Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Svako ima svoj način. Možeš celog da ga oblepiš i staviš raznorazne zaštite i onda si dobio pravu lepotu. Ako nosiš trenerku onda može u džep. Ipak je to soft materijal.

Pa dobro, i ja kazem, stvar ukusa. Sa oklopom svakako gubi onu eleganciju koju ima, pogotovo S7(E). Meni to ne smeta i zato ga nosim u oklopu, doduse i sve druge telefone.
Nikada nisam nosio telefon nigdje drugdje osim u dzepu farmerica, trenerki, sorca, ili zimi dzep jakne ali sa kopcanjem. U zadnji dzep niposto, slucajno sjednes i slomices svaki fon.
S6/S7 su stalkeni telefoni, izuzetno osjetljivi. Kad sam prosle godine kupovao S6, dogovorim sa jednim tipom iz mog grada da kupim od njega, tipa koristen 2-3 dana. Nazovem ga sutradan, kaze druze, mozemo se naci ali djete mi sinoc polupalo ledja fona. Ja kontam lozi me, i ajde reko da se nadjemo. Donese tip S6, pukotina na ledjima. Kaze sa trosjeda spao na cupavi mekani tepih i pukao (cca 60cm visine). Dal je istina ili nije ne znam, al od tad, na te staklene obavezno oklop.

Poslednja izmena:
Isto tako pade meni s6 na parket sa cca 60 cm visine, direkt na ekran, rekoh gotov je, dovidjenja. Dižem telefon-ništa :) tako da, telefon je potrošna roba, jeste, bude krivo kad se sje*e, ali šta sad, zar zbog toga ruziti isti :) opet, ovo je samo moje mišljenje.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam juče dobio samsung led view i to mi je dovoljno. Štiti i leđa i ekran osim aluminijumskog okvira gore i dole. Nosio sam spigen tough armour dan dva i super je zaštita ali ne štiti ekran, pa ću ga prodam, a folije i tempered glass ne želim jer mi ruže tekefon. Ako ti ispadne na beton nijedna zaštita ti nije dovoljna

Isto tako pade meni s6 na parket sa cca 60 cm visine, direkt na ekran, rekoh gotov je, dovidjenja. Dižem telefon-ništa :) tako da, telefon je potrošna roba, jeste, bude krivo kad se sje*e, ali šta sad, zar zbog toga ruziti isti :) opet, ovo je samo moje mišljenje.

Potpuno si u pravu. Ne treba ga držati pod staklenim zvonom. On treba da služi tebi a ne ti njemu. Biti rob tehnike je bolest. Ali svi smo mi ponekad manje više takvi, ali to prođe.

@ Nikola1994 - To je sreca + statistika :) Pazi, jeste potrosna roba, ali recimo da sad razbijem S7, narednih godinu dana ne bih imao pare da kupim telefon. Tako da mi bas i nije potrosna roba. Radije cu da ga nagrdim, ali da traje :)

@ Goxy - Taj led view, jel ima neki magnet na preklopu ili onako "landara"?

@ edit - Slazem da da od silikonskih kurtona nema vajde, kolegi je ispao NOte 5 u silikonu na asfalt i tel ima brazdu duboku 2mm. Pocjepao se silikon. AKo vec ide case, niposto kondom, vec krsten case. Spigen, Verus, Rinkge i to ne slim verzije.

Poslednja izmena:
Ima magnet kao i clearview ali je kožni za razliku od clearviewa pa tako nije fingerprint magnet. Jedina mana mu je što prekriva led lampicu.

Meni ne odgovaraju ti flip nikako, nikad nisam imao te. Znam da je S6 imao mnogo sipatican taj na preklop, al meni je to neprakticno skroz. Za S7 sam narucio Ringke Fusion smoke, on ima 1mm izdignute ivice iznad ekrana i staklo neko za ekran. Staklo uvijek stavljam, jer mi 3x spasao pucanje ekrana. Zadnji put na flex 2, mala izvadila peglu i ispala na flex 2. Puklo staklo, displej citav :) Jednom bacim daljinski na trosjed i cujem krc. Ja pogledam puklo staklo na P8, displej citav :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

@ Nikola1994 - To je sreca + statistika :) Pazi, jeste potrosna roba, ali recimo da sad razbijem S7, narednih godinu dana ne bih imao pare da kupim telefon. Tako da mi bas i nije potrosna roba. Radije cu da ga nagrdim, ali da traje :)
.
Slažem se i sa tobom, nosio sam i ja razne futrole, maske itd, ali shvatih da dovoljno pazim, i da su šanse da ispadne minimalne(postoje normalno), i da mi se mnogo vise dopada kad nosim telefon bez ičega, pogotovo te lepotane (s6, s7, m7, m8, itd). Ali s obzirom da si rekao da ume ćerkica da uzme telefon bez pitanja, onda totalno razumljivo :) sta ona zna koliko to vredi, i koliko je bitno, zna samo da se tata stalno igra s tim, pa bi i ona :D
Elem, na ovaj 5x i da se stavi maska, futrola i nije neki greh, klasična plastika.
Jedinu zaštitu koju uvek stavim je tempered glass, to mi je bukvalno must have, jer ako nešto ne mogu da podnesem, to su te sitne ogrebotine na displeju, a reklamiraju (gg3, 4) ko da je safirno staklo -.-
Edit: pazi kad se budem izbaksuzirao sad, pupu daleko bilo :)

Poslednja izmena:
hahahah neces valjda :) Salu na stranu, meni je temp glass sigurno 3x spasao sigurno pucanje ekrana na skupim telefonima, na zeninim da ne govorim, jer njen telefon `aka mala po citav dan. Problem sam imao sa S6 i temp glass, jer u pocetku je svaki imao halo efekat, tj prekrivao je one oborene ivice, a nije se lijepio uz njih. Jako ruzno za vidjet. Za S6 sam koristio Orzly, on je isao do tih zakrivljenih ivica. Ono sto sam primjetio sad kad sam trazio temp glass za S7, je da su i kinezi skonatli to, pa cak i ona no name stakla hvale kako idu do tih ivica. Narucio sam dva takva iz UK, pa cu javiti utisak kad stignu. Inace za S7 spigen hvali staklo da je do ivica i provjereno jeste :) Mada je nekima ruzno takvo, jer ne ide od ivice do ivice, ali boze moj, bolje mi je i to, nego folija. Staklo bar ne muti sliku, pa meni iz tog razloga ni ne smeta toliko.

[YOUTUBE]rNlc3hAe6i8[/YOUTUBE]

Jos jedan dokaz koliko je Exynos verzija bolja i brza od S820, bar za sada. Ovo je odlicno za jedan Samsung zadjubren TW-om.

Slazem da da od silikonskih kurtona nema vajde, kolegi je ispao NOte 5 u silikonu na asfalt i tel ima brazdu duboku 2mm.

Meni je najjeftiniji teracell nekoliko puta sacuvao fensi alu kucista dva telefona, jedan (Wave I) je cak ispao iz dzepa dok sam vozio bas pri 40km/h i bukvalno nikakvih ostecenja nije bilo.

To je sve stvar srece, visine sa koje telefon padne, podloge itd a ocigledno zavisi i od kvaliteta samog telefona a i od materijala, alu fon ce opusteno da prezivi ozbiljan pad u silikonu (mislim na kuciste, ne na ekran) dok ovi sa staklom pozadi imaju daleko vece sanse da prsnu.

Poslednja izmena:
Ma ne valja to ništa. Jes čitao kuknjavu ovde da nas Samsung zeznuo i uvalio nam taj exynos? A nema ni cyanogenmod [emoji60]

A staklo ako pukne treba spremiti bar 200€, mislim na zadnje, prednje ko zna koliko je :D

Nije 200 nego 250e + porez na to sto ne koristis LG :D

Evo neki brzinski test MT. Doduse ima samo 30h sati uptime, mada ja svaki tel reatartujem posle 3-4 dana koristenja.
uploadfromtaptalk1460128954794.jpguploadfromtaptalk1460128961466.jpguploadfromtaptalk1460128972600.jpg

Vrtio sam ovih koliko ima, 13tak aplikacija sa slike i nije niti jedan put izbacio i ponovo ucitao. Vijdecu ga da drzim par dana ovako, pa opet da uradim.

Solidno kešira, nije loše uopšte.
Ako budeš mogao da izdržiš da ga ne restartuješ jedno desetak dana pa da onda okačiš slike ne bi bilo loše :)

a running ekran? :)
šta koristiš od aplikacija koje nonstop čuče u ramu?

Poslednja izmena:
Nije problem, drzacu ga 7 dana pa cu ponoviti. Nego ovih dana me zezalo nesto oko podesavanja za 3g pa sam ga morao restartovat juce.

E ***, zaoravim to svaki put :) Ajd drugi put cu i to uslikat. Odradicu kasnije malo opet. Htio sam samo da pokazem da zasad ne izbacuje kao S6. Malo me buni jer mi je V10 sa isto ovoliko podignutih aplikacija kesirao 1.4gb, ne kontam u cemu je fazon. Koliko se sjecam nisam vise od ovoga ni na v10 otvarao, jedino je mozda imao vise stranica na chrome otvoreno.

Kolega thema je sd-Black + Nova prime

[YOUTUBE]rNlc3hAe6i8[/YOUTUBE]

To je sve stvar srece, visine sa koje telefon padne, podloge itd a ocigledno zavisi i od kvaliteta samog telefona a i od materijala, alu fon ce opusteno da prezivi ozbiljan pad u silikonu (mislim na kuciste, ne na ekran) dok ovi sa staklom pozadi imaju daleko vece sanse da prsnu.

To ti je kao i da svakim padom i srećom - Vesna Vulović je prežjivela pad aviona a nebo padne sa stolice pa pogine

@ Vojkan - Evo ovako
uploadfromtaptalk1460130262182.jpguploadfromtaptalk1460130270495.jpguploadfromtaptalk1460130275407.jpg

I drugi dio kesiranje
uploadfromtaptalk1460130297732.jpguploadfromtaptalk1460130306314.jpg

Poslednja izmena:
Ko o cemu baba o ustipcima a ovde o kesiranju. Mislim o cemu se ovde vodi rec. Da li ce da mi drzi dve igrice u pozadini i 5 programa... aman. Telefon je babaroga i neko ko nije samsung fanboy skidam im kapu.

^ Jel mozes malo da pucas u RAW pa posle da probas sa obradom? Posto imas vec iskustva sa dslr/PS/LR :)

Nije problem, drzacu ga 7 dana pa cu ponoviti. Nego ovih dana me zezalo nesto oko podesavanja za 3g pa sam ga morao restartovat juce.

E ***, zaoravim to svaki put :) Ajd drugi put cu i to uslikat. Odradicu kasnije malo opet. Htio sam samo da pokazem da zasad ne izbacuje kao S6. Malo me buni jer mi je V10 sa isto ovoliko podignutih aplikacija kesirao 1.4gb, ne kontam u cemu je fazon. Koliko se sjecam nisam vise od ovoga ni na v10 otvarao, jedino je mozda imao vise stranica na chrome otvoreno.

Kolega thema je sd-Black + Nova prime

biće da na LGu system manje zauzima nego na samsungu...

^ to je vec odavno poznato da na LG modelima bolje kesira aplikacije

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Ok okacicu semplove sa 6d uporedo pa procenite.

Daj da vidimo i tu famoznu ''fail'' 9MP (16:9) rezoluciju na koju kuka pola foruma, valjda im je fail jer ''nece biti dovoljna za 4k monotore/TV'' koje ima svaki srbin po 2 komada :)
Ne kuka se na 12MP 4:3 (i ove nesto nize wide) samo kada je Samsung u pitanju vec i u Nexus temama.

Poslednja izmena:
biće da na LGu system manje zauzima nego na samsungu...
Nema sta nego to. Vidjecu za par dana na koliko ce da skoci sistem. Sve u svemu, brzi telefon od v10, a i v10 je poprilicno brz. Ali razlika se primjeti, narocito kod izlazenja iz nekih aplikacija i kod otvaranja istih (viber recimo i galerija). Simpa mi je hvatanje screenshotova prelaskom dlana preko ekrana gdje odmah daje mogucnost kropovanja i share-ovanja.
Always on display je jako citljiv i mocno izgleda, iako ga ja drzim ugasenog zbog baterije. Al sledece punjenje cu ga ukljucit, cisto da vidim koliko vuce.
I svidja mi se sto nije upadljiv toliko. Kad izvadim v10 na sto, ko god prodje zagleda pipka. Sad samo kazu "aman to prodao fon?", misleci na v10, a ne sluteci sta se krije iza oklopa ovog samsung sapunčića :) Dal misle da je S3, S4 ****m li ga :D

Stigao danas zlatni edge, sta znam, na svakom svetlu nije toliko losa boja, ali opet mi je srebrni lepsi.

Zlato je skuplje od srebra :)

Nazad
Vrh Dno