Nemoj da se premisljas, uzmi 5x...realno z3 jednu prednost nema
E ***a sad Proday
Izrada, IP68, stereo zvucnici, 1Gb rama vise sto jedva da je prednost protiv Nexusa al' ajde posto sony dobro kesira 10-ak dana, micro sd prosirenje i dosta bolja autonomija (sto je uz micro sd najveca prednost), dok su na strani 5X brzi, noviji soc, bolja kamera (posebno uz hdr+) i naravno ono najbitnije - softver, podrska. I ekran je bolje kalibrisan na 5X.
Vreme kada su se M8, Z2, Z3 vodili kao
best buy polako prolazi, sada je to Nexus 5X 32Gb za 300-320e. Mada ti htc/sony mogu i dalje da se preporucuju ali u okviru budzeta 200-250e.
Jos jesenas po predstavljanju Nexusa sam rekao da ce ih biti dosta na forumu samo kada malo padnu cene dok su se pojedinci ovde (uglavnom LG G fanboji ) nasladjivali nekakvim ''fon arena'' vestima o losoj prodaji Nexusa a i cinjenicom da su dosta skupi kod nas i da ih operateri ne nabavljaju

Mislim da ce se za nekoliko meseci duplirati broj 5X/6P i ovoj temi
Mada zalosno je sto prosecni kupci i dalje misle da Nexusi imaju uzasne kamere, ekrane itd ''za 2 klase ispod samsunga'', jednostavno Nexuse ce i dalje kupovati samo dobro IT informisani ljudi, zato i ne mogu da ruse sad nekakve rekorde prodaje.. potrebna je malo bolja reklama mada mislim da se Guglu hebe za prodaju Nexusa, tako mi deluje.