Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Hvala. Stvarno je bezobrazluk koliko deru i oni i Ebay. Za stvar od 30$, Ebay mi je uzeo 3$, odnosno 10%. Paypal mi je takodje uzeo, nesto, ne znam sada koliko. I sada jos treba da mi uzmu 4 evra da bih uzeo svoje pare. Dakle vise od 30% treba da platim samo provizije za prodat predmet. Sto je mnogo, mnogo je.

Hvala. Stvarno je bezobrazluk koliko deru i oni i Ebay. Za stvar od 30$, Ebay mi je uzeo 3$, odnosno 10%. Paypal mi je takodje uzeo, nesto, ne znam sada koliko. I sada jos treba da mi uzmu 4 evra da bih uzeo svoje pare. Dakle vise od 30% treba da platim samo provizije za prodat predmet. Sto je mnogo, mnogo je.

Pa ocekivano, kupac i prodavac oce zastitu i to se toliko placa..... znam da dosta njih vani skuplje stvari zbog toga ne prodaju na ebay-u vec lokalno u oglasima

Pozdrav ljudi, stigla mi je danas VISA Electron Banca Intese, uplatio sam pre sat vremena 10€ na nju, i nece da mi prodje dodavanje kartice na PayPal, kaže:

This card is not accepted. Please use a different card.

Šta bi mogao biti problem? Inače aktivirao sam nalog na PayPal, kartican vezana za devizni račun u Intezi.

Poslednja izmena:
Da pogadjam da li ce cekati odgovor ili ce pokusati da barem procita deo prvog posta sa odgovorom?:)
Gimme 2000 on time! (ulazem 2000$ na cekanje :D)

Poslednja izmena:
Gle stvarno, u ovom FAQ nema "cekajte 24h od prijema kartice da ona bude aktivna"....

Pozdrav, samo par vrlo kratkih pitanja u vezi PayPala koji sam poceo da koristim od pre neki dan.
Koliko pare mogu stajati dana na paypalu pre nego sto odradim withdraw tj. povucem novac na svoju karticu?
Posto ima vise uplata u eurima kad uradim withdarw da li ce pare legnuti u dinarima na mom racunu i koliko se otprilike ceka za to?
Hvala vam unapred

Jel povlacio neko USD sa balansa na racun? Vezan mi je PP za karticu u Intesi pa me zanima da li mogu da dobijem USD ili ce Viza konvertovati u EUR, i ako konvertuje koji je procenat za konverziju.

Ne mozes dobiti nista sem evra na Intesinu Visa Electron/Internet/Classic/Gold.
Viza ako radi konverziju, kurs je odlican, bice otprilike jedva razlika naspram trzista. Ako je radi PayPal, bice velike, 4.2%. Procitaj prvi post.

Brankoni je pitao pre mene ali ne verujem da je isti “problem“.
Dobio sam refund od Epic 20dolara na pp. Kad udjem na pp tih 20d ne vidim na balance ali pise da sam dobio uplatu od epica. Jel mora da se ceka par dana ili pravi problem jer su dolari u pitanju?
Ne bih ovo post-ovao sad odmah, ali ako ovo predstavlja problem, kontaktirao bih epic support sto pre.

Ne mozes dobiti nista sem evra na Intesinu Visa Electron/Internet/Classic/Gold.
Viza ako radi konverziju, kurs je odlican, bice otprilike jedva razlika naspram trzista. Ako je radi PayPal, bice velike, 4.2%. Procitaj prvi post.

Citao sam celu temu. Kako izbeci da je radi Pejpal? Uostalom, ja USD u EUR u poslednje vreme menjam od 0.89-0.90e za $1, tako da ja gledam tu razliku.

Poslednja izmena:
@bzvz
nećeš refund ni videti na pp balansu, strpi se nekih 7 radnih dana i pare će biti na kartici kojom si platio.
@sylver83
u prvom postu ove teme piše šta treba da radiš da PP ne bi radio konverziju već tvoja banka...

@bzvz
nećeš refund ni videti na pp balansu, strpi se nekih 7 radnih dana i pare će biti na kartici kojom si platio.
@sylver83
u prvom postu ove teme piše šta treba da radiš da PP ne bi radio konverziju već tvoja banka...

Citao sam ali meni ne treba za placanje, posto sam novi sa paypalom mene zanima samo kad povucem novac sa balansa na kartici hoce li eure konvertovati u dinarima da bih ja mogu novac podici preko bankomata?

Ljudi, imam problem.. Davno nisam koristio pay pal i sad sam hteo da registrujem novu intesinu karticu (ista je, samo sa novim kodom i novim datumom).. E sad, pre si morao da potvrdis da ce pp da skine odredjen iznos sa kartice, a sad to ide automatski izgleda, a ja nisam imao sredstva na kartici, pa mi je prijavljivalo da ne mogu da dodam karticu.. Uglavnom tu sam se ja mucio, dodavao, pa skidao karticu (milion mailova o tome dobio) i na kraju sam odlucio da ugasim nalog i krenem sve iz pocetka lepo. Sad imam problem da nece da mi doda karticu zbog razloga sto je drugi nalog koristi ( koji je sad ugasen), pa me interesuje da li treba da prodje odredjen period ili moram njima da se obratim?

^ Imao sam slican problem i kartica mi je bila blokirana. Obrati im se preko njihovog support servisa, objasni im situaciju i resice ti problem.

Hvala puno..Napisao sam im poruku, pa cu sacekati odgovor.. Inace, uspeo sam kupiti direktno to sto sam planirao, nije bio obavezan pay pal, pa mi sad i nije toliko hitno..

Da li radi na PayPal-u Visa Electron kartica Unicredit banke? Iskustva? Unapred zahvalan !

@bzvz
@sylver83

Procitao sam celu temu a i prvu stranu. Zanimale su me konkretne brojke.

P: Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca.

Moze li neko da mi objasni kako ovo da uradim u ovom novom paypal okruzenju? Ne mogu nigde da nadjem opciju za konverziju?

I drugo pitanje. Sta je bank account? Kada povlacim pare imam opcije credit card i bank account. Na mobilnoj aplikaciji imam samo bank account. Znam da je to bankovni racun, ali sta je meni bankovni racun, posto imam visa electron karticu?

EDIT: nasao

In new version going to "Settings", scroll down to "Payment settings". Click on "Preapproved payments", then click on "Set Available Funding Sources". And near to card you need click "Conversion Options". That's all.

Poslednja izmena:
Sta je isplativije u pogledu provizija, Payoneer ili PayPal, za sitnije prihode tipa 200-300$ mesecno?

Nije toliko pitanje sta je isplativije, kada na Payoneer neces moci da primas osim sa sajtova koji rade isplatu tamo. Niko ovako nece da placa na Payoneer rado :(
(inace bi ja firmu prebacio na Skrill, manji troskovi!)

Ovi nude obe opcije, zato i pitam. Koliko vidim PayPal uzima 4% od transakcije + nesto malo fiksno, da li Payoneer ima takve troskove, ili je sve pokriveno sa 3$ mesecno (i 3$ ATM fee)?

Nema 3$ mesečno - ima 30$ godišnje, 3,15$ ATM withdrawal fee i 3,75% fee prilikom slanja novca.

Pa zato što ti je novac instant dostupan (kako za plaćanje na POS terminalima tako i za podizanje na ATM-ovima), i zato što se (makar za sada) Poreska uprava neće cimati da proverava takve uplate.

Nazad
Vrh Dno