@makarena
Nije mi od značaja gde će PL "završiti" (niti imam vremena niti gledam fudbal toliko) pa mi je cela priča zabavna. Dakle, sasvim sam neutralan po tom pitanju.
Ipak, činjenica je da telekom upumpava državne pare u Arenu uz vrlo veliku mogućnost da je to investicija bez povratka uloga.
Ma hteo sam da kazem da SBB uopste nije transparentan prema svojim korisnicima, nije nikakav problem reci "bila je frka u vezi Total TV-a, nismo mogli na vreme da resimo taj problem, to nas je kasnije kostalo da budemo u podredjenoj poziciji prilikom pregovora u vezi produzetka saradnje, druga televizija je to iskoristila i kraj price".
Medjutim, vec vidim da spremaju odgovor tipa "mi smo i dalje najjaca sportska televizija u regionu, niko nam ne moze nista, ali je drzavni vrh na stetu svojih gradjana resio da bahato trosi novac u kupovinu prava na Premijer ligu, mi smo uradili sve u nasoj moci da zadrzimo to takmicenje, ali je nemoguce boriti se protiv drzavnog vrha".
Telekom ce definitivno biti privatizovan najkasnije do kraja naredne godine, tako da ce sve ove investicije u njega biti dobro naplacene, nije drzavi toliko bio problem u cifri koja je nudjena prilikom zadnjeg neuspesnog pokusaja prodaje, jesu ocekivali vise, ali nije to presudilo u odluci da se prodaja odlozi, daleko veci problem je bio to sto bi minimum polovina zaposlenih dobila otkaze, a to nije dobro za politicki imidz onih koji odlucuju, nisu ni ovi prevremeni izbori zakazani slucajno ili zato sto ih je opozicija pritiskala, vec zele da jos vise ucvrste svoje pozicije, pa ce se posle lako izboriti sa negativnom politickom atmosferom nakon sto prodaju Telekom, a novi vlasnik krene da sprovodi surovo ciscenje.
Ima nekih informacija o NBA i NFL?
NBA ostaje na Sport Klubu jos godinu dana, a onda ce TV prava biti dostupna na trzistu svim zainteresovanim televizijama.
NFL ostaje na Sport Klubu jos minimum tri godine, pod uslovom da zadrze ovaj najjaci paket, jer imaju pravo da se prebace na slabiji.