog baterije)
Horizontalni slajd mehanizam sa full qwerty tastaturom (nikad neću prežaliti xperiu mini pro)
Dugmići od LG G3 pozadi sa senzorom otiska
Kamera kao na S7
Nexus softver
GPS, WiFi, NFC, bežično punjenje i ostale već standardne stvari

maxresdefault.jpg

nema dalje, rad, izgled, osjecaj u ruci itd. samsung za njim 10god (imao prodao) i naravno ajmo sad rasprava...

Exynos 8890
8 gb rama
4000+ mah baterija
Ekran IPS oko 6 inča sa 1080p
128 gb rom+ proširenje sa micro sd do 128 gb
Nexus 6p softver
kamera nexus 6p sa OIS i fokusom kao na S7.
Bezeli bez dugmeta, otisak prsta nazad, stereo zvučnici. Brzo punjenje, dizajn sličan mate 8.
Ne tražim puno :p

Sent from my D6503 using Tapatalk

Nexus 4 sa krštenom lajsnicom koja se ne grebe tako lako i power dugmetom koje ne krepava. Možda još gb rama i taman.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ako pricamo o telefonu kao o uredjaju koji se koristi prvenstveno za pozive, poruke, a kao dodatnu stavku ima smart u imenu onda iskreno ne vidim razlog za ne koriscenje dvo ili cak jednojezgarnog sistema, za koji bi sam operativni sistem bio maksimalno optimizovan..podvlacim maksimalno optimizovan jer je ta sintagma nesto sto se izgubilo u svetu danasnjih programera, pa imamo prilike da vidimo mobilne telefone sa po 6GB RAM-a (moj PC ima samo 4 ali radi stabilnije i bolje) koji imaju probleme u radu i zaglavljuju se i pored svojih 8 jezgara..

Dakle idealan telefon po meni je onaj sa optimizovanim sistemom koji maksimalno iskoriscava hardver (neko rece Symbian :) ) i pri tom ima jedno 12h sot-a (a po mogucstvu i vise) uz trodnevnu upotrebu..

U sustini procesor sa 2 jezgra, 1-2 GB RAM-a, 720p 4'' ekran i naravno baterija od jedno 6000 mAh...takav sklop bi svakako mogao da se nazove smart telefon kome su primarne funkcije telefonske, a sekundarne komunikacijske...

Za sve ostalo postoji phablet (ovo nikada nije trebalo da bude izmisljeno), tablet, netbook, laptop itd.....

I da ne zaboravim, dugotrajna softverska podrska..

Poslednja izmena:
Eh ovako, nemam pojma da li već ima ovakva tema, tokom jutarnjeg pražnjenja mi palo na pamet da napravim ovako nešto. Može da bude zanimljivo.

Dakle napišite specifikaciju vašeg idealnog telefona.
Ko ume da radi u PS može i da okači sliku njima idealnog izgleda / oblika.

Za mene bi trenutno idealan telefon imao ovakav specs:

Snapdragon 820
4+ GB ram
32+ GB rom i SD slot
5 inča ekran sa bojama i osvetljenjem kao na S7
1080p rezolucija
4000 mAh baterija koja može da se izvadi
Izgled kao HP elite x3 (logično manji zbog ekrana a deblji zbog baterije)
Horizontalni slajd mehanizam sa full qwerty tastaturom (nikad neću prežaliti xperiu mini pro)
Dugmići od LG G3 pozadi sa senzorom otiska
Kamera kao na S7
Nexus softver
GPS, WiFi, NFC, bežično punjenje i ostale već standardne stvari

Tvoj telefon bi licio na frankenstajna.

Idealan telefon? iPhone sa normalnom cenom, ali bih bio zadovoljan i sa Lumia 640 sa normalnim OSom (Android ne smatram normalnim OSom, odmah da razjasnim). :d

Sent from mTalk

@poolmaker ne želiš da znaš o čemu sve razmišljam u jutarnjim satima...

@telep ne sviđa ti se hp elite? Meni je iskreno jedan od lepših telefona. Mislim da bi bio još lepši da je manji. HTC m8 mi je isto jedan od mnogo lepih telefona. Da ima verzija sa 3gb ram memorije uzeo bi njega a ne g3..

Sent from my LG G3

Taj HP mi nije neki po dizajnu, ima sigurno bar 10 lepsih telefona. Nije ni gadan, nije ni lep. genericki dizajn. Nikada mi se nije svidjao taj OG iPhone dizajn, zaobljenih ivica.

@poolmaker ne želiš da znaš o čemu sve razmišljam u jutarnjim satima...
Kako da upariš idealan telefon sa idealnom devojkom i idealnim kolima?
Možda i o idealnoj garderobi?

Malo te prozivam, ali postoji poenta.
Diskutovati o idealnom telefonu je jednako smisleno kao diskutovati koji je super heroj najjači.

Superman :D

Alan Ford ;)

Da se vratimo na temu.

Na prvom mestu optimizovan sistem( glatak rad kao iOS ili Windows phone, a mogucnost postavljanja widgets kao na Androidu). Neka vrsta simbioze sva tri.
Ekran Amoled
Rez 720p, 4,5"
Baterija minimum 4000mAh, zamenjiva
2Gb rama bi bilo dovolno(opet ponavljam, optimizacija)
Roma 32, SD slot moze, a i ne mora...
Procesor, neki stedljivi...
Kamera sa OIS, meni dovoljno prednja 2Mp, zadnja 5Mp
Izrada, oblik, a narocito lepota ne bitni(necu ga gledati i diviti mu se, vec ga koristiti...)
Cena max 199€.

Ekran: neki koji mogu da uvećam koliko god treba ali ne veće od 40"
SoC: Snapkitten (i7 6820HK + GF GTX 980)
RAM: 64 GB DDR4
ROM: 8 TB (PCIe)
Baterija: nuklearna sa U235 gorivom

Zezamo se, ali neka fora povecavanja ekrana po potrebi bi bila moja zelja. U stvari najvise bih voleo kada bi mobilni imao neki mali kao projektor :) :)

E ovo je lepo. Možda je to "the next big thing" za smartphone svet. Pa bi trebao da izvuče bar 50h SOTa :D

Zezamo se, ali neka fora povecavanja ekrana po potrebi bi bila moja zelja. U stvari najvise bih voleo kada bi mobilni imao neki mali kao projektor :) :)
To i jaka baterija je ono što najviše želim. Trebaš 1.5" ekran? Evo ga, namesti se. Treba ti 15 ili 40? Lako se i to podesi. Nešto kao u Minority Report filmu.

Poslednja izmena:
50h...šta kažeš na 20 godina SOTa :D

The NanoTritium™ betavoltaic power source provides a source of continuous nanoWatt power for twenty years or more in microelectronic platforms.

Može! Ko to prvi uvede će biti pravi inovator. A gratis uz kupljeni fon ti poklone:
MAR-95-3-Original.png

Još je rose gold!!! :D

Ima ona fora što je Nokia davno prikazivala kao koncept, telefon koji se izdužuje i fleksibilan je, može da bude kao narukvica, ogrlica ili ravan. Znam da je bio kao svetlo zelene boje, ima na YT, mrzi me sad da tražim.

Mada daleko smo mi od portabilnih projektora i holograma sa 50h SoT-a.

U svakom slučaju zanimljiva ideja.

One S je zaista imao jako kvalitetno kućište...

Nazad
Vrh Dno