Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocigledno je jos rano za ovo pitanje, ali ajd' da ga postavim pa sta bude.

Ako se nema 4K tv/monitor, i ako se nema (ne bude imao) VR, da li ce I ONDA znaciti nesto PS4.5 ili ce biti isto imati njega ili "obican" PS4?

Možemo samo da nagađamo da će neke igre koje su zaključane na 30 fps na PS4 da se razmahnu na 60 fps na PS4.5. Možda.

Tooooo, kupio sam PS4 samo da bih imao priliku da ga menjam posle dve godine, baš kao komp, jeeeej.

U slučaju da zaživi ps4k i 4k igre menjam stari ps4 odmah, i onako na svom 4k tvu retko sta odgledam u toj rezoluciji.

Tooooo, kupio sam PS4 samo da bih imao priliku da ga menjam posle dve godine, baš kao komp, jeeeej.

Svake tri godine... bas kao i komp. Samo sto komp kosta vise novca. Ima bolji OS ali i to ce postati upitno sa sklopocijom zvanom Windows 10 ili vendor specific Linux flavor-om SteamOS koji se i ne razlikuje nesto puno od Playstation softvera osim sto dozvoljava da prikacis vise periferija ali mislim i da ce tu Sony popustiti.

Kao sto rekoh ranije, hardver je sve manje bitan. Akcenat je na servisu za koji si vezan. Moze sada neko da prica kako je Steam iz PC price i kao otvoreniji od konzole ali zapravo i nije. Ista stvar kao ove nove konzole koje se baziraju na servisu. Mogu da menjam hardver ali ne mogu servis. Ako hocu da predjem na drugi servis ne postoji opcija da moji podaci migriraju samnom jer nisu moji, niti ih mogu prodati.

Sony/Microsoft ako dozvole koriscenje vise periferija umesto samo onih sto oni zvanicno guraju, onda ce se razlika izmedju konzole i modernog gejming PC-ja potpuno izgubiti. Pa cemo da biramo, da li se prikloniti Valve ili Sony-ju ili neki cudni ljudi sto ce da kupe Xbox/Windows 10 PC i kupuju i igraju se na Windows prodavnici koja dozvoljava isti nivo podesavanja kao konzolno igranje...

Paradoksalno, u vreme kada piraterija ima jako puno smisla jer su se svi ucaurili u svoja proprietary resenja koja nisu medjusobno kompatibilna, sve su manje sanse da obican korisnik na jednostavan nacin dodje do nelegalno pribavljene kopije jer su zastite sve bolje. Sada je vreme kada bi drage volje sve "krao" kada ne bi iziskivalo puno truda i u nekim situacijama bilo nemoguce.

Edit: Bice urnebes ako u novom Playstationu bude Polaris arhitektura a ista ne bude mogla da se kupi za PC sest meseci po pustanju u prodaju PS4K.

Poslednja izmena:
Ali samo da MS i Sony dozvole periferije, i to je to lol 🙂 Tu bi se zavrsile razlike 🙂 (a ni to se nece nikad desiti). Dovoljna je samo jedna 'sitnica' koja ih razlikuje a to je da se za konzole i dalje prvenstveno prave igre kao da sam 6-i osnovne. A kakav ton u postu, kao da jedva cekas da se takva situacija preseli i na PC, iz pitaj boga kog razloga..

Poslednja izmena:
Naravno da nece dozvoliti. Kao sto nece dozvoliti da besplatno igram igre iz prethodnih par generacija (aj dobro, na x1 ovo nekako i moze 🙂).

Ljudi vi stvarno mislite da ce PS4 moci da pusta 4K u 60FPS? Meni je to najveca laz od ove prevarantske kompanije sony, pa ovaj trenutni ne moze 60fps da izgura a ne da ce sad 4K i to preko HDMI smejurija. Mogu misliti na sta ce to da lici.
Ovaj potez je meni cisto pljuvanje u lice trenutnim korisnicima, hvala se svaki mesec koliko su miliona primeraka prodali a sad puff uzimaj novi.
OK ok da se ne lazemo posto su svakako samo indie naslovi mozda ce i moci da gura 2d u 4K 😉.

Pa za to imaš HDMI 2.0 interfejs. Btw niko tu ne govori o tome da će igre raditi u 4K 😉. Ovaj 4K je namenjen Netflixu i ostalim servisima. Očekuje se HDR podrška kako za 4K video, tako i za 1080p u igrama, koje će imati bolji algoritam upscale-a.

APU se neće drastično menjati. Prebaciće ga u FinFET, i možda ubaciti Polaris. Već je bio neki legit leak, gde lik kaže da će taj višak snage biti usmeren na VR i eventualno ekskluzive. Kako bi se eliminisala ona kutija. Regularni devovi će imati pristup istim resursima kao i do sada, kako bi stari ps4 imao jednaku podršku. To jedino zvuci fer. Znači, nešto kao Elite verzija konzole. Stari će pasti na 250$-300$, a novi će zauzeti 400$-500$ kategoriju.

Ljudi vi stvarno mislite da ce PS4 moci da pusta 4K u 60FPS? Meni je to najveca laz od ove prevarantske kompanije sony, pa ovaj trenutni ne moze 60fps da izgura a ne da ce sad 4K i to preko HDMI smejurija. Mogu misliti na sta ce to da lici.
Ovaj potez je meni cisto pljuvanje u lice trenutnim korisnicima, hvala se svaki mesec koliko su miliona primeraka prodali a sad puff uzimaj novi.
OK ok da se ne lazemo posto su svakako samo indie naslovi mozda ce i moci da gura 2d u 4K 😉.

Slazem se sa ovim. Ako se ova naklapanja obistine, necu vise biti spreman da pazarim nista od Sony-a jer cela prica oko prednosti konzole nad PC-jem po pitanju investiranja u hardware pada u vodu.

Može PS4 da tera na 4K igre, ali tetris. Ako izbace neki novi model da tera sve igre na 60 FPS i da se manje greje i bude korektna cena možda i zamenim moj 500GB PS4 na kom posle 5 igara više nema mesta. Znam da može HDD da se zameni, nemojte molim vas o tome.
Ili još bitnije da ima dobar kontroler da ima smisla staviti SSD u konzolu. Muka mi je više od običnih 5400 rpm hardova.

Poslednja izmena:
Može PS4 da tera na 4K igre, ali tetris. Ako izbace neki novi model da tera sve igre na 60 FPS i da se manje greje i bude korektna cena možda i zamenim moj 500GB PS4 na kom posle 5 igara više nema mesta. Znam da može HDD da se zameni, nemojte molim vas o tome.
Ili još bitnije da ima dobar kontroler da ima smisla staviti SSD u konzolu. Muka mi je više od običnih 5400 rpm hardova.

Kako mislis da ga zamenis? Ako izadje novi PS koji ima sve sto si naveo sa cenom od recimo 400e, tvoj polovni PS4 nece vredeti ni 100e. Znaci nije zamena, nego doplata od cca 300e. To je po meni prevara Sony-a jer i dalje reklamiraju PS4 kao "najbolje mesto za igranje", bolje je onda uzeti PC pa dokupiti novu graficku za manje para na svake 2 god.

Ne bi me cudilo da i VR krene u tom pravcu, ne znam samo kako ocekuju da ljudi izdvoje 500$ za bundle koji izlazi za PS4 1.0, ako ce za godinu-dve da izadje novi PSVR za PS4K.

Kako mislis da ga zamenis? Ako izadje novi PS koji ima sve sto si naveo sa cenom od recimo 400e, tvoj polovni PS4 nece vredeti ni 100e. Znaci nije zamena, nego doplata od cca 300e. To je po meni prevara Sony-a jer i dalje reklamiraju PS4 kao "najbolje mesto za igranje", bolje je onda uzeti PC pa dokupiti novu graficku za manje para na svake 2 god.
Ma jeste 20 evra. PS3 čipovani koštaju oko 200 evra polovni. PS4 je nov 330 evra, polovni su oko 250 evra, i neće im mnogo padati cena uskoro.

Ma jeste 20 evra. PS3 čipovani koštaju oko 200 evra polovni. PS4 je nov 330 evra, polovni su oko 250 evra, i neće im mnogo padati cena uskoro.

Kada bar polovina od 36 miliona koliko ima PS4 krene da ga prodaje, videces koliko ce vredeti. Ja pricam o svetu, ne kod nas. Kod nas ces ga prodavati za 250e, a novi ce te kostati 550e.

Sta pises ti to covece???
Pa i nasim radnjam je PS4 oko 420 evra, plus budu neke akcije

Sta pises ti to covece???
Pa i nasim radnjam je PS4 oko 420 evra, plus budu neke akcije

Sefe, novi PS4.5 koji bude izasao, taj koji jedva cekas da kupis, ce ti kostati ovde cca 550 kad se pojavi. A do tada PS4 ""stari" ce moci nov da se kupis za cca 350e. Tvoj polovni PS4 koji budes hteo da prodas ce tada vredeti cca 200e.

Znaci tvoja "zamena" ce te kostati min oko 300e. Sto znaci da ce te "jedna generacija" konzola kostati 750 - 800 evra, u odnosu na 400 koliko je uvek bilo.

Eto to pisem.

Dobro sada mesamo malo babe i zabe.

Ako je prvu konzolu kupio preko "drustva sa severa" po izlasku, platio ju je 420 eura (tako nesto bese?)

Kada izadje PS4.5 i ako je tada stavi na prodaju, dobice izmedju 200-220 eura. Nova PS4.5 konzola ce pretpostavljam biti isto cenjena kao PS4 po izlasku, i opet mislim kod "drustva sa severa".

Znaci zamena ce ga kostati oko 200 eura, ne bi trebalo vise.

E sad, pazite, ako konzolu nije kupio po izlasku, nego kasnije kada je vec pala cena (evo sada je oko 300 eura na KP nova), onda ce jos manje izgubiti... A PS4.5 ne mora da uzima odma, moze opet da saceka pad cene i time jos manje izgubi (dobro ja bi tako uradio, nece svako...) Meni ustvari verovatno nece ni trebati 4K i sve to dok ne izadje PS5.0

Dobro sada mesamo malo babe i zabe.

Ako je prvu konzolu kupio preko "drustva sa severa" po izlasku, platio ju je 420 eura (tako nesto bese?)

Kada izadje PS4.5 i ako je tada stavi na prodaju, dobice izmedju 200-220 eura. Nova PS4.5 konzola ce pretpostavljam biti isto cenjena kao PS4 po izlasku, i opet mislim kod "drustva sa severa".

Znaci zamena ce ga kostati oko 200 eura, ne bi trebalo vise.

E sad, pazite, ako konzolu nije kupio po izlasku, nego kasnije kada je vec pala cena (evo sada je oko 300 eura na KP nova), onda ce jos manje izgubiti... A PS4.5 ne mora da uzima odma, moze opet da saceka pad cene i time jos manje izgubi (dobro ja bi tako uradio, nece svako...) Meni ustvari verovatno nece ni trebati 4K i sve to dok ne izadje PS5.0

Kako god da racunas, uzimaju ti pare tamo gde niko nije ranije uzimao. Cak ni sada kada se zna da ce izbaciti novi, ne reklamiraju Ps4 kao proizvod koji ce trajati 3 god nakon cega ce se praviti zamena za bolji.

To je po meni prevara.

Ne, ne slazem se u potpunosti naravno, neka je i 50 eura razlika koju cemo na kraju dati vise, opet nije u redu... Samo sam predocio stvarno stanje.

Ali naravno ovo je uzasno los potez i po meni... Ja sam konzolu kupio UPRAVO da ne bi morao ulagati u nju, e *** sad, smeje nam se Sony

A gde uopste pise da je neko u obavezi da zameni PS4? Jos nikakvih tacnih informacija nema o tom novom hardweru niti sta je on tacno, tako da opusteno. I da izadje jaca verzija konzole igre koje su u planu i razvoju ce raditi i na sadasnjoj sigurno.

Meni je ipak interesantnija ova prica i guranje VR-a kao da je to najobicniji gadget koji svi mora da imaju a ovamo kosta skoro 1000 dolara za PS4 i daleko vise na PC-u. Samo cekam taj momenat kad manija prodje i svi to po malo probaju da iz radoznalosti vide sta je i onda prodaja tih uredjaja krene u sunovrat. Za proizvod koji se reklamira za casual gaming konzole, nosenje kacige na glavi koja lagano moze da proizvede glavobolje i ne preporucuje se dugo koriscenje, definitivno je osudjen na propast, ali dobro, ajde da sacekamo da vidimo koliko brutalna VR marketing masinerija moze da bude i kako ce sve to da se izdesava.

Ljudima sa dioptrijom i migrenama kao ja npr tesko pada i 3D gledanje zbog duplih naočara i glavobolja, teško da će to ici bez greške u praksi i kaciga komotno nositi vise časova.Ja cu probati u radnjama za tehniku kad izadje bas da vidim i to čudo ali kupovina u mom slučaju nije moguća iz vise razloga.

Poslednja izmena:
Niko me ne tera. Ali ako cu zbog ovoga dobiti igre koje ce se raspadati na mojoj konzoli, naravno da cu da se bunim.
Sada mi dodje zao sto M$ ovo nije najavio, mogu misliti kakve bi reakcije bile 🙂.

Po čemu će se to raspadati igre na četvorci? Ja koliko vidim svaki novi naslov radi gotovo isto kao oni iz godine kada se konzola pojavila, a tako će biti i ubuduće. Kome ne odgovara to, on nije kupio ni X1/PS4 već je otišao na PC.

Inače, M$ je prvi i pomenuo upgrade opciju umesto nove konzole, samo je ta vest prošla nezapaženo jer malo ljudi ovde ima X1.

Mislim da ovakve glasine ekonosmki Soniju ne idu u prilog - ljudi će onda da čekaju kupovinu novog nabudženog Plej Stejšna 4, a sada neće.

Sto znaci, nema magicnog izvlacenja maksimuma iz trenutnog hardvera kao sto su mnogi mislili. Uncharted 4 u 60 fps ce biti poslednji atom snage koji moze PS4 da pruzi sto nije zanemarljivo s obzirom da izgleda odlicno.

Cim se opet pominje Deep Down, to znaci da ta igra onako kako je nama predstavljena ne moze da radi na PS4. Zato je tu novi hardver.

Ne smem da zamislim kako ce neki novi Battlefield/Battlefront da izgleda na novim konzolama 🙂

Edit: Eh da, na novoj konzoli bi mogao da radi i Star Citizen... kada to ne bi bila prevara decenije 😉

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno