Šta je novo?

php.ini & gmail problem

sintetik

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poena
159
Dobro veče svima. Iako nisam preterano aktivan na forumu možda će neko moći da mi pomogne.

Dakle, na win10 x64 instalirao wamp x64. U php.ini fajlu izmenio podatke tako da mi šalje sa gmail naloga na mejlove iz php skripte.

Ranije na sedmici mi je radilo. Ovde ne mogu da nateram...dobijam poruku:

Failed to connect to mailserver at "smtp.gmail.com" port 465, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()

Proba i port 587 ali tada dobijem obaveštenje da moram da prvo podesim STARTTLS.

u php ekstenzijama je štiklirano php_openssl, a u apache modulima apache_ssl.

Ne znam više gde da guglam...oslepeh. I da znam da mogu da namestim sendmail() ali bih više voleo ovako.

Nadam se da sam postavio temu u pravi podforum.

Novi Windows, novi uređaj, google to provalio pa ne dozvoljava da koristis nalog i smtp dok ne potvtdis da je to tvoj uređaj ili da iskljucis sigurnosne mehanizme tog gmail naloga.

Novi Windows, novi uređaj, google to provalio pa ne dozvoljava da koristis nalog i smtp dok ne potvtdis da je to tvoj uređaj ili da iskljucis sigurnosne mehanizme tog gmail naloga.

Khm...možda malo glupo pitanje...gde potvrdjujem i kako? Ja se sa ovog windowsa normalno logujem na gmail, ali wamp neće.

Iskljuci two step verifikaciju. Google, radi zastite podataka za svaku app koja pristupa google servisima moze da kreira novi password tako da originalni password nece raditi iz php, ali hoće iz npr browsera.
Probaj php mailer sa githuba, cini mi se da je bolje resenje nego standardni mail iz phpa.

Iskljuci two step verifikaciju. Google, radi zastite podataka za svaku app koja pristupa google servisima moze da kreira novi password tako da originalni password nece raditi iz php, ali hoće iz npr browsera.
Probaj php mailer sa githuba, cini mi se da je bolje resenje nego standardni mail iz phpa.

Hm..evo sad priđoh računaru .Two step verifikacija mi je isključena. Ako imaš još neku ideju rad sam da je čujem.

@Darius, hvala na predlogu, na kraju ću probati tako ako ne uspem da namestim ovo što mi je na umu.

Nazad
Vrh Dno