Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ovde niko pametan vise ne moze da skonta sta se desava. Kada kit odluci da padne on ga i obori na 0.02 za 10 minuta. Kada hoce da skoci on ga i podigne za 5 minuta na 0.025. Od nas ne zavisi nista, samo od tamo nekoga... Nadajte se da ce biti lapo raspolozen i da snajke dobro puse :d

Jedan od parametara je volume koji ne pada ispod recimo 10k na polo sto znaci da kada se priblizava toj tacki onda ili krece pamp ili damp. U ovom slucaju ja cekam pamp kada se volume priblizi toj cifri. Sve drugo je nepoznato i veoma neodredjeno, mogu da kazem nepouzdano jer centralizovano pumpanje nije ovde izuzetak ocigledno, bar u poslednja dva meseca

Volume na poloniexu nemoj da gledas, nije merodavan pogotovo od kad su uveli ovaj flexibilni fee.

Kupuju i prodaju bezveze, da bi nabili sto manji % fee. Znas koliko 0,1% znaci na 400-500 BTC obrta.

Normalno da kitovi kolo vode, ali vi mislite da su oni glupavi i da ce doci i tek tako prosuti 300-500 BTC-a. Pa njima je svaki satosi bitan zbog kolicine para, to je odavno sve preracunato.

Jedino sto neocekivano moze dici cenu jeste neka pozitivna vest koja ce stvoriti panic buy.

Onda kad je padala cena dva dana neki lik je kupovao po 3000 novcica konstantno. Kupio je bar 100-200K novcica tog dana, to je ogromna kolicina a to je samo ono sto sam video. Ko zna koliko je uzeo. Kupovao je i sutradan po 3600, akumulira velike kolicine novcica. Kapiram da covek zna nesto, verujem da bi se neko tek tako frljao s lovom, to je 2 milke.

Edit: A ova fora s kopanjem je vrhunska. Toliko nam snmanjuju hash da diff nece ni moci da raste. Za 2 meseca kopacemo u KH kako je krenulo :D

Poslednja izmena:
Onda kad je padala cena dva dana neki lik je kupovao po 3000 novcica konstantno. Kupio je bar 100-200K novcica tog dana, to je ogromna kolicina a to je samo ono sto sam video. Ko zna koliko je uzeo. Kupovao je i sutradan po 3600, akumulira velike kolicine novcica. Kapiram da covek zna nesto, verujem da bi se neko tek tako frljao s lovom, to je 2 milke.

Edit: A ova fora s kopanjem je vrhunska. Toliko nam snmanjuju hash da diff nece ni moci da raste. Za 2 meseca kopacemo u KH kako je krenulo :D
Hehe mozda je sam jaran :)

Edit: davno bi pao na 1m da se istresalo iz gaca...mislim da kupovati treba sakom i kapom sada

@fly

Vec mesec dana treba paziti :)

Poslednja izmena:
pre par dana sam skinuo eth novcanik 0.5.2 verziju i pokrenuo , do sada nisam imao vec sam koristio adresu za istresanje.znaci ovo mi je prvi eth novcanik. veoma se brzo sinhronizovao i prilicno sam se iznenadio kada je velicina dir. chaindata bila svega 1,1 gb a trebalo li po prici biti oko 11Gb , svaki dan se "normalno sinhronizuje" i raste sada je dir. chaindata oko 1,49 gb , u wallet nisam ubacio nista jos. u sredini "lepo" prijavljuje 1 189 717 block.

kakva su vasa iskustva. da li je ovo normalno ili se ovo kod mene nesto utripovalo , bilo bi dobro neko ko isto tako nije koristio novcanik , i odlucio da napravi, da pogleda velicinu svog chaindata

na pocetku bese rec ...

ja nisam ni kopao eth od SAMOG starta nego onog momenta kada su se pojavili pulovi od tog pocetka , zamerka ti nije na mestu mogao si da das misljenje u vezi valeta i njegove velicine i tako pripomognes :(

da reziram: ubacen 0.5.2 wallet pravio blokove od nule eth chaindata wallet zauzima SAMO 1,49 gb sa finalnim 1 189 717 block. tada je novcanik zavrsio sinhronizaciju. kod drugara koji je kopao eth od starta direktno u novcanik kod njega zauzima 11gh.

da li mogu dobiti odgovor , vase misljenje da li je to uredu ili ne.

ja znam da se englez uci na oxfort a srbin na greske , lako cu ja poslati 1 eth do novcanika da vidim dal ce stici uopste i kada stigne dal mogu da saljem nazad..
, al eto forum je tu za takve stvari da se pita i dele iskustva ... zasto moram da napravim bezveznu gresku jer se neko drugi pravi englez :( ...

na ctronu kako su vam namesteni workeri na PPLNS ili RBPPS???

@macman
strpljenja...javiće se neko ko koristi wallet...

@bojan
kod mene je na PPLNS...jel' ima neke razlike dugoročno gledano?

Krenuo je novi talas, sledi pump po svemu sudeci, samo je pitanje dokle ce da ide... Neke prognoze? Ja ga cekam na 0.04 :)

Poslednja izmena:
Pokusaj pumpa a da li ce da im uspe videcemo. Za mene je i 360 top cena ako dostigne....

Aaaaaaaaaa Juris na 0,0289!!!

@macman Ja sam instalirao wallet i chaindata mi je 1,07GB. Nema ga wallet.dat, pitam se da li će se stvoriti ako "uplatim" neki eth...

jel se ovo menjali dagovi ili je do men, imam 50% manji hash nego jutros?

Da. I ime fajla sadrži tvoju adresu. To je "wallet.dat" za geth.

jel trosi net kopanje eth?
drugih novcica kolko se secam je bilo smesno malo,
a neprecizno mi ovo na 3g usb telekomu,a imam samo 3gb mesecno

Nazad
Vrh Dno