Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
znaci msi gaming za 240e best buy... mislim da je reseno, razmisljam vec nedelju dana

pre 5-6 dana mi je pokazivalo Est. coins per day 0.4 na oko 20MHs.... Sada pokazuje 0.38 na 22MHs.... jel to skocila tezina tako mnogo?

Diff bas raste i izgleda da ne planira uskoro da se zaustavi. Nego cudno mi je sto se cijena vec par dana drzi na istom. Mada vjerujem da cemo vec sutra-prekosutra vidjeti da li ide gore ili dole.

malo mi je nelogicno da ode dole, a diff skocio... samo da se zaustavi sve ovako kako jeste,meni bi najvise odgovaralo :D

vazi i za exp lako moze gore, mozda ce cak exp pre otici gore , a onda bice nam zao sto ga nemamo malo vise :)

zato ce eth opet da odleti gore :)
Daj Boze da odleti. ;)
Zna li neko kako je moguce da isplata po bloku varira, neki put je 3.2 eth-a recimo po bloku, a nekad i 6 eth-a po bloku? Eto objasnjenja zasto nam zarada varira i zasto nije po calc-u, jer kalkulatori racunaju fiksno 5, kako bi trebalo da bude, ali sam primetio na pulovima da nije uvek fiksno 5.

@macman

ko kaze da nemamo :)

Daj Boze da odleti. ;)
Zna li neko kako je moguce da isplata po bloku varira, neki put je 3.2 eth-a recimo po bloku, a nekad i 6 eth-a po bloku? Eto objasnjenja zasto nam zarada varira i zasto nije po calc-u, jer kalkulatori racunaju fiksno 5, kako bi trebalo da bude, ali sam primetio na pulovima da nije uvek fiksno 5.

to Saj vec melje danima ovima sto se bune da su im poolovi pokrali sve sto su nakopali :)

danas su startovali ovi iznajmljeni miner ako se dobro secam, videcemo kako ce to da utice na sve...za diff su se izgleda vec postarali

Poslednja izmena:
uh imam osecaj da ce eth pasti
inace znam da vi kitovi imate viska scega :D he he he

brine me has - diff raste to svi znamo , al takodje i has pada kako na pull tako kod mene u mineru a to mi se ne svidja sve mislim da problem nije kod mene a opet juce ceo dan krene dobro i onda krece da pada , trenutno resenje za moj novi problem nemam , al me zanima dali mozda to jos neko primetio da ne bude da haluciniram :)

edit:
u svakom slucaju ako mi padne has za jos 10% eto mene ponovo out , pa cu doprineti da eth diff ne padne tako brzo :)

Poslednja izmena:
Bez kukanja na Benchforumu molim vas :smoke:. Nek padne i nek ode diff gore pa šta. Pravi se lažna panika koja traje dva tri dana da bi udarili svi SELL SELL, ALO BRE LJUDI U NOVČIĆU JE MILJARDA DOLARA !!!! A ako neko kaže na ovo pa šta nek ode nek kopa njivu onda ako mu je to lakše.
Diff ide gore jel je komšija od komšije kupio grafiku da kopa, kako u selu pokraj Malog Zvornika tako i u selu pored Bukurešta. Meni taj hype govori samo jedno, cena će bez ikakve sumnje ići kad tad GORE za mesec dva ali će ići GORE tačka kraj.

P.S.
Da se neko ne uvredi mislim da je kopanje njive i bavljenje poljoprivredom generalno plemenit posao za Srbe jel mi smo poljiprivredna zemlja.

Poslednja izmena:
Ono sto je indikativno kod ove visoke cene je da se nakacilo dosta minera, a verovatno dev tim zeli da meri mrezu i snagu mreze u smislu kvaliteta blockchaina. Tako da moze cena ici i dole ako cemo gledati tako, logicno je da krene gore iako logike ovde uvek zafali :)

Sto se cene tice na dugorocnom planu sigurno ide gore. Kratkorocno, sigurno kontra od onoga sto berza pokazuje trenutno. Ako se stvore idealni uslovi da cena skace, za minut ce se okrenuti svi orderi. Bezbroj puta su to uradili do sada. Naravno i kad mislimo da padne ici ce gore. Sve dok kitovi akumuliraju znavi da ide gore u nekom trenutku ;)

Sto se tice isplate... postoje regularni blokovi koji se isplacuju full, postoje orphan koji se ne isplacuju i postoje uncle blokovi koji se isplacuju po nekoj formuli koje se sad ne secam ali izadje oko 3.5eth-a. Zato se razlikuje isplata, zato vam se razliku zarade, zato nijedan kalkulator ne moze biti tacan.
Ako imate manju zaradu ne zaboravite ni da vam miner ne baca maksimalno sve vreme vec varira hash, tu sigurno gubite jos neki procenat ;)
Sve u svemu kopajte i ne opterecujte se glupostima previse, vise citanja i manje kukanja.

....ma poolovi kradu samo tako :) tj. ctron :)

ovaj sablon grafika imamo na pocetku ;)

Poslednja izmena:
Pa ako do sada nismo naucili da diff nema vise veze sa cenom kada cemo? Diff je imao veze sa cenom samo mozda u prve dve godine kopanja BTC-a. Kad je to postalo masovno a kockarnice proradile, diff je prestao da bude pokazatelj icega, jer svako kopa nesto i nada se skoku, ili razmislja rudarski i prodaje dnevno. Sta ce biti sa cenom naravno da niko ne zna, na grafikonima se moze videti da je (mozda) u toku akumulacija, pump ili distribucija. Posto je cena mirovala poslednjih par dana a vol opadao, ja bih rekao da ce malo dole jer mi ne deluje ovaj nivo "jeftin" dovoljno da se pravi akumulacija. Oni koji uticu na cenu vole da akumuliraju kad je bas propast. Mali broj ljudi zna, ja sigurno ne, kada je vreme za sledeci nivo. Ako se sprema neka jako bitna i lepa vest za ETH, sigurno ce mu pre nje oboriti cenu da se napune, pa prodavati kad pump odmakne. U svakom slucaju meni licno je ETH trenutno preskup da bih ga kupovao, imam mnogo drugih kandidata koji su u bunaru i deluju kao da su pred skok.

U bre student, što napravi paniku ("Ako se sprema neka jako bitna i lepa vest za ETH, sigurno ce mu pre nje oboriti cenu da se napune, pa prodavati kad pump odmakne.") pa počeše kolege da istovaruju novčiće :d

U bre student, što napravi paniku ("Ako se sprema neka jako bitna i lepa vest za ETH, sigurno ce mu pre nje oboriti cenu da se napune, pa prodavati kad pump odmakne.") pa počeše kolege da istovaruju novčiće :d

Ma j.b... vas diff i cena.Kopaj,prodaj ili pretvori u btc i cuti.
Nek ode i x3 diff,dosta i ovo bilo.
Uskoro ce kraj ovoga.
Ko je imo dosta hasha,mogo je stan da kupi za ovo vreme...

ma jos 10-ak dana :D taman ide ljeto pogasiti pa cekat jesen :p

@shoma docekaces :) svakako, samo stekaj, ne slusaj nikoga samo intuicija i istrazivanje :)

Jel merio neko koliko trosi ETH na karticama..zanima me na 390 karti ..imam 730W napajanje termaltake SE od 730W u njemu jednu 390 kartu ..ne znam dal bi smeo da mu dodam jos jednu 390 kartu...isti je radio bez problema sa dve 280x karte godinu dana ali znam da 390 trosi malo vise od 280x

Jedva malo vise :d
Salu na stranu, ne pokusavaj na tom napajanju, dobre su sanse da mu bude previse.

kada bi mogao neki undervolt, onda bi moglo lagano... kazi ga da bi trosile po 250w

Vrh Dno