Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da ne verujete zaista u takve stvari poput drastičnog apgrejda hardvera u konzoli.

Mislim, Kotaku i Fil Spenser...

Ova ekipa iz Kotakua indeed ima odlicne dev izvore [Klepek, Totillo i Schrier], tako da njima itekako verujem. Nesto se sprema kod Sony-a, a da li ce to biti sprovedeno u realnost videcemo.

Sto se Spencera tice, mozda samo muti vodu jer zeli veci spotlight novinara na Xbox.

Dajte predlog za volan koji je podrzan i na pc-u. Vredi li driveclub igrati volanom?

Dajte predlog za volan koji je podrzan i na pc-u. Vredi li driveclub igrati volanom?
Za sada samo Thrustmaster volani rade na PS4 i ujedno na PC-u što se tiče neke "razumne" cene, tako da Fanatec neću spominjati...

Imaš T150 od jeftinije varijante koji je oko 150-200 eur na oglasima ili 30.000 din u domaćim radnjama posle toga ide T300 i 500 ali ne znam koliko tebi oni trebaju što zbog cene što zbog vremena odnosno iskorišćenosti(ne znam šta planiraš), tako da bi ti legao idealno ovaj prvi što sam naveo.
Driveclub ne vredi volana i zbog njega se ne uzima ali ako ga već imaš onda da 🙂 bolje je nego gamepad sto puta,lično probao i testirao obe varijante. Mada verovatno čekaš GT7 pa se polako spremaš/te (;

Pa da, plan je da igram GT7 i Forzu ako kojim slucajem izadje za pc.
Driveclub imam.

Moj domaći izveštaj sa pogledom na moguće posledice prelaska na upgradeovane konzole u "mid generaciji":

EmuGlx - Sony i Microsoft spremaju poboljšani PS4 i Xbox One?

Ja sam za sada optimističan, mada i dalje ima previše nepoznanica da bi se lako moglo reći kako će se ovaj plan realizovati.

Ja i nisam baš ubeđen da je ovo dobro... nisam mislio da ću i konzolu morati menjati svake tri godine. Onda je stvarno bolje imati dobar PC i to je to.

Svojevremeno su Sega i Nintendo izbacivali upgrade za konzole jer su neke igre to zahtevale. Čuvena memorijska proširenja, zatim Sega CD i sl. Jednostavan način da se produži životni vek jedne konzole. Čak i Amiga je pred svoj kraj imala brojne akceleratore i koprocesore. Doduše, i sada je omogućena zamena hard diska ko hoće i zna.

Zna li neko kako da utvrdim koji nalog je od koje igrice? Imam ih 16 i potpuno sam se pogubio sa tim, pa bi mi dobro došla mala pomoć

Ne znam kako ti nalog ne nosi ime igre. Obicno kada se pravi nalog u ime se ukuca ime igre i onda lako raspoznajes.

Sada jedino da udjes na te naloge i ides u Library pa vidis koja je igra zakacena na kom nalogu. Ili jos jednostavnije logujes se preko PC-a i u purchases ili transactions vidis koja je igra kupljena na kom nalogu...

Bez ikakve najave izasli na Store Bully i Manhunt za ps4, mada za sada na EU samo, bice u toku dana verovatno i za US.

Nema puno logike da je to u pitanju, jer su radili na Driveclub VR verziji. Studiji iz UK baš nemaju sreće, prvo Lionhead zatvoren od MS-a, sada Evolution...

Da, Driveclub je i bio medju prvim igrama nad kojima je testiran VR...

Dzaba test VR-a kada im je zadnja Motorstorm igra ocajno prosla, a i DC je tek posle doooosta problema uspeo da se izvuce iz bedaka. Prodali su preko 2 miliona kopija, ali vecina je bila kada je igra bila na zestokom snizenju. DC je odlicna igra, dobila je odlicnu post-launch podrsku [i tehnicki, i sa contentom].

Razumem finansijske razloge, ali steta sto je studio gotov. Nadam se da ce DC VR i dalje da se pojavi.

Poruka o gasenju studija je sa sobom imala i poruku da ce Sony nastaviti da se brine o ovoj franshizi
https://twitter.com/PhenomEvolution/status/712302746825842688
https://twitter.com/Rushy33/status/712301974847397888

Nadamo se, zaista mi je DC odlicno legao, imao sam premium verziju ali naravno tek kada se sve stabilizovalo (i kada je cena bila smesna).
I cak i DC Bikes sam igrao, odlicna fransiza sve u svemu, posle svih problema koje su imali.

Preko 2 miliona za single platformu malo? To je inace podatak od prosle godine a niko i ne zna koliko je tacno prodato pre tih snizenja, a da se ne govori da je i season pass odlicno prodavan kao bundle, plus Bikes DLC kasnije.

Veliko je pitanje sta se tu zapravo desavalo i zasto gase svoj 1st party studio. Te price o finansijama bas nesto i ne piju vodu jer to nisu nikako male brojke a Sony je ovim potezom svakako failovao jer je to bio odlican studio.

Sta znam, ali da im se ne isplati - ne isplati im se. Novac je prvi, pa sve ostalo...
Odlicno sroceno po meni:

Na zalost u biznisu nema mesta za sentimentalnost. Nisu slucajno Britanski studiji zatvoreni. Neko je seo i izracunao koliko ti ljudi zaradjuju a koliki su troskovi plata i ako biznis analiza pokaze crveno otpadas, koliko god pravio dobre igre. Imam osecaj da ce uskoro biti disadvantage ziveti u ovim bogatim zemljama koje ce se tesko prilagoditi nadiranju ogromnih ekonomija treceg sveta.

Preko 2 miliona za single platformu malo? To je inace podatak od prosle godine a niko i ne zna koliko je tacno prodato pre tih snizenja, a da se ne govori da je i season pass odlicno prodavan kao bundle, plus Bikes DLC kasnije.

Veliko je pitanje sta se tu zapravo desavalo i zasto gase svoj 1st party studio. Te price o finansijama bas nesto i ne piju vodu jer to nisu nikako male brojke a Sony je ovim potezom svakako failovao jer je to bio odlican studio.
Da li je 2 miliona malo ili puno isključivo zavisi od toga koliko je sony uložio u naslov.

Da li se zna nesto oko ove najavljene 4k verzije,da li ce raditi bolje u 1080p ili?
1d92da539124e75bdccaeeb737c7cf38.jpg

A nista ni nije najavljeno zar ne? Ili sam propustio nesto

Glasine, ali evo i Wall Street Journal je javio da su svojih izvora culi za "PS4K". Bolje performanse za PS4 i PSVR igre, podrska za 4K, sav PS4 content radi i na novoj konzoli [sto znaci, ovo je samo HW update, nije "nova platforma"], unveil ce biti pre PSVR premijere.

Ne zna se koliki ce biti performance jump, kako ce doci ko njega [smanjeni PS4 APU sa opcionim boljim klokovima, ili mozda novi Polaris GPU block], koje ce biti cene starog/novog hardvera i sl.

Uglavnom PS4 ostaje podrzan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno